Cum sa fii mantuit sau salvat !
Raspunsuri - Pagina 2
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ana Stroe
arunca un ochi la umanitare pe DC; vezi batrini amariti prin statiile de metrou in Buc care nici ma car nu intind mina, cersesc cu o privire trista si grea de ti se rupe sufletul; da o fuga intr-un ajun de Craciun la un azil, cu o prietan, doua- nu trebuie mare lucru material dar ajunge omul ala la care nu merge nimeni sa primeasca o vizita, un cuvint, bun o Colinda; si revin; am o pagina de idei, cu ce faceam in Ro Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Nu e musai sa arunce un ochi la umanitare, pentru ca fiecare dintre noi cunoaste oameni amarati si poate ajuta zi de zi. Parerea mea....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
patou spune:
Citat: |
Michelle, cum definesti credinta? |
"credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad" Evrei 11:1
iar eu ca musca-n lapte, sper sa nu va suparati pe mine
mamabear spune:
Vin si eu, tot cu un citat biblic :
"17. Asa si cu credinta: daca nu are fapte, e moarta in ea insasi.
18. Dar va zice cineva: Tu ai credinta, iar eu am fapte; arata-mi credinta ta fara fapte si eu iti voi arata, din faptele mele, credinta mea.
19. Tu crezi ca unul este Dumnezeu? Bine faci; dar si demonii cred si se cutremura.
20. Vrei insa sa intelegi, omule nesocotit, ca credinta fara de fapte moarta este?
21. Avraam, parintele nostru, au nu din fapte s-a indreptat, cand a pus pe Isaac, fiul sau, pe jertfelnic?
22. Vezi ca, credinta lucra impreuna cu faptele lui si din fapte credinta s-a desavarsit?
23. Si s-a implinit Scriptura care zice: "Si a crezut Avraam lui Dumnezeu si i s-a socotit lui ca dreptate" si "a fost numit prieten al lui Dumnezeu".
24. Vedeti dar ca din fapte este indreptat omul, iar nu numai din credinta.
25. La fel si Rahav, desfranata, au nu din fapte s-a indreptat cand a primit pe cei trimisi si i-a scos afara, pe alta cale?
26. Caci precum trupul fara suflet mort este, astfel si credinta fara de fapte, moarta este."
( Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov 2, 17-26)
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui crinuta Michelle, cum definesti credinta? Credinta fara fapte = o. A afirma ca nu prin fapte ne mantuim, ca ele nu conteaza este o mare eroare. Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica |
Ne mantuim prin CREDINTA in jertfa Domnului Isus, nu prin fapte.
Faptele sunt doar roadele mantuirii.
Credinta este DAR-CADOU de la Dumenzeu.
Daca noi platim pentru acest cadou prin faptele noastre atunci nu mai este cadou, este doar rasplata pentru ce am facut bine.
Adica noi facem fapte bune si Dumnezeu e dator sa ne mantuiasca?
Sau te poti intreba cate fapte bune trebuie sa fac ca sau fiu mantuit?
Daca prin faptele noastre aveam mantuire atunci pentru ce a mai venit Domnnul Isus sa moara pe cruce?
Nimic din ce facem noi, din faptele noastre nu ne poate face sa meritam sa fim mantuiti.
Suntem mantuiti nu datorita purtarii noastre datorita bunatatii noastre ci datorita bunatatii lui Dumnezeu.
Si necredinciosii fac fapte bune...sunt ei mantuiti? Nu!
Cei care primesc pe Domnul Isus pe patul de moarte mai au timp de fapte? Nu. Dar asta nu insemna ca nu au fost mantuiti.
Cu totii cand devenim crestini si primim pe Domnul Isus in viata noastra ne schimbam si incepem sa aratam roadele mantuirii prin fapte.
michelle
crinuta spune:
N-ai inteles Michelle, sorry.
Nimeni nu s-ar fi putut mantui fara jerfta lui Cristos, asta e cert, indiferent de ce viata buna ar fi avut sau nu, ma refer la buna dpdv crestinesc, nu lumesc, pt ca sunt diferite.
