Cum sa fii mantuit sau salvat !
Raspunsuri - Pagina 3
michelle-usa spune:
Si inca un lucru care mai vreau sa-l accenuez e faptul ca trebuie sa fim onesti si curajosi sa spunem mai departe cuvintul. Am observat in Romania...poate ma insel...dar cu impresia asta am ramas, ca romanii sunt foarte reticenti in a spune mai departe, ce ne invata Biblia, sa vorbim despre domnul Isus, despre pacat...de frica sa nu ii jignim pe ceilalti.
In Romania am vazut ca se vorbeste doar: am fost la biserica, am aprins luminari...am tinut post...ceva foarte limitat.
Va rog nu ma blamati si nu va simtiti jigniti , ca nu e asta ideea.
As vrea sa cred si sa ajung la concluzia ca aceasta impresie a mea e gresita.
Asa cum trebuie sa vorbim arabilor ca in Biblie nu scrie ca Alah si Mohamed le va salva sufletele, si mormonilor si martorilor lui Iehova ca Domnu Isus este Dumnezeu...etc...
Noi care avem dorinta de a studia Biblia sa insuflam si altora aceasta dorinta. Sa vorbim prietenilor si familiei, sa impartasim cu ei ce am citit. Sa plantam acele seminte de care D. Isus vorbeste.
Trebuie sa avem curajul si inima pentru sufletele pierdute in ignoranta si mai ales sa ne rugam si pentru ei. Altfel toti acesti prieteni si rude la care tinem asa de mult incat nu vrem sa-i jignim , probabil vor sfirsi in Iad...doar pentru ca noi am fost draguti si nu le-am spus.
michelle
Katya spune:
Michelle,te inseli in privinta romanilor:ei fiind majoritari ortodocsi,nu e in stilul lor sa "insufle studierea Bibliei".Accentul se pune pe credinta si nu pe studiul Bibliei.Si intre practicanti stai tu linistita ca se discuta,se schimba carti etc.Iar daca nu cunosti f bine omul poti sa spui ca vii de la biserica si vezi ce zice omul:daca te-ntreaba la care si vezi ca e interesat,discuti,daca nu,iti vezi de treaba.Cum e sa te duci la usa omului sau sa-l abordezi pe strada cu Biblia?Enervant!
Cit despre a fi onesti si curajosi,uite ca eu ma incumet:eu zic sa ai grija mai intii de mintuirea ta si lasa-i pe altii,nu te teme de iadul lor,caci,de ex,din pct meu de vedere,tu esti in pericol de a nu intra in rai deoarece ai trecut de la ortodoxie la alte religii,deci vezi?Cum tu crezi ca altii sint in pericol,ti-am zis si eu ca tu esti in pericol..Deci va tb sa ma rog pt tine.
edit ca sa adaug ca am zis asta ca vad ca ai o aplecare pt rai si iad si pari a fi sigura ca unii intra si altii nu..daca crezi ca am fost rautacioasa,iarta-ma.
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Michelle,te inseli in privinta romanilor:ei fiind majoritari ortodocsi,nu e in stilul lor sa "insufle studierea Bibliei".Accentul se pune pe credinta si nu pe studiul Bibliei.Si intre practicanti stai tu linistita ca se discuta,se schimba carti etc.Iar daca nu cunosti f bine omul poti sa spui ca vii de la biserica si vezi ce zice omul:daca te-ntreaba la care si vezi ca e interesat,discuti,daca nu,iti vezi de treaba.Cum e sa te duci la usa omului sau sa-l abordezi pe strada cu Biblia?Enervant! Cit despre a fi onesti si curajosi,uite ca eu ma incumet:eu zic sa ai grija mai intii de mintuirea ta si lasa-i pe altii,nu te teme de iadul lor,caci,de ex,din pct meu de vedere,tu esti in pericol de a nu intra in rai deoarece ai trecut de la ortodoxie la alte religii,deci vezi?Cum tu crezi ca altii sint in pericol,ti-am zis si eu ca tu esti in pericol..Deci va tb sa ma rog pt tine. edit ca sa adaug ca am zis asta ca vad ca ai o aplecare pt rai si iad si pari a fi sigura ca unii intra si altii nu..daca crezi ca am fost rautacioasa,iarta-ma. |
multumesc pentru grija ta si iti multumesc si mai mult pentru rugaciuni...
Am vorbit cu un preot (preot nu pastor)si imi spunea ca parerea lui este ca si preotii ar avea nevoie sa mai invete si de la alti pastori...culte religioase crestine, referitor la importanta studiului biblic si a implicarii mai adinci in vietiile oamenilor (adica sa stea de vorba cu oamenii,sa fie disponibili la orice ora...etc). Nu e ceva rau in asta...doar orgoliul sta in cale.
Nu e vorba ca te duci si bati la usa oamenilor sa vorbesti de Dumnezeu...Dar oare nu au fost atitea posibilitati in care puteai sa vorbesti prietenilor, rudelor...celor cunoscuti...mai ales celor care stiai ca nu-l cunosc pe D. Isus? Apoi sa trecem la necunoscuti.
Si ce e rau in a face studiu biblic...nu e asta hrana spirituala... sa ne hranim cu Cuvintul? Cum poti sa ai credinta daca nu cunosti Cuvintul?
Nu e asta un repros...dar poate va da de gindit ca trebuie sa mergeti 'extra mile'...adica sa se mai progreseze un pic in felul practicant al ortodoxiei.
Ce nu pot eu sa inteleg e ca daca intrebi majoritatea romanilor daca sutn credinciosi , iti vor raspunde ca DA, dar habar nu au ce insemana asta....deci sunt credinciosi doar ca au fost botezati? Crinuta spuena intr-un mesaj mai de mult ca Romania e o tara de atei..e trist, tinind cont ca toti s-au botezat si s-au batut joc de acest botez.
Daca Dumnezeu ma va judeca ca mi-am schimbat religia, El stie pentru ce o face. Dar de atunci m-am schimbat in bine si nu m-as intoarce la viata care o aveam . Deci in inima mea am simtit ca am facut ce e bine. Nu am cum sa-ti explic ce am simtit cand am luat aceasta decizie, e ceva care cuvintele nu sunt suficiente sa descrie....
Dumnezeu o sa ma trimta unde imi este locul.
Eu marturisesc din toata inima ca vreau sa fiu in Rai, cu D. Isus pentru totdeauna.
Ma surprins sa stau de vorba cu oameni care au spus raspicat contrariul. In inocenta mea credeam ca toti au acesta dorinta...dar m-am inselat, and am vazut ca nu cred ca exista Rai, Dumenzeu...Isus...culmea erau botezati ortodox.
Daca dadeam religia in care m-am nascut sa devin musulman...ori alt cult care nu are la baza credinta in Isus as mai fi crezut. Dar in situatia mea,sincer iti spun sutn sigura ca am facut o alegere buna. Am dat religia pe credinta.
Deci daca te rogi pentru mine , fa-o pentru sanatate si pentru putere spirituala.Dar mai ales roaga-te pentru cei care nu-l cunosc pe D Isus, nu pe cei care il au in vietile lor.
Sa nu aveti impresia gresita ca am ceva cu ortodoxia...Pentru mine este o religie ca oricare alta...ma intereseaza mai mult oamenii...sufletele care alcatuiesc Biserica.
As vrea sa stiu ca mesajele noastre de la SC sutn citite si de atei, necredinciosi...ori alte religii care nu cred in Isus...mai mult pentru ei sunt mesajele mele, decat sa ma contrazic cu credinciosi care nu inteleg dece unii se boteaza in lac si altii in cazan...sau ca sutn 3 adunari in loc de una...
Mesajele mele sunt pentru cei care s-au intors de la credinta si s-au pierdut increderea in Dumnezeu...sa le spun sa nu se lase dusi de diavol pe drumul necredintei.Dumnezeu e cu noi si la bine si mai ales la greu.
Vreau sa cred ca e bine in loc de a citi acum Biblia pentru mine si sufletul meu,imi dedic timpul pentru cei care nu intelg importanta credintei...importanta jertfei D.Isus...etc.
Deci concernul nostru sa fie nu numai sufletele noastre ci si ale celor din jur; copii nostri, parintii nostri...vecini si rude...si chiar cei necunoscuti.
Domnul sa fie cu noi, in tot ceea ce facem!
michelle
Katya spune:
Draga Michelle ,lasind orice discutie la o parte,nu pot sa mai zic decit ca as vrea sa fiu si eu asa calma si senina ca tine.Ai suflet bun si sa te-ajute Domnul in toate!
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Draga Michelle ,lasind orice discutie la o parte,nu pot sa mai zic decit ca as vrea sa fiu si eu asa calma si senina ca tine.Ai suflet bun si sa te-ajute Domnul in toate! |
Iti multumesc si sper sa ne intilnim candva acolo, alaturi de Isus, unde ne dorim sa fim pentru o eternitate.
Domnul sa fie cu tine!
michelle
michelle-usa spune:
De la Dumnezeu primim cu toti Mila si HAR...gratis.
Mila= sa NU primim ce meritam (adica avem iertate pacatele)
Har= sa primim ce nu meritam (adica sa avem mantuire)
Oricat de pacatos ai fi, oricat de prapadit...nu trebuie sa astepti sa te schimbi ca sa primesti har de la Dumnezeu...ca vei astepta poate prea mult si va fi prea tirziu.
Carnalitatea din noi ne indeamna la pacat.Cum zicea Pavel.
Harul este in fata ficaruia de cand ne nastem...de noi depinde cand decidem si daca decidem sa il primim.
E simplu.
Dumnezeu a lasat ca toata lumea sa inteleaga oricat de "proasta "ca sa zic asa, ar fi.Nu trebuie sa fim intelectuali sau cu studiii la Sorbona sa intelegem Biblia. Ca sunt pasaje care nu le intelegem ...sunt...dar in mare mesajul il intelege si un cioban si un copil de 10 ani si un doctor.
Nu va mai lasati condusi de ideea las ca citesc Bibila cand voi imbatrinii ca s-asa nu am ce face atunci. Ziua mantuirii e astazi. Ziua in care sa te gindesti la Domnul Isus e astazi.
Maine nu vei fi mai bun ca azi...Dumnezeu are mila de toti si ne accepta asa cum suntem.
Noi trebuie doar sa ne decidem sa-l primim.
Ne bate la usa pe fiecare zi in care deschidem ochii... doar noi suntem cei care vrem intentionat sa privim in alta directie.
Ne-a dat marturie pe Domnul Isus. Fiul lui Dumnezeu a lasat slava lui si a venit pe pamant. S-a nascut in famile saraca nu de printi, a trait printre noi o viata fara de pacat si cu toate acestea a fost invinuit si batjocorit. A inviat mortii, a facut miracole...ne-a invatat ce minte omeneasca nu poate sa-si inchipuie.
A murit de o moarte cumplit de dureroasa. A revenit din morti pentru a fi marturie la ce ne-a pregatit si noua.
Si cu toate acestea sunt atitia printre noi care inchid ochii la acest adevar si trec nepasatori pe linga Biblie zi de zi.
Ne doare cand copilul nostru se loveste dar il lasam nepasatori si nu-i vorbim de ce ii poate salva sufletul de la o durere eterna.
Da stiu ca nu ii poti vorbi despre ce nici tu nu sti bine. Dar ce ne opreste sa nu invatam chiar si impreuna?
Mai bine vedem un film pe HBO, ca venim obositi de la serivici si sa ne mai delectam un pic...dar de Biblie...un rind care ne-ar lua probabil 10 secunde nu avem timp pe zi.
Sau zicem las ca ma duc duminica la biserica sau daca tin o icoana, o cruce in casa si poate inseamna ceva ca sutn crestin...e mai mult decat nimic. Asta nu e decat o iluzie. Ca ai o placa de surf in casa asta nu te va face niciodata un surfer.
Dumnezeu ne iubeste pe fiecare din noi , asa cum sutnem si fiecare cu "bagajele" care le avem. Ne asteapta ca tatal pe fiul risipitor. Nu a asteptat sa-i refaca averea risipita, nu a asteptat sa fie iar perfect....l-a aceptat asa cum a fost. Asa e si cu noi. Ne vrea si ne acepta asa cum suntem.
De ce sa traim o viata de pacat fara nici o sansa de scapare? De ce sa traim fara nici o speranta de mai bine? De ce o viata de incertitudine? Cand adevarul e in fata noastra.
Numai in Isus poti sa gasesti tot ce ai nevoie: SPERANTA, MANTUIRE, SALVARE, LINISTE, IMPACARE...
Dragii mei, ziua mantuirii e astazi. Momentul mantuirii este ACUM.
michelle