De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)
Raspunsuri - Pagina 12
OanaRusu spune:
Mindy, super!!!!
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
miram spune:
cred ca exista cateva tipologii feminine care opteaza pt cezariana programata, iar in Romania sist permite, insa sigur ca cine este hotarat ar reusi si afara sa obtina o cezariana fara motive prea intemeiate( nu stiu daca asta e bine sau nu)... si mai exista dr care recomanda cu caldura cezariana pt ca este foarte rentabila pt ei, gasesc explicatii pt gravide de genul pelvisul tau e prea mic, ai mai mult de 30 si ceva de ani.Mi se pare foarte foarte trist! NU am dreptul sa judec pt ca eu am cerut in timp ce eram in travaliu cezariana...dar dr meu nu mi-a facut si ii multumesc pt ca oricat de greu a fost, este cea mai coplesitoare experienta din viata mea si sunt fericita ca am trait-o! Stiu ca suna nebuneste dar asa este!
miram spune:
cu siguranta genul prudent sau ceva mai conformist nu ar face " nebunia" de-a naste normal pt ca asa ceva este la ora actuala total iesit din tipare. Mai este si genul comod si uneori cu inclinatii consumeriste- de ce sa nasc eu cand poate altcineva sa rezolve asta pt niste bani in plus!O parte din aceste mame nu alapteaza nu numai pt ca e ceva mai greu in principiu dupa operatie, ci pur si simplu pt ca este mai comod sa cumperi cel mai scump lapte praf si vrei sa accepti ca tu nu ai lapte, sau nu e bun. Apoi te incalzesti cu ideea ca formula luata de tine este scumpa si foarte buna, ca asta e nu ai lapte! Defapt este mai comod sa platesti o bona sau sa gasesti o bunica sa stea cu copilul ca sa poti sa fi indepententa. Iar daca alaptezi nu poti sa faci asta, trebuie sa fi la dispozitia bebelusului!
miram spune:
nu dati cu pietre nu acuz pe nimeni!este dreptul fiecareia sa aleaga si nici una din alegeri nu inseamna ca iti iubesti mai putin copilul! dar cred ca tre sa fim sincere!am auzit de mame care s-au muls luni de zile si le admir, eu nu as fi fost in stare nicio zi!
alexa_bebe spune:
si eu in timpul sarcinii am tinut-o sus si tare ca vreau sa nasc normal pentru ca te recuperezi mult mai repede si plus ca ai laptic destul dupa!am o prietena,copilul ei are 1 an si jumatate(ea a nascut o data cu mn) si abia acum cateva zile l-a intarcat!uimitor pentru ca eu a treia luna dupa nastere nu am mai avut lapte deloc,m-am trezit in toiul noptii ca nu aveam lapte deloc si m-am duc la 2 noaptea la o farmacie nonstop si am luat lapte!fetita mea era sa nu mai aiba zile(trecusem de termen si aveam placenta imbatranita deci aceasta nu-si mai facea treaba de a duce oxigen si papa la bebe)si am fost operata de urgenta!pana atunci fusesem la vreo zece ecografe si nici un doctor nu a avut bunavointa sa-mi spuna ce cea mica e pe moarte!abia in maternitate cand m-am dus ,le-am zis ca am trecut de termen si la cererea mea mi-au facut ecograf a vada daca totul e in regula!iar la jumatate de ora dupa m-au bagat in operatie!eu aveam inainte de nastere cam 96 de kg,dupa ce am nascut 92!fata a avut nota 10(cu toate ca la cezariana nu se da 10) si 3,5 kg!fiind ca un butoi,m-am ecuperat ft ft greu ,o saptamana a avut dificultati de deplasare,apoi am fost cusuta din nou pe viu pentru ca nu mi se prinsese bine operatia!acum dupa un an si jumatate sunt k si pot ridica greutati!
mama de prichindik poznasha
alexa_bebe spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexa_bebe si eu in timpul sarcinii am tinut-o sus si tare ca vreau sa nasc normal pentru ca te recuperezi mult mai repede si plus ca ai laptic destul dupa!am o prietena,copilul ei are 1 an si jumatate(ea a nascut o data cu mn) si abia acum cateva zile l-a intarcat!uimitor pentru ca eu a treia luna dupa nastere nu am mai avut lapte deloc,m-am trezit in toiul noptii ca nu aveam lapte deloc si m-am duc la 2 noaptea la o farmacie nonstop si am luat lapte!fetita mea era sa nu mai aiba zile(trecusem de termen si aveam placenta imbatranita deci aceasta nu-si mai facea treaba de a duce oxigen si papa la bebe)si am fost operata de urgenta!pana atunci fusesem la vreo zece ecografe si nici un doctor nu a avut bunavointa sa-mi spuna ce cea mica e pe moarte!abia in maternitate cand m-am dus ,le-am zis ca am trecut de termen si la cererea mea mi-au facut ecograf a vada daca totul e in regula!iar la jumatate de ora dupa m-au bagat in operatie!eu aveam inainte de nastere cam 96 de kg,dupa ce am nascut 92!fata a avut nota 10(cu toate ca la cezariana nu se da 10) si 3,5 kg!fiind ca un butoi,m-am ecuperat ft ft greu ,o saptamana a avut dificultati de deplasare,apoi am fost cusuta din nou pe viu pentru ca nu mi se prinsese bine operatia!acum dupa un an si jumatate sunt k si pot ridica greutati! mama de prichindik poznasha |
mama de prichindik poznasha
miram spune:
eu nu ma refeream la cezarienele de urgenta ci la cele programate sau fixate prealabil. Ma refeream la cele optionale si cele pe motive de sunt prea mica, am 32 de ani, am -4 miopie ...blalbala...si la profilul psihologic al acestor mame. Cat despre alaptare cred ca nu e topicul potrivit! Laptele nu dispare brusc,atata timp cat copilul suge la cerere si nu primeste supliment, dar increderea in tine poate sa conteze foarte mult pt succesul alaptarii.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miram eu nu ma refeream la cezarienele de urgenta ci la cele programate sau fixate prealabil. Ma refeream la cele optionale si cele pe motive de sunt prea mica, am 32 de ani, am -4 miopie ...blalbala...si la profilul psihologic al acestor mame. Cat despre alaptare cred ca nu e topicul potrivit! Laptele nu dispare brusc,atata timp cat copilul suge la cerere si nu primeste supliment, dar increderea in tine poate sa conteze foarte mult pt succesul alaptarii. |
Eu cred ca tu nu prea stii ce vorbesti.
***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
miram spune:
stiu destul de bine ce vorbesc! dar cu siguranta nu inteleg la ce te referi tu cand spui asta si de ce o faci!