Dar, jertfa lui Cristos fara aportul nostru, fara acceptul nostru materializat prin fapte, prin modul de a trai, prin respectarea poruncilor, prin iubirea de aproape = o.
Nimeni nu e automat mantuit, induci lumea in eroare afirmand asta.
Nu ne culcam pe o ureche sperand asa ceva, E FALS!!!!!!!!!!!
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
crinuta spune:
Citatele date de Mamabear sunt mai mult decat graitoare.
Crinuta si minunea ei
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui mamabear Vin si eu, tot cu un citat biblic : "17. Asa si cu credinta: daca nu are fapte, e moarta in ea insasi. 18. Dar va zice cineva: Tu ai credinta, iar eu am fapte; arata-mi credinta ta fara fapte si eu iti voi arata, din faptele mele, credinta mea. 19. Tu crezi ca unul este Dumnezeu? Bine faci; dar si demonii cred si se cutremura. 20. Vrei insa sa intelegi, omule nesocotit, ca credinta fara de fapte moarta este? 21. Avraam, parintele nostru, au nu din fapte s-a indreptat, cand a pus pe Isaac, fiul sau, pe jertfelnic? 22. Vezi ca, credinta lucra impreuna cu faptele lui si din fapte credinta s-a desavarsit? 23. Si s-a implinit Scriptura care zice: "Si a crezut Avraam lui Dumnezeu si i s-a socotit lui ca dreptate" si "a fost numit prieten al lui Dumnezeu". 24. Vedeti dar ca din fapte este indreptat omul, iar nu numai din credinta. 25. La fel si Rahav, desfranata, au nu din fapte s-a indreptat cand a primit pe cei trimisi si i-a scos afara, pe alta cale? 26. Caci precum trupul fara suflet mort este, astfel si credinta fara de fapte, moarta este." ( Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov 2, 17-26) |
Credinta fara fapte este moarta...adica fara faptele lui Dumnezeu este moarta.
NU avem cum sa credem daca nu stim in ce credem si daca nu privim si acceptam faptele lui Dumnezeu. Prin faptele Domnului Isus suntem mantuiti nu prin faptele noastre.
Prin bunatatea lui Dumnezeu de a ne salva sauflete pacatoase si prin faptele lui Domnul Isus: de a veni pe pamant, a trai ca simplu om, a fi judecat batjocorit si apoi omorit pentru noi nu datorita vinovatiei Lui...astea sunt faptele care stau la baza mantuirii noastre.
Da,si diavolii cred in existenta lui Dumnezeu si se cutremura ca stiu ce-i asteapta.Diferenta consta in faptul ca ei au ales pe Satana si nu pe Dumenzeu.
Revenind la citatul dat...sa nu uitam ca Averam nu s-a trezit asa dintr-o data si gata s-a dus sa-l jertfeasca pe Isaac. O intreaga viata a lui Avraam sta in spatele acestei decizii. Avraam a avut o legatura strinsa cu Dumnezeu. La ascultat in toate indrumarile primite. Dumnezeu la indrumat pe Avraam unde sa duca pe pamantui fagaduit. Apoi ia spus ca prin Isaac va avea multi mostenitori...etc. Deci nu a fost o decizie oarba din partea lui Avraam.
Sunt foarte multe citate mai ales in Epistolele lui Pavel care clar evidentiaza importanta intelegerii mantuirii fara fapte.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui crinuta N-ai inteles Michelle, sorry. Nimeni nu s-ar fi putut mantui fara jerfta lui Cristos, asta e cert, indiferent de ce viata buna ar fi avut sau nu, ma refer la buna dpdv crestinesc, nu lumesc, pt ca sunt diferite. Dar, jertfa lui Cristos fara aportul nostru, fara acceptul nostru materializat prin fapte, prin modul de a trai, prin respectarea poruncilor, prin iubirea de aproape = o. Nimeni nu e automat mantuit, induci lumea in eroare afirmand asta. Nu ne culcam pe o ureche sperand asa ceva, E FALS!!!!!!!!!!! Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica |
Singura noastra fapta care duce la mantuire este : Acceptarea (primirea) Duhului Sfint- daca la asta te referi. Deci e singurul nostru aport.
Chiar nu inteleg ce ai spus"jertfa lui Cristos fara aportul nostru..." ?
Desi apoi ai revenit spunand si tu de acceptare...ceea ce e f. adevarat.
Dar vezi tu Crinuta...mantuirea eu o inteleg si ca pe ceva spontan. Cum mentionam o data de cei care sunt mantuiti pe patul de moarte.
Deci poate sa fie un proces mai lung...sau poate sa fie spontan...cum a fost de fapt si la Pavel si la alti credinciosi care ii cunosc.
De la mantuire apar si faptele bune -roadele reale ale mantuirii. Doar ne mantuim cand inca suntem pacatosi...si de fapt pacatuim si dupa ce suntem mantuiti nu facem doar fapte bune...dar e diferit.
Sa mai pun citate? E Biblia plina de ele...
Nu cred ca duc pe nimeni in eroare.
Mantuirea e simpla...noi o complicam prin gindirea noastra.
Dumnezeu ti-o da de cand te nasti. Cu totii o putem avea la orice moment din viata. E mereu in fata noastra la o atingere de mana. De noi depinde cand vrem sa o luam, sa o primim.
Cum o primim? Tot simplu: rugindu-ne sincer, multumindu-I si schimbandu-ne stilul de viata.
De ce multi nu vor sa o primeasca? Pentru ca nu vor sa se schimbe. Pacatul e foarte atractiv...Satana e la lucru,soptind:...las ca mai ai tu timp, esti bun....ce-ti trebuie Dumnezeu, Dumnezeu iubeste pe toti...tot in Rai ajungi...daor n-ai omorit pe nimeni...
Doar cititnd Cuvintul lui Dumnezeu iti dai seama de pacatele care le faci si cat de departe poti fi de Dumnezeu si totodata de dragostea imensa pe care Dumnezeu o are pentru noi.
Pentru faptele noastre desigur ca o sa fim rasplatiti in Rai. Si asta conteaza mai mult decat rasplata pe care o putem avea pe pamant.Faptele sunt ceva care vin din interiorul fiintei noastre de a face pe placul lui Dumnezeu cand ii stim dorinta.
michelle
makydenis spune:
Mantuirea este un har divin, la fel ca si credinta. Dumnezeu nu judeca asa cum judecam noi oamenii: infinitul universal contra limitei noastre.
EU nu pot spune cu certitudine cine va ajunge in rai sau iad, nici n-as indrazni. Dar stiu ca Dumnezeu ma va judeca dupa constiinta pe care mi-a dat-o intr-un anumit context.
Nici macar nu pot afirma ca necredinciosii sau copiii nebotezati nu vor fi mantuiti: cine sunt eu sa afirm asa ceva? Indurarea divina se va ingriji de toti si toate!
Repet: Dumnezeu nu gandeste ca mine: un muritor limitat!!!
13. Fiindca "oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit."
Michelle la asta te contrazic!!! "Nu oricine imi spune Doamne- doamne va intra in imparatia cerurilor!"
Sf. Luca 18,9-14 :
In acel timp, 9 Isus a spus aceasta asemanare, pentru unii care credeau in sinea lor ca sunt drepti si-i dispretuiau pe ceilalti: 10 "Doi oameni s-au urcat la templu sa se roage: unul era fariseu, iar celalalt vames. 11 Fariseul, stand in picioare, se ruga in sine astfel: «Dumnezeule, iti multumesc pentru ca nu sunt ca ceilalti oameni, hrapareti, nedrepti, adulteri, sau chiar ca vamesul acesta. 12 Eu postesc de doua ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate veniturile». 13 Vamesul, stand departe, nu indraznea nici macar sa-si ridice ochii spre cer, ci isi batea pieptul zicand: «Dumnezeul meu, ai mila de mine, pacatosul!». 14 Va spun ca s-a intors acasa indreptatit acesta din urma si nu cel dintai; caci oricine se înalta va fi smerit si oricine se smereste va fi inaltat!"
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui makydenis Mantuirea este un har divin, la fel ca si credinta. Dumnezeu nu judeca asa cum judecam noi oamenii: infinitul universal contra limitei noastre. EU nu pot spune cu certitudine cine va ajunge in rai sau iad, nici n-as indrazni. Dar stiu ca Dumnezeu ma va judeca dupa constiinta pe care mi-a dat-o intr-un anumit context. Nici macar nu pot afirma ca necredinciosii sau copiii nebotezati nu vor fi mantuiti: cine sunt eu sa afirm asa ceva? Indurarea divina se va ingriji de toti si toate! Repet: Dumnezeu nu gandeste ca mine: un muritor limitat!!! 13. Fiindca "oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit." Michelle la asta te contrazic!!! "Nu oricine imi spune Doamne- doamne va intra in imparatia cerurilor!" Sf. Luca 18,9-14 : In acel timp, 9 Isus a spus aceasta asemanare, pentru unii care credeau in sinea lor ca sunt drepti si-i dispretuiau pe ceilalti: 10 "Doi oameni s-au urcat la templu sa se roage: unul era fariseu, iar celalalt vames. 11 Fariseul, stand in picioare, se ruga in sine astfel: «Dumnezeule, iti multumesc pentru ca nu sunt ca ceilalti oameni, hrapareti, nedrepti, adulteri, sau chiar ca vamesul acesta. 12 Eu postesc de doua ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate veniturile». 13 Vamesul, stand departe, nu indraznea nici macar sa-si ridice ochii spre cer, ci isi batea pieptul zicand: «Dumnezeul meu, ai mila de mine, pacatosul!». 14 Va spun ca s-a intors acasa indreptatit acesta din urma si nu cel dintai; caci oricine se înalta va fi smerit si oricine se smereste va fi inaltat!" Infinitului de viata i-am zis MAMA |
Ceea ce scriu, sunt parerile mele-de muritor cu minte limitata ... nu am cum sa stiu cu certitudine cine va ajunge in rai si cine nu.
Spun doar cum am inteles eu pasajele Bibliei si parerile la care am ajuns. Cu siguranta am destule lagune, nici nu ma compar cu cei care studiaza din zori si pana noapte...doar ma rog la Dumnezeu sa imi deschida mintea si inima cand citesc, sa inteleg si sa pot aplica in viata de zi cu zi...sa am puterea de a propovadui Cuvintul asa cum este si sa fiu cat mai aproape de adevar.
Suntem aici sa invatam, unii de la ceilalti, sa ne intarim in credinta mai mult decat sa ne contrazicem.
Poate uneori nu sunt explicita...sau poate spun lucrurile mai direct, din cauza lipsei de timp si nu vreau sa se inteleaga asta ca lipsa de respect fata de o anumita persoana sau credinta.
Referitor la pasajul care l-ai scris reflecta ca nu actiunile si fatada care o afisam conteaza ci inima. De aceea fariseii au fost cei mai blamati de Isus ...pentru ca ei se afisau ca oameni 'perfecti'facand pe ceilati sa se creada mici, nesemnificativi ...si descurajati in credinta ...stiind ca niciodata nu vor atinge nivelul credintei fariseilor.
Asa cum se spunea ca daca postesti, sa o faci in taina...nu sa te dai mare 'vai ce sacrificiu sunt in stare sa fac, sau ce credincios sunt eu"...
Vamesul este un exemplu aplicativ pentru fiecare din noi sa ne recunoastem neputinta si conditia de pacatos atita vreme cat vrom trai.
Deci eu nu judec pe nimeni...departe de mine aceasta dorinta... si eu am fost si sunt: un pacatos...
Referitor la : "Nu oricine imi spune Doamne- doamne va intra in imparatia cerurilor!"...eu cred ca se refera si la anumite religii ori persoane care cred in Dumnezeu dar nu cred in Domnul Isus, nu numai la ipocriti care au doar pe buze Numele Domnului nu si in inima....
Multumesc Doamne pentru jertfa Ta!
michelle