Nas infundat
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
Fetita mea are 1 an si 8 luni, de cateva zile ii curge nasul,sambata a inceput sa ii curga lichizi(scuzati descrierea) ,iar de duminica mai grosi. luni si azi grosi si verzi. nu tuseste,nu are febra.
medicul mi-a zis sa nu imi fac griji ca e perioada alergiilor si culmea e si perioada ii care ii ies caninii de jos si sa ii curat des nasul cu ser si batista. ma mir cati muci poate avea un nasuc atat de mic.
de dormit,doarme,se mai mai trezeste. i-am ridicat salteua si o curat bine inainte de culcare.
Ceva remedii naturiste pentru trecerea mucilor???
Imi e frica sa nu fie sinuzita sau mai stiu eu ce infectie.
Va multumesc
p.s. comportamentul ei e foarte normal,se joaca,danseaza,rade.
Mamica de Ana
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
bebelusi spune:
Lissa, eu ii dau Vibrocil, si il ajuta foarte mult. Nu te mai gandi la prostii, eu de exemplu de cand sunt insarcinata imi curge nasul mereu, sau il am infundat, sigur am rinita. Poate asta are si ea. Se freaca la nasuc?
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 23 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alex_andra spune:
Buna:)
daca vrei sa fii sigura, fa-i o analiza a secretiilor.
Pana atunci curata bine nasucul de cate ori este nevoie, eu folosesc vibrocil si batista bebelusului.
daca ai timp, citeste subiectul deschis de mine, "raceli dese",
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156183 ,
sunt acolo sfaturi bune, de la mamici cu experienta
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Lissa,noi tocmai ne luptam cu mucii,da aia lichizi..rauri,rauri.Pana acum a fost infundat,insa la aspirare nu iesea mai nimic.Ser fiziologic la greu,aspirat si pus vibrocil sau colargol.Ceva naturist pt mucisori chiar nu stiu.
Drita a zis ca e rinita daca nu are febra si nu tuseste.Si sa fac cum am scris mai sus.Acum sa vedem cum va evolua,ca azi l-a luat.
Sanatate multa.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
bebelusi spune:
Mai fetelor dar eu nu il pot aspira ca urla ca din gura de sarpe, mai mult produce mucusori decat sa scapam de ei, eu doar i-i suflu, ca a cam invatat sa faca asta, oare e suficient?
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 23 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Deus spune:
am scris si la alt topic ce fac eu cand are nasul infundat
cand merge centrala termica se usuca aerul in camera ca dracu! iarna folosesc umidificator de camera! si cand este racit fierb o oala mare cu apa, pun in ea picaturi mentolate si o asez langa pat (pazesc oala sa nu se arda din greseala) si fac un abur in camera ca la sauna:-)II fac frectie pe piept si pe spate cu crema mentolata si ii mai pun o perina. In rest ne suflam nasul si trece garantat, respira perfect si se poate odihni.
nu uita, mucii, tusea, febra sunt modalitati prin care corpul se curata/manifesta in mod natural...nu trebuie toate astea stopate cu tone de medicamente...incercati intai sa tratati cu dragoste, naturist si fara panica si doar in cazuri grave apelati la medicamente:-) atatea chimicale, atatea nebunii pe care le bagam in corpul lor si ne mai miram ca fac complicatii, ca dezvolta n alergii, ca ajung niste bolnaviciosi....
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
lisssa_ana spune:
multumesc fetelor.
nu se freaca la nas delco
bebelusi,cum adica il sdufli in nas??ca n pricep
Ana incerca sa sufle nasul dar pana sa sterg eu trage tot inapoi...deci tot la batista ajungem.
Sa vedem cand se trezeste,ca mi-a dormit toata noaptea bine.
Deus,m-am gandit si eu la "sauna",dar nu prea sta ea,plus ca avem camerele destul de mari. Aerul nu e uscat deloc,e inca cald afara.Am sa incerca asa in baie .
multumesc!
Mamica de Ana
elaga spune:
Noi folosim si Pulmex. Este o alifie cu care se unge bebe pe piept si pe spate de doua ori pe zi. Desunda nasul foarte bine.
katalyna spune:
eu ii dau fetitei mele sa tina capatul ala de la furtun si rad si ma amuz, evident cas a para o distractie, nu de durere plange ci de frica, deci trebuie sa para o distractie scosul mucilor. daca nu merge si nu merge nu il mai chinui. inainte sa sufle nasul pune-i apa de mare in fiecare nara si apoi sa sufle, evident acoperindu-i fiecare nara ca sa nu sufle pe amandoua in acelasi timp.
pt mucii verzi e bun sinupretul care ii fluidizeaza, iar pt cei curgatori, e bun corizalya.
sanatate!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
flowerbee spune:
Lissa, Alexia are viroza de vreo doua zile si mucii curg rauri-rauri. Nu ai ce sa le faci pana trece perioada, insa trebuie musai scosi, inmuiati cu ser fiziologic daca sunt grosi si aderenti si pus ceva cu antiotic local in nas, de gen Ophtamesone N. Daca ii lasi, pot cobori si viroza sa se transforme in altele mai grave. Mie mi-a zis dr ca dc mucii devin verzi, e semn de suprainfectie bacteriana, ceva inofensiv probabil, dar prezent, din pacate. Asa ca antibioticul local merge sau nebulizarea cu un antibiotic. Noi facem aerosoli cu gentamicina in asemenea situatii. Aerosolii isi fac treaba local, fara a ajunge in sange sau in alte parti.
Sanatate.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
lisa
vad ca ti-au scris fetele tot ceea ce as fi vrut/putut sa iti scriu si eu
asa incat, cred ca o imbratisare tare de tot de incurajare..fie ea si virtuala...
e bine venita
vor trece / sunt lucuri obisnuite ..muci, tuse, viroze
e imp sa le monitorizezi pt a nu se ivi complicatii, in rest
multa dragoste si rabdare
PS: vreau sa vb pe mess
Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................