Rasfat dus la extrem...(2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ldenisa spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari!
Cred ca aveti dreptate si nici eu nu sunt de parere ca trebuie sa lasi copilul sa planga'! ma gandeam ca exista vreo metoda testata de a-l face sa stea si singur cu jucariile lui, macar 5 min. Eu nu l-am alaptat pt ca nu am avut lapte si am avut tot timpul tendinta sa compensez asta prin mangaieri, pupaceli, tinut in brate etc si cred ca acum trag ponoasele.De as reusi macar sa il fac sa doarma si singur, macar ziua, sa mai fac si eu cate ceva, ca noaptea nici nu se pune problema! Are trei reprize de somn pe zi, adoarme leganat,plimbat,cantat iar atunci cand il pun in patut se trezeste dupa 10-15 min, daca il tin in brate doarme si 2 ore
Sorry, nu am stiut cum sa citez din ce mi-ati raspuns voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

mai, deci voi vorbiti serios? copiii vostri ( ma refer la cei mai mari de 2 -3 ani) nu au voie ciocolata, sare si mai ce? deloc???

Your heart is my piñata..

Ciocolata are voie, in general Kinder, si din pacate cam multa dupa parerea mea, incerc sa umblu la cantitati - acum primeste cam 2 ciocolatele pe zi, sau diverse alte dulciuri de la kinder; sunt singurele dulciuri pe care le primeste.
Sare NU, deloc. Adica nu suplimentar fata de ce se pune in mancare, iar in mancarea ei putina de tot; niciodata adaugata peste ou sau paine sau friptura etc.

Alte "interdictii": acadele, snacksuri, chipsuri, bauturi acidulate sau racoritoare din comert, cu exceptia sucului de portocale, fast-food (cu exceptia pizza) etc. Adevarul e ca nici nu prea pofteste, altfel mi-ar fi fost mai greu sa nu-i dau.

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Accept, si eu cred ca integrarea copiilor in treburile casnice e o solutie buna. Pentru ca astea fac parte din viata si copilul incepe sa le perceapa ca pe activitati pur si simplu si nu ca pe corvezi. Dar asta nu exclude jucatul cu masinutele in parc si nici lopetelele. Pai in parc ce faceti?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Se joaca cu masinile si lopetelele cu copii, eu tot timpul am mers in parc nu neaparat pentru nisip, leagan etc ( si pentru astea), dar in primul rand pentru socializare. Fi-mea cand mergem in parc ma intreaba daca gaseste vreun prieten acolo.

Bine, pana sa inceapa sa se joace impreuna cu alti copii ( cam pana pe la 3 ani), am pus mana pe lopetica, masinute etc, acum am devenit neinteresanta.

mamica de printesa Maria si 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ldenisa

Cred ca aveti dreptate si nici eu nu sunt de parere ca trebuie sa lasi copilul sa planga'! ma gandeam ca exista vreo metoda testata de a-l face sa stea si singur cu jucariile lui, macar 5 min. Eu nu l-am alaptat pt ca nu am avut lapte si am avut tot timpul tendinta sa compensez asta prin mangaieri, pupaceli, tinut in brate etc si cred ca acum trag ponoasele.De as reusi macar sa il fac sa doarma si singur, macar ziua, sa mai fac si eu cate ceva, ca noaptea nici nu se pune problema! Are trei reprize de somn pe zi, adoarme leganat,plimbat,cantat iar atunci cand il pun in patut se trezeste dupa 10-15 min, daca il tin in brate doarme si 2 ore

Trebuie sa ai rabdare sa-i acorzi timp si sa-l inveti sa se joace. Copilul f mic nu stie sa se joace cu jucariile eventual le baga in gura le mai da cate un bobarnac. De aici se ajunge si la faza in care pe copil il distreaza cand el arunca o jucarie si tu i-o dai inapoi.
La fel era si baietelul meu nu statea nici 2 min singur cu jucariile pana am inceput sa ma joc cu el sa-i arat cum sa impinga masinutele cum sa foloseasca diferite jucarii pe care le avea astfel dupa un timp a inceput sa se joace singur. Acum serios tu ca adult cand primesti un robot de bucatarie citesti instructiunile , ei nu au cum, asa ca trebuie sa le arati cum sa foloseasca jucariile.
Acum are mai mult de 5 ani si impreuna facem jocuri de logica din caiete speciale (ca nu poate sa citeasca cerintele singur asa ca eu ii spun ce trebuie sa faca imi vad de ale mele dupa ce termina il verific ) , jucam tot felul de jocuri gen piticot sau sah (bine ca nu prea intelege el regulile la sah dar stie cum are voie sa mute fiecare piesa ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ldenisa

Am citit mesajele tale aseara, dar nu am avut timp sa-ti raspund.

In primul rand TE ROG nu te mai culpabiliza pentru ca nu ai putut alapta !!! Si eu am avut probleme cu alaptatul, m-am chinuit mult de tot si abia am reusit sa o tarai pana la 4 luni, dar in ultima luna abia aveam cateva picaturi, era mai mare daraua sa o pun la san, de unde oricum nu lua nimic; am avut mustrari de constiinta ingrozitoare, mai ales dupa ce citeam toate subiectle de pe forum si incercam sa urmez toate sfaturile binevoitoare date de mamici care pareau ca stiu totul despre problema, ma simteam ultimul om din lume, incapabila sa-mi hranesc copilul, faceam tot felul de scenarii despre ce boli o sa ia copilul si cat va suferi din cauza lipsei anticorpilor din laptele matern, si cum va fi mai putin inteligenta, si cum o sa-i distrug stomacelul cu laptele praf etc.etc. Toate pe fondul unei lipse crunte de somn !

M-am linistit cand am trecut pe laptele praf si am vazut ca am un copil sanatos, satul, fericit si am reusit si eu sa dorm 2-3 ore legate. Stai linistita, copilul n-o sa pateasca nimic din cauza ca n-a fost alaptat, daca ai grija sa respecti regulile corecte de alimentatie si igiena. Acum am o fetita de 4 ani frumoasa, sanatoasa, inteligenta si foarte "lipicioasa", care tocmai mi-a facut ieri cel mai frumos compliment pe care il poate auzi o mama "mami, esti cea mai buna mamica din lume".

Deci, pasul 1: nu te mai culpabiliza din motiv de lipsa alaptat !

Pasul 2: incearca sa-i dai copilului o preocupare; nu poti sta cu el in brate toata ziua. Poate pt unele mamici e normal, pt mine a fost un chin; simteam nevoia sa am spatiul meu, si fizic nu puteam sa stau cu copilul in brate toata ziua. Copilul nu trebuie tinut IN BRATE ca sa stie ca esti alaturi de el si esti disponibila afectiv ! Te joci cu el, esti in camera cu el, il tii in brate dar pe genunchi, nu zice nimeni ca trebuie sa te plimbi cu el prin casa ... Lasa-l sa descopere el singur lumea, da-i jucarii care sa-i atraga atentia, pune-l pe pat sau paturici din acelea speciale gen "spatiu de activitati" si fa-ti treburile pe langa el. Invata sa traiesti CU copilul, nu PENTRU copil, invata sa-l INTEGREZI in programul tau cotidian, ajusteaza-ti programul astfel incat sa poti face cat mai multe din activitatile pe care trebuiesa le faci cu el langa tine, dar nu in brate ...

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Vad ca nu se mai stie de ce s-a deschis acest subiect, din atatea pagini am primit doar cateva raspunsuri la obiect.
Eu chiar doream sa "ascult" si alte opinii.

Ca s-a ajuns pana la discutia "ciocolata", ce sa mai spun...pacat de acei copii care stau si se uita in gura altora....
Noe, Daniela b : in sfarsit cineva care si-a dat seama cat de mult se poate abera in anumite situatii, discutate aici. Si cu cata convingere inca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hahaha, asta voiam sa spun si eu ca este absolut bestiala aceasta teorie a ciocolatei

si eu, Zina, care iti sugeram sa treci mai usor peste incidente

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu nu stiu de ce ati sarit asa pe Accept referitor la alimentatie. Pana la urma cam asta e realitatea, un copil sub trei ani nu ar trebui sa manance ciocolata. Iar mai apoi, cand mananca, ar fi bine sa i se ofere ciocolata amara, pentru ca beneficiul ciocolatei e cacaoa continuta.

Nici eu nu ma tin total de aceasta strictete si a mea a mai scapat in dulciuri. Insa cat mai rar. Vad aici in multe cazuri ca aveti o rutina la dulciuri: mananca o ciocolata pe zi, sau doua ciocolatele pe zi, sau ...

Mie sincer nu mi se pare normala rutina asta. Copiii mei nu au o rutina din a manca dulciuri. Nu-si primesc doza zilnica de dulciuri, azi e posibil sa primeasca o bucata de ciocolata insa nu o vor primi zilnic, cu precadere cea mica de 3 ani are mai multe restrictii.

Si da, mi se pare normal sa incerc pe cat posibil sa tintesc cate o alimentatie cat mai sanatoasa, ca nu se poate mereu asta e altceva, dar n-am sa arat cu degetul pe cei care reusesc.

Acum terminand cu teoria ciocolatei eu cred ca Zina a adunat ce sfaturi dorea si care i se potrivesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Ca s-a ajuns pana la discutia "ciocolata", ce sa mai spun...pacat de acei copii care stau si se uita in gura altora....

Ahaaaaaa!!!! Stiu acum cu cine stateam de vorba. Tu esti "doamna aceea" careia nu-i lipseste niciodata din poseta o ciocolatica, un pachet de biscuitei/covrigei/stiksuri/pufuleti/pufarine/etc si imparti cu imensa generozitate la toti copiii din parc. Si cand una ca mine sare de pe banca pe care motaia si strice "VA ROG, nu-i dati!" faci ochii cat cepele si intrebi "vaaai, dar de ce?!" si astepti o explicatie fabuloasa de genul "suntem o familie de martieni veniti pe pamant acum doua saptamani, avem nevoie de timp sa ne adaptam la toate porcariile de pe terra". Dar nu ti se raspunde si dai lectii cu un aer de minim doctor in nutritie..."copiii au nevoie si de dulce...". Apoi intri in vorba..."Cati ani are a dvs? Vaaai, ce inaltuta e/ce bine arata/ ce isteata! Cumva mananca? Vaaaai al nostru nu mananca nimic, ajung cu el acasa si incepe circul, nu vrea nici macar o lingurita de ciorbita!...Vaaaai, serios? Dupa ce a mancat in parc un covrig cald intreg? Ciudaaaat!"...sau..."Vai, nu ne mai intelegem deloc cu el. Si loveste copiii...Dar sa stiti ca il si pedepsim!'....sau..."Nu stiu ce sa ma mai fac cu el, e tare constipat...Desi ii dau in fiecare dimineata o lingurita de miere pe stomacul gol...". Zau, daca nu ar trebui sa stea omul cu ochii pe voi ca pe butelie v-as considera simpatice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Ahaaaaaa!!!! Stiu acum cu cine stateam de vorba. Tu esti "doamna aceea" careia nu-i lipseste niciodata din poseta o ciocolatica, un pachet de biscuitei/covrigei/stiksuri/pufuleti/pufarine/etc si imparti cu imensa generozitate la toti copiii din parc.

Scuze dar ai descris asa bine situatia ca nu m-am putut abtine.

Mergi la inceput