Pacifismul doar omoara

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Patou

Nu m-am referit la nimeni in particular, nici nu mai tin minte cine ce a scris. De obicei citesc ce se scrie, nu neaparat cine scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Sunt doat niste discutii teoretice si daca esti contra asta nu inseamna ca ai ceva cu cineva sau cu religia/confesiunea din care face parte.
Hai sa nu exageram e totusi internet si cine se simte ranit in astfel de discutii, nu este decit un frustrat obosit.
Oamenii care au un caratcer "odayaka" cum zice japonezul sunt din ce in ce mai putini.
odayaka=Fire calma, caracter linistit, personalitate imperturbabila. Oameni temeprati cumpatabili.
Scuzati offtopicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Va multumesc pentru contributiile la topic. Am lipsit ca am fost ocupata. Azi o sa citesc cu atentie ce ati scris si voi raspunde.
In alt topic, ma simteam (si ma simt inca) solidara cu crestinii care sunt nedreptatiti (putin spus, dar voi face azi o concesie firii mele impulsive) in tarile preponderent islamice. Azi ma voi simti solidara cu femeile musulmane. Cu femeile a caror viata pretuieste cat vor barbatii lor sa pretuiasca.
Spunea cineva de ocupatia Afghanistanului. Daca asemenea orori ca si cea prezentata de hotnews au loc frecvent, eu m-as muta definitiv acolo, ca soldat american. Si francez, italian, roman...pana i-as ocupa de tot. In loc sa-mi retrag trupele, cum se intampla in momentul actual. In Pakistan e la fel de jale ca in tara vecina. Talibanii cuceresc teren. Se vede in filmuletul prezentat.
Mai jos, stirea:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-7815084-video-femeie-este-omorata-pietre-catre-talibanii-pakistanezi.htm

Dupa ce cititi, imaginati-va ce greseala a putut face acea femeie. Eu n-am putut, sincer.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cat de curand ti se va aduce la cunostinta, Ingrid, ca si in Vechiul Testament (acu' 3000 -trei mii- de ani adica) era la moda lapidarea .

Desigur ca ma simt solidara cu crestinii, femeile si copiii persecutati sau ucisi.
Dar, dincolo de solidaritatea asta, ma preocupa ce se intampla aici langa mine, in Europa.
Ziceam io acu' ceva vreme ca istoria se va repeta, dar acuma, cand vad ca sunt atat de aproape toate sansele ca ea sa se repete ma cam ia cu fiori (vezi doar alegerile din Suedia, nu-ti mai trebuie sa vezi si ce-i prin alte tari sau ce-i pe blogurile romanilor alora care isi vad doar pe propria religie etc...).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

IngridS,!

Mergi la inceput

Denizel, cat a avut partidul lui Vadim? Dar cand a fost cat pe ce sa-l avem presedinte? Mi se pare ca ponderea e mica, daca spui ca a intrat in Parlament ca noutate, da, e de urmarit ce se intampla. PSD, Partidul Suedezilor Democrati .
Gandeste-te ca Austria a facut niste pasi in plus cu Jorg Haider...mereu se poate mai rau. Uita-te la Franta, Sarkozy, doar in Londra multiculturalismul castiga teren. De ce, Dumnezeu stie.
Ti-am spus de nenumarate ori, cand lumea incepe sa se simta calcata pe coada, apar micii dumnezei de extrema dreapta si castiga, la inceput mai putin, apoi tot mai mult...
Ma intreb daca nu cumva se favorizeaza cu buna-stiita astfel de manifestari, contra tarii adoptive, a simbolurilor ei, a religiei, pentru a iesi la suprafata partidele extremiste. De ce nu se aplica legea pentru toti?
De ce in linkurile pe care le-am postat mai deunazi, cei doi predicatori tata si fiu din UK au fost arestati ca imparteau materiale religioase, o asistenta acuzata ca a citit o rugaciune la capataiul unui batran foarte bolnav care-i ceruse asta (!), iar un musulman umbla nestingherit pe strazi incitand la ura in numele lui Allah si convertind in fata multimii un baiat de 8 ani! 8 ani! Unde-i erau parintii, unde era politia care sa-l aresteze pe nemernic?
De ce aceste discrepante uriase de tratament? In folosul cui?
Ari, multumesc.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Eu zilele astea am fost trista cum nu am mai fost demult. O conversatie intre fetele mele in timp ce conduceam m-a dat peste cap.
Maya mi-a spus ca trebuie sa ii dau doi dolari pentru ca se string la scoala bani pentru ajutorarea victimelor de inundatii din Pakistan. Apoi au inceput fetele sa discute intre ele iar eu am ascultat socata. Au inceput sa spuna ca nu ar trebui sa se stringa bani pentru ei pentru ca sint niste teroristi si criminali, pentru ca au bombardat Gemenii si pentru ca se arunca in aer si omoara oameni. Le-am intrebat de unde au auzit asemenea lucruri si mi-au spus ca au discutat cu toti copiii in curtea scolii si ca toti au spus acelasi lucru.
Am vorbit cu ele mult, le-am spus cam tot ce am putut eu ca sa fac in asa fel sa iasa omenia din ele la suprafata. Le-am spus sa nu se lase influentate de media, de ura celorlalti si sa alunge prejudecata.
Mi-e groaza de valul asta de ura impotriva arabilor si musulmanilor.

