In cerc vicios :( AJUTOR
Raspunsuri - Pagina 15
Jasmin012 spune:
Impresia pe care mi-ai facut-o acum este ca ti se pare ok ca o persoana cu un copil de 1 anisor sa-l capaceasca pe micut pt a-l educa.
Da, si ai dreptate intr-o privinta: nu ai nevoie de confirmari si nici de simpatizanti.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
alex_andra spune:
Jasmin stii cum e de fapt?
Inainte sa am bebe aveam niste conceptii.
Dupa ce am devenit mamica, am cu totul alte conceptii.
Nu, nu mi se pare ok, datul palmei la fund, nu mi se pare ok tipatul la copil, nu mi se par ok multe.
dar eu ma abtin sa judec oamenii, pentru ca nu stiu cum e la ei in casa.
eventual, daca vad o prietena ca-i da una la fund baiatului, ii spun sa nu mai dea in el, o dojenesc,ii dau alternative, etc.
Dare nu-mi permit in niciun caz sa am comportamnetul de spitalul 9,pe care-l demonstreaza mitomana in cauza
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli astia mici uita ce nu e important pentru ei. si, de regula, difera mult importantele lor de importantele noastre.am avut si eu discutii pe tema asta tot pe la 5 ani cu M. tot asa, ma cam exaspera ca facea zilnic, dar zilnic, ce ii spuneam eu ca nu trebuie. la un moment dat mi-a venit ideea sa-l intreb intr-un moment de liniste si pace de ce face asta. si mi-a marturisit ca UITA. da, uita, nu-si aduce aminte. |
absolut corect, experimentat si pe al meu si pe altii. chiar am bolduit ca e perfect adevarata
Roxana
alex_andra spune:
Mai concret: daca vad o prietena, pe care o stiu de la 7 ani, deci de multi ani si fata de care am o anumita parere, ca-i da o palma la fund baiatului ei ca nu stiu ce-a facut, in momentul imediat urmator nu consider ca e ultimul om de pe lume si -mi schimb parerea despre ea la 180 de grade.
Nu, ii spun ce am de spun, dar parerea mea despre ea ca om ramane aceeasi.
Fiecare vede educatia intr-un fel.
Daca vedem diferit, incercam sa ne adaptam, sa gasim o cale de mijloc.
Jasmin, sper ca intelegi ca aici eu ma refer strict la palma peste pampers, in niciun caz la altceva.
Si inca ceva...nu mai departe de acum cateva luni, o mama foarte impotriva palmelor date copiilor, plangea pe aici ca i-a dat o palma fie-sii, ca a cedat nervos.
Da, a cedat femeia, asta e ...acum trebuie sa dam cu pietre in ea? Devine brusc un animal? Tot ce a facut pana acum nu se mai pune?
Jasmin012 spune:
Alexandra, toti suntem oameni si mai gresim, ne mai pierdem cu firea, etc.
Si eu, in momentele dificile i-am mai scapat lui Lucas vreo palma peste pampers, gest pt care mi-a parut rau. MI-a fost RUSINE si mi-e rusine de mine insami pt acel gest. Mi-e rusine, intr-adevar, si sper ca Lucas sa ma ierte.
Ce nu mi se pare ok este sa aprob o persoana care spune sus si tare ca ea e de acord cu bataia si isi bate copilul si o s-o faca, pentru ca asa intelege ea educatia.
Deci, una e sa gresesti fara voie, la nervi, si apoi sa-ti para rau (o greseala recunoscuta este pe jumatate iertata) si alta e sa actionezi in mod constient si sa incerci sa gasesti partizani ai bataii, cum a incercat danimitz sa faca. Daca o chestie e slabiciune a doua e chiar rautate.
Pe undeva impresia mea este ca ai ceva impotriva lui Denizel (ceea ce e ok, nu cred ca denizel are vreo problema ca cineva nu o place, cred ca e chiar obisnuita ) si ca in virtutea acestui fapt te-ai aliat cu danimitz, lasand sa se inteleaga ca esti de acord cu ideile ei. Mi-e greu sa cred ca tu chiar crezi ca barbatul e stapanul sotiei iar amandoi sunt stapanii copilului.
gabitza2005 spune:
De ieri pana astazi vad ca a inceput lupta orgoliilor , sunt unele mamici care nu fac decat sa acuze alte mamici ca nu stiu cum sa-si creasca copii, ca-i traumatizeaza.....pentru mamicile astea : vrem si ceva sfaturi sau exemple din familia voastra , cum procedati voi in situatii limita.
Jasmin012 spune:
S-au dat deja sfaturi practice si exemple. Daca erai atenta ai fi citit ca Androix vrea deja sa puna cateva in practica.
Multumim fetelor care au scris atat de frumos despre experientele lor, eu personal am mai invata cate ceva.
