Separarea casatoriei civile de cea religioasa(2)
Raspunsuri - Pagina 2
patou spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru mai, eu nu i-as lua pe martorii lui iehova ca termen de referinta... Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
de ce, sunt tabu?
am spus doar ca ei nu indeplinesc criteriile care m-ar determina sa merg la biserica lor.
michelle-usa spune:
crete mer
am vazut ca ai mai descis un subiect pe acelasi topic. bine ca l-au inchis deja sa vorbit si se vorbeste destul.
Nu stiu care e problema ta, nu o pot intelege. ai venit cu niste idei care nu sutn biblice. cel putin cand ai spus de Pavel. pentru cultura mea generala poti veni cu citate biclice sa citesc si eu.
daca tot ai facut din acest subiect o pasiune, ar trebui sa te focalizezi mai mult catre cei care traiesc impreuna si nu se casatoresc de loc.aici ai mult de lucru!
nu te mai ingrijora de cei care s-au casatorit si dupa spusele tale si a anumitor parinti...nu au facut-o bine.
michelle
maru spune:
ma abtin, nu vreau sa jignesc pe nimeni (precizez ca am trait langa ei 5 ani, si is satula...)
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
de ce, sunt tabu? am spus doar ca ei nu indeplinesc criteriile care m-ar determina sa merg la biserica lor. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
patou spune:
ma abtin, nu vreau sa jignesc pe nimeni (precizez ca am trait langa ei 5 ani, si is satula...)
ps. te inteleg
valentinag spune:
Michelle,eu nu am pretentia ca imi cunosc la perfectie religia,ma plec in fata multor fete de aici,care studiaza muuult mai mult decat bine,sunt mai aproape de Dumnezeu decat mine,dar chiar si pentru mine este evident ca nu esti destul de bine informata asupra religiilor.
Ai spus ca ai ales in cunostita de cauza,o alta cale,tot crestinismul,dar spus si trait altfel.Eu nu inteleg cum vine asta,esti crestin dar nu ti de o biserica anume,le schimbi dupa cum iti convine/Sau cum?Chiar nu inteleg.
Eu,ortodoxa,urmez dogmele ortodoxe,invataturile Sintilor parinti,etc.
Intre cultele la care tu te referi,nu sunt diferente,adica baptistii au acelesi dogme precum protestantii/Sau cum au martorii lui iehova?Sau cum au penticostalii?Nu inteleg cum se pupa bisericile astea intre ele,astfel incat tu sa faci slalom printre ele.
E ca si cum hannen ar fi azi sunita,maine siita,poimaine sufita,raspoimaine coranista,etc.Stiu ca nu sti ce-s astea de zisei,ca tu nu stiai nici ca exista crestini arabi.N=ai facut istoria religilor?
Nu te supara,sunt niste curiozitati ale mele si poate ma lamuresti!
Doamne Ajuta.
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui valentinag Michelle,eu nu am pretentia ca imi cunosc la perfectie religia,ma plec in fata multor fete de aici,care studiaza muuult mai mult decat bine,sunt mai aproape de Dumnezeu decat mine,dar chiar si pentru mine este evident ca nu esti destul de bine informata asupra religiilor. Ai spus ca ai ales in cunostita de cauza,o alta cale,tot crestinismul,dar spus si trait altfel.Eu nu inteleg cum vine asta,esti crestin dar nu ti de o biserica anume,le schimbi dupa cum iti convine/Sau cum?Chiar nu inteleg. Eu,ortodoxa,urmez dogmele ortodoxe,invataturile Sintilor parinti,etc. Intre cultele la care tu te referi,nu sunt diferente,adica baptistii au acelesi dogme precum protestantii/Sau cum au martorii lui iehova?Sau cum au penticostalii?Nu inteleg cum se pupa bisericile astea intre ele,astfel incat tu sa faci slalom printre ele. E ca si cum hannen ar fi azi sunita,maine siita,poimaine sufita,raspoimaine coranista,etc.Stiu ca nu sti ce-s astea de zisei,ca tu nu stiai nici ca exista crestini arabi.N=ai facut istoria religilor? Nu te supara,sunt niste curiozitati ale mele si poate ma lamuresti! Doamne Ajuta. "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Nici o problema imi dau seama ca nu intelegi..asa cum nici eu nici nu-mi puteam imagina cand am venit aici si am gasiti ortodocsi doar citiva...cand intrebam americani ce religie au...si daca au fost botezati cand au fost mici...la care intrebare unii faceau ochii mari.
Ok, deci asa cum am spus sunt biserici care fac parte dintr-o denominatiune:baptista, penticostala, evanghelica...etc...NU bagam in aceeasi oala Martorii Lui Iehova, mormonii -ei nu sunt crestini.
Noi mergem la care biserica vrem , cat vrem. Asa cum am mai spus ascult predici ale lui Billy Graham-evanghelist, Charles Stanley-baptist...Chuck Smit-Calvary Chapel(non-denominational Church)
Deci pentru noi nu este importanta biserica, nu trebuie sa te botezi intr-o anumita biserica...totul tine de credinta. Deobicei ma uit in ce crede acea biserica inainte sa ma duc. Sa nu crezi ca le schimb ca pe ciorapi...Am fost ani de zile la o singura biserica Calvary Chapel of South Bay, iar acum m-am hotarit dupa incercari de 3 luni ca eram noua in aceasta zona, sa ma duc la Church of Foothill.
