America (211)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Pana postez eu schimbati voi subiectul :) Abia acum am reusit sa termin si eu de citit ce ati mai scris. Multumesc pentru detaliile despre scoli - e bine de stiut cum e pe la alte scoli.

Nu mai stiu cine intreba de private (parca Bic?) - fata mea e la o scoala particulara in clasa I. Fata de ce spuneti voi lucreaza mai mult cu ei si mai devreme. La mate sunt impartiti in doua grupuri, unul care merge dupa programa de clasa I iar celalalt merge dupa programa de clasa a II-a. Fiica-mea (programa clasa a II-a) lucreaza cu numere pana la 1000, adunari si scaderi cu trecere peste ordin si pana la sfarsitul anului vor face inmultiri, impartiri, geometrie etc. La citit se lucreaza pe grupuri mici de cate 2-3-4 copii max. Teme au doar doua zile pe saptamana, una la spelling si cealalta la matematica si mai au de citit in fiecare zi plus diverse experiemente pentru science din cand in cand. Nivelul clasei e sus, toti copiii sunt 'spirt' desi stiu sigur ca nu toti parintii lucreaza cu ei acasa. Dar nici nu cred ca sunt toti gifted, eu intelegand prin gifted ce a zis Alintaroma si Ruxij.

Exemplu de problema facut acum doua zile de fiica-mea la scoala: Sally si Hans incep sa numere in acelasi timp. Sally numara din 10 in 10 incepand de la 300. Hans numara inapoi din 100 in 100. Amandoi numara de 6 ori, adica 'merg' inainte/inapoi 6 numere. De la ce nr. a inceput Hans?

Programa asta a lor de mate are multe word problems si printre ele sunt si ca cele scrise de Sanziana ca se fac in clasa a II-a in Ro. Eu am noroc cu fiica-mea ca asculta cu gura cascata la invatatoare si prinde din clasa multe lucruri cand le-aude prima data. Primim si email zilnic cu ce au facut la scoala si ce teme au pentru a doua zi si nu e un capat de tara daca unii dintre ei uita ceva. Si a mea mai uita diverse chestii pe la scoala dar isi aduce aminte pana ajungem in parcarea scolii si se intoarce dupa ele. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nedda

Exemplu de problema facut acum doua zile de fiica-mea la scoala: Sally si Hans incep sa numere in acelasi timp. Sally numara din 10 in 10 incepand de la 300. Hans numara inapoi din 100 in 100. Amandoi numara de 6 ori, adica 'merg' inainte/inapoi 6 numere. De la ce nr. a inceput Hans?

Eu nu ma bag la discutii scolare, ca nu am alta experienta decit a colegilor care se agita cind au pruncii de facut science project. Aici cel putin, unde lucrez, concurenta e intre parinti, mai putin intre copii, asa de mult se baga astia adulti in proiectele copiilor.

Da' am o nelamurire, Nedda: de ce il cheama Hans pe copilul din problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nedda, foarte misto ce fac la voi. Oare toate scolile private sunt mai bune, sau alea de pe langa biserici nu's chiar cu mult mai grozave decat cele publice?

Mergi la inceput

Iulia, ma crezi ca nu stiu? :)) Un lucru e sigur, n-au numai nume americane in probleme. :)) Probabil asa e politically correct.

Ai dreptate cu competitia intre parinti dar eu n-o simt la americanii de la fiica-mea din clasa. Ei sunt mai relaxed, asa, in privinta asta mergand pe ideea ca fiecare copil are ceva la care e cel mai bun, si deci fiecare e cel mai bun in felul sau. La parintii veniti din alte parti e problema asta a competitiei copiilor... Uneori, recunosc, ma ia si pe mine valul si uit ca de fapt a mea e doar un copil de 6 ani. Si desi ea e in primii 10 in clasa ei (si din ce scriu fetele aici vad ca si a mea sta bine :) ) tot imi vine sa insist si sa lucram si mai mult acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nedda, chiar ca super scoala!!!!! As alege si eu o scoala asa...o sa ma reorientez in middle school cand vom schimba!!!!

Azi...dupa atata vorbaraie de scoala (ca parca om fi fost vorbiti) am primit report card-ul lui david....la language avem 84%...la reading 92%, math 99% la fel si science si of course social studies 88%
Si am primit si rezultatele de la Stanford testing de anul trecut....unul dintre motivele pt care david e in "gifted"....are un 47% la word reading...si apoi mai sunt total reading 95%, word study skills 98%, comprehension 97%, sentence reading 91%, total math 100%, math pb solving 99%, math procedures 99% ....si avem si "stanine" scores la fiecare dintre ele...

Eu nu stiu care ce sunt...adica ce o fi word reading si care e diferenta intre word study skills?????
Si ce fac la language arts si ce fac la reading???

Deci...clar...tre sa cumpar manualul de social studies sa lucram acasa din el!!!! hahaha!!!!!

Mergi la inceput

Nedda, poate pb sunt copiate din manualele europenilor...hahaha!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Bai, ia deschideti un subiect separat cu scoli si probleme de rezolvat si ghicitori de ghicit ca mi-ati ingropat intrebarile mele briliante despre resorturile mexicane si SPA ... si dupa ce termin cu asta trec la aerobilcul subacvatic, smulsul parului de pe picoare cu laserul si aranjatul sprancenelor cu foarfeca. Va spun, daca nu arat cand vin din Mexic ca Barbi, inseamna ca nu si-a meritat banii ..Barbi-Buflea, cum va suna ?

Unde este "soimul resorturilor mexicane" - NewMami - ca vreau sa vorbesc cu ea despre cosurile de pe piept tratate la SPA-ul mexican.
Iulia - hai si tu la SPA - ce atata scoala ?

Mergi la inceput

Ruxij, nu stiu cum or fi alea de pe langa biserici fiindca eu le-am exclus din start. La noi in oras una singura e mai buna in sensul ca auzi de ea in comparatie cu astea celelalte private dar nu cred ca e pe-aproape. Din cati parinti am intrebat niciunul n-a adus scolile de pe langa biserici in discutie ca pe optiuni valabile desi asta de care zic s-ar putea sa fie mai buna decat scolile publice de aici.

La cele publice, asa cum ai zis si tu, in K si chiar in clasa I nu se face mare lucru. Si nu zic numai de matematica. Am o prietena care are fata in sistemul public si imi spunea ca in clasa a III-a avea probleme cand li s-a cerut sa scrie povesti, sa povesteasca ceva inscris. Pana atunci nu facusera absolut nimic pe tema asta si prietena mea era uimita cand i-am zis ca fiica-mea la K invata tehnici de a scrie o poveste din imaginatie si tehnici de a relata un fapt adevarat intamplat in viata ei, ca de exemplu cina de aseara. Aveau in fiecare zi, si au si acum, story writing si journal separat. Ba mai mult, invata tot de anul trecut cum sa scrie poezie... Deci cel putin in orasul nostru diferentele sunt mari intre scolile publice si cele private, cel putin in primii ani dar cred ca si mai departe.

Mergi la inceput

Sa imi fie rusine....David face pb la scoala....venii cu ele acasa corectate...si-s destul de interesante, dar usurutze: "allison draws 6 petals on each flower. she draws 8 flowers. how many petals are there in all??"

Nedda, ce spui tu acolo e grozav!!!!!!

Mergi la inceput

Sanziana, bravo lui David pentru asa rezultate! La reading presupun ca citesc (Corinadana zicea cum se testeaza reading skills parca) iar la language arts invata sa se exprime folosind cuvintele. Ziceam mai sus ce face Lara la language arts: tehnici de scris povesti, poezie, exprimare inscris si nu numai. Sau le citesc invatatoarele o poveste si apoi ei trebuie sa o povesteasca pe caiet... Ii invata cum sa recunoasca punctele importante ale unei povesti si cum sa retina si sa redea detalii cat mai multe.

Buflea nu te supara!! :)) Sigur-sigur vei avea distractie maxima in Mexic.

Mergi la inceput