Pacifismul doar omoara

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca este dreptul la libera alegere ce cand cum si in ce fel are cineva un crez religios sau de alta natura. Asa incat nu vad sensul firesc al intrebarii:

Citat:

au fost invitati sa se alature si sa se roage cu ei.

Citat:

Actiunea s-a petrecut in Wellesley, Massachusetts sub privirele obediente***m-am tot uitat sa vad unde ai surprins acele priviri obediente ale profesoarelor care au facut excursia. Cum e posibil asa ceva?

Restul nu mai comentez.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Cred ca este dreptul la libera alegere ce cand cum si in ce fel are cineva un crez religios sau de alta natura. Asa incat nu vad sensul firesc al intrebarii:

totusi ceea ce spui nu e valabil in cazul unor copii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:

totusi ceea ce spui nu e valabil in cazul unor copii.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Asa este - parintii - tutorii - societatea libera - le asigura libertatea crezului religios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Nu eu zic asta, naratoarea care a surprins toate acele fapte. Marius, aceia erau copii. Un copil e in stare sa decida daca si cand sa se alature unei credinte? Dar la restul documentarului ai privit? Acele intentii nemascate pentru raspandirea islamului in "pepinierele potrivite", adica scoli?

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Daca este sa ascult fara sa vad - desigur nu pot sa creditez ca fiind adevarat sau fals - este o informatie povestita la un moment dat care poate nu are absolut nimic in comun cu realitatea. Deci nu am nici cel mai mic motiv OBIECTIV de a credita aceasta informatie.
Cat despre "intentii nemascate pentru raspandirea islamului in "pepinierele potrivite", adica scoli?" tot ce este posibil insa nu este nici pe un sfert din ceea ce o alta religie crestinismul are ca si obiectiv respectiv predarea religiei crestine in scoli, care este notata ca si oricare alta disciplina. Nu mai spun ca in fapt crestinismul are chiar ca si obiectiv raspandirea in lumea larga din cel mai timpurii momente ale aparitiei pe acest pamant - dar aici am intra in istoria religiilor si mi-e teama ca daca am privi obiectiv (atat cat se poate) am lua ca si reper cronologic momente ale istoriei omenirii foarte "contemporane" fata de vechimea altor religii care sunt muult mai vechi pe acest pamant, crestinismul fiind totusi una dintre cele mai "tinere" religii umane.
Dar intrucat nu sunt de specialitate recunsoc faptul ca bazandu-ma strict pe ceea ce cunosc - nu ma simt capabil sa port o discutie corecta si argumentata asa incat nu voi continua pe aceasta linie. Poate avem utilizatori mult mai bine pregatiti in acest domeniu decat noi. Ar fi foarte interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Marius, poate ca aceste stiri, te-ar face sa intelegi mai bine fenomenul, care e imens, in opinia mea:
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6034144/Preacher-threatened-with-arrest-for-reading-out-extracts-from-the-Bible-in-public.html

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/4409168/Nurse-suspended-for-offering-to-pray-for-patients-recovery.html

si acum contrastul:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1196070/The-shocking-picture-white-boy-aged-11-converted-Islam-Choudary.html?ITO=1490

Am primit rosu ca am scris de prostie. Daca imi poti argumenta ca nu-i asa, promit ca accept decizia.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Eu am inteles ca s-a cerut permisiunea parintilor de a duce elevii in excursia respectiva pt a-i invata despre arhitectura moscheiei si pt a asista la slujba de pranz, afland astfel unele lucruri despre islam. In schimb,odata ajunsi, li s-a facut prozelitism. Li s-a spus copiilor ca trebuie sa creada in Allah si ca Allah este singurul Dumnezeu, singurul vrednic de venerare/inchinare...( la minutul 03:19). Apoi, baietii au fost invitati sa participe la rugaciune, ceea ce e un lucru nefiresc pt un crestin (la fel si pt evrei, ca am inteles ca era si un baiat evreu). Una e sa se roage un crestin pt orice semen al lui, indiferent de religie si alta sa se roage unui dumnezeu strain.

Marius, e adevarat ca la noi se face religia in scoli, dar cine nu vrea, poate semna (ca parinte) si copilul nu trebuie sa participe la ora. (De obicei si ateii si cei de alte confesiuni isi lasa copiii la orele de religie, ca astfel le creste media generala)

Mergi la inceput

Ai primit rosu pentru abateri repetate la Regulamentul de utilizare nu are nici cea mai mica legatura cu un subiect anume sa fim bine intelesi. De asemenea cu tot regretul mentionez faptul ca tot in Regulament scrie ca pentru abateri repetate contul va fi suspendat si/sau inchis. Ai si aceasta avertizare. Ca sa fim corect intelesi.

Cat despre linkuri si/sau subiectul in sine nu are nici o legatura cu mine ca si moderator am raspuns doar din punct de vedere personal. Acum nu am timp dar am sa urmaresc link-urile mentionate de tine si am sa revin probabil pe subiect.

Mergi la inceput

mamabear - asa cum ai scris si tu - asa cum am subliniat si eu au fost INVITATI nu FORTATI. Orice invitatie tine de politete, orice invitatie poate fi acceptata sau refuzata. Eu cel putin asta am sesizat si nu vad nici acu vreo diferenta. Cat despre ceea ce afirma fiecare despre crezul lui din nou nimic nou toti propovaduiesc adevarul absolut si singular al propriei credinte deci... nimic nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Eu am asa niste sentimente confuze si nici timp sa dezvolt,dar o sa revin cred dupa ce mi le limpezesc.Anume ca nu sint pt a ne uita in curtea altora si a vorbi critic despre ale lor atita timp cit nu stim cine sintem noi,dar nici nu pot sa stau pasiva cind vad ca crestinii in general si romanii in special au un sentiment din ce in ce mai acut de inferioritate si,sub pretextul tolerantei si-al umanismului si al civilizatiei si ajutati fireste de globalizare si uniformizare,nu-si mai stiu nici care le sint valorile,ca de aparat nici atita nu mai stiu.Imi ramasese de raspuns lui Deus care a pus niste statistici din care reiesea ca da,ortodocsii sint cei mai putini.Ei,si?Eu mereu am zis-o pe-aici ca sintem cei mai putini dintre crestini.Cu toate acestea de ce sa fiu eu "deschisa",dpdv religios,la alte religii????Numai pt ca-s crestina si romanca?De ce sa nu spun clar fara sa fiu catalogata de bigota ca eu afirm si sint sigura ca doar Iisus e Dumnezeu?De ce sa-L pun eu pe Iisus pe aceeasi treapta cu Buda,cu Confucius sau cu zeii Brahma,Krisna si Shiva?sau cu Mohamed?sau citi or mai fi?Cum anume sa fiu deschisa?De ce?Deschidere mi se pare sa traiesti civilizat linga oricare om,de orice culoare sau religie ar fi,fara sa intri in spatiul lui si fara sa te duci sa-i spui ca zeul lui nu e bun.Dar n-am inteles de ce ar fi normal sa fim "deschisi" la religiile lor.Ca sa ce?Sa fac un pic de yoga ,sa ies un pic din corp ca sa vad cum ma contopesc un pic cu universul si cum devin eu insami dumnezeu?

Mergi la inceput