Mergi la inceput

Dupa ce am lecturat ce ati scris, am sesizat o oarecare tensiune intre noi, culmea. Stiti care-mi este credinta. Si cu toate acestea, cand scriu crestini nu inteleg doar ortodocsi sau catolici. Inteleg toti crestinii, toti care Il recunosc pe Iisus, fiul Mariei ca fiind Dumnezeu, care cred in moartea Lui pentru iertarea pacatelor noastre si Inviere. Atat.
Credeti ca Miguel Servet nu-l adora pe Iisus? Ba da. Dar Calvin l-a urmarit cu obstinatie si l-a ars pe rug prefacandu-l intr-un martir. Sa mori ca eretic strigand Doamne, Iisuse...constiinta noastra n-ar permite asa ceva, nu?
Deci, in subiectul meu despre crestini erau cu totii acolo, toate denominatiunile, nu practicau acelasi rituri, nu spuneau la fel rugaciunile, dar au suferit cu totii in numele Lui.
De aceea as dori daca se poate sa trecem peste aceste mici frictiuni, sa lasam orgoliile deoparte, suntem intre noi.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Happy, as vrea sa-ti raspund ca toate acestea se vor schimba, dar nu am cum. Nu numai americanii au nevoie de schimbare, musulmanii la fel. E incorect sa spunem: gata, se spala cu buretele tot, iertam si suntem prieteni cand (un ex.) Ahmadinejad iese si declara ca americanii si-au daramat turnurile...intelegi ca zgandare cu cutitul intr-o rana ce nu s-a inchis si mai supureaza? Sau ca vor cu tot dinadinsul construirea unei moschei pe Ground Zero, adica o atitudine mai intelegatoare puteau avea si ei, nu? Sunt atatea victime acolo...
Si atunci, dupa ce arunca ccc cu vorbe care dor, ies tot ei si spun ca sunt marginalizati, neintelesi, discriminati. Prejudecata, hm, e nobil sa nu ai prejudecati, dar experienta m-a invatat ca uneori e fundamentata pe ceva. Toate acestea n-au fireste legatura cu ajutorarea unor oameni aflati in necaz si pentru care am numai compasiune. Ai procedat bine fata de fetitele tale. Nu te mai necaji.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Desi am lipsit un pic, stirile n-au tinut pasul cu mine: femei in Cecenia hartuite ca nu purtau baticul musulman de Ramadan. Au indraznit sa iasa pe strada neacoperite, scrie Reuters.
http://www.reuters.com/article/idUSLDE67J13Q

Zilele trecute am intrat pe un site islamic, nu vreau sa-i fac reclama aici, unde numai laude cum poarta femeile musulmane valul si ce bine se simt ele, nu am vazut o intrebare de genul, chiar toate vor sa poarte valul ala si ce patesc daca nu il au pe cap, ei uite ce patesc. Islamul asa se impune, cu forta. Pumnului.
A woman in her mid-30s said she was punched in the face by a man in Islamic dress after refusing to put on a headscarf he had given her.
Si o replica uimitoare:
One of the assailants, who described himself as an "activist", told Reuters: "We are trying to warn women of their possible sins before God".

Cu toate acestea, exista si o veste buna: poligamia e incurajata de autoritati.
Cititi tot articolul, nu-i lung.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput