Viatza in Germania (cap. 63)
Raspunsuri - Pagina 5
helbi spune:
Adriana, ma bucur ca atzi ajuns bine acasa. Eu am facut cezariana, de nevoie. In prima zi am stat la terapie intensiva (ca am avut "pile" sa mai ramin acolo..aveau mai multa grija de paciente). In a doua zi, m-au mutat uc scaunul cu rotile in rezerva cu Bianca. Cine crezi tu ca-i facea fetei baie la 7 seara??? Eu, pt ca alea au avut o urgenta, n-au putut veni..........decat la 12 noaptea La ora aia fata era imbaiata, mincata is dormea Eu, in schimb, am fost zombi cele 3 zile ict am stat in spital. N-am inchis un ochi si in ultzima seara, din cauza oboselii, in loc sa pun mobilul in acumulator, l-am bagat in cana cu suc si...dus a fost
Insa, eu m-am sitit f bine duap cezariana, am nascut marti, vineri eram acasa si simbata aveam 4 familii la masa de prinzDepinde f. mult si de puterea de refacere a organismului, dar si de cum suporti tu taietura (eu am ceva operatii la activ si asta, pe bune, a fost una din cele mai usoare)
Isabelle si tzie refacere rapida!
Anduc, acum apare PM-ul cu rosu, deci, cred ca acum e actruvat. Incerc sa itzi dau eu un PM sa vedem daca merge asa.
Alina spune:
Adriana,bine ai venit acasa!
Refacere rapida si odihna multa.Nu stiu ce sa zic,eu m-am refacut f rpd dupa ambele cezariene,m-am sculat si in prima seara si de a doua zi a fost tot mai bine,in a treia zi urcam si coboram la scari de nu aveam treaba(si nu mint,au fost fetele de-aici la mine si m-au vazut ce sprintena eram ,mi se paruse asa usor ca eram atunci in stare de bebe 3,pe bune.).Nu exagerez ca la 10 zile m-am dus la plimbare,cu sot,copil mare si bebe pina in satul vecin,am mers 5 km pe jos,m-am simtit f bine.
Edit ca mi-am amintit ca pe mine m-a durut extrem retragerea uterului.Vai,am crezut ca si mooor,dr zicea ca la a doua nastere doare mai tare si cred ca e asa,la prima nu-mi mai aminteam deci sigur nu a fost asa.
Panseluta,mltumesc mult dar din pacate,nu mai pot vedea prea mult in Hamburg,maxim 2 ore cred pt ca nu am gasit zboruri convenabile .Aterizez la 14.25 si la 19 trebuie sa fiu in Cuxhaven deci cel tirziu la 16.30,trebuie sa plec din Hamburg .La intoarcere,mai rau,la 10.55 am avionul din Hamburg,sper sa fie ok si sa ma incadrez in timp.
Susse,stai ca nu inteleg,eu nici nu ma prea pricep dar noi avem teveul prin cablu in germana si schimbam cu digi,de cite ori avem chef,ambele pe acelasi televizor.Stiu ca a cumparat sotul o piesa speciala ca sa se poata figura asta,nu stiu cum se cheama.
Fetele,ati folosit solutia asta:
http://www.aldi-sued.de/de/html/offers/58_22023.htm
O fi buna?La noi geamurile se murdaresc f rpd pt ca bate ploaia direct,m-ar tenta sa incerc sa nu le mai vad atit de murdare,parca nespalate cu anii .
Seara frumoasa va doresc!
susse spune:
Alina, tu ai deci nemtzii prin cablu si romanii cu satelitu?
Sau, pe acelasi receiver- ala de la digi, ai o chestie, un switch ceva si faci cumva sa schimbi de pe satelitu nemtzesc pe ala romanesc? Asta e teoretic ce o sa avem noi, practic n-am exersat, ca inca nu am ce-mi trebuie de la romani.
Am decis pana la urma ca iau de la dolce ;).
Alina spune:
Susse,da,asa am si e ok,noi nu prea avem timp de televizor si nu ne certam niciodata pe programe sau pe vreo emisiune.Avem chiar 3 televizoare in casa dar doar la cel din wohnzimmer ne uitam.Uneori trec si zile fara sa-l deschidem .Acum ne uitam la meciuri.
blackpanterro spune:
Si eu m-am ridicat din pat in aceeasi zi dar mi-a fost foarte greu. Acum merg incet pe afara dar imi e greu...nu am mai avut vreo operatie pana acum asa ca nu am stiut cum voi reactiona...vad ca nu prea bine...
Din pacate a fost necesar pt ca la ultimul eco chiar inainte de cezariana au vazut ca Isabelle nu mai avea mult lichid amniotic, decat la picioare si fund apoi pozitia a fost foarte nasoala, cu picioarele incrucisate atat de strans ca i-au facut x-ray sa vada daca nu a facut displazie de sold.
Totul e ok si e sanatoasa tun dar nu s-ar fi intors niciodata in conditiile date.Chiar mi s-a spus ca s-ar putea sa am uterul in vreo forma ce nu lasa copilul sa se intoarca din moment ce amandoi copiii nostri nu s-au intors. Pe Aidan l-au intors manual din pozitie transversala iar pe Isabelle nu au putut sa o intoarca ca a fost prea mare pt burtica mea si cum nici lichid nu a mai prea avut...
Adriana mami de Isabelle Marie - nou nascut si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
Christel spune:
Adriana felicitari inca o data pentru bebelina, sa creasca mare, sanatoasa, frumoasa si sa aibe noroc mult in viata!
Si tie refacere usoara!
Stiu cum e dupa cezariana si nici eu nu o recomad decat daca sunt situatii de urgenta cum am avut eu.
Eu prima data pe fetita cea mare am nascut-o prin cezariana pentru ca a fost situatie de urgenta, am avut cerclaj din saptamana 32, am stat o luna in spital aici, imi bagau in vena pentru ca aveam contractii si eram tot timpul monitorizata, ce mai cumplit a fost, a trebuit sa stau numai in pat si probabil dupa ce am nascut aveam toti muschii atrofiati ca nici din pat nu m-am putut da jos,m-au tinut inca o saptamana in spital dupa ce am nascut, pe fata o dusesera la spital in Dormund pentru ca nu aveau acolo la noi in spital sectie pentru prematuri(nascuta la 37 saptamani, 2230kg) eu ma mulgeam zilnic cu aparatul, ce chin si cu ala pana m-am invatat ca sa-i ducem lapte la spital, si au tinut-o pe ea inca 3 saptamani la spital pana a mai luat in greutatela 2500kg, mergeam zilnic cu trenul, ca pe vremea aia eram chiar la inceput in Germania si nu aveam masina si ii duceam laptele in sticlute in cutia frigorifica, ce mai fugeam ca se incalzise afara si ne era frica sa nu se strice laptele. Si a fost si prima nastere, nu doresc nimanui o asa experienta, atunci am zis ca eu al doilea copil nu mai fac, dar uite ca am uitat si dupa doi ani jumate a venit pe lume cea de-a doua fetita, pe ea am nascut-o normal,n-a durat mai mult de 2 ore cu tot cu travaliu si in 3 zile eram acasa refacuta si pregatita pentru grija a 2 copilasi. Deci clar cel putin la mine a fost groaznic cu cezariana, dar cum au spus si fetele depinde de organism, de starea care ai avut-o inainte. Eu cel putin am avut fata la spital si cat a stat ea 3 saptamani m-am refacut eu, ca sincer nu stiu ce faceam singura in starea aia, nu cred ca faceam fata.
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Multumesc de urari fetele! Isabelle s-a nascut Luni la 9.02 cu greutate de 3820g si 52cm.Cezariana nu o recomand nimanui fara motiv, a fost oribil si inca este dar bine ca sunt acasa ca muream de depresie in spital.Lapte am garla ca Isabelle suge de zici ca nu mai apuca ziua de maine.O sa pun poze cand am timp acum intretin fomista :DAdriana mami de Isabelle Marie - nou nascut si Aidan Alexander - 5 aniA ticket to hell has never been funnier |
tumpi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga Ca tot vorbiti de sateliti, voua va merge DIGI-ul? Ca mama sufera aici numai cu programele nemtesti si cica ar fi trebuit sa vina semnalul azi ca ar fi fost nu stiu ce reparatii si uite ca la noi inca nu merge. |
noua ne merge, mergea si dimineata si aseara.Nu au fost intreruperi.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Amonar spune:
Adriana sa fiti fericiti! Numai bucurii si sanatate va doresc cu printesa si fratiorul
Si eu am avut cezariana, eu mi-am dorit-o dar nu am primit-o pt ca mi-am dorit-o ci pt ca a fost necesar....Dupa aceea tare greu mi-a fost, simteam tot mereu taietura de parca ar fi fost acolo un metal, in permanenta. Eu am facut si infectie la taietura, am facut puroi..bah, nasol de tot. Si imi era greu sa ma misc dar ma miscam. Mult timp dupa aceea simteam o durere surda sau ceva neplacut daca eram obosita sau se schimba vremea. Foarte rar mai am cate un jungi sau ceva...dar in ultimul timp au disparut discomforturile. Eu am fost la o heilpraktiker aici in Germania si mi-a 'reglat' taietura, adica era rosie si groasa si mi-a netezit-o. Am mai facut si cu aparatul de biorezonanata la cabinetul unde practic eu si mi-am 'desfacut' toate obstacolele locale in energie, adica s-au eliberat stagnarile adanci cauzate de taiere. E bine sa o faca toate fetele care au avut cezariana.
Eu nu stiu daca am DIGI dar am AKTA ( o fi numele nou de la DiGI; nu stiu): Noi nu avem probleme cu transmisia.