Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (63)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Femeia, în viziunea p#259;rintelui Arsenie Papacioc

Am cununat odata pe cineva, si cand am ajuns la citirea din apostol unde citetul spune: “iar femeia sa asculte de barbat”, toata lumea s-a uitat la mireasa si mireasa a plecat capul. Mie nu mi-a convenit acest moment care a stapanit ceremonia, pentru ca fetita aceea a fost injosita in cel mai mare moment din viata ei. Dar am tacut pana mi-a venit vremea la cuvant, si i-am spus: “Am constatat ca lumea n-a fost atenta la cuvintele de mai inainte, care spuneau ca barbatul este dator sa-si iubeasca nevasta. Draga mireasa, daca nu te iubeste, sa nu-l asculti!” Sa nu ne jucam cu cuvintele! Fata nu e numai o jucarie de pat sau o jucarie de bucatarie; suntem plini de obligatii, suntem plini de datorii. Prin urmare, trebuie sa vezi intr-o iubita de la inceput, cand poti sa judeci - pentru ca daca te-ai indragostit nu mai judeci - niste lucruri pentru viitor, pana la sfarsitul vietii. Deci este dezavantajul celui care se indragosteste prost, care s-a indragostit pentru ca a vazut ceva superficial; el nu mai simte frumusetea aceea grozava a iubirii.

Credeti dumneavoastra ca acest mare mester, Dumnezeu, cand a creat omul, si pe femeie deci, a creat-o fara sa toarne acolo sentimente si posibilitati extraordinare?! Femeia, tineti seama, dragii mei, care e rea, nimic nu-i mai rau, dar care e buna, nimic nu-i mai bun! Deci trebuie cu orice chip s-o faci buna, dar cel mai bine este sa nu te grabesti la inceputul inceputurilor.

Exista un instinct in noi. Odata, ma gaseam la Timisoara. Nu eram calugar, nici la manastire nu eram, dar ma gandeam la asta. Un student la politehnica se indragostise de o studenta foarte urata. M-am trezit cu el la mine sa-mi cear#259; sfaturi, ca era innebunit dupa ea. N-o cunosteam, ca nu putea sa patrunda oricine pana la mine, dar el o iubea… Am cunoscut-o apoi. Ea, saraca, n-avea cum sa speculeze iubirea, pentru ca nu avea nimic, era urata. Dar nu exist#259; femeie urata. Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare in felul ei. Barbatul trebuie sa se plece sa o ia - adica sa-i arate eleganta, pretuire. Atunci floarea isi arata si mirosul, si calitatile ascunse, pentru ca tu ai stiut sa rascolesti adancurile si ai facut din ea ceea ce nu stia ea ca este. Femeia trebuie pretuita, sa stiti, pentru ca mai intai ne reprezinta o femeie in Imparatia cerurilor: Maica Domnului. Te cutremuri, ti-e si frica sa vorbesti comparand-o pe ea cu oamenii.

Cum vi se pare, preacuvioase, dupa experienta aceasta foarte lunga atitudinea fata de femeie,iîn general, sau in rela#355;ia dintre barbat si femeie, a evoluat inspre pozitiv sau inspre negativ?

In general, a evoluat spre inflorire, spre pozitiv. Dar, spre indurerarea momentului istoric in care ne aflam, exist#259; si foarte multe cazuri cand femeile abia isi mai sufera barbatii: sunt betivi, chiar necredinciosi. Au ramas in ateismul anilor trecuti si femeile se lupta din rasputeri sa-i aduc#259; si pe ei la credinta, dar e foarte greu. Cu unii se poate, dar altii spun: “Iar te rogi, iar te inchini? Ce, te-ai pocait?” Sunt si cazuri din acestea, dar sunt si foarte multe familii in care exist#259; intelegere duhovniceasc#259;. Ins#259; te fura si treburile. De aceea noi, ca duhovnici si preoti, in general, ii sfatuim pe cei care nu au timp pentru rugaciunea de tipic, pentru ca se scoal#259; de noapte cu treburi, sa aib#259; o stare de rugaciune acolo unde se gasesc. Daca tu te duci cu inima deschisa la treburile tale gospod#259;resti, pe care tot pentru Dumnezeu le faci, cine te opre#351;te sa ai in gand: “Doamne miluieste”? Sa poti sa intri apoi în casa cu sentimentul acesta de om al lui Dumnezeu.

Credeti c#259; fiecare om are o jum#259;tate a lui?

Asta este o expresie care mie nu mi-a placut. Nu e o jumatate a ta, ci un tot al tau; tu esti tot, ea e tot. Nu exist#259; grad de rudenie intre sot #351;i sotie, pentru ca ei sunt una. Dumneavoastra ati v#259;zut steaua lui David, evreiasca: sunt doua triunghiuri echilaterale suprapuse. Ea e facut#259; de David, care era omul lui Dumnezeu, si ea reprezinta fiinta omeneasca, care are calitatea calitatilor in creatia lui Dumnezeu: chip si asemanare cu El. Si de aceea l-a f#259;cut pe om intai ca un triunghi echilateral, cu baza in sus, pentru ca omul e tare in putere, apoi un triunghi echilateral cu baza in jos, care simbolizeaza femeia. Nu exist#259; “jum#259;tatea mea”. E o expresie spusa la un pahar de vin; la o sticla de vin, pardon! ca s#259; nu zic la un butoi chiar.

Floarea sta in glastra; baiatul trebuie sa umble sa si-o aleaga. Fata nu trebuie sa bata cararile baiatului, ci baiatul sa dea peste ea. Si apoi, voi trebuie mai intai de toate sa stiti sa pretuiti femeia foarte mult. Ea este o creatie a lui Dumnezeu extraordinara. Va dati seama ce putere are o femeie sa te scoata dintr-o stare amarata. Faptul ca un barbat stie ca acasa are parte de o iubire desavarsita il face sa munceasca, sa castige razboaiele, sa-si rezolve problemele.

Sa stiti ca femeia nu gandeste simplu. Chiar daca nu e invatata, ea are o putere de patrundere deosebita si e mult mai realista decat un barbat. Ea are inca de astazi un sentiment pentru ziua de maine. Insa noi discutam, rationalizam niste lucruri, dar in iubire nu este nimic rational.

/sfaturiortodoxe.ro/

http://logos.md/2009/11/24/femeia-in-viziunea-parintelui-arsenie-papacioc/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Mirela, sa ne mai scrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Buna fetele!
Ioanact sunt ortodoxa, merci ca m-ai trecut in listuta.

http://lt2m.lilypie.com/rhiBp3.png
sa devin !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Verygu felicitari pt .
Mirela si eu as mai cere parerea unui doctor, tin pumnii sa se rezolve totul cu bine.
Noce o sa incep si eu de astazi sa spun cate un psalm la ora 9, eu singura nu prea ma rog, asa daca am cu cine poate imi fac curaj.
Alina la multi ani sotului si fetitei.

http://lt2m.lilypie.com/rhiBp3.png
sa devin !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miralex spune:

fetelor nu stiu ce sa mai cred dr la care merg este din bucuresti si este un profesor f bun ,am auzit despre el numai de bine tot el mi-a urmarit si prima sarcina si mi-a dat tartamentul bun pt ca am avut amenintare de avort pana in luna a v a si ce mi-a spus el la eco mi-au spus si la morfofetala la sanador si la medlife (asta la prima sarcina) acum el spune ca ori a fost o eroare genetica ori sarcina mea s-a format f aproape de fibrom pt ca am uitat sa va spun ca am avut un fibrom de 1.5 cm iar acum in 2 luni deja are 3cm si el zice ca a furat sange de la sarcina si de aceea s-a intamplat asa. tot el imi spusese inainte de a ramaane ca s-ar putea sa se retaraga in sarcin dar ca oricum e bine sa incerc sa raman insarcinata inainte de o eventuala operatie.acum el a zis ca sambata sa mai facem o eco si daca rezultatul este acelasi sa-mi faca chiuretaj ca sa fiu sigura ca elimin tot si nu fac vreo infectie pt ca eu sunt alergica la multe antibiotice, dar eu sunt ingrozita de cuvantul chiuretaj.
Deci prea multe probleme am ca sa va mai incarc si pe voi cu ele.
si asa sunteti niste dulci nici nu stiti cat au contat sfaturile voastre pt mine.
Va sarut dulce si Domnul sa va aiba in paza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

Ziua buna fete dragi si Cipicah,

alina Multa sanatate parintelui Ciprian si Justinei de ziua numelui. Multi ani si fericiti impreuna! Cu scuzele de rigoare pentru intarziere... am fost plecata de acasa abia ce m-am intors.

miralex bine ai venit la rugaciune! Dumnezau ii Mare si ne vrea binele. daca iti va fi spre folos sa mai ai prunci ii vei avea. Nu dispera, bucura-te de cee' ce ai si spera la mai mult fara sa cazi in pacatul deznadejdii. Noi iti suntem alaturi.

verygu Felicitari pentru minune de fetita Patricia Nicoleta! Domnu sa o creasca mare si frumoasa.

Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Doamne Ajuta!

Multumim mult fetelor pr urari!
Dumnezeu sa va asculte rugaciunile.

UN NOU CAPITOL DE RUGACIUNE!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput