Raceli dese
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kid/kid.jpg)
kid spune:
Juniorului i-a mers bine cu broncho-vaxom.
Chiar voi incepe sa-i dau cura de toamna, caci abia am inceput gradi, sper sa-l ajute la fel de bine.
Multa sanatate!
Teodora, de
Vladut (15.05.2007)
Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dennissa spune:
Noi pt imunitate (avem 2 ani) am folosit in primavara sirop cu Propolis, echinaceea si vit C si acum ca vine toamna suntem pe o cura de 3 luni de IMUNICE (100% natural).
Si stam foarte bine la capitolul raceli, a fost racit de 3 ori de la nastere pana in prezent, toate raceli usoare, fara complicatii pe care le-am tratat cu sirop cu ZINC, Panadol, Vit C si IMUNOREZISTAN Junior (natural) si sa nu uit de ceai de tei si musetel care e fff bun in caz de raceli. Nu a luat antibiotic pana acum.
Stiu ca e OK sa raceasca mai des pana la 3 ani, ca acum se formeaza mai bine imunitatea, dar eu, desi l-am lasat sa se joace cu copii raciti nu s-a molipsit numai o data cand s-a "sarutat" cu varul sau pe gura si toata ziua
Eu zic ca sirpurile naturale sunt cele mai OK pt imunitate. Isi fac treaba mai lent dar foarte eficient
Multa multa sanatate!
Mie pediatra mi-a dat un sfat: la primele aparitii ale semnelor de raceala (un muc, ceva...) sa-i administrez sirop ce contine si Zinc, noi folosim ZINCO. Si chiar e OK, prima data cand i-am dat a fost racit 3-4 zile si atat, fara complicatii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Alex,noi folosim aller care si first defence de la childlife.Inainte am folosit si altele,fara mare succes as putea zice.
Insa da,mizat fff mult pe antioxidanti si cum s-a zis mai devreme,zincul este excelent(nu l-am incercat,dar mi s-a recomandat la TM).Eu nu i-am luat ca in vit lui speciale este zinc si mi-a fost frica sa nu-l incarc prea mult.Dar noua ni s-a spus,mizat ff mult pe antioxidanti si minerale..
In plus ii poti face aerosoli doar cu ser fiziologic sau sa-i iei un ap salin in camera..ajuta.
Pt tuse productiva acc-ul e ff bun,fiole,in aerosoli si dupa ce-i faci aerosolii poti sa-i faci un pic de tapotament sau sa o tii intr-o poz cu capul usor in jos..(gen avionul),se elimina secretiile mai usor..In fine,aici se pot folosi mai multe chestii sa elimine secretiile alea mai usor,ca fiind micuta nu cred ca stie sa le scuipe.
Multa sanatate.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
alex_andra spune:
Multumesc mult , fetelor
i-am data antibiotic a doua oara, pentru ca nu-i trecea febra deloc, deja ajungea la 40, am fost cu ea la doctor, de fapt sotul meu, ca eram si eu bolnava in pat si nu ma puteam ridica, nu aveam vlaga si l-a luat doctorita la zor ca suntem inconstienti ca lasam copilul cu febra aproape 40 si nu facem nimic.
Eu nu ma pricep la medicina, nu am avut nevoie, eu nu ma prea imbolnavesc si deci, nu aveam medicamente in casa pana sa nasc. De aceea, daca doctorul spune ca e nevoie de antibiotic, in conditiile in care copilul are febra 39,4, atunci eu nu indraznesc sa spun "nu", pt ca nu vreau sa risc.
O sa tin cont de sfaturile voastre
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leditia Alex,noi folosim aller care si first defence de la childlife.Inainte am folosit si altele,fara mare succes as putea zice. Insa da,mizat fff mult pe antioxidanti si cum s-a zis mai devreme,zincul este excelent(nu l-am incercat,dar mi s-a recomandat la TM).Eu nu i-am luat ca in vit lui speciale este zinc si mi-a fost frica sa nu-l incarc prea mult.Dar noua ni s-a spus,mizat ff mult pe antioxidanti si minerale.. In plus ii poti face aerosoli doar cu ser fiziologic sau sa-i iei un ap salin in camera..ajuta. Pt tuse productiva acc-ul e ff bun,fiole,in aerosoli si dupa ce-i faci aerosolii poti sa-i faci un pic de tapotament sau sa o tii intr-o poz cu capul usor in jos..(gen avionul),se elimina secretiile mai usor..In fine,aici se pot folosi mai multe chestii sa elimine secretiile alea mai usor,ca fiind micuta nu cred ca stie sa le scuipe. Multa sanatate. ![]() POZE CU NOI ![]() ![]() Speranta si incredere pentru David Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!. |
Ledi, nu stiu cum e aparatul salin.
si n-am inteles ce este "acc"-ul, pentru tusea productiva
![](icon_smile_blush.gif)
Eva are in camera ei un umidificator.
Chiar ma gandeam daca as putea sa pn in apa din aparat cateva picaturi de ulei aromatizat, ceva care sa ajute la desfundarea cailor nazale.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Andra(ca tot imi vine mereu sa scriu nick-ul:)) ),aparatul salin se poate gasii pe net sau la magazine de tehnica medicala.Si poti gasii si pe forum mai multe despre el,ca s-a tot vorbit de el.
Umidificatorul eu il bag doar daca umiditatea e sub 60,altfel nu,ca nici o umiditate f mare nu e ok.
ACC-ul..e un medicament,noi il tot folosim cand are secretii vascoase pt ca le fluidifica si le poate inghiti mai usor.Miroase oribil,a oua stricate,insa nah..medicamentele in general nu au un gust bun si nu avem ce face.Repet,eu i-l fac cu ap de aerosoli..1ml acc cu 1ml ser.Acum nah,vezi ce zice medicul vostru,ca nu-mi sta in fire sa recomand medicamente:).
Pt cei mici e fluimucilul(contine tot acc),insa se da oral si David nu-l suporta,mereu imi vomita de la el,asa ca eu prefer aerosolii.
Asa,legat tot de umidificator..sunt unele care au si compartiment pt uleiuri,insa majoritatea nu au si scrie clar in cartea lor ca nu se pun uleiuri sau alte solutii in apa..nah,ca al meu nu are si mi-a dat si mie prin cap sa-i pun in apa aia,tot asa,ca nu mai stiam ce sa-i fac.dar am citit in carticica lui ca nu se pune si m-am abtinut.
Sanatate multa,multa.pup.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
elaga spune:
Noua, dr ne-a recomandat Beres Drops pentru imunitate, dar eu cred ca alimentatia e foarte importanta. Cand este racit eu il indop cu compot de visine, pentru ca este bogat in vitamina C. Racelile ii trec foarte repede si raceste destul de rar.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/getik1/getik1.jpg)
getik1 spune:
buna si fata mea mia cam fost racita in ultima luna
dar nu avea nik asa ca doctora a zis ca este o laergie, dar de o saptamana are ff muli mucii si tuseste rau. cum sunt aerosoli acestia ca nu stiu? si cum pui acc+ser in nnasuc nu inteleg
getik mamika de
mika minune ariana-ioana 29.12.2009
ary poze si ary povestea unui aricy
poze nunta
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui getik1 buna si fata mea mia cam fost racita in ultima luna ![]() dar nu avea nik asa ca doctora a zis ca este o laergie, dar de o saptamana are ff muli mucii si tuseste rau. cum sunt aerosoli acestia ca nu stiu? si cum pui acc+ser in nnasuc nu inteleg ![]() ![]() getik ![]() ![]() ary poze si ary povestea unui aricy poze nunta |
Aparatul cu aerosoli, sau nebulizatorul, este un aparat cu o mascuta, care se pune pe fata, sau are un dispozitiv de bagat direct in gurita, sau unul de bagat direct in nasuc, prin care copilul (sau adultul, ca e bun si pentru adulti)inhaleaza doctoriile respective.
Doctoriile sunt transformate in aburi.
Nu stiu daca explic prea bine
Cauta pe internet nebulizator sau aparat aerosoli.
Sunt 2 tipuri, unul cu ultrasnete, care este ff silentios si unul normal, cu piston, parca.
Cel normal, care e putin mai galagios, este insa si mai bun, in sensul ca poti folosi mai multe tipuri de medicamente cu el, mai dure decat serul fiziologic sau altele de genul acestuia.
Eu i-am cumparat evei modelul cu ultrasunete, pt ca la ea nu e cazul sa folosesc unul mai complex si pentru ca eu ii fac evei aerosoli numai cand doarme, ca altfel nu sta.
Si cu celalat tip de aparat nu prea poti face in timpul somnului, ca se trezeste, fiind mai galagios.
alex_andra spune:
Ledi, multumesc mult de explicatii
Umidificatorul nostru nu are loc special de uleiuri, sau cel putin, eu nu am vazut.
Deci o sa stau in bamca mea cu uleiurile