Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (447)
Raspunsuri - Pagina 19
ramo_cata spune:
salut
Tuchisor din pacate nu am vesti bune...d-na ne-a primit cam aiurea,tipa mai tot timpul la copii,nu era binedispusa..cand l-am dus pe Andru in clasa mai eram eu cu inca o mamica,Andru ma tinea strans de deget si-mi zicea sa nu plec,plangand...vroiam sa plec dar d-na nu ne acorda nici o atantie..doar zicea de la catedra,nu mie personal ci celeilalte doamne"lasa-l ca se linisteste,plange si tace"...la masa am mers cu el si a inceput sa zica ca sa faca liniste ca de azi dimineata i-au facut capul mare,trantea si bufnea pe acolo mai rau ca cei mici..mi-a facut o mie si una de nervi...ma tot gandesc daca fac bine ce fac...ma asteptam la altceva ,e mai tanara si m-am gandit ca poate il atrage intr-un alt mod ..dar m-am inselat..l-am lasat urland,pur si simplu urland...am sunat mai tarziu,pe la ora 10 si se linistise...statea cu cartea in brate si se plimba prin clasa...nu stiu poate sunt exagerata dar atunci cand lucrezi cu copii parerea mea e ca trebuie sa te implici,vrei sa plece parintii dar nu vii sa-i spui o vorba buna acelui copilasi,sa se poata desparti de mamica lui,sa-l incanti cu ceva..ne-a privit cam de sus...pai ,imi retrag cuvintele despre educatoarea batrana,ea s-a purtat bine cu el,il lua in brate,ii vorbea,ii dadea jucarii...cea de azi m-a pus pe ganduri rau daca fac bine ceea ce fac...am vb cu bucatareasa si mi-a zis ca e educatoare buna dar azi a fost suparata ,ca s-a certat cu o alta educatoare din cauza unor copii etc...bunnn dar ce vina au acesti copilasi la care tipa si pe care-i trateaza cum ii trateaza..al meu a zis ca daca si maine se poarta la fel el nu-l mai duce ..de cum am intrat pe strada cu gradi a inceput sa planga si sa-mi zica ca el nu vrea acolo,ca lui nu-i place....sper sa fie bine.ma rog sa fie bine
Alina,La multi ani si sa fii fericita si sanatoasa !!! sa te bucuri de familia ta minunata

aricel
tare frumoasa scolarita ta..sa aiba numai realizari si note mari
si chiar caemotionante pozele tale..m-au trecut cativa fiori...Te(ro) e un nazbatios din cate vad
bafta cu expo
clau la fel si pentru Razva,un an bun si cu note mari...despre ai tai copii imi stii parerea..mor de dragul lor la cat sunt de fumosi

in rest despre crize..daca pot sa-l potolesc insist daca nu il las in pace si se linisteste singur...are faze si faze..cand ne intelegm din cuvinte si e totul ok sau cand e de o incapatanare de nedescris,il las si isi revine sinfur apoi discutam...
nico
imi pare rau ca ai avut parte de plansete
nu mai stiu ce vroiam sa zic..eu sunt mai rau ca niciodata..vineri dim am fost la un interviu ,trebuia sa primesc raspuns ieri sau cel tarziu azi..pana acum nimic
..alice stiu ca ieri ai avut ceva simtiri nelinistitoare dar inca o data iti zic ca ai facut un lucru ff bun ca ai plecat din tara asta..intr-o buna zi Thea o sa-ti multumeasca pentru acest lucru

edit: simo
pentru voi 
Olgutzika spune:
Bai, ma doare cocoasa de mor! Nu mijlocul, cocoasa
Zoze cica a avut contractii la 7-10 minute aseara, de se pregatea sa plece la Bucuresti, dar s-au oprit dupa vreo doua ore. Cica e o gravida pe cale sa nasca, supriiiiiza ![]()
![]()
Kya, asa procedez si eu cu Sophie. Stie dinainte ce urmeaza sa facem, cat mai stam, unde mergem si de ce, etc. Sunt si flexibila, pot interveni schimbari in program, dar daca eu sunt dispusa negocierii, pai asa trebuie sa fie si ea
Consecintele au directa legatura cu fapta, eu de exemplu nu i-as fi luat calculatorul Iuliei decat in situatia in care facea ceva gresit in legatura cu el...consecinta urletelor de ieri din parc ar fi ca nu am mai merge acolo si i-as spune lucrul asta de cateva ori, cand ies afara. Si as discuta cu copilul despre criza lui, sa vad ce spune ( evident ca nu e in stare sa recunoasa motivele, dar as lua o pauza sa stam de vorba despre ce s-a intamplat ), ocazie cu care imi exprim si eu sentimentele: de parere de rau ca a fost trista, ca ingrijorare ca tavalindu-se pe jos risca sa o calce bicicletele, ca urla si o doare gatul si nu mai putem vorbi, de suparare ca vreau sa ii spun ceva, dar ea urland nu vrea sa asculte ce vreau sa spun, d-astea.
Una peste alta, cred ca o criza e mai usor de prevenit decat de tratat dupa. Nu am trait lucruri d-astea, si nu cred ca reteta poate fi punctuala. Cred ca sunt multi factori care contribuie la declansarea uneia ( la Tea cred ca mare importanta o au si mesajele contradictorii primite de la parinti si de la bunica ). La Iulia habar nu am, ca e deochi, hipoglicemie, agitatie data de aglomeratie...nu stiu. Si noi avem frustrarile noastre, ca adulti, ideea e sa ii invatam/lasam pe copii sa si le gestioneze corect.
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
clauclau spune:
Ariel, cu banii la sedinta depinde ... Daca de exemplu va hotarati sa schimbati prin clasa una, alta gen dulap, becuri, usa, tabla ( se gasesc mereu multe de inlocuit) si in special in clasa intai se intampla asta. Eu de obicei trimit banii apoi prin Razvan. Plus ca trebuiesc cumparate manuale noi, culegeri si tot felul de caiete speciale. Sunt multe si pe parcurs doamna invatatoare le scrie in carnetele ce mai este nevoie.![]()
Olgutz, mersic.

La fel si eu cu crizele, se pare ca Rebi e tare cumintica, nu am experimentat deloc astfel de scene. Ea mai incearca , normal, dar daca devin ferma si-i spun ca ma supar pe ea imediat se cuminteste si apoi stam de vorba, ii explic de ce trebuie sa facem ca mine si este ok.
Sa va pove ce a facut zilele trecute, nu stiu cum a dus-o capul sa faca asa. Mi-am luat niste margele tip gablont, lungi si mai intortochiate.
Le-a dorit si ea caci tot timpul vrea sa poarte ceva la gat si am lasat-o sa le tina prin casa zicandu-i totusi sa aiba grija sa nu le rupa. Eram amandoua prin bucatarie , pregateam masa si vorbeam ca fetele
si o vad la un moment dat ca pleaca si o auzeam bombanind ca nu mai vrea margelele!
Dupa masa am intrebat-o de ele si fastacindu-se m-a dus la locul unde le pusese...erau bine dosite ca sa zic asa, nici prin gand nu le-as fi cautat acolo, intr-un fund de dulap!
Si erau rupte...iar ea avea o fetisoara asa vinovata, am intrebat-o cum a facut de le-a rupt si a inceput apoi sa planga crezandu-ma suparata . Asta pentru ca ii tot repetasem sa aiba grija sa nu le rupa si i-a intrat in cap ca un avertisment, nu stiu...
In fine, ce m-a frapat pe mine este faptul ca le-a ascuns...
Olgutzika spune:
Draguta de ea, maaaa
. S-a temut ca te superi. Eu n-as mai fi intrebat-o cum a facut, i-as fi spus ca sunt convinsa ca a fost un accident, ca tocmai de aceea am rugat-o sa aiba grija cand se joaca cu ele, ca se pot rupe foarte usor, dar ca pe viitor mai bine vine si imi spune ce s-a intamplat, pentru ca nu e nicio tragedie, decat sa le ascunda si sa ii fie teama de consecinte. Mai ales ca e prima oara cand i se intampla. Si mai ales ca eu i le-am dat si i le-am lasat, nu le-a furat ea
O scumpa Rebe, mi-o si inchipui cu lacramite in ochisorii aia mari ![]()
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
mstela spune:
Ehee,ce emotionant relateaza Ariel despre prima experienta scolareasca.
Kya,exact ce spui tu,aplic si eu..ii tot spun,calma fiind,si functioneaza cateodata,ca nu-i mereu rebela asa
,dar alteori,nu vrea sa ma auda si punct
..
Nico,dragul de el pui.
Ramo,o imbratisare calda si multa rabdare.
Inca nu am apucat poze..off.
Am visat azi noapte ca aveam burta maare
,m-am si vazut,cu contractii ca doar asa ma cunosc,si culmea ca traiam mama lui de vis cu o mare intensitate,m-a durut putin burta azi noapte (dormit dezvelita) si cand a sunat ceasul si am simtit durere,m-am uitat sa vad daca am burta mare si contractii
...horror...oh,my God.

mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
clauclau spune:
Olgutz, daa, m-a lasat masca chestia asta , noi suntem foarte bune prietene, nu stiu cum s-a intristat ea asa din cauza ca le-a rupt. Iti dai seama ca nu am facut mare caz din asta, n-a fost nici-un episod in care sa o pedepsesc de ceva, chiar ne intelegem ok, nu este cazul...Ma uimeste foarte mult cum s-a transformat Rebi intr-o domnisorica cumintica care-mi spune cand vrea ceva : te rog frumos, care-mi zice mereu : melsi cand ii dau ceva, mereu zice dupa masa: salumana pentlu masa , mereu ma saluta cand intru in casa si cate si mai cate! E incredibil! Mor sa-i tin corpusorul in brate si sa-i miros parutul si ea sa-si lase capsorul pe umarul meu si sa ne tinem strans in brate si sa ne alintam! Stiti voi toate cum e, suntem mamici doar.

Ramo, imi pare rau ca esti tristuta, te inteleg.
Poate ca ar trebui sa-l mai tii putin pe Andru acasa, nici nu stiu ce sa zic... Iar despre job, sigur o sa se iveasca ceva pana la urma. O sa rasara soarele.

Olgutzika spune:
Clau, pai tocmai de-aia s-a intristat, mititica, din prea multa dragoste, nu de frica
Ca atunci cand ranesti fara sa vrei pe cineva ffff drag, iti pare rau
Ramo, foarte frumoase pozicile!
Nico, ia niste oculali loz
!
Stela,
Cred ca subconstientul tau se pregateste ![]()
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
tuchita spune:
Cine naste?
Remaliss, Clabuc sau Lyvy???
zi tot, Olguto!
asa....Ramo, eu zic sa discuti cu Andru si sa-l intrebi de ce nu vrea la gradi- pentru ca se desparte de tine sau pentru ca se intampla ceva urat acolo.
daca e ca se desparte de tine ii explici ca tu te duci la servici, ca esti cu sufletul mereu langa el si il asiguri ca tu vii sa il iei.
daca e ca se intampla ceva urat acolo e nasol...pentru ca nu cred ca are cum sa fie mai bine.
Alte gradinite nu sunt???
Soacra ta a iesit pana la urma la pensie ca nu mai stiu?
Lasa-l la program scurt, sa il ia ea la pranz...
imi pare rau ca nu sunteti bine.
iti inteleg amaraciunea pentru ca si mie imi vine sa urlu cand stiu ca nu am cu cine sa las copiii....
Nico, hai ca azi o fi doar exceptia cu gradi, maine sigur va vrea din nou!
Si succes la doctor!Ti-am vazut pozele pe FB, ca pe forum am gasit doar cafeaua.
Niste frumosi, iar tu ai slabit!
revin....
Olgutzika spune:
Nu naste nimeni, dar NIMENI! Am zis!!! Zoze era surprinsa ca ea insasi este o gravida pe cale sa nasca
. Adica mai are cateva saptamani si naste, ca acum nu are voie sa nasca
I-am zis lu' Zoze sa mai astepte nitel cu nascutul, sa se obisnuiasca si ea cu gandul ca trebuie sa faca si asta
Se intelege ceva
?
Ramo, m-am abtinut cat am putut, dar acum au zis-o si Clau si Tuchi
Sunt in asentimentul lor, mai asteapta cateva zile si gandeste din nou toata povestea 
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia