De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha_obi spune:

Parerea mea e ca fiecare sa nasca asa cum isi doreste si cum se simte mai bine si mai in siguranta!
Eu inca de cand am ramas insarcinata am zis ca vreau sa nasc natural!
Insa acum la 39 sapt de sarcina bebele meu e in prezentatie pelviana, iar dr meu mi-a spus ca exista riscuri pt bebe sa se nasca cu spatele, dar tot el mi-a spus ca la maternitatea de aici de la noi nu se face cezariana chiar daca ai sarcina pelviana. Iar la intrebarea mea:daca ar fi copilul dv ce ati face?, el mi-a raspuns: cu siguranta as opta pt cezariana!....
Dar intrebarea mea este: eu cum naiba sa optez pt cezariana daca nici macar n-am aceasta optiune in conditiile date? Cum sa ma duc eu cu inima impacata sa nasc natural cand stiu din start ca exista riscuri pt bebelus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

miha poti sa nasti in alt oras, la alta maternitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Si inca ceva: 90% din copiii obtinuti prin FIV se nasc prin cezariana, se numesc sarcini pretioase si nu iti permiti sa le pierzi. Pentru ca pentru pui e mai sigur actul medical controlat decat necunoscutul (posibil foarte simplu de altfel) al unei nasteri vaginale cand nu stii daca totul va merge conform unui plan, fiind atatea variabile....adica daca nu e FIV ne permitem sa o pierdem sau cum vine asta???????????????????? ca eu n-am priceput

Mergi la inceput

Da, asa am sa si fac.Am vb deja la o clinica privata din alt oras si cei de acolo au zis ca pt sarcina pelviana ei nici macar nu risca o nastere naturala. La alta maternitate ar fi trebuit sa ma duc sa vb in stanga si-n dreapta, sa impart "daruri" (probabil ca si aici daca m-as fi dus cu plicu gros si la cine trebuie as fi reusit), dar mi-e asa de sila de toate aceste magarii care se fac prin spitale, incat prefer sa ma duc la o clinica privata si sa platesc la sfrsit cu cardul toate serviciile oferite, fara sa ma simt jenata de fiecare data cand mai trebuie sa bag cate ceva in buzunar ca sa mi se dea atentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

miha, nastere usoara si multaaaaaaaaaa sanatate si rabdare. asa e, te fac sa iti fie tie rusine prin nesimtirea lor, in loc sa le crape lor obrazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

miha - poti incerca si la maternitatea din sebes. e de stat, eu am nascut acolo si am fost foarte foarte multumita de cum s-au purtat toti cu noi, de la doctori la infirmiere

daca vrei detalii da-mi PM

Mergi la inceput

Multumesc, dar mergem in BV, ca acolo are si sotul la cine sa stea si punanad una peste alta nici nu e exagerat de scump!

Mergi la inceput

Multumesc, dar mergem in BV, ca acolo are si sotul la cine sa stea si punanad una peste alta nici nu e exagerat de scump!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaRusu

Citat:
citat din mesajul lui claucia
...

Si inca ceva: 90% din copiii obtinuti prin FIV se nasc prin cezariana, se numesc sarcini pretioase si nu iti permiti sa le pierzi. Pentru ca pentru pui e mai sigur actul medical controlat decat necunoscutul (posibil foarte simplu de altfel) al unei nasteri vaginale cand nu stii daca totul va merge conform unui plan, fiind atatea variabile.

....

Am nascut si cu cezariana si vaginal - nu am pb cu operatia (n-am avut deloc) dar nasterea vaginala a fost mult mai ok - si n-am nici un fel de probleme urinare sau de scaun, si nici plangeri de la sotul meu ca s-ar fi "stricat" ceva cu iesirea printesei - e ca si cand n-ar fi fost vreodata (macar ca am avut epiziotomie).

Pretiosi sunt toti bebeii nostri - nu doar cei obtinuti prin FIV.
Chestia ca nu-ti poti permite sa-i pierzi mi se pare chiar deplasata - no offence - dar suna tare acuzator.

Cand despre cat de sigur e actul medical... nu ma bag in subiect, dar cu ai tu exemplu cu pb la nasteri vaginale, pot sa fac o lista cu complicatii la cezariene - in cercul meu (destul de mic ) de cunostinte. Stiu o mamica tanara care a avut in Cluj cezariana la cerere pentru a menaja copilul - nu se putea ridica din pat nici la 3 sapt dupa nastere.

Probabil de aceea sunt atatea operatii de cezariana... pentru ca nu avem incredere in corpul nostru ca e capabil sa nasca.
Eu am avut (increder) - si chiar dc la primul nu s-a putut (era transversal) la al doilea a mers f usor si repede.

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Nu te supara pe mine asa stiu ca numesc doctorii sarcinile obtinute extrem de greu (multe avorturi, FIV, varsta etc) si de aceea unul - desi nu obligatoriu - dintre motivele pentru cezariana este cateodata varsta mamei. Actul medical controlat (din punctul lor de vedere, al medicilor) este mai simplu si mai direct, mai ales in cazul in care are si experienta.

Bineinteles ca TOTI copiii nostri sunt extrem de pretiosi, pentru mine ai mei 2, nu am vrut sa spun ca cei obtinuti prin FIV sunt pretiosi si restul nu, Doamne fereste.

Iar parerea unui medic cand il consulti la o clinica privata unde ai posibilitatea sa platesti cezariana la alegere este usor diferita de parerea lui in sistemul de stat unde nu ar trebui sa recomande cezariana decat in cazul in care este necesara pentru ca atrage dupa sine costuri destul de mari.
Medicii (femei, si sotii de medici barbati) cam tind sa nasca prin cezariana.

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Clau, serios ca no ofence
Am nascut si asa si asa - la 38 de ani am nascut natural dupa cezariana si inainte sa fie 2 ani intre nasteri. Pot face lista cu zeci de medici ce mi-ar fi spus ca-mi risc si copilul si sanatatea - nu-i adevarat. Am fost foarte deprimata dupa nasterea baiatului meu - ca am avut cezariana, ca n-am reusit sa alaptez bla-bla, multe. In mom expulziei la Ana, am crezut ca am sa zbor, ca am sa plutesc, eu n-am plans da'radeam intr-una. La 3 ceasuri am vrut s-o iau in brate si sa plec pe jos acasa.
Starea aceea de fericire am avut-o vre-o 3 sapt, si sunt sigura ca e hormonul(ii) cu care ne "drogheaza" natura ca rasplata ca am nascut - si zau, daca n-as fi deja la un pas de 40, as mai vrea o doza .
Fericirea respectiva m-a tinut treaza langa Ana vreo 4-5 luni - a fost fff lenesa la supt, am avut zile in sir cu ea la san cate 12-14 ore, asta e, dar e mare deja, are 84 cm la 18 luni si suge mai departe, cu mult drag. Dupa cezariana am fost sleita mai multe zile, desi m-am ridicat la 10 ore - atunci aveam impresia ca mi-am revenit si ca-s vioaie, dar pana la etajul 4 abia am urcat chiar si dupa 3-4 sapt. Dupa naturala... alta poveste...

Nu stiu ce se intampla la altele - la mine la naturala a fost incomparabil mai bine fata de cezariana - atata doar - macar ca m-am lungit atata...

De asta ziceam de increderea in corpul nostru - suntem proiectate sa nastem si ar trebui sa fim mai increzatoare in creatorul nostru

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput