ne intoarcem in Romania sau nu?(3)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Donia spune:
Virgi, e foarte important sa-i dai fetitei Pedialyte, incearca freezes, din acelea care se congeleaza si se fac batoane, au gust bun si copiii le accepta usor.
Moleseala, tremuraturile, slabiciunea, in mare masura pot sa fie cauzate de dezechilibrul de electroliti, mai ales ca a si vomitat si are febra mare. Pedialyte sau ceva similar rezolva problema, da fuga la farmacie. Mie nu-mi lipsesc sarurile de hidratare din casa de cand medicul mi-a recomandat mai intai pentru fetita cea mare (avea si ea o amigdalita fara nici un alt simptom in afara de febra si moleseala), iar cand am fost cu cel mic in spital pentru laringita tot o solutie de saruri mi-au dat si pentru el.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
virgi spune:
Ah, ce spun eu....parca a trecut veac, ieri dimineata am stat pana la ora 11 in urgent care.....astazi e prima zi fara urgenta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Virgi mergi cu ea la ER, nu la Urgent Care Center. Totusi atatea zile cu temperatura 40 nu e ok. O zi, doua mai merge, dar deja e prea mult, mai ales ca spui ca starea ei nu e buna.
Baietelul meu alerga prin casa cu temp 40, dar la 38.5 a facut convulsii febrile (probabil pt ca i-a crescut sau scazut temp brusc).
In general pediatrul lui ne cheama la cabinet dc are doua zile temp asa mare si mai ales dc nu reusim sa o scadem cu antitermice pe termen lung. La el stiam deja care e pattern-ul, temperatura mai mica, multe zile la rand de obicei infectie respiratorie/ori pneumonie, temperatura mare, crescuta brusc semnala infectie la urechi sau strep throat.
Dar fiecare copil e diferit, nu mai sta, mergi la urgenta. Du-te la alt spital, nu aveti un spital pediatric, e imposibil cat de mare e orasul sa nu existe un spital pediatric.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
lai spune:
Virgi, ai incercat la Texas Children's Hospital? Eu din pacate nu ma pricep la probleme medicale cu copiii, dar din ce scriu fetele inteleg ca acum ar fi cazul de ER la ei la spital. Insa in general in alte situatii, au si policlinici de pediatrie, administrate de spital, si "normale" (pentru cei care au asigurare sau isi permit sa plateasca integral cu bani gheata) si "comunitare" (unde te iau indiferent daca si cat iti permiti sa platesti). Clinicile astea sunt raspandite in tot orasul; eu am intrat in doua din cele comunitare, am avut ocazia sa discut cu personalul, si medical, si administrativ, si am ramas foarte placut impresionata (atat cat ma pricep). Multa sanatate!
Lai
ocebine spune:
Virgi, iti impartasesc din experienta mea de saptamina trecuta.
Locuim la NY...in general, avem pediatru unde sunam 24 de ore. Daca este peste orele dupa program, lasam mesaj cu answering service (o persoana vie care imi ia toate datele) si ma suna pediatrul inapoi in citeva minute (in functie de cit de "urgent" pictez situatia).
Saptamina trecuta am fost in vacanta insa departe de casa (New Orleans). Baiatul cel mare a inceput sa se plinga de git (cam pe marti seara)...ca-i scratchy, ca-l doare cind inghite. Joi seara mi-a facut febra (103 F). Am fost SIGURA ca-i strep asa ca vineri dimineata am cautat un walk-in clinic si am fost acolo la prima ora. Am cerut consultatie si strep test. A iesit pozitiv...am inhatat reteta pentru antibiotic si dusa la farmacie am fost. Pentru ca nu eram "in-state", insurance-ul nu imi acopera vizita decit partial asa ca am platit cash pentru consultatie si test si voi astepta sa-mi ramburseze cam 80% (daca eram acasa nu plateam decit co-pay de $20).
Am alternat la 4 ore ibuprofen cu acetaminophen si vreau sa spun ca febra a cedat abia luni seara...facea (culmea) febra ziua, nu noaptea! Si a tinut-o intre 102 -103!
Am bagat ceai de musetel cu miere (caldut, nu fierbinte) si supa limpede de pui (concentrata)...apa si mai incetinel cu mincarea solida.
Acuma sigur, daca eram la primul copil si la inceput de drum, ma panicam sigur...dar o mama panicata nu face doi bani pentru copil.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
AB_AC spune:
Virgi fii te rog atenta la dozele de medicamente. E grava febra, dar folosirea medicamentelor in supradoza poate fi mult mai grava. Imi pare bine ca ai intrerupt luarea in dublu a ibuprofenei si sper ca nu ai depasit doza zilnica. Panadolul(acetaminophena) sa fie pentru copii din categoria ei de varsta si de greutate! La fel ca si advilul(ibuprofena).
Ramona J spune:
Nu stiu cum sint alti copii, dar ai mei nu prea raspund la antibiotic inainte de 48 de ore. Cam atunci incep sa se vada rezultatele.
Hidratarea-i foarte importanta.
Vreau sa zic ca Bird are pe undeva dreptate. Am cunoscut persoane care duc copiii la family doctor, nu neaparat la pediatru. Dar nu-i o chestie foarte raspindita.
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lai Virgi, ai incercat la Texas Children's Hospital? Eu din pacate nu ma pricep la probleme medicale cu copiii, dar din ce scriu fetele inteleg ca acum ar fi cazul de ER la ei la spital. Insa in general in alte situatii, au si policlinici de pediatrie, administrate de spital, si "normale" (pentru cei care au asigurare sau isi permit sa plateasca integral cu bani gheata) si "comunitare" (unde te iau indiferent daca si cat iti permiti sa platesti). Clinicile astea sunt raspandite in tot orasul; eu am intrat in doua din cele comunitare, am avut ocazia sa discut cu personalul, si medical, si administrativ, si am ramas foarte placut impresionata (atat cat ma pricep). Multa sanatate! Lai |
Texas Children's Hospital inca ii pe honor roll, in primele zece best children's hospitals nationwide.
Iar pt toata Houston area sunt citeva sute de listari in ceea ce priveste spitalele si health care centers.
lai spune:
Iulia, sigur ca sunt foarte multe, e unul din cele mai mari centre medicale din lume. Eu ma refeream in mod special la clinicile administrate de Texas Children's Hospital, din experienta mea limitata cu pediatria i-as recomanda.
Lai
iulianm spune:
Lai, total de acord cu tine . Era o alta sugestie pt Virgi.
Adica resurse sunt in Houston, informatii i-au fost oferite, toate fetele au sarit cu sfaturi, bazate fie pe experienta personala, fie pe pregatire medicala, de cum functioneaza sistemul i s-a explicat, chiar foarte clar...Eu cred ca ar trebui depasit nivelul resentimentelor si ego-ului, si mers pe "the best interest of the child". Asta primeaza.