Pacifismul doar omoara

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Chemarea noastra e martiriul pentru victoria in numele lui Allah...bla-bla-bla. Amuzant e ca au ajuns pana la cruciade. Bine-bine, dar ei cand s-au intins ca pecininginea prin Europa? Cand vine vreun conducator de stat arab, ne ne putem aduna si noi romanii sa punem de o manifestatie? Io-te asa, la aeroport sa strigam ca suntem Organizatia pentru Drepturile Romanilor da pa Vremea lu' Stefan cel Mare (ODRVSM). Si ca protestam ca a trebuit sa ardem fanetele si sa otravim fantanile si sa fugim in munti. Frumos a fost din partea lor sa ne supuna la asa chinuri?

Acum serios, in tarile lor stiti ca nici nasul nu-l poti scoate afara, darmite sa te pui contra unui ayatollah sau a unui imam. Manifestatii? Nu mai ajungi la inchisoare, acesta e adevarul curat. Se folosesc musulmanii din Europa de bresele noastre, de toleranta noastra, sunt obraznici, obraznici.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Am citit pe pancarte texte ca: Isus nu e Dumnezeu

Ingrid, despre asta spuneam eu, in mesajul anterior. La ei gasesti aceasta afirmatie si in moschee, scrisa pe perete. De ce? Care e scopul, de ce sa-ti bati joc de crezul altei religii?
La noi nu scrie in biserica sau in cartile de cult "Mohamed a fost un profet mincinos" , n-ar avea sens. Noi. crestinii, ne afirmam crezul nostru, nu-l combatem pe al altora (nu vorbesc de viata privata).
N-o sa vedeti in biserica protestanta de care apartine patou afirmatia pe care a facut-o ea in mesajul de mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dar despre Vietnam ce parerea ai? Serbia? Eviti cu buna stiinta sau din nestiinta?

Treci usor peste alte explicatii posibile si de ce nu probabile. Aici si de aici nu mai sa fiu de acord cu tine. Pentru ca o pozitie corecta ar fi cea echidistanta cea care cauta sursele nu doar efectele. De aceea am scris ca voi critica (si implicit te voi critica) opiniile bazate strict pe efecte fara a incerca macar sa inteleaga mai mult decat atat. Asta e. Este exclusa pentru mine orice acceptare al oricarei forme de violenta fie ea crestina, fie musulmana, fie de interes economic.
E clar pentru mine ca orice argument logic sau probat as propune il vei ocoli atata vreme cat nu reprezinta EXACT ceea ce TU crezi despre acest subiect.
O zi buna.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Si ce parere ai despre Vietnam? Dar despre Serbia? Dar despre Afganistan? Dar despre Japonia anilor 1946-1955? Ce parerea ai despre cruciade? Ce parere ai despre Inchizitie? Care este opinia ta despre Insulele Falkland?

Da de cand e Vietnamul islamic? S-a intamplat asta si am pierdut eu informatia?
Ei se lupta pentru ei sau nu ai impresia ca isi pierd timpul ajutand necredinciosii?
Afghanistan...da, cu talibanii lor care au spanzurat un baietel de 7 ani pentru ca era spion american. Si care nu mai departe de cateva zile au fraudat masiv alegerile sa revina la putere.
Ce cauta Japonia aici?
Marius, sunt teme separate, vrei sa vorbim despre ce a facut omul alb si civilizat? Acum incepi si tu cu cruciadele si inchizitia? Dar de ce trebuie sa ne simtim noi vinovati pana la a 100 spita de ceea ce s-a intamplat atunci? Ei ce dracu au facut? N-au dus razboaie de expansiune? ne tolereaza ei in tarile lor pentru ca au facut asta? Iti dai seama ce spui?
Auzi, dar la Adam si Eva ne putem intoarce?

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamabear
Noi. crestinii, ne afirmam crezul nostru, nu-l combatem pe al altora

Am o propunere vis a vis de afirmatia de mai sus.

Ce opinie ai despre conchistadori?

Ar fi bine daca ai citi/gandi cu atentie textul de mai jos extras desi crec ac un extras este putin ca si sens insa:

"Imparati pe care lumea nu putea sa-i mai incapa
Au venit si-n tara noastra de-au cerut pamant si apa -
Si nu voi ca sa ma laud, nici ca voi sa te-nspaimant,
Cum venira, se facura toti o apa s-un pamant.
Te falesti ca inainte-ti rasturnat-ai valvartej
Ostile leite-n zale de-mparati si de viteji?
Tu te lauzi ca Apusul inainte ti s-a pus?...
Ce-i mana pe ei in lupta, ce-au voit acel Apus?
Laurii voiau sa-i smulga de pe funtea ta de fier,
A credintei biruinta cata orice cavaler."

Mergi la inceput

Citat:

Dar despre Vietnam ce parerea ai? Serbia? Eviti cu buna stiinta sau din nestiinta?

Treci usor peste alte explicatii posibile si de ce nu probabile. Aici si de aici nu mai sa fiu de acord cu tine. Pentru ca o pozitie corecta ar fi cea echidistanta cea care cauta sursele nu doar efectele. De aceea am scris ca voi critica (si implicit te voi critica) opiniile bazate strict pe efecte fara a incerca macar sa inteleaga mai mult decat atat. Asta e. Este exclusa pentru mine orice acceptare al oricarei forme de violenta fie ea crestina, fie musulmana, fie de interes economic.
E clar pentru mine ca orice argument logic sau probat as propune il vei ocoli atata vreme cat nu reprezinta EXACT ceea ce TU crezi despre acest subiect.
O zi buna.

