De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Raman la parerea mea: modul in care nasti nu trebuie sa fie la alegerea ta.
Medicul este cel care are toate informatiile concludente si care poate lua decizia. E adevarat ca simt nevoia sa fiu implicata in procesul de decizie, insa doar in masura in care as vrea sa am justificarea fiecarei parti a actului medical.
Nu ai incredere in medicul tau, cauta unul in care sa ai incredere.

Nu scrie nicaieri ca trebuie sa te chinui cum spunea cineva pe aici. Si in cazul nasterii naturale poti beneficia de anestezie.
Multe femei iau decizia de a face cezariana plecand de la premisa ca este mai sigura pentru copil, sau pur si simplu ca este nedureroasa.
Premisele astea nu sunt 100% corecte, exista riscuri si la cezariana atat pentru copil cat si pentru mama. Si este foarte greu sa estimezi cat de usor te vei reface dupa o interventie chirurgicala, oricat de banala ti se va parea.
De aceea eu cred ca deciziile trebuiesc luate pe fapte concrete de care esti sigur. Pozitia copilului, marimea lui, chiar si circulara de cordon pot fi factori decisivi in a lua o decizie, dar pentru medic nu pentru mine ca mama.

PS: Am nascut cu cezariana de urgenta dupa un travaliu de 36 de ore. A doua oara merg tot pe mana medicului.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

eu cred ca in afara cazurilor speciale unde chiar e nevoie de o cezariana, e vb si de frica din partea viitoarelor mamici, comoditate din partea doctorilor, iar mai ales lipsa de informare. doctorul ginecolog ar trebui sa faca discutii pe tema asta cu pacientele si sa le expuna avantajele si dezavantajele. dar cum la noi in romania rar gasesti doctori care sa faca acest lucru, fiecare alege in functie de cum este sfatuit de prieteni, cunostinte, familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacassiana spune:

Eu am nascut natural un baiat de 3,900 kg si prin cezariana o fetita de 3,500 kg, 4 ani mai tarziu.
Am dorit cezariana a doua oara pentru a nu retrai cosmarul primei nasteri, la Municipal, dar mai ales pentru a proteja copilul. Baiatul meu a suferit de pavor nocturn, pe la 2 ani, cateva luni bune, iar medicul neuropsihiatru-o somitate, a spus ca cea mai probabila cauza a fost trauma suferita la nastere. Nu a respirat imediat, fiind blocat putin timp in momentul expulziei. Pentru asta a luat si nota 9.
Pe parcursul sarcinii nr.2, mi s-a descoperit diabet gestational, la testul de toleranta la glucoza, apoi ecografiile aratau un bebe de peste 4 kg (si am facut 3 ecografii, superperformante si scumpe, la 3 medici diferiti).
Pentru acest motiv, medicul a decis cezariana la 38 de saptamani si 3 zile, considerand periculos sa continue sarcina. De fapt, copilul a avut doar 3,500 kg.

Ca cineva care a trecut prin ambele, pot spune ca, in privinta durerii, tot cam pe acolo ajungi.
Epiziotomia m-a durut, parca un pic mai rau si mai multa vreme decat cezariana.
Laptele-nicio diferenta.

Problema nu cred ca se pune de durere, sau in privinta dreptului de optiune, el exista indiscutabil. Daca femeia are dreptul sa foloseasca anticonceptionale, sa faca avort, cum nu ar avea dreptul sa faca si cezariana.

Adevarata problema este, cred eu, la consecintele in timp asupra organismului mamei.
Am citit in acest topic mesajele unor medici (asa retin), in sensul ca cezariana creste riscul de aderente.
Acum, exista studii, cu cat il creste? Ca asa e usor de spus "creste", dar procentul poate fi nesemnificativ.
Ca o paranteza, citim peste tot ca alaptatul scade riscul de cancer mamar. De fapt, scade riscul cu 4% pentru fiecare AN de alaptat.
Si aceste aderente, cat de periculoase sunt? Am citit tot aici ca pot provoca chiar cancer uterin sau de colon. Asta nu am mai auzit-o pana acum. Exista vreun studiu, sau e doar o vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

De ce atatea cezariene in Romania?!?! In primul rand din cauza asasinilor care lucreaza in spitalele din Romania: cezariana ramane cel mai sigur mod de a naste (in ceea ce priveste copilul).Una dintre mamicile din SUA spune ca acolo nu ai posibilitatea sa alegi...dar sigur medicii vostri nu iti lasa copilul sa moara in burta daca intervin complicatii pe parcursul travaliului si nici daca ai intr-adevar motive medicale sa nasti prin cezariana nu ti se neaga asta ptr ca medicul nu are chef sa o faca (asa cum se intampla in Romania).Nasterea naturala o fi avand aspecte benefice asupra sanatatii mamei...ATUNCI CAND NU A AFECTAT IN VREUN MOD SANATATEA SI VIITORUL COPILULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ptr ca nasterea unui copil cu circulara de cordon ptr ca medicul "NU A OBSERVAT" sau a aunui copil pe jumatate mort deoarece medicul nu s-a hotarat mai repede sa faca cezariana de urgenta sau nu a fost de fata sau nu i-a pasat ce se intampla cu tine...sigur nu aduce nici un beneficiu organismului matern. Sunt pro CEZARIANA in orice pozitie m-ar pune cineva si orice durere post-operatorie ar exista si orice rana pe uter si lipsa a laptelui(ceea ce nu e adevarat-aveam o colega de salon..saraca ziceai ca ar avea nevoie de mulgatoare si era cu cezariana).
Am 38 de ani si am nascut natural :( acum 5 luni in municipal cu maaaarele B. care nu a tinut cont de nici un motiv ca nu si nu ,nu am nici o indicatie de cezariana si ca o sa nasc natural...si pana la urma am acceptat (am crezut ca isi da seama ca un organism de aproape 40 de ani nu se dilata doar ca ma priveste el gales).AVANTAJELE NASTERII NATURALE IN ROMANIA:
-nasterea a fost pur si simplu infioratoare sunt terifiata pe viata ,si acum mai urlu noaptea in somn AJUTOR!!!!!!(cele 4 ore dinainte de expulzie mi s-a parut ca am fost INGROPATA DE VIE ptr ca m-au lasat singura aruncata pe un pat si nici nu se uitau la mine-in afara de a pompa in mine oxitocina la greu iar contractiile induse sunt groaznice!!! ptr ca nu ma dilatam... nu au ajutat cu nimic nasterea ceea ce a facut ca ea sa se prelungeasca f mult
-epiziotomia...a durut 3-4 luni groaznic zi si noapte iar acum la aproape 6 luni nu ma pot aseza bine pe un scaun (nu stiu inca daca e functionala ca saracu al meu...e pe linie moarta)
-de la efortul nasterii am facut 2 hemo...durerosi cat o nuca asa incat toata zona arata ca Iugoslavia dupa razboi
-nu e nimic poetic sa se uite toti in... si sa iasa din tine "zemuri" vorba cuiva
-lapte am avut 3 picaturi in prima zi si dupa aceea..tot asa :P pana la urma saracul bebe a mancat doar formula
-constipatie vreo 2 luni dupa nastere (n-am mancat decat papa lichida in tp asta)
-lombosciatica s-a agravat din cauza nasterii naturale am stat iar paralizata de durere vreo 2-3 luni iar acum imi e frica sa ridic si 2 l nu mai spun de luat copilul in brate
-am fost ingrozita de modul in care esti tratata ca femeie in travaliu chiar in conditiile in care am dat bani (sotul i-a dat 1200 nemernicului ptr o taietura si o cusatura naspa si ptr toata groaza pe care am simtit-o vazand ca nu face nimic ptr copilul din burta mea)
-dar apogeul e faptul ca in loc sa ma bucur de copilul asta atat de pretios il privesc si SIMT CUM SE SCURGE VIATA DIN MINE de teama ca i s-a intamplat ceva in timpul travaliului citind povestile terifiante despre ce se poate intampla cand fatul sta f mult timp fara lichid amniotic
Cred ca am pierdut 10 ani din viata in timpul travaliului si inca 10 cu temerile pe care le am cu privire la bebe..si ar treebui sa mai traiesc si eu vreo 20 de ani ca sa il fac destul de mare...Asa incat,daca nasteti in Romania, faceti CEZARIANA!

Mergi la inceput

blue_blue era acum ceva timp un articol pe desprecopii scris de un medic italian cred legat de faptul ca noi ii credem ca nou nascutii sunt fragili dar ca ei sunt facuti sa reziste nasterii. Si dadea destul de multe detalii infricosatoare. Concluzia articolului copii sunt facut sa se nasca natural si nu trebuie sa fi speriat de proces in sine.
Recunosc ca la prima sarcina, cand m-am apropiat de data nasterii a inceput sa mi se faca frica insa mi-am zis ca trebuie sa incerc.
Legat de alegerea cezarienei pentru prevenirea riscurilor la copil, este ca si cum l-ai pune sub un clopot de sticla dupa ce se naste pentru ca i se poate intampla "ceva".
Si daca nu ai incredere in profesionalismul medicului atunci cum ai incredere sa-l lasi sa te opereze?

