parca nu se termina niciodata
Raspunsuri - Pagina 2
giul spune:
fetelor la teorie totul e ok , insa in practica ... sa vedem cum reactionati cu adevarat . am divortat de 26 de ani si multe mizerii le-am si uitat . nu va doresc sa aveti parte de asemenea evenimente si daca totusi , barem sa va folositi de sfaturile pe care le dati acum .
Marina spune:
giul, 26 de ani sunt o viata de om, ai scris aici ca sa te aprobe lumea sau ca sa primesti sfaturi?
cum poti trai dupa 26 de ani cu durerea asta in suflet?
AVoogt spune:
Oare de ce copii trebuie sa plateasca pentru greselile parintilor ? Eu zic sa te mai gandesti ... lasand rautatile deoparte, la urma urmei sunt frati.
Fiul tau nu mai este un baietel ... lasa-l pe el sa decida ( si spune-i asta ) esta decizia lui daca doreste sa-si cunoasca sora ,sau nu.
Selene_Bunny spune:
Cunosc o situatie cam la fel cu cea prezentata de giul.
Stiind la ce se poate ajunge si cum ii poate afecta asta pe membrii ambelor familii, cred ca e mai bine ca fratii vitregi sa-si vada fiecare de drumul sau.
Nu e vorba de platit copiii polita parintilor, ci de ranit aiurea.
Financiar vorbind, marius, ca tu stii mai bine, baiatul lui giul are dreptul la vreo parte din agoniseala tatalui sau cu cealalta femeie? Daca, de exemplu, acel barbat are un apartament impreuna cu femeia cealalta, daca se pune problema mostenirii, baiatul sau din casnicia anterioara este indreptatit la o parte X din contravaloarea apartamentului?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Marina spune:
are dreptul, dar chiar conteaza asta, are dreptul la 5m2 din apartamentul ala, pt care o sa obtina o suma infima dupa ani de procese....asta conteaza?????
AVoogt spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giul fetelor la teorie totul e ok , insa in practica ... sa vedem cum reactionati cu adevarat . am divortat de 26 de ani si multe mizerii le-am si uitat . nu va doresc sa aveti parte de asemenea evenimente si daca totusi , barem sa va folositi de sfaturile pe care le dati acum . |
Totul s-a intamplat intre tine si fostul ...nu intre copii.
Este vina lui pt ce ti-a facut , este vina lui ca a rapit baiatul sau ca nu a mai platit pensia alimentara,ca a "uitat" de el si le-a oferit ce a avut copiilor din a doua casatorie etc.
Ce vina are fata lui ? Nu o judeca dupa fapptele lui.. judec-o dupa caracterul ei !
Ei nu s-au certat ,nu si-au facut rau nici macar nu s-au cunoscut..
Si acum ca vrea sa-si cunoasca fratele , inseamna ca-i pasa de el !
Cum am mai spus ..lasa-l sa decida, dar din pacate cred ca iti stie f bine punctul de vedere si se lasa influentat. Ceea ce nu-i tocmai bine pt un barbat ... sa-i fie frica da decida singur ceva fara sa-l mustre mama .
Din fiecare experienta trebuie sa invatam cate ceva...mai gandeste-te
Referitor la titlul subiectului , cred ca acum depinde de tine cand o sa se termine..
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina are dreptul, dar chiar conteaza asta, are dreptul la 5m2 din apartamentul ala, pt care o sa obtina o suma infima dupa ani de procese....asta conteaza????? Marina |
Da, conteaza, si chiar mult, pentru ca de aici deriva o serie de raniri inutile. Cum spuneam mai sus. Am fost de fatza la o astfel de ranire inutila, nu eram direct implicata in situatie, dar persoana ranita - mama celor doi copii din relatia "oficiala" - imi era foarte draga. M-au intristat mult lacrimile si tristetea ei. Si copiii erau tot asa, mari bine.
Plus ca nu se stie ce stie exact cealalta femeie despre giul si ce le-a spus fetelor despre giul si baiat.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Gabi_K spune:
Marina
Giul nu cred ca ai dreptul sa interzici aceasta intalnire. E vorba totusi de un barbat de 28 de ani, matur, adult.
Uite, ai fost inselata, parasita, dar nu numai el si-a refacut viata ci si tu... si in acest timp nu ai fost deranjat de el, v-ati vazut de viata voastra tu, copilul si noul tau sot.
Eu am o pensie de 200 lei la 2 copii, si crede-ma, as renunta cu bucurie la suma asta daca am scapa de chinul weekendurilor cand copiii mei merg la tatal si bunicii lor.
Si daca exu ar face un bebe cu noua "achizitie", nu m-ar deranja sa se cunoasca. Cred ca ar fi singura ruda a copiilor mei din partea cealalta a baricadei, pe care l-as accepta la mine-n casa.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
Lo_li_Ta spune:
Eu inteleg ce spune giul. Am fost si eu in situatia "fratilor", am avut si alte exemple in jur, intr-adevar e mai bine sa-si vada fiecare de viata. Exista o oarecare doza de ostilitate indusa constient sau nu, care nu dispare, plus ca se creeaza prilejul unor comparatii, cine cui ce-a oferit, cine cum s-a implicat, cum au crescut, de ce au beneficiat de la parinti, . Oricum la varsta asta n-au mari sanse sa lege cine stie ce legatura, cel mult isi satisfac o curiozitate.
Si pot intelege retinerile lui giul spre a incuraja o astfel de relatie. E omeneste, mai ales cand stii ca acea femeie a contribuit intr-un fel la neglijarea copilului tau de catre parintele natural. Si pe-o parte si de alta exista un fond nu prea armonios referitor la problema. Eu as intui si ca are o mica teama ca baiatul sa nu se apropie cumva de respectiva familie, ceea ce i-ar suna a "tradare". Dar, intr-adevar, daca simt amandoi nevoia e cazul sa-si satisfaca curiozatatea.
Giul, oricum, nu te agita
AlinaBu spune:
Sarumana ca sunteti mai invarsta si nu am cum sa va zic altfel ( aveti copil mai mare ca mine sa va traiasca )
Am 21 de ani si mama mea s-a despartit de tatal meu din acceas situatie prezentata de dumneavoastra am 2 frati vritregi unu de 24 de ani din partea actualului sot al mamei si unul de 12 ani din partea tatalui. Vreau sa va zic ca mama niciodata nu mi-a intrezis cand am vrut sa il cunosc pe fratele din partea tatalui biologic cu toate ca suferit enrom si nici eu nu am avut parte de aceea pensie alimentara nici de cadouri de craciun din partea lui absolut de nimic, doar faptul ca am un frate ( eu fiind singura la parinti ( actuali parinti sa zicem asa casatoriti din 1996 ) ) sange din sangele meu am avut curiozitatea de al cunoaste ! MENTIONEZ STRICT CA TATAL MEU BIOLOGIC N-A STIUT DE MINE 15 ANI DE ZILE SI NU A DAT UN SEMN DE VIATA ! Am facut rost de numarul lui de telefon ( mama nestiind ) si m-am intalnit cu tatal meu pentru prima data ( eu aveam 1 an cand ei s-au despartit ) i-am explicat ca nu vreau nimic de la el nici o explicatie nici un ban nici un ajutor doar sa imi cunosc fratele ca intr-o zi ei nu or sa mai fie si sa stiu ca am pe cineva sange din sangele meu in zilele alea grele care vor urma . A fost de accord m-am intalnit cu fratele meu pentru prima si a fost un sentiment minunat si am promis ca pastram legatura. El fiind prea mic diferenta dintre noi este de 8 ani am decis sa mai las timpul sa treaca si daca el vrea sa vorbeasca cu mine stie unde ma gaseste, dar mai des dau eu telefon decat el asta pana creste mai mare si intelege situatia. Mama a aflat la vro saptamana dupa ce m-am intalnit cu el si nu mi-a spus nimic de rau . Cuvintele ei au fost astea : " Nu conteaza ce a fost intre mine si tactu daca tu ai avut dorinta de a-ti cunoaste tatal si fratele tau eu nu ma pot opune ! Daca tu esti fericita si eu sunt "
Deci ceea ce credeti dumneavoastra ca il face fericit pe baiat aia sa faceti, dar ce a facut sotul dumneavostra ca v-a inselat, ca din cauza lui vati chinuit mult, copii nu au nici o vina! Sunt o groaza de ani de atunci .. eu zic ca nu aveti de pierdut nimic daca se cunosc si stau de vorba la un suc. Mai mult de atat ce credeti ca s-ar intampla?
Scuze de post poate v-am suparat sau enervat, dar am vrut sa va dau drept exemplu pe mama mea .. sunt 20 de ani de cand au divortat !
The life is too short,to have time for sadness too!