ne intoarcem in Romania sau nu?(3)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Tot legat de afirmatiile "fondate si adevarate" pe care le faci:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu nu jignesc decat daca e ceva al naibii de important. Deci niciodata pe forumuri.

Really? Si replica de ieri, cind sugerai interlocutoarelor (la alt subiect) ca sunt ocupate cu o gramada de menial works (spalat, calcat, gatit, cumparaturi, casa in general) sot, copil, eventual servici, fata de tine, avind ca unica ocupatie studiul, ce a fost?

Adica vezi, draga Doamne, eu mi-s 'telectuala si traiesc in sfere inalte, nu imi consum timpul ori ocup mintea cu trebi d'astea banale, ca voi, muritoarele de rind.

[ori cind ai facut canadienii inculti, asa, la gramada, dupa care afirmatia a fost extinsa generos la US si Germania, asta unde s-a incadrat? La facts of life?]

Astea merg foarte bine cu ideea vehiculata printe unii medicinisti (viitori medici), ca ei sunt undeva sus, iar restul, cu studii ori fara studii superioare, sunt undeva, citeva trepte mai jos. Replica la "toti suntem egali" fiind:

Ia sa facem incercarea pe strada, strig eu la tine "hei, domnu' inginer!", citi intorc capul? Striga tu la mine "hei, domnisoara doctor", atunci sa vezi cite capete se intorc.

Xio, mesajele tale contin tupeu cit incape, informatii corecte or bun simt- mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RazaDeSoare spune:

Sunt inca in Romania, urmaresc discutiile voastre de la inceput, nu am cu ce sa particip, am auzit si eu ca prin alte parti ar fi mai bine ( dar daca eu nu's pe acolo, spun ca este mai rau), sunt total offtopic, dar mai postez si eu pe acilea asa...sa mai adaug la numarul de mesaje trimise cate ceva

La toti numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:

Eu nu jignesc decat daca e ceva al naibii de important. Deci niciodata pe forumuri.

Really? Si replica de ieri, cind sugerai interlocutoarelor (la alt subiect) ca sunt ocupate cu o gramada de menial works (spalat, calcat, gatit, cumparaturi, casa in general) sot, copil, eventual servici, fata de tine, avind ca unica ocupatie studiul, ce a fost?

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Really? Este o jignire ca i-am spus unei persoane activitatile cotidiene?
Wow!
Poate uiti ca am raspuns astfel intrebarii retorice referitoare la cum am eu timp sa scriu pe forum si ce fac toata ziua.
Dar atunci nu te-ai sesizat. Asa cum nu te-ai sesizat cand Maru si Mqqm au spus ca nu-mi place America pen'ca taica-miu n-a vrut sa ma ia acolo, cand o Mikiion a spus ca sunt inculta samd.
Culmea cum te-a deranjat fix mesajul in care am spus ca am timp asa cum are si o femeie casatorita cu copil timp.

Nu stiu de ce te simti tu jignita, sau ai impresia ca intelectualii stau la birou si menajera cu babysitteru' muncesc pe branci?
Nu-mi mai atribui ideile tale.

Mediajust, eu tocmai am facut Medicina de familie anul asta.
Deci am invatat toate prostiile alea despre cum e amenajat cabinetul, cum arata hartiile, ce legaturi are MF-ul , cine are si cine n-are gratuitate samd.
In mod normal daca eu vreau sa plec de la MF la altul ma duc la Mf , il anunt, imi iau actele de la el, ma duc la celalalt MF si ma inscriu. Daca e din alt judet atunci trebuie sa trimit acte peste acte ca sa dovedesc ca sunt in alt judet si sa mi se vireze cotizatia din salariu acolo.
In cazul Lunei a spus ca doamna respectiva era la copiii ei si ca a suferit acasa pt. ca nu se putea interna.
Acum , cand faci o internare se face cu trimitere de la MF. Ceea ce insemna ca trebuia sa vorbeasca cu acel medic la care era inscrisa.
Daca o boala se acutizeaza atunci mergi la urgente si se face internare fara vreo trimitere sau se trateaza daca se poate.
In astfel de cazuri cu persoane bolnave in stadiul terminal familia este instiintata despre sansele pacientului si pot sa aleaga sa fie tratat in spital si sa moara acolo sau sa fie lasat acasa pt. a fi inconjurat in ultimele clipe de familie si sa fie acasa unde a trait.
Deci nu era nevoie sa se inscrie la vreun MF care oricum presupunea din start niste probleme pt. medicul respectiv, tinand cont de situatia pacientei.
Totul se rezolva prin comunicare.

Deci este impropriu ca Luna sa spuna ca femeia respectiva a suferit acasa pt. ca nu era din localitate cand putea fi dusa la urgente.
Intamplator practica am facut-o si pe chirurgie oncologica si stiu cum se procedeaza cu pacientii bolnavi de cancer terminal.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Ah, Iulia, uitasem, cand am vorbit de educatie am scris de America&Canada, nu de Germania care e una din tarile pe care le admir.
;)

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

xio, mai bine las-o balta, cred ca ai facut clar pina acuma tuturor ca tu traiesti intr-o realitate paralela ...

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RazaDeSoare spune:

Xio, eu locuiesc in Bucuresti de 7 ani, iar medicul de familie il am la 80 km de aici. Asta de 7 ani! Si mai stiu cel putin 20 de persoane care locuiesc in Bucuresti si sunt inscrisi la medicii din localitatile de resedinta( Braila, Suceava, Constanta) sunt fosti colegi de la facultate!!

Acum, legat de sistemul sanitar din Romania: surorii mele i-a venit rau in baie acum 3 ani. A lesinat, si in cadere s-a lovit cu capul de cada. La vreo 2 zile a inceput sa acuze dureri puternice, si nu se mai putea ridica din pat, sau sa se tina pe picioare. Noaptea, pe la 1, am plecat cu ea l Municipal(locuiesc aproape). Vreau sa iti spun, ca la camera de garda NIMENI, dar absolut NIMENI nu s-a uitat la noi. Ne-au gonit efectiv de acolo spunandu-ne sa mergem la farmacie sa luam pastile de cap ca isi revine.

Am plecat pe la orele 2, pe jos cu sor'mea sa cautam taxi, sa mergem la alt spital. Am ajuns la Floreasca, din nou la camera de garda. Ea plangea si efectiv o duceam pe brate pentru ca o durea groaznic. Acolo am mai asteptat 3 TREI ore sa ne vada un medic. Abia am reusit, la 5 dimineata, cand efectiv plangeam pe holurile spitalului.

Mentionez, eram angajate, cu platile la zi, ba si studente. Asta da sistem medical!!! Pariu ca daca aveam pile intram imediat, ghinionul nostru ca nu am avut!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Wow!
Poate uiti ca am raspuns astfel intrebarii retorice referitoare la cum am eu timp sa scriu pe forum si ce fac toata ziua.
Dar atunci nu te-ai sesizat. Asa cum nu te-ai sesizat cand Maru si Mqqm au spus ca nu-mi place America pen'ca taica-miu n-a vrut sa ma ia acolo, cand o Mikiion a spus ca sunt inculta samd.
Culmea cum te-a deranjat fix mesajul in care am spus ca am timp asa cum are si o femeie casatorita cu copil timp.

Nu stiu de ce te simti tu jignita, sau ai impresia ca intelectualii stau la birou si menajera cu babysitteru' muncesc pe branci?

Mediajust, eu tocmai am facut Medicina de familie anul asta.
Deci am invatat toate prostiile alea despre cum e amenajat cabinetul, cum arata hartiile, ce legaturi are MF-ul , cine are si cine n-are gratuitate samd.
In mod normal daca eu vreau sa plec de la MF la altul ma duc la Mf , il anunt, imi iau actele de la el, ma duc la celalalt MF si ma inscriu. Daca e din alt judet atunci trebuie sa trimit acte peste acte ca sa dovedesc ca sunt in alt judet si sa mi se vireze cotizatia din salariu acolo.
In cazul Lunei a spus ca doamna respectiva era la copiii ei si ca a suferit acasa pt. ca nu se putea interna.
Acum , cand faci o internare se face cu trimitere de la MF. Ceea ce insemna ca trebuia sa vorbeasca cu acel medic la care era inscrisa.
Daca o boala se acutizeaza atunci mergi la urgente si se face internare fara vreo trimitere sau se trateaza daca se poate.
In astfel de cazuri cu persoane bolnave in stadiul terminal familia este instiintata despre sansele pacientului si pot sa aleaga sa fie tratat in spital si sa moara acolo sau sa fie lasat acasa pt. a fi inconjurat in ultimele clipe de familie si sa fie acasa unde a trait.
Deci nu era nevoie sa se inscrie la vreun MF care oricum presupunea din start niste probleme pt. medicul respectiv, tinand cont de situatia pacientei.
Totul se rezolva prin comunicare.

Deci este impropriu ca Luna sa spuna ca femeia respectiva a suferit acasa pt. ca nu era din localitate cand putea fi dusa la urgente.
Intamplator practica am facut-o si pe chirurgie oncologica si stiu cum se procedeaza cu pacientii bolnavi de cancer terminal.

***Fur is for petting**

citesc enormitatile pe care le scrii, mi se face greata, la propriu; sentimentul ala de durere pina la voma, de neputinta, pentru ca retraiesc cosmarul cu moartea tatei, de cancer terminal acasa, ingrijit de mine, sora mea si mama doua saptamini, in primavara; nu mai dezvolt cum a fost, dar macar din respect pentru interlocutori care au trecut la propriu in alt mod prin etapele astea pe care tu le vopsesti in roz fals, mai abtine-te.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Ana, intamplator si eu stiu extrem de aproape 2 cazurica cele de acre spui , si pe langa asta cele de la spital.
Deci nu trebuie sa vomiti.

Raza de Soare, repet, eu vorbesc despre cazul de aici. Am facut MF , deci inteleg ce spui.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui RazaDeSoare
Acum, legat de sistemul sanitar din Romania: surorii mele i-a venit rau in baie acum 3 ani. A lesinat, si in cadere s-a lovit cu capul de cada. La vreo 2 zile a inceput sa acuze dureri puternice, si nu se mai putea ridica din pat, sau sa se tina pe picioare. Noaptea, pe la 1, am plecat cu ea l Municipal(locuiesc aproape). Vreau sa iti spun, ca la camera de garda NIMENI, dar absolut NIMENI nu s-a uitat la noi. Ne-au gonit efectiv de acolo spunandu-ne sa mergem la farmacie sa luam pastile de cap ca isi revine.

Am plecat pe la orele 2, pe jos cu sor'mea sa cautam taxi, sa mergem la alt spital. Am ajuns la Floreasca, din nou la camera de garda. Ea plangea si efectiv o duceam pe brate pentru ca o durea groaznic. Acolo am mai asteptat 3 TREI ore sa ne vada un medic. Abia am reusit, la 5 dimineata, cand efectiv plangeam pe holurile spitalului.

Mentionez, eram angajate, cu platile la zi, ba si studente. Asta da sistem medical!!! Pariu ca daca aveam pile intram imediat, ghinionul nostru ca nu am avut!!

Incorect!
Corect este: Pariu ca daca locuiam in Timisoara intram imediat, ghinionul nostru ca nu locuim acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:

Wow!

Xio, nu fa acuma pe mortul in papusoi. Conteaza cum spui unei persoane lucrurile astea. In cazul tau, nu e prima oara cind, in lipsa de argumente, iti pui la punct interlocutoarele, trimitindu-le la cratita si la facut curatenie.

Postarile tale nu se incadreaza in grupa intelectualilor, asta e ceva spre care tu poti, deocamdata, doar sa aspiri. Mesajele tale momentan apartin grupei 'telectualilor. E la latitudinea ta sa schimbi grupa. Cere efort si timp, dar...merita!

Tu faci ce vrei cu timpul tau, dar daca e sa fim obiectivi, cineva aflat in procesul de formare profesionala, in mod normal, de abia are timp sa sa puna cap la cap citeva ore pentru somn. Intotdeauna exista inca un articol de citit, un capitol de aprofundat, o tehnica de invatat, cazuri pe care sa le dezbati cu colegii ori cu mentorul. Ma refer la cei preocupati de viitorul lor profesional, la cei pasionati de ceea ce fac. Cei care vor intr-adevar sa faca o diferenta mai tirziu acolo unde ajung.

Nu iti atribui ideile mele (astea in general vin cu copyright atasat) si nici nu m-am simtit jignita de mesaj. Era doar un exemplu de modul in care iti tratezi partenerele de discutie, apropos de "eu nu jignesc".

Yeah, right. Xio, mesajele tale contin tupeu cit incape, insa informatii corecte si documentate or bun simt- mai putin.

Ana, imi pare sincer rau. Nici nu stii cit de bine te inteleg.

Mergi la inceput