Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (405)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinkav

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Ce vaca ordinara, pe bune ca alta apreciere nu am la adresa ei, in afara de faptul ca e absolut rautacioasa, nu are nici cea mai minima farama de notiune de pedagogie.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Exact!
Am avut 2 ani la rand 2 "babe-madame", care il tot "bagau" pe fii-miu la scoala de corectie(cica sa-l sperie), si altceva decat tv copii astia nu prea "au invatat", dupa care au renuntat singure la grupa.

Alina,

Alexandru Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Alina,si ce scoler ai acum!!!!!
Adorabil!!!Si el,si mamica

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Buna dimineata!

Teodora, asa imi pare de rau sa aud ca educatoarea lui Mihnea e o incuiata!!!

Cit a tinut sedinta la voi ca la noi a tinut o ora si un pic si nu terminase lucrurile importante cum ar fi: tinuta, ora mesei, plata, somul, lucrurile care lipsesc, rechizite, consiliul parintilor etc...nici vorba de analizat individual pe fiecare copil. Ne-au dat la venire un sul ca o declaratie in care isi exprimau dorinta de a face "intarcarea sentimentala" cit mai lina si in care cereu colaborarea parintilor.

Pupici si sper ca te-ai putut odihni. Imbratisari lui Mihnutzu arhitectul scump!!!

-------------------------------

mamica Dariei si a lui David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

2 ore a durat sedinta
Da,s-a facut si proces verbal,are vreo importanta,conteaza la ceva?

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramonaiani

Citat:
citat din mesajul lui mihailescu teodora

aceeasi satisfactie am avut-o eu cu suzeta.stiu ca suna pueril,ca unii dintre copiinici nu au gustat-o,d-apai pin'la 3 ani ca Mihnea,dar pt mine e o supermega realizare!!!!!

Felicitari si voua. Am vazut o pustoaica de 5 ani cu suzeta ...

Mi-a placut povestirea ta, m-am amuzat la fantezia aia cu Bulibasa care-i citeste copchilului povesti la culcare (poate 'Ali Baba si cei 40 de hoti'?)

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Hahaha, tare faza!!!

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Mihaileasco... daca vrei sa-l lasi pe Mihnea in gradinita aia, chiar si la alta grupa...sa NU dai cu agramata de pamant... OK? Chiar daca simti ca asta merita...

Lasand la o parte modul in care ti-a spus .. si cum (crezi tu ca) se uita lumea la tine.. ea a enumerat lucruri pe care si tu le stiai...
(doar acum cateva spatamani numarai frimiturile dintr-un corn, remember?)
Invata-l acasa cum sa se stearga la fund.. lasa-l sa faca singuri lucrurile pe care voi acum le faceti pentru el (gen imbracat, dezbracat, mancat, spalat...)

Lasa la o parte furia, "analizeaza" la rece mesajul agramatei...

Nu-ti mai explic, sunt sigura ca pricepi...

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Duamnaa,normal ca stiam toate astea si le constientizam,doar ca nu-mi imaginam,ca din dooj' de copchii,toti sunt smirna si doar al meu e ,,defect''
Si DA,ai dreptate,am tendinta de a-l trata(inca) ca pe un bebe:ii dau sa manance in gura(),il spal,il imbrac,ii tin putza sa faca pipi...
De azi,am inceput sa-i creez autonomia!
Si m-am hotarat sa-i dau credit inca o luna pupezei,sa vedem cum vor evolua lucrurile.
Sper eu sa avem vant la pupa si sa umfle velele!

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:

Wow... ce frumos arata weekendul lui Sim!

=====================

Daaa,si de la mine s-a vazut la fel,n-a contat nici diferenta de fus orar ,nici inch-ii de la monitor!

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:

Si nu e nicio problema daca nu il fac , important e sa obtin perfuziile

Cum mi-am alaptat copiii

Ai vazut mai balerino????
Pai acu' fro' 2 saptamani te dadeai cu popou de pamant ca tu esti un nimeni fara doctorat...
Cred ca aerul de pe Mariahilfer strasse e de vina ca ti-ai venit in simtiri,nu-i asa?