Eu am avut norocul sa nasc in US, desi la inceputul sarcinii credeam ca voi naste in Bucuresti. Cand am ajuns in US toti cunoscutii(colegi de serviciu) au inceput sa-mi ofere sfaturi legate de nastere. Sfaturile erau atat de diferite de ce primisem in Romania, sau citisem pe DC incat am panicat. Am decis sa refuz orice informatie legata de nastere de la terti si sa merg doar pe ce zice medicul. Culmea nu erau mari diferente fata de ce zisese si medicul din Ro. Ambii mi-au recomandat nastere naturala.
Din experienta nasterii insa mi-am dat seama ca o parte din sfaturile pe care le-am ignorat ar fi fost utile.
Durerile nasterii, nu ai de unde sa stii cum vor fii pentru tine. Cel putin nu pana in momentul in care le ai. Epidurala se face la orice dilatatie, nu are nevoie de mai mult de 1 minut sa prinda, nu stiu de ce in Ro insista sa fii la dilatatie 4.
Fluide, sange si ce mai iese de pe acolo nu te intereseaza pe tine in travaliu, sincer nici nu-mi amintesc cum aratau.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 4+

Mergi la inceput

Am stat in travaliu 36 de ore, din care 24 de ore petrecute in spital cu membranele rupte de medic. Copilul nu a avut nimic. Eu am intrebat insa dupa cateva ore doctora daca e ok sa stea acolo atat de mult si daca nu cumva a ramas fara lichid. Mi-a raspuns ca lichidul se reface atata timp cat bebe e inauntru.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

eu voi fi foarte scurta....eu am nascut ceza.o fata de 3800gr..aveam 107 kile la nastere...de la 65 kg..m-am refacut dupa doua zile,adica vineri am nascut luni eram la cumparaturi in Kaufland.Nu am vrut sa risc minunea...nu statea nimeni dupa o vitzica de 107 kg...puteam crapa si eu si copilul.Cumatra mea a nascut natural,un baiat de 3300 gr,si-a rupt colul,perineul,si inca nu poate sta in fund.Au dreptate Ancassiana si blue blue...dreptul e al fiecaruia.....si dece copilul verisoarei mele a murit cand i s-au rupt membranele la 26 spatamani daca lichidul continua sa se produca?A stat numai in spital 4 saptamani si bebe a murit...de ce?

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si cu tot respectul si no offence dar articolul cu iubirea copilului si cezariana e o mare porcarie.Eu imi iubesc ca o leoiaca puiul,e alfa si omega pentru si a fost de cand am auzit urletul in sala de operatii,de cand medicii spuneau ca fac altul si eu luptam pentru ea....nu cred ca iubirea de mama e conditionata...e o prostie...mare de tot acest articol.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

daca e adevarat ce spui ca lichidul amniotic se reface cat timp e bebe inauntru...parca aduce putina liniste sufletului meu chinuit...

oricum...pe mine nasterea naturala m-a distrus de tot:fizic si sufleteste, e ca si cum ac medic ar fi ales calea cea mai grea si mai dureroasa si cu refacerea cea mai grea ptr mine. si deja suferisem f mult in sarcina iar momentele alea in care m-au lasat singura cu o durere careia nu i-am facut fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

blue_blue,

Imi pare foarte rau de cum ai trait nasterea si ma doare in cel mai adanc loc din sufletul meu tot ce ai povestit aici. Ma revolta pana la os sa aud asa ceva, sa citesc "ptr mine experienta nasterii nu poate fi asemuita decat cu ceea ce poti simti cand te ingroapa cineva de viu".

Numai tu stii prin ce ai trecut, si spunand lucrurilor pe nume, sa fii tratat asa se cheama violenta subumana, din aceeasi categorie cu violul.

Prin cezariana sau vaginal, femeile avem dreptul sa aducem copii pe lume decent, sa fim tratate cu respect.

Te-ai gandit sa ceri spitalului unde ai nascut dosarul facut cu ocazia nasterii, pentru o eventuala reclamatie?

Iti doresc sa te recuperezi fizic si emotional, sa poti sa iti recuperezi fortele ca sa te ocupi de copil.

asa a fost

“Daca un loc a fost potrivit pentru a concepe un copil, acel loc e bun si pentru a-l aduce pe lume”

poze

mes p’tits riens

Mergi la inceput