ne intoarcem in Romania sau nu?(3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Virgi, daca i-ai dat asa de mult ibuprofen, DU-O LA ER IMEDIAT!!!!! poate sa aiba overdose de ibuprofen, care cauzeaza singerare interna (la stomac), iar in cazuri mai serioase poate sa ii afecteze sistemul nervos si sa intre in coma!!! Nu mai sta pe aici si fugi cu ea la spital! Spune-le ce si cit ibuprofen i-ai dat imediat, cum ajungi acolo, o sa va primeasca imediat si o sa ii faca teste. In cazuri de-astea, de intoxicatie serioasa, nu mai stau sa se gindeasca.

ps: mai mult ca sigur dr ala care v-a dat reteta, s-a referit la motrin SAU advil si sa i le dai alternativ cu tylenol (acetaminophen) - nu o sa mai gasesti tylenol brand pt copii, cumpara-i store brand de acetaminophen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Virgi, si eu cunosc ce spui acolo cu statul la urgenta. Dar tu trebuie acum sa te linistesti si sa vezi ce poti face concret pentru copil sa-l insanatosesti. Eu nu am inteles citi ani are copilul si daca are de vineri aceeasi febra. In mod normal, febra ar trebui sa scada maca citeva liniute dupa administrarea de antitermice, scade la voi? Si de cind este pe antibiotic, nu s-a vazut nici o ameliorare? Face pipi? De cind vomita tot? Si nici acel tremurat despre care spuneai nu-mi place, asta pot fi chiar convulsii din cauza febrei ridicate. Si se mai intimpla sa tremure atunci cind ii administrezi mai mult antitermic, febra trebuie scazuta treptat, pentru ca variatile bruste de temperatura nu au cum sa faca bine unui trupusor atit de mic. Si daca vomita tot, adica nu primeste lichid, pericolul foarte mare este deshidratarea, pe care eu o consider foarte periculoasa la copiii mici, ba chiar si la copii mai mari sau chiar adulti.

Febra nu este o cauza, ci un efect. Copiii mici pot avea febrea mare intre 3 si 5 zile fara sa fie grav, o scazi cit poti si daca dupa administrarea antitermicelor scade citeva liniute si copilul are o stare buna cind nu este febril si primeste lichide si nu vomita, astepti pina trece. Cind trece febra, de obicei apar simptomele reale ale bolii si se poate pune un diagnostic. Dar atunci cind copilul are de cinci zile febra, nu face pipi, nu primeste lichide (si nemincarea il slabeste, dar nici un adult nu maninca atunci cind este atit de bolnav, dar lichidele sint esentiale, vomita, este apatic, eu spun ca este o stare de urgenta si trebuie mers din nou cu el la spital. Poate e alergic la antibiotic sau la unul din antitermice, mai ales ca inteleg ca sint noi pentru el, ati locuit in alta parte, poate ca este deshidratat si destul de slabit de boala si nemincare incit sa aiba nevoie de perfuzii care sa-l puna pe picioare. Acum nu mai este necesar un diagnostic, poate cel pus este corect, ci sa puna omuletul pe picioare, sa poata lupta cu boala. Si asta este valabil indiferent daca e viroza sau e vorba de vreo bacterie, nu te joci cu deshidratarea la un copil atit de mic.

Dar ca sa stii daca e nevoie de mers din nou la urgente, trebuie sa te linistesti, sa iesi din starea asta de panica in care il vezi mai bolnav decit este (o spun cu sinceritate, nu cu rautate, este o stare pe care o cunosc foarte bine si stiu ca-ti intuneca judecata), sa poti evalua inca o data starea in care se afla copilul. In plus, acesta are nevoie de increderea ta in tine, daca pe tine te simte agitata si pierduta, nu are cum sa-l ajute prea mult, mama trebuie sa-i transmita mesajul ca totul va fi bine! Linisteste-te, priveste cu atentie copilul, evalueaza tot ce s-a intimplat si se intimpla, ce ar fi trebuit sa se intimple in urma tratamentului, daca s-a intimplat sau nu, chiar daca rezultatele nu sint spectaculoase... asculta-ti si instinctul de mama si daca toate acestea iti spun ca trebuie dus de urgenta la spital, atunci du-l! Dar aceasta linistire si evaluare nu ar trebui sa-ti ia mai mult de o ora, pentru ca daca e grav si copilul are nevoie de perfuzii sa-si revina, si asa e mult!

Ii doresc sanatate copilului si tie calm, putere si incredere ca sa-l sajuti sa se insanatoseasca.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Virgi, cum mai e Luana? A scazut febra cat de cat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Aici in BC exista cateva numere de telefon (Nurse Help Line, HealthLink BC, Poison Control, etc) unde poti suna 24/7. Cineva de specialitate iti raspunde la orice ora, te asculta, iti pune intrebari suplimentare, si in final iti spune daca e cazul sa suni la urgenta, sa mergi la urgenta, sau ce poti face imediat pana ajungi sa va vada un medic. Liniile astea sunt gratuite.

Eu i-am sunat cu doua ocazii diferite in mijlocul noptii, de fiecare data mi-au raspuns prompt si au fost extrem de profesionali.

