Trombofilia o cauza a infertilitatii - 34 -

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Asa e, Ruxandrada, totul e pe planul doi pe langa copiii nostri! Si sotul meu a fost foarte ingrijorat astazi, mai ales ca a fost plecat de azi noapte la un drum f lung si nici acum nu s-a intors inca, dar l-am linistit. In plus, mi-am programat inca o consultatie luni, sa mai aud o parere fiindca cea de azi a dr a fost destul de vaga, parca incerca sa imi spuna ba ca analiza e gresita, ba ca nu e foarte important progesteronul in timpul sarcinii. O sa fie ecografiat copilul asta asa cum e o vedeta urmarita de paparazzi Bine ca nu fac rau ecografiile, doar bugetul e afectat, dar nu ne plangem. Cand ma gandesc la toate fetele care fac FIV si alte proceduri scumpe si dureroase, imi dau seama cat de norocoasa am fost sa raman asa usor insarcinata!
Of, am uitat sa te mai intreb ceva: duphaston 2 la 6 ore si noaptea? te trezesti si il iei ca pe antibiotic la ora fixa?

9+
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Da, Floaredemac, iau Duphaston la 11 jumate seara si apoi ma trezesc la 5 jumate dimineata, iau cele doua pastilute si imi pun si cele doua capsule de Utrogestan ( asa sunt sigura ca se absorb pana la 7 jumate, cand ma trezesc si ma ridic din pat). Recunosc ca nu e prea comod , dar... nu ne plangem, vorba ta, orice pentru bebeii nostri! Ai dreptate, chiar te poti considera norocoasa- eu ma uit la fetele de la PCOS, cu care sunt "tovarasa" de suferinta, si vad ce stres implica lunar monitorizarea ovulatiei, graficele cu temperatura, testele, ca nuy mai vorbim despre analize! Cat despre FIV, intotdeauna le-am considerat pe fetele care fac fertilizare veritabile luptatoare, cu adevarat demne de admirat!

R. 15+ ?
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_leah27 spune:

Vesti proaste:
mi-au revenit secretiile si sunt maronii roscate, am fost de urgenta la clinica dar doctorita mea era intr-o cezariana , asa ca m-a vazut medicul de garda, mi-a zis ca sarcina e cu evolutie incerta...maine ma mai duc la doctorita mea sa vad ce spune...sunt asa de trista si imi e teama... si nici un semn de la dr U...
va mai scriu daca am noutati.

Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Anna, . Incearca sa stai linistita si maine de dimineata trimite-i un SMS doamnei Viorica si vezi ce zice si dumneaei. Dr. Uscatescu am vazut ca raspunde, in general, la mail-uri la sfarsit de saptamana, asa ca incearca sa i-l mai trimiti inca o data ( primeste sute si e posibil ca pe unele sa le scape din vedere).
Ma rog pentru tine si iti doresc din tot sufletul ca totul sa fie bine! Si scoate-ti din minte ce a zis medicul de garda- ei in general sunt rezervati pana la 12 saptamani, dar fiecare organism are, din fericire, capacitatea lui de a lupta! Si puterea ta e confirmata, asa ca ai incredere ca o sa reusesti sa invingi si blestematele astea de secretii!

R. 15+ ?
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Anna, ma rog si eu pentru tine sa iti ajute Dumnezeu sa fie bine de data asta. Si eu am o cunostinta careia i s-a spus ca sarcina pare sa fie oprita in evolutie, iar acum are o fetita de aproape un anisor. Este adevarat, fiecare caz e diferit, dar trebuie sa fim optimiste, cu toate ca uneori este atat de greu, stiu bine... Si e atat de frustrant cand se intampla ceva la sfarsit de saptamana, sau la vreo sarbatoare, fiindca nu mai dai de niciun medic.
Ruxandrada, multumesc mult pentru lamuriri, de maine aplic si eu graficul la ore fixe, trebuie doar sa imi impart ziua cat mai convenabil dat fiind ca programul meu e mai flexibil.
Sa aveti un weekend frumos si saptamana viitoare sa vina cu liniste si fara evenimente neplacute!

