In cerc vicios :( AJUTOR

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

RAMONELLA tu esti obligata sa-l hranesti si sa-i dai un loc in casa copilui pe care l-ai facut. Este obligatia ta pentru ca tu ai ales sa-l adiuci pe lume. Societatea normala te pedepseste daca nu o faci. Favoarea pe care i-o poti face e sa fie iubit, sa se simta protejat si séa-i fi prieten. Ori in prietenie respectul se castiga, ascultandu-l pe celalat, cerandu-i sa te ajute si nu dandu-i ordine.
Ai mei isi aranjeaza patuturile, isi fac temele repede ca sa avem mai mult timp de joaca. Se joaca in curte de unde-i vad cat gatesc, ca sa am timp sa fac si o prajitura. Si tot asa... impreuna putem face mai mult, mai bine. De aceea o facem impreuna.

Da,ai dreptate...respectul se castiga...si da,daca l-am facut,sunt obligata sa-l cresc si sa-i dau mancare si tot ce-i trebuie.

Intotdeauna ii explic frumos si facem multe lucruri impreuna.Dar sunt si momente in care pur si simplu nu vrea sa priceapa,vrea numai cum vrea ea,chiar daca nu e bine.Sau faca ceva rau intentionat???Degeaba ii explic.Si da,se intampla cateodata,dar rar,sa o trimit la colt sau la ea in camera.Si se linisteste.Si ce,am facut o crima ca am facut lucrul asta???Am maltratat copilul???L-am lasat cu sechele pe viata???

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinuza spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Da...cred ca din cauza noastra,a mamelor denaturate ies golanii...

"Golanii" ies din cauza parintilor care isi expun copiii direct sau indirect la violenta de orice fel aratandu-le asta ca mod de gestionare a diverselor situatii. Ori ca este o mama care abuzeaza, ori ca este o mama care permite abuzul asupra sa si/sau asupra copilului, patternurile de coping se INVATA din mediu.Si foarte important: nu din ceea ce SPUN parintii ci din ceea ce copii vad ca FAC acestia. Copiii nu se nasc "golani" ce trebuie disciplinati.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Permite-mi sa nu-ti dau dreptate....sunt extrem de multe situatii in care copii abuzati au ales sa NU faca ce au vazut in familie, sa-si doreasca calm si liniste dupa o copilarie plina de scandaluri....si invers, copii rasfatati, convinsi ca sunt "buricul pamantului" care acumuleaza in viata reala frustrari enorme , copiii ajunsi adulti care nu gasesc relatia "perfecta" care considera ca li s-ar cuveni sau job-ul care sa nu le stirbeasca din demnitate si devin frustrati si nefericiti .Si de aici pana la violenta....uneori e doar un pas.

Aici nu e vorba despre violenta fizica sau verbala e vorba de a ramane ancorati in realitate. Sigur ca copii acumuleaza frustrari dar le acumuleaza ORICUM chiar daca nu din regulile mai mult sau mai putin dure pe care tb. sa le respecte. Copiii nu pot face tot ce VOR, de multe ori nici nu e posibil sau nu e sigur pentru sanatatea lui. Daca poti cumpara 1000 de jucarii, sigur o va vrea pe a 1001-a, iar la varste mici, considerente de genul "nu am cu ce sa cumpar chestia X" nu e deplin inteleasa.Uneori discutiile chiar interminabile, nu au nici un rasunet .....copilul VREA.
Rezultatul unei educatii autoritare s-a vazut....pana in urma cu cativa ani cam aceasta era regula, inclusiv cu pedepse, bataie.....Si da, exista adulti cu probleme dar pana la urma acestea sunt exceptii. NU SUNT ADEPTA ACESTEIA dar nici nu am inversunarea oribila pe care am vazut-o aici in a pune la zid dreptul altcuiva in legatura cu cresterea propriului copil....Si ce e mai josnic in a face presupuneri in legatura cu familia vreunui user (mai ales ca modelul familial bazat pe existenta unui "cap al familie" a existat si exista intr-o majoritate importanta chiar si in zilele noastre, chiar daca putine recunosc cinstit) .
As fi curioasa sa vad ce rezultat va da educatia in care pedeapsa e egala cu "crima", dar nu la scara de 2-3 indivizi.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ramonella, dar tu de ce esti asa de agresiva acum cu ceilalti? a spus cineva ca tu faci crime, ca maltratezi, ca lasi copilului sechele?
un copil nu taie, nu injura parintii, nu loveste, nu scuipa din proprie initiativa. si nici pentru ca parintii ii permit orice. reciteste cu atentie mesajele de la subiect. poate totusi ti-a scapat ceva.

Roxana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Ramonella, dar tu de ce esti asa de agresiva acum cu ceilalti? a spus cineva ca tu faci crime, ca maltratezi, ca lasi copilului sechele?
un copil nu taie, nu injura parintii, nu loveste, nu scuipa din proprie initiativa. si nici pentru ca parintii ii permit orice. reciteste cu atentie mesajele de la subiect. poate totusi ti-a scapat ceva.

Roxana

Stii de ce???Pentru ca deja m-am saturat de MAMELE PERFECTE de aici,care doar ele au dreptate,doar ele isi cresc copiii perfect,doar ele le stiu pe toate,si ne pun la zid pe cele care nu le impartasim gandirea.Daca cineva spune ca si-a pedepsit copilul,sau ca i-a dat o palma peste fund,sau ca l-a certat,gata,e o mama violenta,o mama rea,denaturata...

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ramonella, nu, nu e asa.
Problema e ca trebuie sa intelegem, eu tu si toate mamele, ca nu e bine, nu e corect fata de un copil care nu se poate apara singur.
Atata timp cat noi il crestem/educam/ocrotim, cum sa-l lovim ?
Si eu am avut scapari, pt care imi vine mie sa-mi dau palme, pt ca e clar ca atunci, acolo, cand am tras-o pe fi`mea de ciuf, eu am fost cea slaba, care nu a mai gasit o alta cale, decat cea a animalelor
E foarte trist, sa stii, cand te gandesti la acest aspect. Ca de fapt copila ta si a mea si a tuturor mamelor, ne privesc ca pe un univers, noi reprezentam universul pt ei si tot noi il naruim.
Asta este aspectul dezastruos, de aici pot aparea sechele.
Si da, in loc sa o fi tras de ciuf, mai bine ieseam din incapare si beam un pepsi rece.
Si eu eram pro pedepse, pana mi-am dat seama ca se poate altfel. Si chiar se poate. Si si fara buline, mita, recompense, santaj.
Se poate. Si e mai sanatos. Si se vad clar rezultatele pozitive ale atitudinii pozitive.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Ramonella, nu, nu e asa.
Problema e ca trebuie sa intelegem, eu tu si toate mamele, ca nu e bine, nu e corect fata de un copil care nu se poate apara singur.
Atata timp cat noi il crestem/educam/ocrotim, cum sa-l lovim ?
Si eu am avut scapari, pt care imi vine mie sa-mi dau palme, pt ca e clar ca atunci, acolo, cand am tras-o pe fi`mea de ciuf, eu am fost cea slaba, care nu a mai gasit o alta cale, decat cea a animalelor
E foarte trist, sa stii, cand te gandesti la acest aspect. Ca de fapt copila ta si a mea si a tuturor mamelor, ne privesc ca pe un univers, noi reprezentam universul pt ei si tot noi il naruim.
Asta este aspectul dezastruos, de aici pot aparea sechele.

Nuuu,eu nu am spus nici un moment ca sunt de acord cu bataia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA
Daca cineva spune ca si-a pedepsit copilul,sau ca i-a dat o palma peste fund,sau ca l-a certat,gata,e o mama violenta,o mama rea,denaturata...

Nicidecum! Nu ai inteles ideea, te ajut.

Orice parinte isi poate iesi din fire si poate avea un comportament nepotrivit fata de copil (ii poate da o palma sau mai multe, il poate pune la colt, il poate pune pe covoras - ce-o mai fi si asta... -, ii poate lua jucariile preferate etc).

In opinia mea, orice om echilibrat si care isi respecta copilul, va regreta iesirile violente fata de copilul sau (o palma sau mai multe, pus la colt, pus pe covoras, luat jucarii etc).
Nu numai ca va regreta aceste iesiri, dar, echilibrat fiind, isi va da seama cat de ineficiente pe termen lung si cat de umilitoare sunt aceste metode.

Asadar, tot in opinia mea, atunci cand parintele care si-a iesit din fire participa la o astfel de discutie, echilibrat si plin de bune intentii fata de propriul copil fiind, ar fi normal sa spuna: "da, am pocnit/pus la colt/pus pe covoras copilul, dar m-am simtit ultimul om fiindca l-am umilit si, va rog eu frumos, nu faceti ca mine. E normal sa va iesiti din minti uneori, dar sa stiti ca bataia si umilintele nu rezolva nimic".

Am reusit sa te ajut cat de cat, Ramonella?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ramo, fa un exercitiu cum il fac eu.
De cate ori Giulia o face lata, si o face ca orice copil istet, gandeste-te tu cate mame n-ar da sa poata vedea toate acel prostii facute, dar nu mai pot
Poate suna sadic, dar asa e. Mai bine un copil plin de nazbatai si sanatos tun !!!

Nimeni nu spune ca a creste un copil e doar roz, ca nu sunt greutati, ca nu-ti vine sa fugi in lume
Uite, eu nici nu vreau sa-mi amintesc cum fu perioada de la 0 la 3 luni, aia de bebelusenie Ioi. Acum, acum e mult, mult mai bine, categoric.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madalinuza
....si invers, copii rasfatati, convinsi ca sunt "buricul pamantului" care acumuleaza in viata reala frustrari enorme , copiii ajunsi adulti care nu gasesc relatia "perfecta" care considera ca li s-ar cuveni sau job-ul care sa nu le stirbeasca din demnitate si devin frustrati si nefericiti .Si de aici pana la violenta....uneori e doar un pas.

Un adult puternic si echilibrat nu va face niciodata ceea ce insiri tu acolo.
Toate astea sunt manifestari ale slabiciunii si lipsei de incredere in sine.
De unde vin slabiciunea si lipsa de incredere in sine? Well... .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

bun venit la subiect lui Roxanaz si Mamagiuliei! :) Mitomanelor ce sunteti .

Mergi la inceput