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luy

Teo, tin pumnii stransi tare pentru rezultatele la analize, sa fie cea mai mica problema posibila . Nu stiu cu se se mananca boala asta, dar oricum, imi pare rau ca ai primit asemenea vesti. Macar urmatoarele sa fie mai bune

In legatura cu ce s-a intamplat la gradinita... Nici nu stiu cum e mai bine sa procedezi... Poate n-ar fi rau daca ai reusi sa-l muti pe Mihnea la alta grupa, avand in vedere ca educatoarea nu vorbeste corect . Avem pretentia ca prichindeii nostri sa invete sa vorbeasca asa cum trebuie, nu sa stai tu sa corectezi greselile pe care le face un cadru didactic . Daca ziceai ca aude Mihnea vorbind asa pe vecina in varsta de la bloc sau mai stiu eu pe cine, hai, treaca mearga, dar nu o educatoare. La gradinita se presupune ca personalul didactic ii invata lucruri bune, folositoare.
Ca Mihnea inca nu vorbeste clar... Copiii nu au crescut toti dupa niste sabloane, fiecare are individualitatea lui, si daca poate azi nu vorbeste foarte clar nu este o problema care nu poate fi depasita in scurt timp. Dar ea a avut disponibilitate sa-l asculte, sa-l cunoasca ? Eu nu ma indoiesc ca tu intelegi foarte bine ce spune el, chiar daca nu pronunta foarte corect. Cum putea ea in 3 zile sa ajunga sa-l inteleaga ?
Aaaa, da, cred si eu ca i-ar fi convenit ca toti copiii sa stie sa vorbeasca foarte clar, sa se stearga singuri la fund, sa stie sa se spele singuri pe maini fara sa se ude, sa stea cuminti fara sa faca dezordine, etc, etc... Viata educatoarelor ar fi mult mai simpla... Dar acolo este vorba de grupa mica, in care au venit copii care pana acum nu au fost in colectivitate si care incet-incet vor capata anumite deprinderi si vor invata ca exista niste reguli care trebuie respectate... Da, trebuie sa incerci si tu sa-l inveti una-alta acasa, dar trebuie si ele sa nu se astepte la minuni la aceasta varsta. Ideal ar fi sa existe o colaborare intre parinti si educatoare, eforturile lor reunite dau roade neasteptate.

Hai ca m-am lansat intr-un subiect despre care ar fi prea multe de scris si nu vreau sa va fac capul mare.

Revenind la cazul lui Mihnea : daca este posibil, incearca sa-l muti pe Mihnea la alta grupa, zici ca ti-a placut directoarea. Vezi numai ce motiv gasesti.
Iar tu nu iti mai face nici o problema in legatura cu dezvoltarea lui Mihnea, ca zau nu ai de ce ( si o stii prea bine ).

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) si 38+ cu la purtator

Ailaviu mami de ochioasa,viitoare mami si de Suri de ochioasa!!!!

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Happiness_4_us

Bai Carpatino, n-ai dreptate la faza asta.

Trebuie sa acceptam ca nu toti copiii sunt la fel, dar ca gradinita, din punctul meu de vedere, printre altele, si pentru asta este. Sa-i ajute sa devina "omuletzi".

Mah, eu nu tin sa am dreptate. Eu imi expuneam punctul de vedere...

N-am sustinut nicicand ideea ca toti trebuie sa fie in acelasi ritm.
Ci doar ca nu poti astepta de la altii sa-l invete pe copil sa fie independent cand acasa tu, parintele, il tratezi ca pe un bebelus?
Mihaileasco, asta e o discutie generica, OK?
Cred ca un copil trebuie invatat cum sa se descurce.. si e mai usor, mai lin sa-l inveti acasa asta.

Ioana mea de exemplu, acum cateva luni se ridica de pe olita si astepta sa o stearga cineva si apoi sa-i ridice chilotii/pantalonii... Ceea ce bunica facea instant - pentru ca "ea e mica". Not longer the case1

=====================

Da ,draga mea,am prins ideea!

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:

mai, eu asta cu stersul la fund nu o pricep.
Voi nu ii SPALATI la fund dupa kk?
dupa pipi Gh se sterge singurel, ca Sofia :P, ca se sterge si la popou:), dar dupa Kk il spalam mereu, Sofia se spala singura de-acuma, ar nu exista fara apa si sapun (si noi adultii facem la fel)

Deci cum sa stie un copil de 3 ani sa se spele singur???

Si inteleg ca nu pot sa-i spele la gradi, dar macar servetele umede....si cred ca cei care au nevoie nr 2 sunt extrem de putini, la nr 1, de acord, pot sa invete f f repede sa se stearga.

Cecilia, iarta-ma, dar nu sunt e acord cu atitudinea asta...cumva umila.
Educatoarea e in serviciul meu, nu eu sa stau sa inghit toate magariile.

Erina, stiu ca tu nu gandesti asa, dar ma iau de o fraza de a ta pt dragul discutiei doar, de altfel tie ti-a retezat-o f fain educatoarea :), chiar nu ai ce sa-ti faci griji

Chiar nu e nevoie sa stiu parerea educatoarei despre copilul meu, putin ma intereseaza, nici a invatatoarei, eu sunt singurul om care stie ce poate si ce nu poate.
Ca aceste persoane imi pot povesti cum se COMPORTA copilul meu, e cu totul si cu totul altceva, dar nu sa mi-l caracterizeze....tin minte si acum cum parintii cereau pararea profesorilor despre mine....ce aiurea ma simteam si expusa, deci eram f f buna , cea mai buna in clasa permanent, si cu toate astea, cerutul parerii imi dadea un sentiment de nesiguranta si de...vinovatie cumva, ca trebuie mai mult., si mai mult......

Urasc ramasitele astea comuniste de educatie, asa ca, Teo, sa nu o mai lasi sa iti critice copilul.

Eu as spune scopriei f clar ca Mihnea va deprinde indepenenta doar daca este tratat cu respect, asa cum e tratat si acasa!! si ca esti convinsa ca ea, ca un bun profesionist ce se este si care a citit muuult mai multe decat tine,, nu are cum sa aiba o opinie clara dupa 3 zile, cand in orice tratat de educatie scrie ca observatia dureaza cateva luni :P .

Cum mi-am alaptat copiii

Da Sabina,asta e si pb noastra:ca dupa fiecare necesitate ,spalam temeinic la dus totul.Nici M nu intelege conceptul de ,,sters''.
El dupa ce face,a si zbughit-o la baie,il gasesti in cada

Buna replica pe care ar trebui sa i-o dau zuzei!

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mandarinutza

Buna si de la noi!
Am tot citit paginile din urma despre gardi. Uram si noi succes tuturor noilor gradinari si adaptare usoara. Antonia a inceput si ea de luni, s-a adaptat foparte repede, ii place la gradi, o iau la 4 dupa somnul de dupa-amiaza. Mai are in grupa si copii care plang la inceput sau cand se aproprie ora de plecare din ce am vazut eu. Intr-o zi m-am dus sa o iau si am ajuns mai devreme cand se pregateau de gustarea de la 3.30, Antonica mea le punea celorlalti copii farfuriile de inox si era tare incantata. La plecare se mai intampla sa aiba pantalonii pusi invers , adica cu fata la spate, asta pentru ca in general se imbraca singurei, doar ajutati de educatoare,pe ingrijitoare nu am vazut-o pe acolo, dupa somn.
De educatoare sunt f multumita deocamdata, este in acelasi timp si blanda dar stie sa se faca ascultata de catre copii.
Doamna mi-a spus despre ea ca s-a adaptat foarte bine si ca are personalitate, vrea sa faca totul singura.
Eu am incercat sa o pregatesc din timp pentru gradi, si eu o spal casa la fundulet dupa kk, dar la gradi i-am explicat sa se stearga singura si am invatat-o in ce directie,altfel la imbracta singura se descurca cu amendamentul de mai sus, ca le pune cum se nimeresc.

Despre Filip, tocmai ce a facut vaccinul de 2 luni +Rotarix, sper sa nu avem efecte secundare, e un scump si un cuminte, doarme noaptea bine, in prima etapa cate 6-7 ore si apoi se mai trezeste cam la 2ore, dar suge mult ziua, de cate ori cere. A luat 2 kg si ceva in 2 luni, ceea ce e foarte bine. Si e tare zambaret, vorbesc mult cu el, si e tot numai zambet si a inceput sa si gangureasca.

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007 si Filip Alexandru 12 07 2010

Poze

Bravo, Antonia!
Bravo ,Filip!
Bravo, mamica frumoasa!

Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput