Viatza in Germania (cap. 63)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liina_09 spune:

Buna tuturor si bine v-am gasit!

Sunt o membra noua a acestui forum si vreau, in primul rand, sa felicit noua mamica, Adriana, si sa-i urez viata lunga si fericita puisorului ei. Si eu sunt mamica a unei mogaldeze de aproape 10 luni, Laura. Noi locuim in apropierea orasului Mönchengladbach, la 50 km de Düsseldorf.

In ce priveste cezariana, asa am nascut-o si eu pe fetita mea si nici eu nu am avut o experienta prea placuta. Durerile au fost, si la mine, enorme. Motivul a fost ca bebelusa noastra nu s-a intors cu capsorul in jos, si nu am vrut sa risc sa nasc pe cale naturala. In fine, a trecut.

Maine mergem sa discutam posibilitati de gradinita sau Tagesbetreuung, deoarece as vrea sa reincep serviciul anul viitor in mai. Voi ce experiente aveti cu gradinitele? Puisorilor le place?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Amonar, tu zici de "netezit" cicatricea la un heilpraktiker. Pot sa te intreb cum a facut-o? ce metode a aplicat? eu credeam ca e treaba de chirurgie plastica sau in cel mai bun caz de Hautartzt. Daca merge si prin alte metode, mai "sanfte", ma bag !

Eu am o taietura verticala pe burtica, cicatricea s-a umflat un pic si extins de la sarcina si tare m-as mira sa isi revina la forma initiala, de aici iata si interesul meu...

pupici tuturor si mai ales proaspetelor mamici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Panseluta

Amonar, tu zici de "netezit" cicatricea la un heilpraktiker. Pot sa te intreb cum a facut-o? ce metode a aplicat? eu credeam ca e treaba de chirurgie plastica sau in cel mai bun caz de Hautartzt. Daca merge si prin alte metode, mai "sanfte", ma bag !

Eu am o taietura verticala pe burtica, cicatricea s-a umflat un pic si extins de la sarcina si tare m-as mira sa isi revina la forma initiala, de aici iata si interesul meu...

pupici tuturor si mai ales proaspetelor mamici !

Da, eu am rezolvat-o asa. Chiar saptamana trecuta cand am facut biorezonanta la cicatrice am ramas surprinsa ce 'dusa' e cicatricea, aproape ca nu se mai vede, si a mea a fost lunga si groasa si urata...ca am avut un burtoi imens...Uite ce mi-a facut heiltipa: a introdus intr-o siringa ser anestezic (nu stiu denumirea exacta) si mi-a injectat in cicatrice o anumita cantitate de ser, pe consultatie, putin cate putin. Teoria in spatele acestei proceduri este ca anestezicul aduce energia local la nivelul ;0; si de acolo corpul isi reprogrameaza eneregiile locale, adica incepe sa functioneze asa cum trebuie. Adica celulele se refac in mod natural. Nu pot sa spun ca nu a fost dureros, dar nu in toata cicatricea. Rezultatele erau vizibile de la o saptamana la alta. Nu mai era rosie, incepuse sa se albeasca si sa se piarda in piele, adica sa se niveleze.
Biorezonanta descopera locurile unde sunt blocaje, eu am simtit in coltul stang al cicatricei un fel de soc electric (ca si cand ai pune limba pe o baterie, cum erau pe vremuri cand eram copii) ducandu-se in sus inspre piept si in jos de-a lungul piciorului. Si mi s-a deschis pieptul si am putut respira mai usor si mai bine, avusesem o stagnatie fara sa stiu. In rest, nu am avut nici o reactie ceea ce inseamna ca nu exista stangatii de energie. Si coltul acela chiar era foarte bine netezat si aproape ca nici nu se vede ca acolo a fost taietura. Ma asteptam sa am reactii acolo unde mi-au gresit cusatura, se formase o gropita mica, dar acolo totul e bine.
Nu stiu daca toate heil..chestii fac asta. Poate altii fac cu alte proceduri, am auzit ca se poate si cu laserul. Oricum mai bine decat operatie..iar
Suna si vezi ce rezolvi. Succes! si sant curioasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Fetelor am vazut-o in poze pe Isabelle, frumoasa fooooc si mare de zici ca are vreo luna-doua:)Am inteles ce-i cu Digi. A cumparat tata un reciver nou si pin' ce ajunge el miine aici, asta vechi e dezactivat.El avea doua abonamente pe numele lui, unul pt mine unul pt fratele meu care-i in alta tara si s-a putut trece pe un singur abonament, o singura plata adica, si uite asa a luat si un reciver nou ca se dau automat la abonamentele noi. Si a aflat din greseala ca se poate si uite asa a platit el doua abonamente ani la rind.Liina bun venit! Eu cu trei copii, unul la scoala, o fetita la gradi si cea mica inca acasa, ma pot declara multumita, insa am si cautat mai multe posbilitati pina am gasit ceea ce ne multumea pe deplin. Ma refer si la tagesmutter, gradi, scoala. Numai cel mare a fost la o tagesmutter citeva luni si nu am facut nici un compromis. Unele de ex iau copii peste nr admis, ori nu au gradina ori spatiul de joaca nu chiar pe gustul nostru. Ca sa afli ce posibiltati ai in zona unde locuiesti ori de ai nevoie de alte indrumari de gen, suna la elternnummer, e un telefon normal, nu hotline, e sponzorizat de primarii, spitale. Chiar sapt trecuta la sedinta de la gradinita a fost prezenta si doamna care se ocupa la noi cu acel nr de telefon, era asistenta de meserie si mai facuse alte cursuri, vorbea engleza, ajuta cu orice fel de informatii de la cele mai marunte pina la indrumari mai complicate, mamele straine ori germane dar noi in oras, de la informatii despre crese, tagesmutter pina la drepturi banesti si asa mai departe, ori de ex unde-s spatiile d ejoaca, unde se tin intilnirile intre mamici de nou nascuti, innot pt bebei, etc etc. Tre sa fie nr in acel caiet gros primit la nastere in spital. Nu cele sponzorizate de Milupa ori alte firme, vezi tu acolo, ori de nu pe net.Mie mi-ar fi fost de mare folos un astfel de nr de telefon la inceput, acum cu trei copilasi pot sa-mi fac eu unul:) Dar pun tarif de very hot, ce hot, eheei.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anduc

Buna fetelor,

Am vazut capitolul nou:) dar n-am mai apucat sa scriu pe forum, seara cad lata de oboseala...am inteles ca dormi mult in primele luni

Ne grabim deja sa facem toti pasii, informatiile voastre imi sunt f utile.

Va anunt cand ajung in Frankfurt cu prima ocazie, cine e in zona si doreste/are vreme sa ne cunoastem si personal, mi-ar placea mult.

Anda

hi,

sotul tau lucreaza la Continental poate?

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anduc spune:

[quote]citat din mesajul lui cristina30

Buna,

Nu, nu e la Continental. E DBA la Quipu:)

Anda

Mergi la inceput

Fetelor,

Stie cineva ce inseamna:

Virusul rubeolei anticorpi IgG = 312 (negativ <5 iu/mL; indeterminant: 0.9-11; reactiv >=10)

Virusul rubeolei anticorpi IgM = 0.4 (negativ <0.9 Ratio)?

Mi-au incercuit valoarea de 312 la analize ceea ce inteleg eu ca nu e ok. Ajung la doctor de abia marti:(

Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Amonar, mersi de info. Eu mai am pana ajung la un heilpratiker. Intr-o prima faza sa nasc intai pe bebica, sa ma acomodez la noul program...si sa ajung la dimensiunile normale. Eu stiu de o prietena care avea o cicatrice enorma, extrem de urata...si a tratat-o la Hautartzt, dar a fost extrem de dureros. Ii facea la fiecare sedinta un peeling agresiv, asa ca in ziua respectiva o durea de o rupea. Exista si alte variante, le prefer insa pe cele naturale. Mentionez insa ca nu e vorba de o cicatrice care abia se formeaza, ci de una veche, din 2007. Banuiesc ca am inteles bine de la tine ca metoda functioneaza in acest caz...Apoi cicatricea mea era relativ draguta (lasand la o parte lungimea ei), albicioasa, nu umflata. Acum in sarcina insa s-a latit ceva si s-a umflat. De, ar fi fost mai nasol daca nu crestea si ea odata cu burta...ar fi aratat burta ca o pruna

Anduc, diferenta intre IgG si IgM este ca primul arata o infectie veche (sau imunizare, adica vaccinare), pe cand celalalt arata ca e o infectie noua, recent dobandita. Ce semnifica o valoare asa de mare, nu stiu. Ai rabdarica, iti vor spune medicii.
Edit: e bine ca IgM e negativ, daca era invers cred ca era nasol. Tu ai deja anticorpii impotriva virusului (acei IgG), ceea ce inseamna ca si bebelache e protejat de o eventuala infectie. Insa vezi mai bine ce zic medicii, nu te lua dupa mine ca poate gresesc.

Mergi la inceput

Panseluta,
Ce mi-ai zis tu coincide cu ce am mai citit si eu azi si cu ce mi-a spus si o prietena gravida. Eu am facut intr-adevar formele de pojar, nu stiu daca si pe asta, nu-mi mai amintesc din copilarie. O sa vad ce zice si medicul. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Panseluta,
Uitasem ca tu esti insarcinata. Da, atunci mai trebuie sa astepti pana 'iese' bebe ca sa poti sa te ocupi de cicatrice. Eu am fost dupa 2 ani de la cezariana la heil, ca asa s-a nimerit, nici nu stiam ca exista asa ceva. Durerea nu se compara cu peeling-ul pe care-l descrii tu la hausarts nu as fi facut nici sa ma tai asa ceva....Durerea se compara cu intepatura unei siringi ca si cand ai primi o injectie, deci pisca putin la inceput. Dupa ce se regleaza cicatricea nici nu mai simti intepatura. Bah...chestia de la hausarts mi se pare barbarism

Salutare fetelor noi venite!

Mergi la inceput