Sezatoarea canadiana (191)
Raspunsuri - Pagina 17
pitilache spune:
tot pentru Anka referitor la pret, Ste Anne este in zona 3 deci va trebui sa-ti iei bilet corespunzator. Sunt automate in gara, merg cu cash si cu visa. Apoi biletul trebuie sa-l validezi inainte sa te urci in tren. La fel la intoarcere...
Insa daca stii ca o sa mai mergi in viitorul apropiat este mai economic sa-ti iei un carton de 6 bilete pe care le validezi doar inainte sa te urci in tren cand ai nevoie.
inacanada2005 spune:
Cristina (mqqm)...glumeam mai feticooo...am vrut sa pun si emoticon cu scos limba dar...n-am gasit...Nu ma "contrez" eu cam cu nimeni...d-apai cu tine...
Simona,fetele-s bine, merci de intrebare: cea mare cu facultatea, anul 2 si a mica...primul an de kindergarten (adica de scoalaaaaaaaaa...ca nici nu-mi vine sa cred). Si...La multi ani pentru printesuca, ca am si uitat...
Pucku spune:
Fetelor multumesc de ganduri-telefoane, pm, messemger
Deci maine mergem la evaluare, prima, sper sa debuseze in curand ceva...azi a mers bine la scoala, nici o criza
sper sa am cat mai putine telefoane saptamana viitoare de la madame
am trimis pe cont poze din vacanta
acum cu exclusul si ne exclusul si eu m-am simtit mai pe langa de multe ori, dar na...si eu as avea multe de zis/scris cateodata, o idee, si pana imi fac timp sa scriu, consider ca s-a scris/ raspuns suficient la sb x, nu mai revin...eu tot visez sa se ajunga la performanta sa existe forumuri vocale, sa nu mai stau sa scriu, ca nu-s dactilografa si scriu incet, sa vorbesc, ah ce bine ar fii atunci
cu rasismul ce am observat eu in general, e ca in ON oameni sunt mult mai deschisi, chiar si canadieni, pe cand quebecosi sunt mai inchisi la capitolul asta, si cred ca vrand nevrand lumea devina mai rasista aici....chiar si emigranti
eu personal n-am simtimt niciodata pe pielea mea ca-s tratata diferit nici in On nici in Qc, am lucrat in medii unde nu erau multi imigranti si nu m-am simtit vizata, iar multicultularismul m-a ajutat sa ma formez ca om, si eu chiar ma bucur sa invat despre traditiile si culturile altor popoare....in Toronto chiar aveam in cercul de prieteni o familie de indieni, nu am putut sa mananc mancarea lor, adica am mancat dar am ajuns la urgente, mi-a fost f rau, dar nu era vina lor, ca doar organismul meu nu era obisnuit cu epicele lor, dar cu iei m-am inteles tare bine...
dar m-am simtit discriminata in europa, in ungaria, germania, franta, acum 10 ani. De fapt de aia am si plecat de acolo....n-am putut dom'le sa schimbam camaruta aia de chirie nici cum, cum dadeau cu nasul de pasaportul romanesc, ni se inchidea usa in nas
Donia eu as veni si mane la Niagara sa ma plimb numai ca am vreo 10 re cu masina asa ca tot amanam
Ce fac copii?
Maru eu as sta in Etobiko, dar cred ca sunt niste scoruri pe acolo....
am niste amici care-si luasera o casa mica nu departe de statia de metrou....dar na acum 5 ani
Bafta sa gasesti cea mai buna solutie
Laura ce fac fetele? Cum a ramas cu Diana, o vor scoate in pauza?
Revin ca-s chemata la tzitzi...asta daca nu adorm
Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
nelia spune:
Simona, eu glumeam cu sub-forumurule, tocmai sa inteleaga lumea si de acolo si de aici si de dincolo ca 'asa nu se poate'! Care weekend?
Aoleu, Ina, uitai! Deci fidela domnisoara... Ce bine-mi pare ca te vad scriind. Hai, ca poate se mai 'nerveaza fete si vin si scriu. Si punem si de-o intilneala mare interprovinciala, ca sa dezbatem subiectul la masa mare, in timp ce sotii se intreaba iar 'ce-or mai aveam, dom'le, de discutat?'
Donia, am uitat sa-ti spun ca si eu te iubesc. Iar la Khristin e ultima la care ma asteptam sa zica by... asta sint eu, ca-s mai apriga si mai temperamentala... da' nu mai zic pentru ca nu ma tine mult.
Ana, pai eu ma simt, ca ele vad ca nu zic nimic, stau asa si se retrag pe rind... O chestie ca asta autocenzureaza scrisul... Mie mi-ar placea sa le vad pe toaaate inapoi, ca-s faine rau cum zice un amic.
Altfel, am senzatia ca iar e nevoie de vreo pe aici, sa se linisteasca spiritele.
V-ati prins ca ma incalzesc cu gin... am venit darimata de la curs, iar is singura pe-acolo... si a trebuit sa facem echipe si... Da' s-a rezolvat pina la urma, mai am si miine o tura, macar acolo sintem trei de alta natie in clasa de 62 si toti trei sint romani. Nu primesc ei in programul asta pe multi, dar pe romani stiu ca-i simpatizeaza.[emoticon de umflat in pene]
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Dragaica spune:
Imi cer scuze pentru intarziere, apar si eu cu urarile:
Nelia La Multi Ani !!!!
Vroiam sa-ti spun ca desenul facut de Tudora la Baby Shower este la loc de cinste pe perete, ne place la nebunie . Ma tot batea intr-o zi barbatu la cap sa-ti spun ca l-am pastrat .
Simonna La Multi Ani Printesei !!!
Eu nu am stiu ca "paki" e un cuvant jignitor, credeam ca e prescurtarea de la pakistanez
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010
inacanada2005 spune:
Si, ca sa mai destindem putin atmosfera...am pus niste poze pe contul comun.
Noapte buna , fetelor!
Laura B spune:
Corina, tinem pumnii maine
Multumim de intrebare, inca nu s-a rezolvat cu iesitul in pauza al Dianei. Am vorbit insa la scoala cu una din SSSW-uri (a lansat si ea o idee, si anume sa aranjeze cu invatatoarea si sa o accepte pe Diana la cor, si atunci pauza de masa de joi ar fi la repetitii impreuna cu alti copii), am discutat cu coordonatoarea asistentelor sa vedem ce poate face si ea, si am lasat mesaj la o tipa manager de la School Board (acum 2 zile, inca nu m-a sunat inapoi insa inteleg ca e ocupata, e mai mereu pe teren, in scoli).
_
Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi
Ione81 spune:
Bah, citeam si eu la pranz sezatoarea, si deja raspunsurile mele sunt out of topic in cateva ore! Le scriu totusi ca sigur toata lumea citeste. :)
DELPHIN, adevarat graiesti, e dulce regasirea!
NELIA,
La multi ani cu multe bucurii! si cu gin :) as bea si eu unul! da' eu sunt la cura de tuica :)
SIMONA,
La multi ani pt micuta ta! Sa creasca mare ca tine, ca frumoasa este deja (ca tine, probabil si ca tata'su? ;) )
Imi place mult stilul tau oral de a scrie.
ROXANA,
Abia astept, e prima ‘vacanta’ impreuna de cand am venit la Montreal !
Stii plicul ala ce nu l-ai primit niciodata? L-am primit azi in posta inapoi, dupa CATE luni, spunand ca adresa nu a putut fi identificata. Am ramas tablou!
MARU,
Merci. Da’ voi de ce vreti sa va mutati? (am inteles ceva legat de scoli?)
PODEANU,
Si mie mi-era dor de sezatoare.
ANKALAURA,
M-ai lamurit ! Ma gandeam de ce oare doar la mine e dereglat DC si nu afiseaza oara de aici ?
Poate ar fi o idee pt moderatori, sa programeze astfel incat fiecare calculator sa arate ora de pe fusul orar al IP-ului de la calculator :)
PUCKU,
Sfant ai grait!!!! Si eu de cand visez forumuri vocale!!! Can you imagine, asculti pe casti in drum spre casa, pui on hold, si inregistrezi raspunsu', apoi treci mai departe...
DRAGAICA,
Ce baieti nazdravani ai tu acolo! Sa-ti traiasca! o pupatura pt fiecare!
KRISTIN,
eu sunt mai noua pe aici, dar desi nu v-am intalnit pe cele din Ontario, pe unele am impresia ca va cunosc, ori mi-ati intrat in inima cu o vorba, cu o idee exprimata, cu o poveste din viata voastra cand mai citesc - si tu esti unul din oamenii pe care ma bucur sa-i cunosc virtual, poate si pt faptul ca am facut liceul pedagogic 5 ani la Timi, si apoi 4 ani de litere ca sa preadu, si n-am predat niciodata... ma rog, am predat adultilor in Calgary, dar nu copiilor, si tu predai - de asta simt asa un bond. Mi-ar placea sa te citesc in continuare. (simbol de pupatura ca eu sunt pe mozilla)
ANA insa poate fi numita orice, dar nu rasista... eu stiu cand vorbesc cu ea, e un suflet cald si intelept, l-ar iubi si pe paki daca s-ar purta civilizat :)
(pupatura si aici)
nelia spune:
Hai, sa schimbam macazul... vreti sa va povestesc despre Tudora? Ca tot a zis Dragaica despre desenul ei, ii spun miine, va fi mindra ca l-ai pastrat, imi da desene si ma intreaba apoi unde sint si e tare incintata cind vede ca i le pastrez. O mica artista are mami acasa, toata ziua deseneaza si se uita pe carti. Intr-o zi a desenat mai multe linii una peste alta... a umplut o pagina cu linii. Si o intreb ce sint... iar, foarte serioasa, imi raspunde: astea sint cartile pe care le voi citi eu cind voi invata sa citesc.
Acum doua zile, am avut o discutie, prima, foarte profunda cu ea. Va spuneam eu mai demult ca nu ma intreaba nimic, nici despre moarte, nici despre cum se fac copiii... nimic. Asta spre deosebire de sora-sa, care m-a tocat si ma mai toaca inca cu intrebarile de la 3 ani incoace. Asteptam un autobuz in statie... acesta vine, din ala cu scari, ruginit tot in fata. Se uita la el si imi spune: mami, autubuzul asta nu are suflet si, totusi, e batrin, uite-l cum arata. Da, ii zic eu, si lucrurile au viata lor, nebanuind ce urmeaza. Coborim din el, traversam si trecem pe linga un copac mai mare... Mami, acest copac are suflet, nu de om, ci de copac, dar e si el batrin. Ma prind eu ca a venit momentul adevarului si astept infrigurata, inca nu am uitat cit a plins cind a aflat ca puiul cumparat de tati este taiat inainte de a ajunge in congelatorul nostru. Sint incordata si astept... trecem pe linga un ciine. Tudora se uita la el, il mingiie (nici un ciine nu ramine nemingiat de minuta ei) si ma intreaba: citi ani traieste un ciine? Din cite stiu eu, undeva intre 16 si 18 ani. E mult sau putin? Mult pentru un ciine, altii nu au norocul asta, traiesc mai putin, se mai imbolnavesc, mai au accidente... Dar o pisica? Nu stiu sigur, dar cred ca un pic mai putin, poate vreo 15... Ori 9, nu? Tati mi-a spus ca pisica are 9 vieti... Da, asa se zice... Mergem linistite, o tin de minuta... dar stiam ca nu s-au terminat intrebarile si asteptam infrigurata pe urmatoarele... Inca sint traumatizata de reactia Agatei: cum, ai stiut ca voi muri si cu toate acestea m-ai nascut? Mami, dar tu citi ani vei mai sta aici ca sa ai grija de mine, de noi, de Agata, Lisandru si de tati? La asta nu ma asteptam, sincer... Aici, unde? Acasa, fara servici sau... Nu, imi raspunde ea repede: pe Pamint! ... ... Pai, voi sta atit cit vei/veti avea nevoie de mine. Ah, atunci e bine! Noi vom avea nevoie tot timpul de tine, asa ca tu nu vei muri cit timp vom trai noi!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
iselin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura HEI! 1. am nevoie sa aflu cum se cheama PREZOANELE in francais De la husband citire, cica prezoanele sunt subururile alea cu care se monteaza roata. Deci nu orice surub, nu e un simplu "vis", e prezon in romaneste, da' cum e in franceza? Ca ne trebuie unele mai scurte Sau mai lungi 2. maine am de ajuns in Ste anne de Bellevue, si NU ma duc cu masina. Ziceam ca ma duc cu autobuzul(autobuzele si metroul), fac 2 ore la dus, 2 ore la intors. Cineva mi-a zis sa iau trenul, dar: - nu stiu de unde se ia trenul; - nu stiu cat costa calatoria; - nu stiu ce program au si cum pot afla... Nu am nici timp sa caut pentru ca am de facut lectii cu fie-mea inca de acum un ceas. So, help cu trenul, daca stie cineva... (aa, ca explicatie, cred ca avem o statie de tren pe la Decarie / Jean Talon? Canora? ) Daca apuc la noapte, citesc si eu boxul, acum n-am reusit, da' sper ca s-a calmat scorul pana la final |
1. De la sot citire: se numeste BOULON auto
2. Bafta maine, astazi pardon
Voi aveti deja lectii la scoala?? Noi nimic pana acum. Am avut si vreo doua sedinte cu parintii, cu scoala intai, apoi doar cu cei din clasa ei.