Virgi, trebuie sa existe si la voi un serviciu similar. Daca suspectezi ca e posibil sa-i fi administrat copilului o doza in plus de medicament, parerea mea e sa-i suni mai intai pe ei. Pentru siguranta copilului si pentru linistea ta.

Sanatate multa fetitei!

_

Bucataria lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Dar un serviciu de ambulanta, platit, cu medic pe salvare nu exista?

Nu va suparati mie nu mi se pare normal deloc sa te plimbi asa si sa stai ore in sir pe la cozi cu copilul la 40 grade.

Din punctul asta de vedere Virgi ai dreptate, in Romania ai fi rezolvat problema, ai fi gasit un medic imediat sa il consulte, fie ca te-ai fi dus la stat, fie la privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Dar un serviciu de ambulanta, platit, cu medic pe salvare nu exista?

Ba da, A_Iulia, exista. 911. Ai si finantate de stat/gov/municipalitate, ai si private. In US nu au medici pe ambulante, ci paramedici (functioneaza dupa un alt sistem, nu te trateaza acasa, te resusciteaza/mentin pina ajungi la spital).

Exista si health hot lines de care amintea Laura_B. Si urgent care clinics, si walk in clinics.

Virgi, pt Houston area, ai "Ask your Nurse" la 713-633-CALL (24/24). Daca e urgenta, te conecteaza ei la 911; altfel, te indruma ce sa faci.

Pt urgent care clinics, listingul de pe yahoo pt Houston:

http://local.yahoo.com/TX/Houston/Health+Beauty/Hospitals+Medical+Centers/Urgent+Care

Vezi si tu care-i mai aproape de tine. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Intamplare amuzanta apropo de clientul nostru, stapanul nostru.
intru pe site la Real, vad ca fac rclama la un nr de telefon gratuit pt. a suna sa intrebi ce oferte au si ce pret au produsele pe care le cauti, pt.a nu bate drumul aiurea pana acolo.
Zic "wow" , ce profi!
Sun, raspunde o doamna politicoasa, o intreb "aveti cumva pe stoc uscator de par Remington D1001?". Zice "numai putin sa chem pe cineva de la raionul acela."
Astept, o voce dinamica spune "da" , eu din nou intreb lent ca sa aiba timp sa inteleaga, si vine un raspuns surpriza:
"mai, uscatoare de par am , dar nu stiu daca am remington". Eu blocata zic dupa cateva secunde "bine, va multumesc, voi trece sa vad".
pai pt. ce Dumnezeu mai au nr asta daca nu-ti ofera informatiile?
Tot ce am aflat e ca au uscatoare de par...ceea ce stiam. Si de drumul pana acolo nu m-au scutit.

Edit, sa adaug ca mi-a spus cineva o posibilitate: sa fi crezut domnisoara de la raion ca vorbeste cu colega ei , nu cu un potential client.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

O noua zi dupa o noapte de cosmar.....am pazit-o toata noaptea, i-am pus comprese, gheata impachetata in prosop si tinuta la sub brat, am gasit in mediamentele mele un flacon de panadol pe care-l aveam din romania sigilat..si l-am administart alternat cu ibuprofen....am gasit pe net ca e ok asa.....sper! Fiecare doza de antitermic reuste sa-i scada febra pana la 39,2 pentru cel mult 2 ore....si apoi revine iarasi la 40....
Febra a inceput vineri noaptea....a trecut cea de-a 5 -a noapte de comar....nu stiu cand o scada febra....nici un semn de ameliorare.

Pediatrul..care m-a sunat aseara mi-a spus ca circula un virus care dureaza 4-5 zile, noi deja am depasit acest termen. In rest, nimic, nici un alt simptom: de tuse, sau sa-i curga nasul....

Atibioticul...l-am inceput de ieri de la ora 11...i-am administrat acum a 4-a doza de augumentin. Trebuie sa-i dau 5 ml de 3 ori pe zi....

Pipi face zic eu aproape normal..ca bea lapte, asta e singurul care nu-l refuza.

Mi-e teama..sa nu aibe vreo infectie in sange, daca pana diseara nu cedeaza febra..ma duc iarasi la urgente si le cer sa-i faca un test de sange....o sa-i rog..sa incerce sa-i ia din mana..asa cum ii facea in korea..si mergea foarte usor....Asta e sfat pe care mi l-a dat pediatrul ei din korea......l-am sunat ca n-am mai rezistat...el e uimit ca eu nu sunt in spital.....v-am spus cum e sistemul la ei..pt copii. No comment!

In rest, nu mai am ce sa spun....ii dau cu siringa suc de fructe si supa......ea nu se ridica de pe perna...nu poate...ii mai bag aproape cu forta cate o lingura de iaurt....altceva nu accepta....noaptea trecuta mi-a cerut ea de 2 ori apa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Du-o la urgente, tmperatura atat de mare devastatoare la copii si pe termen lung, nu doar din cauza riscurilor de moment.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Xio - numai ieri n-am fost la urgente, ca de vineri pana ieri numai prin urgente am stat, le-am luat pe toate la rand. Mai stau cateva ore si ma duc iar....mi-e sila si mi-e groaza, ca ma pune intr-o camera...si se uita de noi...

Mergi la inceput