9+
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

floricica ma bucur ca esti bine. Daca ti se confirma progesteronul scazut si ti se da voie sa faci Gestone (progesteron injectabil) te rog sa ma anunti, ca eu am reusit sa-mi iau o cutie acum o luna si poate reusesc sa repet minunea.
anna sper din suflet ca docotrul de garda este un bezmetic si n-a avut absolut deloc dreptate. Doamne-ajuta ca sarcina sa fie bine
felix, ruxi simo am o intrebare, caci doua dintre voi sunteti gravidute, iar cealalta mi-e draga ca soarele si a fost candva graviduta: aseara am facut temperatura de 38 de grade, caci m-a lovit o viroza: Copiii mei mai sunt in viata? Domn' Doctor mi-a zis ca de la 38 de grade pot avea probleme si eu am atins acest nivel...

Din 7 ovocite am avut doar 6 mature. S-a folosit ICSI, asa ca am obtinut 6 embrioni, dar sotul meu are OATS, asa ca embrionii nu sunt excelenti din punct de vedere al calitatii: dou aveau fragmentari si nu erau nici de transferat, nici de inghetat. Am ramas cu 4. Din astia unul singur era de grad unu si ceilalti trei erau de grad doi, asa ca acum am 4 embrioni la purtator, riscant, ce-i drepta, ca se facuse claca sa se ia decizia asta. Ieri trebuia sa fac albumina umana, caci am ajuns la Medlife cocosata (nu puteam sta dreapta din cauza durerilor de burta), dar am refuzat. Am pus embrionii, am venit acasa si-au inceput durerile: ba de burta, ba de ochi, ba de cap. Am stat cu tot felul de comprese pe ochi, am dormitat sau zacut toata ziua si aseara am reusit performanta de a face 38 de grade....
Azi dimineata aveam 36, 7 - asta e o temperatura naormala, dar, in sarcina, n-ar trebui sa fie mai mare cu 2-3 liniute, adica sa fie un 36.9 - 37?
Mi-ar fi placut enorm sa vin cu vesti bune, credeti-ma, dar asta e ultimul nostru fiv si aseara il tineam pe consorul meu de mana si incercam sa ne facem planuri doar noi doi si eventual un alt caine (ca ne-am luat caine marti si ne-am trezit c-o catelusa mica si cracanata in curte a doua zi, catelusa ce incapea prin gard si-am zis ca asta e, o tinem si pe cracanata). Parca vad ca iar adun toate lighioanele de pe strazi!

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Imi pare rau ca ai facut febra Aristica
Sper sa fie bine insa pentru puiutii tai, sa nu ii fi afectat deloc.

Despre temperatura eu pot spune ca la inceput de tot in prima sarcina, aveam 37.2 sau 37.3. M-am dus la dr. ginec. sa spun ca am febra si mi-a zis ca sub 37.8 nu e febra ci e temp. normala de sarcina...
De asemenea, eu monitorizand ovulatia cu grafice luna de luna am obs ca am o temp usor mai ridicata ca alte femei, adica normal am 36.8 si dupa ov. am 37.1, 37.2.

--------------

MTHFR C677T homozigot o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..

Mergi la inceput

Multumesc, Aristica! Imi pare rau ca ai vesti nu prea bune, dar poate Dumnezeu o sa va ajute sa reusiti totusi! Daca mai faci febra, fa un dus caldut spre rece, cat suporti. Eu aplic metoda asta cu baietelul meu si ii scade imediat temperatura. La el era vorba de febra mare, peste 39, dar cred ca ajuta si daca e mai mica. E important sa scazi temperatura cat mai repede iar asta e o metoda buna atunci cand nu poti lua antitermice sau nu isi fac efectul. In cateva minute temperatura scade garantat.
Si la mine a fost la fel cu temperatura in prima sarcina, asa cum zicea Ralu.
Iti tin pumnii sa fie totul bine!

9+

Mergi la inceput

Ari, curaj fata! Cum sa nu fie in viata? Sigur sunt, nici nu te mai indoi de asta- stii ca avem parte intotdeauna de ceea ce gandim! Si eu sunt o gravida "fierbinte", am oscilat pana acum intre 37 si 37,9 ( ceea ce nu e departe de 38, nu?) si uite ca totul merge bine. Stiu ca e bine sa comparam temperaturile la aceeasi ora din zi- deci nu are rost sa faci comparatie intre temperatura de aseara si cea de azi dimineata. Vezi maine, la aceeasi ora, eventual si poimaine, si apoi cred ca poti sa tragi o concluzie!
Pai bine, Aristico, tu , care ne-ai scos pe toate, pe rand, la un moment dat, din blegeala, tocmai tu ne faci acum figura? Asta e ton(us) de gravidutza? Nu ne-ai promis ca-ti intri serios in piele? N-ai nicio sansa sa scapi fara burtica, de data asta! Fruntea sus, "peptul" in fata ( oho, si-o sa vezi ce-o sa mai ai!)!
pentru Ari!!!

R. 15+ ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

mrnscmnc, hai ca totul pare bine la bitest. pacat ca nu a fost mai comunicativa ecografista, sa fi profitat de ocazie sa-ti admiri minunea in toata splendoarea
Ruxandrada, suntem pe-o masura te-am intrecut cu un cm , la kg m-ai intrecut tu cu un kg, care sigur vine de la burtica de 15 saptamani.
ma bucur sa citesc ca ai scapat de vizitele la parhon! si ai scos din cap si cuiul cu amniocenteza
floaredemac frumoasa-i semnatura ta cu 9+
cu soarecii pe birou toamna si iarna... ce sa zic... om fi colege??? ca si la frigul din birou ma regasesc in ce povestesti...
ma bucur ca te-ai mai linistit cu bebicul care ti-a demonstrat la eco ca e in grafic. baga mare la progesteron, asa cum au zis fetele, mai ales vaginal.
eu cand am ramas prima si sigura oara gravida, monitorizam(ecografic si hormonal) exact perioada in care am si ramas , pregateam dosarul pentru ungurasii care trebuiau sa ma lase gravida. si imi iesise din start progesteronul mic. si cum nu-mi venea nicicum menstra, sa ma pot intoarce la clinica si sa incepem procedurile, am facut un test, dupa ce m-a batut la cap sotul si soacra 7 zile la rand... si surpriza, ma lasase sotul insarcinata, asa ca ultima fortare inainte sa ma dea pe mana ungurasilor. mi-am sunat ginecologul,disperata fiind de rezultatul sub limite a progesteronului si mi-a zis sa nu suplimentez cu nimic, ca de e viabila sarcina... rezista. mare greseala am facut ca am ascultat-o. am fugit imediat la bioclinica, am recoltat pt beta si progesteron. si faptul ca progesteronul se reglase si se situa in limitele valorilor pentru trimestrul 1 de sarcina m-a facut sa ii dau dreptate ginecologului. dar atunci nu stiam de toate balariile din semnatura si cresterea progesteronului m-a facut sa hotaresc sa nu mai suplimentez... urmarea o stiti. cauzele nu le stiu nici acum: o fi fost mutatiile? o fi fost deficitul de progesteron? (care s-a mentinut si pe alte cicluri de dupa avort). acum "m-am mai desteptat". stiu de mutatii, stiu cat de important e progesteronul. asa ca tratamentul pt mutatii e sfant, progesteronul in caz de test pozitiv va fi la fel de sfant. si e sfant si cand fac inseminari.
felix76, cu specializarea doftoriceasca te inseli
am doar un liceu sanitar facut in perioada in care devenise liceu real cu specializare bio-chimie(la ambele fiind mai mereu corigenta ca-mi placea mai mult filozofia si istoria religiilor ), deci nici macar practica nu am prins si o facultate cu specializare... stiinte politice pam-pam!!!
esti tare cu numaratoarea injectiilor ...

SARA_HS, eu una nu inteleg de ce faptul ca recoltezi pentru progesteron se transforma intr-o luna moarta din punct de vedere al incercarilor pentru BB... chiar nu inteleg.
si daca ramai gravida, tinand cont ca progesteronul il faci la 7 zile de la ovulatie, pe cand ai rezultatul nici nu ai inca vestea daca ar fi sa fie BB. si daca vezi la rezultat ca ai deficit de progesteron iti poate recomanda imediat sa suplimentezi progesteronul (suplimentare care nu face altceva decat sa ajute o eventuala sarcina)
da-i inainte cu tupeu. daca ai ceva deficite hormonale, si nu iese BB luna asta, dar macar ati exersat si daca chiar ai deficite la nivel hormonal, dupa ce primesti rezultatele tratezi, aduci totul la nivel optim si intre timp exersati pt BB ma bucur ca ti-am convins sotul sa se inhame din nou in proiectul BB

aristica!!! 6!!! sa fie intr-un ceas bun!

samira33, da-i inainte cu tupeu! cu clexan in preconceptie, fara AC, sa fie schema norocoasa si sa ai parte de embrionasi de calitate si lipiciosi

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput