Raceli dese

Raceli dese | Autor: alex_andra

Link direct la acest mesaj

Buna seara
Pana sa inceapa vara, Eva nu mi-a racit nicioadata, nu am avut probleme de sanatate deloc cu ea, de cand s-a nascut, nu a facut temeperatura niciodata, pe scurt a avut un istoric medical perfect.

De cand a inceput vara, imi raceste periodic, la 2-3 saptamani.
Acum e racita din nou, pentru a cincea oara.
NU mai stiu ce sa fac.
In doua din cazuri i-am dat antibiotice. Nu as fi vrut, dar eram speriata sa nu se agraveze.
In celelalte doua cazuri am rezolvat-o cu siropuri de tuse, panadol, nurofen si aerosoli cu ventoline si flixotide.
Acum este iar racita.
Deocamdata ii dau ibalgin alternat cu panadol si folosesc din greu batista bebelusului, cu ser fiziologic si vibrocil.Si am inceput de ieri sa-i dau oscilococcinum.

De data asta inca nu i-am facut aerosoli, pt ca am o ezitare si cu aerosolii. De ce? Mi-am facut si eu de 2 ori aerosoli cu ventoline, cantitate mica si de ambele dati mi-a crescut pulsul foarte tare (140 /minut) si aveam un tremur intern si extern.

Doarme prost pt ca are nasul foarte incarcat si nu mai poate respira bine.
cand are mucozitati puternice, se ineaca si vomita ce mananca seara.

M-am saturat de racelile astea.

In concluzie, ce va intreb: ce folositi voi pentru imunitate?

Multumesc

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Cam asa am patit si eu cu Eva mea, copil foarte sanatos pana acum, mi-a racit de patru ori in intervalul mai-iulie, raceli din ce in ce mai rele, ultima a fost exact cum e cea prin care trece fetita ta acum.
Pentru acum, ca sa o ajuti sa respire incearca sa o culci pe doua perne, sa stea mai sus.
Eu am folosit sirop de echinacceea cu propolis, nu stiu cat efect a avut, dar am avut mare incredere in mersul la mare, pana acum vad ca e bine

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Noi pentru imunitate am inceput de saptamana trecuta cu Septilin dar si anul trecut in toamna l-am folosit cu succes, nu a racit decat o data si atunci fara febra, doar mucisori si un picut de rosu in gat.
Aerosolii ii poti face si doar cu ser fiziologic, fara ventolin sau altele, nu afecteaza cu nimic si ajuta la desfundarea cailor resp ff bine, noi am facut aerosolii doar cu ser fiziologic si ne-a fost ok.

Va dorim multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Multumesc, fetelor
Intrebare: le pot folosi si in timpul racelii? sau au efect doar ca prevenire?
Ma refer si la septilin si la echinaceea cu propolis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Cam asa am patit si eu cu Eva mea, copil foarte sanatos pana acum, mi-a racit de patru ori in intervalul mai-iulie, raceli din ce in ce mai rele, ultima a fost exact cum e cea prin care trece fetita ta acum.
Pentru acum, ca sa o ajuti sa respire incearca sa o culci pe doua perne, sa stea mai sus.
Eu am folosit sirop de echinacceea cu propolis, nu stiu cat efect a avut, dar am avut mare incredere in mersul la mare, pana acum vad ca e bine

about Eva

secolul XX la subiectiv

Sa luati in calcul si eventualitatea unei alergii la polen.

Fetita mea a racit foarte des in vara asta. Unele raceli au fost pe fond alergic altele au fost cauzate de pneumococul din nasuc.

Alergia se confunda cu raceala.
La fel si fetita mea, vara trecuta nu a racit deloc in schimb vara asta mi-a racit de 5-6 ori. De 3 saptamani nu a mai racit, record absolut, dar asta pentru ca 2 saptamani din 3 am stat la Eforie.

Sanatate !

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Asta am vrut si eu sa intreb, mai ales daca sunt multi muci, sigur nu e vreo alergie ?

Eu sunt "racita" cobza din luna august, cand incepe sa infloreasca ambrozia, iar anul acesta a fost o concentratie de 3 x mai mare ca anul trecut, asa ca am avut manifestari ingrozitoare

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

eu am folosit Sinupret in timpul racelii, pe langa Echinacceea+propolis.
ar trebui sa-i faci un exudat faringian sa nu aiba ceva in gat
Medicul nu ti-a recomandat un antihistaminic seara?

Softurela, da, am luat in calcul, cu siguranta racelile au fost pe fond alergic

about Eva

secolul XX la subiectiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

mamagiulie nu cred ca e o alergie, pentru ca si tuseste productiv atunci cand raceste.
De data asta inca nu e cazul, e adevarat.

adra_bel, intr-una din raceli (nici nu mai stiu care, cred ca a doua) am folosit si sinupret.

La ultima raceala mi-a zis ca are infectie in gat. Atunci doar facea febra 39 si ceva, fara tuse, fara muci.

Marea mea problema este ca nu am un singur doctor.
De fapt nu am un pediatru constant:(
Stiu, va trebui sa rezolv aceasta problema cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Partea buna a racelilor e ca asa copiii isi cladesc imunitatea.Daca e doar o infectie virala nu trebuie sa-i dai decat paracetamol pentru febra si atat ,nu prea e bine sa alternezi cu alte medicamente antifebrile.aici medicii nu recomanda nici un sirop de tuse pentru copiii mici ,in primul rand e inutil iar in al doilea rand poate duce la aparitia altor boli .Noua ni se recomanda mult aer curat ,hidratare,odihna si suflarea corecta a nasului.Cu Ventolinul as fi foarte precauta!Perioadele acestea sunt foatre chinuitoare pentru copii si parinti dar medicamentele nu ajuta intotdeauna.Poate fi vorba si de o reactie alergica la polen ,praf sau chiar un aliment.Copilul meu avea brusc o tuse foarte urata seara ,cand isi lua un ursulet in pat sa doarma cu el .Daca il indepartam tusea inceta .Cateodata e greu pana gasesti cauza .Multa sanatate fetitei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Parca auzisem prin toamna ca aici s-au interzis siroapele de tuse. Nu stiu mai mult, ma voi interesa.

Aici nu se prescrie niciodata antibiotic pentru virusi, raceli, gripe. Doar paracetamol sa-i scada febra si atat. Noi am reusit asa mereu si primul antibiotic l-a luat la 3 ani pentru o infectie. Virusii creeaza imunitatea de mai tarziu, incearca sa nu te panichezi si sa tii febra sub control. E normal, probabil o scoti mai des la socializare. Mobilizeaza-te si vezi partea pozitiva, isi formeaza sistemul imunitar.

Eu preventia copiilor o fac natural prin fructe, portocale, mere, orice fruct caci contin vitamine si intaresc organismul.

Mergi la inceput

Luna, asa e, dar aici se prescriu foarte repede antibiotice si-ti trebuie mult curaj ca mama, sa treci peste sfatul medicului. Cateodata nu i-am dat antibiotic desi medicul ii prescrisese, dar nu intotdeauna

about Eva

secolul XX la subiectiv

Mergi la inceput