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Jasmin012 Alexandra, toti suntem oameni si mai gresim, ne mai pierdem cu firea, etc. Si eu, in momentele dificile i-am mai scapat lui Lucas vreo palma peste pampers, gest pt care mi-a parut rau. MI-a fost RUSINE si mi-e rusine de mine insami pt acel gest. Mi-e rusine, intr-adevar, si sper ca Lucas sa ma ierte. Ce nu mi se pare ok este sa aprob o persoana care spune sus si tare ca ea e de acord cu bataia si isi bate copilul si o s-o faca, pentru ca asa intelege ea educatia. Deci, una e sa gresesti fara voie, la nervi, si apoi sa-ti para rau (o greseala recunoscuta este pe jumatate iertata) si alta e sa actionezi in mod constient si sa incerci sa gasesti partizani ai bataii, cum a incercat danimitz sa faca. Daca o chestie e slabiciune a doua e chiar rautate. Pe undeva impresia mea este ca ai ceva impotriva lui Denizel (ceea ce e ok, nu cred ca denizel are vreo problema ca cineva nu o place, cred ca e chiar obisnuita ) si ca in virtutea acestui fapt te-ai aliat cu danimitz, lasand sa se inteleaga ca esti de acord cu ideile ei. Mi-e greu sa cred ca tu chiar crezi ca barbatul e stapanul sotiei iar amandoi sunt stapanii copilului. Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007) www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas http://blogulluilucas.blogspot.com/ http://elblogdeluquitas.blogspot.es Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii... |
of..Jasmin...suntem total pe langa topic
Dar le iau punctal si scurt si ma opresc aici si le las pe cele care au intr-adevar sfaturi sa zica ce au de spus:
1. eu nu am nimic cu denizel ci cu comportamentul ei total dictatorial si usor pe langa limita tuturor facultatilor si placerea ei cunoscuta bine pe aici de a ataca pe multi si de a se da drept perfectiunea intruchipata: nu faci ca mine, esti paria. In fond chiar mi-e mila de ea. E si o boala care se manisfesta asa.
2. eu nu i-am zis lui danimitz: bravo. eu i-am zis doar sa nu mai ia in seama toate porcariile emise de persoana de mai sus.
In fond asta e, nu trebuie sa fim de acord din toate punctele de vedere.
Eu sunt impotriva extremismului si pusului la zid. Sunt pentru cautarea de solutii fara sa zdruncin omul si fara a ma autonumi sablonul dupa care sa se ia tot poporul.
Gata cu offtopicul, ma retrag si astept sa citesc in continuare solutii pe care sa le aplic sau nu, cand va veni si vremea fetitei mele.
Ilinca_M. spune:
Vikinga
De-ar avea rabdare cat mai multa lume sa citeasca cele scrise de ea...daca nici ea n-a dat "sfaturi practice si exemple"...si din perspectiva unei mame cu 3 copii, ca tot au fost conceptii pe forum:"daca ai doar 1 copil, taci, ca nu esti in aceeasi situatie"(intr-un fel e corect, dar oare inseamna ca daca ai 1 copil si urasti violentza fizica si bulinele, inseamna ca la urmatorul uiti de aceste principii, fiindca esti depasit si numai ele-s scaparea?!)
Cat despre "sfaturi practice" nu stiu daca acestea tzin, gestionarea unei crize a copilului nu e ceva de rezolvat in stil "cum sa scoatem petele de ulei de pe fatza de masa". Trebuie sa avem toata bunavointza si sa ne adaptam copiilor nostri, nu sa cautam retzete universale.
Eu nu pot sa dau sfaturi practice de gestionat crize fiindca nu au fost, fetitza mea are 1 an si 4 luni. Veti spune:"daaa, sigur, pana la 1 an si 4 luni nu-s probleeeemeee, ii convine sa vorbeasca!"
Dar n-ati vrea sa stiti cate mame cu copii mai mici decat fiica mea se plang in parc ca "e din ce in ce mai rau copilul, ca face numai "prostii", ca trebuie sa vada el cine-i sheful"; cate mame-si plesnesc micutii de 1 an ca baga nisip in gura, cate urla si-i amenintza cu bataia (da, abia umbla in picioare, da'-s "rai", ai naibii, is prea curiosi, de ce nu stau intr-un loc sa poata ele povesti intre ele? Normal ca trebuie sa strige dupa ei:"te baat! iei na-na!!!") In fine, sunt convinsa ca stiti si voi ca multe mame se simt depasite de copil de cand incepe sa umble de-a busilea (devin obositori!! si rai!!) sau chiar mai devreme ("are 2 luni si se trezeste de 3 ori pe noapte, innebunesc!!!").
Si din cate am observat, acei bieti copilasi scuturati toata ziua, amenintati, care "nu au voie!" nimic) in cel mai scurt timp ajung sa se poarte dupa cul li s-a pus eticheta, se crizeaza din orice, lovesc alti copii etc. Si-atunci sa nu ma indoiesc de metodele lor excelente de dresaj? Si ce sa raspund cand sunt intrebata da' cum de fiica-mea e asa relaxata si calma si vesela tot timpul? Pai nu fiindca a fost plesnita peste manutze sau fiindca n-a avut voie nimic, ca "doar trebuie sa existe reguli"!!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever
denizel spune:
ha ha :)).
alex_andra, o dovada a faptului ca pe nimeni nu intereseaza ce spui (adica nu-ti sunt citite postarile) o sa fie lipsa consecintelor .
Eu te citesc in continuare, imi place sa studiez natura umana .
Jasmin, Ilinca si Anca_a, preocupate la randul lor de psihologie (asta poate insemna ca sunt interesate sa vada "cum se manifesta fara sa-si dea seama un om pentru care ce-i in gusa nu-i si in capusa ), de asemenea te citesc.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.