contract, facturi RDS
Dupa ce am avut problema cu chiariasa mea care mi-a lasat facturi de 600 roni la curent acum vine si problema cablului de la RDS; aici am pus-o si si si-a facut contractul pe numele ei(inclusiv internet), dar probabil cum nu mi-a platit nici mie curentul, probabil nici la cablul n-o fi platit si nu cred ca si-a reziliat contractul.
Intrebarea mea este: urmatorul chirias isi poate face contractul pe numele sau daca fosta nu si l-a reziliat?(ca sa-l rezilieze trebuie sa si plateasca si ma indoiesc ca o va face, la cat de tepara e)iar eu una nu vreau sa mai platesc si asta, mai ales ca-i pe numele ei contractul. Cum fac, ce le spun noilor veniti sa-si faca contract la alta firma?
V-ati lovit de asa problema?
Raspunsuri
madyrizi spune:
din cate stiu eu iti taie cablul daca nu se achita facturile restante indiferent pe ce nume e si e mai greu sa faci un nou contract la aceeasi adresa.
eu la garsoniera inchiriata am avut internet (tot de la RDS) si un chirias a zis ca lui nu-i trebuie, am reziliat contractul pentru internet, iar chiriasul mi-a plecat dupa 4 luni. urmatoarea chiriasa a zis ca ea vrea internet. buunn. m-am dus la RDS si mi-au zis ca am un contract reziliat si numai dupa 6 luni mai pot face un nou contract pe acelasi serviciu. asa ca am mai asteptat 2 luni pana am putut sa fac din nou.
acum nu stiu daca nu avea chef de munca tipa de acolo si m-a expediat sau chiar asa e cu contractele reziliate.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Christel spune:
Stii cumva la cate luni de neplata reziliaza contractul? Ea l-a facut cred in ian sau februarie si a avut 3 luni gratuite, iar de atunci ma indoiesc ca a mai platit ceva deci ar fi vreo 4 luni.
Dar daca ea n-a platit n-o sa ma puna astia sa platesc eu, nu? ca e contractul facut pe numele ei.
Si daca RDS n-o vrea sa faca alt contract pot sa ma mut la alta firma? Stiu ca in bloc mai toti au RDS.
Christel spune:
Am aflat, am sunat la RDS are si acolo neplatit din iunie, dar nu i-au taiat cablul, pana la urma pe ei nu-i intereseaza decat sa factureze.
I-am explicat care-i situatia si mi-a zis ca daca ea nu vine sa-si plateasca aceasta datorie si sa-si rezilieze contractul la acea adresa nu se poate face alt contract, asa ca singura solutie este sa mearga chiriasul nou la alta firma de cablu(care mai sunt in Buc?).
Asa ca mare atentie, trebuie urmariti chiriasii daca isi platesc si cablul,eu am stat linistita stiind ca este pe numele ei.
madyrizi spune:
stiu ca mai sunt in buc. cei de la upc, dar daca nu are nimeni in bloc nu vin sa-ti puna cablu doar tie.
poate incerci ceva digi, dar e tot la rds.
altii nu mai stiu.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
carmaw spune:
buna
Mai este UPC~adica ASTRALUL
Deci pina la urma care e solutia cu chiriasii fraudulosi?
Cu cablul daca terminilista furnizorilor ce faci? nU mai inchiriezi ?
Si cu electricitatea la fel nu?
Deci stai linistita ca contractele sunt pe numele lor nu platesc si nu fac rezilierea ce faci?
Ca nu o s o gasesti!
La naiba!
Deci nu mai inchiriezi caci cine vine sa stea fara curent, cablu?
Sau cum faci?
Si eu asta vreau sa stiu.
_
Vrind nevrind revii la ideea mea
calu electricitate le pastrezi pe numele tau si ii ceri chirie plus avans utilitati(lumina,internet,intretinere)
Nu e de acord ?
Imi pare rau are intentii...necinstite!
deci iata ce buna e lista aia cu chiriasii incorecti!
CorinaDani spune:
mai, mi se pare cam aiurea ce sustin astia de la RDS !!!
deci ei nu ar trebui sa "pedepseasca" adresa unde a fost instalat cablul, ci persoana care a facut contractul si care nu si-a onorat obligatiile de plata. asadar, ar trebui sa fie treaba lor cum isi recupereaza sumele datorate, de la fosta ta chiriasa. exista somatii, popriri, executari silite, persoana aceea are o identitate, nu dispare subit in spatiu...
oricum, astia de la rds sunt groaznici, au o gramada de reclamatii, clientii sunt nemultumiti in general, insa le este foarte greu sa scape din "ghearele" contractului incheiat cu ei; li se cer despagubiri, se trezesc ca li se emit facturi in continuare, desi nu mai receptioneaza tv sau internet de la ei, e teapa si chestia cu telefonul cu minute gratuite in reteaua lor...
trebuie sa ai nervii foarte tari sa duci pana la capat razboiul cu rds, era acum vreo 2-3 ani un subiect pe aici, nu mai stiu userul, poti cauta dupa titlu, era ceva cu RDS-RCS...sa vezi acolo peripetii...
daca nu are nimeni upc in bloc, poti incerca la romtelecom, pentru dolce; insa mi se pare ca ei ofera serviciul de televiziune prin cablu celor care inca mai au telefon fix (cel putin asa era acum cativa ani, cand au lansat dolce tv); acum, ca si-au pierdut multi clienti, poate nu vor mai conditiona instalarea dolce de detinerea unei linii telefonice fixe...
si, pentru linistea ta poti proceda in felul urmator, la viitorii chiriasi : isi fac contractul pe numele lor si stabilesti cu ei clar de la inceput ori sa-ti faca lunar dovada achitarii tuturor utilitatilor (curent, gaze, cablu si internet, intretinere, sa-ti trimita chitantele scanate pe mail, pe fax, cu posta), ori le spui ca exista posibilitatea de a plati in avans la furnizorul de cablu (si nu numai, se poate proceda la fel si la gaze, si la curent electric si se fac regularizari periodice intre sumele platite, consumul estimat si cel citit pe contoare, etc.) o suma care sa acopere valoarea abonamentului pentru cateva luni, astfel incat sa fiti cu totii siguri ca nu ramane neplatit; poti stabili cu ei sa plateasca pentru 3-6-12 luni, daca au bani si depinde si pe ce perioada esti tu dispusa sa le inchiriezi apartamentul...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
trutzi spune:
Acum ceva timp am cumparat o garsoniera. Fostii proprietari nu mai platisera de un an cablul. M-am dus la rds si mi-au facut imediat un alt contract. Mi-au zis ca nu e treaba mea daca nu au platit ei.
Mi-au explicat ca daca vreau sa inchiriez garsoniera, tr sa reziliez contr de pe numele meu si sa pun chiriasii sa faca contr pe numele lor ca sa nu fiu obligata sa le platesc eu cablul (in cazul in care au restante).
Intr-adevar cu o zi inainte pe alt schimb, o domnisoara draguta ar fi vrut sa ma puna sa platesc restanta dar, nu am avut contr de vanz-cump in original si a trebuit sa ma intorc a doua zi.
Clar ca nu as fi platit restanta lor. Sa se descurce singuri ca doar nu au facut contract cu mine dar, m-as fi certat urat cu ei
Norocul meu ca a doua zi a fost o doamna mult mai "citita" care mi-a explicat cum stau lucrurile.
Nu va lasati pacalite daca contr nu este incheiat pe numele vostru. La rds se pot face 10 contr pe acelasi ap si se pot rezilia oricand. Ei incearca sa forteze nota ca sa nu mai dea bani pe procese si avocati in cazul rau platnicilor. Mizeaza pe "disperarea" si lipsa de informatii a chiriasilor sau propietarilor.
Cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta
Christel spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri, asa mi se pare si mie rational, de ce sa platesc eu cheltuielile chiriasei, sa o actioneze pe ea in instanta sa-si recupereze banii. Si cum spui si tu Corina de ce sa am eu de suferit sa nu mai am dreptul la alt contract pentru neseriozitatea ei.
Si eu sunt de parere ca la telefon tipul a incercat cumva prin explicatiile sale sa ma faca sa platesc eu datoria,mi-a si spus ca daca vreau alt contract sa platesc eu, i-am zis sa o sune pe ea, sa-i trimita notificari la adresa din buletin, ca doar cu ea a facut contractul, dar a zis ca ei nu se ocupa cu asa ceva, ce sa-i mai zici la asa justificare??
Acum sa vad cum o scot la capat, o sa incerc sa le trimit si un mail.
Va tin la curent.
CorinaDani spune:
am uitat un detaliu tehnic : la dolce tv nici nu trebuie sa aiba si altii abonament, pe scara blocului, receptia programelor se face cu ajutorul unei mici antene parabolice pe care o monteaza ei (pe terasa blocului sau in exteriorul balconului, depinde si de pozitia locuintei, ei cauta cea mai buna amplasare, pentru o buna receptie a semnalului) + decodor instalat in casa, legat la tv. decodorul este asemanator cu un dvd-player, asa ca nu ocupa mult spatiu :-))
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Christel spune:
Da Corina, stiu despre ce-i vorba ca avem si noi aici dar de la Dolce.
Am vorbit cu noul chirias si mi-a zis ca are antena de satelit si si-ar monta-o el pe bloc(deci de cablu nici n-ar avea nevoie) dar vrea internet, asa ca trebuie sa caut o firma care sa ofere numai internet, stiti vreuna?
Si mi-a mai zis cineva acum ca si astia de la RDS mai nou incheie contract nou chiar si la o adresa ce figureaza ca SN (suspendat pentru neplata), singura conditie e ca titularul noului contract sa fie o alta persoana, alt nume de familie !
si trebuie insistat la alta casierie daca ai fost refuzat in una, in Bucuresti cel putin se poate in orice casierie, asa mi-a zis.