Te poti inscrie ca membru, poti sa donezi bani, poti sa fii voluntar ca sunt multe activitati, sa mergi la studii biblice...sau poti sa nu o faci. Depinde de fiecare de ce are nevoie, spiritual vorbind.
E greu sa intelegi pentru ca ortodoxia ca religie e foarte idividualista. Pe noi la biserica ne invata sa ne acceptam si sa lasam diferentele la o parte ca nu e nimic constructiv in asta.Pastorul ne spune sa nu fim surprinsi daca in Rai vom intilni si catolici si ortodocsi si pentricostali. Diferentele dintre aceste biserici sunt minore si unora le plac altora nu...deci te duci la biserica care e pe sufletul tau. Credinta in Isus este aceeasi oriunde, in oricare din ele.
Diferentele intre aceste biserici constau:
- lumea sta separat barbati de femei,la altele impreuna
- la altele se roaga fiecare tare, unele se roaga in grup,
-la unele muzica de worship e classica-cum ar fi corul, sau moderna: rock (eu am ales intre...),
-la unele biserici se vorbesc in "limbi"nu am fost la niciuna din astea nu stiu cum e..., altele se bazeaza pe evanghelizare, altele pe studiu biblic, altele pe studiul unui anumi ttopic.
- la unele botezul se face in piscina, la alele in lac, la unele se impartaseste in fiecare duminica la altele o data pe luna,
- unele au 20 de membrii altele 2000+, unele au un servis de o ora altele au 4 servisuri de cate o ora...
-unele cred in miracole altele nu prea, unele in darul vorbirii in limbii altele nu...
-unii se duc sambata la biserica altii duminica(majoritatea duminica)
deci diferente minore din punctul meu de vedere. Asta e ce iti pot raspunde pe scurt. Deci personal nu prea ma uit la diferente ma uit la ce ne uneste.
Diferente intre aceste denominatiuni si ortodoxie, catolici...etc
inchinarea la Maria (nu o ignoram ca persoana), sfinti, ingeri, oase...haine...(Ne inchinam direct la Dumnezeu in Duh, dar nu neaparat facem semnu Crucii)
ca trebuie sa iei impartasanie nemancat si alte trraditii si obiceiuri
posturile sunt benefice dar nu neaparat pacat daca mananci intr- anumita zi
nu avem calendar bisericesc...cu sfinti si sfinte
nu luam in considerare alte scrieri in locul Bibliei
nu credem in botezul copiilor
nu consideram neccesara nunta in biserica
nu aprindem lumanari, nu ne rugam pentru morti.
...nu stiu ce ar mai fi altele...
michelle
valentinag spune:
Michelle,am inteles despre ce e vorba.
O precizare totusi,noi ortodocsii,nu ne inchinam la Sf Maria,la sfinti.Noi ii cinstim si ne rugam lor,sa fie mijlocitori intre noi si Dumnezeu,sa faca lobby daca vrei pentru noi.
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui valentinag Michelle,eu nu am pretentia ca imi cunosc la perfectie religia,ma plec in fata multor fete de aici,care studiaza muuult mai mult decat bine,sunt mai aproape de Dumnezeu decat mine,dar chiar si pentru mine este evident ca nu esti destul de bine informata asupra religiilor. Ai spus ca ai ales in cunostita de cauza,o alta cale,tot crestinismul,dar spus si trait altfel.Eu nu inteleg cum vine asta,esti crestin dar nu ti de o biserica anume,le schimbi dupa cum iti convine/Sau cum?Chiar nu inteleg. Eu,ortodoxa,urmez dogmele ortodoxe,invataturile Sintilor parinti,etc. Intre cultele la care tu te referi,nu sunt diferente,adica baptistii au acelesi dogme precum protestantii/Sau cum au martorii lui iehova?Sau cum au penticostalii?Nu inteleg cum se pupa bisericile astea intre ele,astfel incat tu sa faci slalom printre ele. E ca si cum hannen ar fi azi sunita,maine siita,poimaine sufita,raspoimaine coranista,etc.Stiu ca nu sti ce-s astea de zisei,ca tu nu stiai nici ca exista crestini arabi.N=ai facut istoria religilor? Nu te supara,sunt niste curiozitati ale mele si poate ma lamuresti! Doamne Ajuta. "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Valentina
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Draga Michelle,ma bucur ca ai scris 2 vorbe despre bisericile la care mergi,iti sint chiar recunoscatoare.Descrierea acestor citeva biserici+a altora(de ex cea a penticostalilor unde se explica ce e vbitul in limbi si cine e cel care vb in limbi de fapt,ca si spumele la gura sau tavalirile pe jos,imitatul animalelor si risul necontenit care insoteste toate aceste manifestari ale asa zisului duh sfint),este insa amanuntita si numita "religia viitorului"in cartea lui Serafim Rose Ortodoxia si religia viitorului.Dar una e sa citesti si alta e sa-ti explice cineva de la fata locului.De aceea eu consider ca ne-ai facut un serviciu prin aceste rinduri,pe de o parte pt ca romanii poate ca-si reconsidera biserica si preotul etc,pe de alta poate citesc cartea lui S Rose,in cazul in care le-ai trezit interesul si vor sa afle si mai multe.
Desigur ca exista si riscul ca romanii sa vrea si ei rock in biserica,se stie ce iubitori de muzica,dans si "distractie"sintem...
Sincer,iti multumesc pt informatii!