teama de intarcarea bebelusului

teama de intarcarea bebelusului | Autor: danageodoiu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
Am o fetita de apropape 6 luni pe care am alaptat-o exclusiv pana acum. Dupa 6 luni trebuie sa incep diversificarea. Imi e teama sa renunt la alaptat din cauza sanilor. La 10 zile dupa ce am nascut am facut furia laptelui cu febra mare, inrosirea sanilor, intarirea lor..a fost cumplit,am luat antibiotice, cateva zile am crezut ca mor, dar nu m-am oprit din alaptat. Am in continuare mult lapte si mi-e teama ca daca renunt chiar si la o singura masa de alaptat, daramite la mai multe..sa nu fac din nou mastita.. Acum daca trec mai multe ore si nu alaptez, mi se umfla, se intaresc si ma dor.Cum sa procedez?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Dana, nu trebuie sa renunti la alaptat din cauza diversificarii. Totul se face treptat, astfel sanii tai nu vor avea de suferit. La inceput, bebelusul va primi foarte putina mancare solida (cate o lingurita-2 sau 3), masa insemnand in mod principal lapte. Si laptele va fi de baza pana aproape de 1 an.
Eu am facut asa: prima masa pe care am introdus-o a fost cea de fructe ( tu poti incepe cu cea de legume, de exemplu, multi spun ca este chiar mai indicat sa se inceapa cu legumele). Am ales ora 10 ca ora de masa (nu este ceva batut in cuie, fiecare parinte poate alege altceva). Ii dadeam cantitatea de hrana solida hotarata (respectiv cate 2-3 lingurite la inceput, cantitate crescuta progresiv) si apoi alaptam, in felul acesta golindu-mi sanii. Si tot asa.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

buna dana! sa stii ca baza ramane tot alaptatul la san, deoarece mai e pana ce bebe va papa numai mancare la o masa. ii dai papica treptat,incepi cu 2-3 lingurite prima data asa cum a spus si bebe beca,apoi in completare san pana se satura, zilele urmatoare mai mult cu o lingurita 2, iar san in completare pana va ajunge sa pape o masa intreaga iar in felul acesta laptele tau se va produce atat cat are nevoie bebe. de exemplu primele luni aveam si eu lapte de saturam 3 copii, iar acum dupa 1 an, cand patricia mea papa multe feluri de mancare si mese intregi, daca mai am 100 gr lapte..in felul acesta, intarcarea mi-ar fi mult mai usoara, pt ca nu as avea mari probleme cu umflarea sanilor. fetita mea imi cere titi o data pe zi, iar sanii mei nu sunt ft umflati.
sfatul meu este sa incepi diversificarea cu sucul de morcov, sau cu para, iar lapticul sa fie papica principala acum si cateva luni bune incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Fetelor, eu zic ca nu e bine sa scoti de tot o masa de san. In momentul in care bebe incepe sa manance mancare solida, dupa mancare i se va oferi sanul (exact cum si noi bem dupa mancare un pahar de apa). Cu mastita pericolul e real si la bebei mai mari, eu am facut o singura mastita, cand fiimea avea 15 luni si printr-o minune (sau din greseala) mi-a dormit o noapte intreaga. A doua zi m-am prezentat la dr cu 39 grade si o pata mare rosie pe san

Si inca un secret: nu e sfarsit de lume daca nu incepi chiar de la 6 luni... mai ales daca se satura de laptic si e multumita, se dezvolta bine. Cand ai o pauza mai mare intre mesele de san, poti sa mulgi lapte si sa-ti faci stoc la congelator, iar lapticul congelat il poti folosi ai tarziu la cereale (exista in comert si cereale fara lapte, care tb dizolvate in lapte si nu in apa) si la pireuri. E pacat sa faci tu mastita din cauza excesului de lapte, si sa folosesti peste 1-2 luni lapte praf sau alte minuni pt papica ei

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Nu trebuie neaparat ca diversificarea sa se faca dupa regula inlocuirii unei mese de laptic matern cu o masa de altceva. Mama mea nu a avut suficient lapte si diversificarea a facut-o asa incat n-am avut de suferit nici eu nici ea. Imi dadea din ce in ce mai putin lapte si din ce in ce mai multe piureuri de fructe in cadrul aceleiasi mese. Putin lapte la inceput si apoi altceva. Pana am renuntat de tot la lapte.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

avand in vedere ca se incepe cu o lingurita din noul aliment...stai tu linistita ca dureaza f mult pana inlocuiesti o masa complet, cel putin 3 saptamani, cel putin, repet :)
Si chiar si asa, alaptatul tot la cerere se face:)

Curaj si succes!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Multumesc pentru sfaturi!
Sper sa functioneze principiul cu reglarea automata infunctie de cerere..dar intr-adevar mai e pana va manca suficient de mult altceva in afara de lapte astfel incat simt diferente mari..Deocamdata nu ma ajuta principiul asta pt ca avand 6 luni mananca destul de mult lapte si atunci si eu produc pe masura!!
Inca ceva: Simina inca se scoala de 2 ori noaptea sa manance..oare daca incep diversificarea se va schimba ceva? Mi-e dor sa dorm si eu o nooapte intreaga.
Noi mai avem o problemuta, nelegata de alimentatie..Simi are un hemangiom tip capsuna pe frunte destul de maricel..ati auzit de cazuri in care s-au retras de la sine? sau vreun tratament naturist?

Mergi la inceput

Noptile nedormite nu prea au legatura cu diversificarea. Avand in vedere varsta bebelinei, in curand te poti astepta la eruptiile dentare, si sa vezi atunci distractie noaptea Somnul de noapte se rezolva de la sine, la unii mai repede, la altii mai tarziu. Eu eram un copil model, dormeam de la 1 sapt toata noaptea neintoarsa. Fiul meu de la 7 la 14 luni facea ravagii noaptea (pana la 7 luni dormea de la 21 la 6-7, nu s-a trezit nici sa manance, atunci a trecut de la san la lapte praf, si brusc a inceput sa bea lapte noaptea, pe la 14 luni a renuntat) Fiimea se mai scoala si acum noaptea, de cateva ori pe saptamana- ori e cald si vrea lapte, ori vine langa mine in pat- si e scolarita deja si diversificata de muuuult:)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Deja avem 2 dintisori..si au iesit cu chinuri mari..sper ca urmatorii sa nu o mai doara asa. M-a impresionat tare, mai ales ca intre reprizele de plans era asa de amarata si suparata ca se uita in gol si ne evita privirea.
Legat de somnul de noapte, intr-adevar nu cred ca are legatura cu diversificarea, cheia succesului cred ca e sa reusesc sa o culc mai tarziu, ca acum pe la 9 cel tarziu e la somnic..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danageodoiu

Deja avem 2 dintisori..si au iesit cu chinuri mari..sper ca urmatorii sa nu o mai doara asa. M-a impresionat tare, mai ales ca intre reprizele de plans era asa de amarata si suparata ca se uita in gol si ne evita privirea.
Legat de somnul de noapte, intr-adevar nu cred ca are legatura cu diversificarea, cheia succesului cred ca e sa reusesc sa o culc mai tarziu, ca acum pe la 9 cel tarziu e la somnic..

NUUUUUUUUUUU!!!
Las-o sa doarma de la 9, pentru ca asa e normal, si asa va fi normal si mai tarziu, cand va merge in colectivitate. Nu o dezobisnui. Tine-te tare de rutina zilnica, e bine daca are un program relativ fix: baita la 8 seara, somnic la 9. Alt program inca nu prea ai cum sa-i faci dar daca sunt unele batute in cuie, vor urma si altele- cu mesele, cu plimbarile , cu somnul de amiaza, etc. Cu dintisorii- si acolo, copiii sunt diferiti, la noi primul a suferit, asta mica mai putin, insa si la molarii de 7-8 ani (definitivi) mi-a facut temperatura, diaree, a refuzat sa manance vreo 2 zile, traia numai pe lapte.

Mergi la inceput