Marius, ce vrai? Sa zic amu ca din cauza razboiului din Vietnam s-a organizat acel rally din Londra? sa vorbim despre americani? Despre japonezi, sarbi? Le luam pe rand, dar ca intodeauna faci ce faci si duci subiectul in alta directie.
Explicatia e mult mai simpla, azi musulmanii sunt tratati egal in tarile europene, in Canada, America, dar ei nu-si uita scopul final, islam peste tot, asta ii invata clericii lor si atunci profita de orice ca sa-si faca religia cunoscuta, sa protesteze ca sunt discriminati (???) si sa adune adepti.

Incepe tu cu Serbia si anii '98-99. Daca de asta e vorba. Eu stau aproape de granita, am multi prieteni sarbi si am vazut ambele fatete.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:

Si ce parere ai despre Vietnam? Dar despre Serbia? Dar despre Afganistan? Dar despre Japonia anilor 1946-1955? Ce parerea ai despre cruciade? Ce parere ai despre Inchizitie? Care este opinia ta despre Insulele Falkland?

Da de cand e Vietnamul islamic? S-a intamplat asta si am pierdut eu informatia?
Ei se lupta pentru ei sau nu ai impresia ca isi pierd timpul ajutand necredinciosii?
Afghanistan...da, cu talibanii lor care au spanzurat un baietel de 7 ani pentru ca era spion american. Si care nu mai departe de cateva zile au fraudat masiv alegerile sa revina la putere.
Ce cauta Japonia aici?
Marius, sunt teme separate, vrei sa vorbim despre ce a facut omul alb si civilizat? Acum incepi si tu cu cruciadele si inchizitia? Dar de ce trebuie sa ne simtim noi vinovati pana la a 100 spita de ceea ce s-a intamplat atunci? Ei ce dracu au facut? N-au dus razboaie de expansiune? ne tolereaza ei in tarile lor pentru ca au facut asta? Iti dai seama ce spui?
Auzi, dar la Adam si Eva ne putem intoarce?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Ahh am inteles - este vorba de nestiinta. In acest caz vom avea o baza de discutie doar daca te vei mai pune la punct macar informational de ce am dus in discutie nu intamplator (si) aceste subiecte. Cauta esenta - Altfel mi-e teama ca nu avem o baza de discutie.

Mergi la inceput

Si nu vrei sa luminezi un biet om nestiutor?
M-ai indus in eroare cu 1955, am inteles acum ca vorbesti de ocupatia aliatilor din 1946, dar 5 ani mai tarziu, in 1951 s-au eliberat.
Si tot nu vad relevanta cu musulmanii. Te-am intrebat mai sus de expansiunea otomana, cate proteste am fi indreptatiti sa facem noi?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear
Noi. crestinii, ne afirmam crezul nostru, nu-l combatem pe al altora

Am o propunere vis a vis de afirmatia de mai sus.

Ce opinie ai despre conchistadori?

Ar fi bine daca ai citi/gandi cu atentie textul de mai jos extras desi crec ac un extras este putin ca si sens insa:

"Imparati pe care lumea nu putea sa-i mai incapa
Au venit si-n tara noastra de-au cerut pamant si apa -
Si nu voi ca sa ma laud, nici ca voi sa te-nspaimant,
Cum venira, se facura toti o apa s-un pamant.
Te falesti ca inainte-ti rasturnat-ai valvartej
Ostile leite-n zale de-mparati si de viteji?
Tu te lauzi ca Apusul inainte ti s-a pus?...
Ce-i mana pe ei in lupta, ce-au voit acel Apus?
Laurii voiau sa-i smulga de pe funtea ta de fier,
A credintei biruinta cata orice cavaler."

Marius, vad ca tu ai o problema cu incursiunile in istorie. Pe mine ma intereseaza mai mult prezentul. Eu vorbesc de ce se intampla in zilele noastre; la musulmani se tot afirma si se scrie si pe peretii moscheilor ca "Iisus nu e Fiul lui Dumnezeu". Inteleg ca nu au aceeasi credinta ca si a crestinilor, dar nu inteleg de ce nu-si vad de credinta lor si-i intereseaza s-o combata pe-a altora. Eu, de asta ziceam ca noi ne afirmam credinta noastra si n-o combatem pe-a lor; chiar te rog sa-mi spui daca stii tu ca scrie in vreo biserica o afirmatie de genul "Mohamed era profet mincinos" (nu mai zic de chestii mai jignitoare ). Nici evreii nu cred in Iisus, dar in sinagogile lor nu se face referire la El; isi vad de credinta lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

da, in zilele noastre soldatii americani se distreaza http://www.ziare.com/international/stiri-externe/un-grup-de-soldati-americani-omoara-civili-afgani-ca-sa-se-distreze-ancheta-1042851 ...si preotii bat batrani,dupa care-s pusi din nou sa vanda pielea ursului din gradina etc...intr-adevar doar musulmanii ....

la noi in biserici nu se pomeneste nimic de Mohamed fiindca ne facem ca nu vrem sa stim nimic de el si daca nu stim/nu scriem = nu a existat

ei, cel putin, recunosc ca Isus a existat

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput