Razbunarea bonei batause ?!?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

da, da, da, foarte bine zice LadyJ. Politetea si recunoasterea greselii dezarmeaza.

Mai, totusi, cum pot eu recunoaste ca in Bucuresti e violenta mama-mama, daca mie in viata mea nu mi s-a intamplat nimic?? Absolut nimic!! (sper sa nu va enervez iar , va reamintesc ca am lucrat un an chiar in Ferentari si tot n-am fost injurata sau batuta).

In plus, am capatat un stil tampit de a traversa (am traversat o data pe rosu crezand ca e verde si era sa ma calce o masina) si tot nu ma injura nimeni.
Traveresez asa la trecerile fara semafor:
- prind un moment in care nu e mare coloana de masini (evit sa sar in fata masinilor :))
- cobor pe trecere
- ma uit in stanga
- soferul care se apropie imi face semn sa trec
- eu zic 'mersi', dar astept sa se opreasca complet masina
- trec repede (ma gandesc ca poate omul ala are alta treaba decat sa ma studieze pe mine cum ma plimb alintat pe trecerea de pietoni)
- ma opresc la mijlocul trecerii
- de obicei, masinile sunt deja oprite
- daca nu, ma uit in dreapta, vad soferul care imi face semn sa trec
- astept sa opreasca de tot + daca estimez ca masina din spate are o viteza prea mare, astept sa incetineasca si aia
- zic 'mersi' (uneori zambesc) si trec repede.
- nici o injuratura

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai sa razi poate, dar si eu cam tot asa traversez

pentru ca sunt mica de statura, uneori se intampla sa nu vad daca pe banda de langa axul drumului vine alta masina, daca cea de pe banda de langa trotuar a oprit deja la trecerea de pietoni; si atunci trec repejor prin fata masinii oprite, dar intind gatul (ca altfel n-am cum sa descriu) sa vad daca pe banda 2 vine vreunul cu viteza mare, sa nu ma ia din plin, chiar daca sunt pe trecerea de pietoni si pe banda 1 sunt masini oprite; sotia unui cunoscut de-al nostru asa a fost accidentata pe trecerea de pietoni, a avut mare noroc si a scapat cu viata, insa cu fracturi destul de grave...

iar cand merg cu masina, cu sotul meu (eu nu am permis), ma enerveaza la culme unii varstnici care traverseaza fara sa se asigure, ii vezi cum pun capul in pamant sau se uita fix in directia opusa (stanga in loc de dreapta) si se "arunca" pe trecerea de pietoni, chiar daca vin masini in coloana, pe 2 benzi...ma enerveaza si pustimea care traverseaza agale, vorbind la mobil...soferii care nu semnalizeaza depasirea, trecerea de pe o banda pe alta sau virajul la dreapta/stanga...cei care parcheaza aiurea, "furand" spatiu de parcare sau incurcand circulatia pe sosea/trotuar...

si, cu toate ca la noi in ploiesti ai zice ca se circula relativ normal in comparatie cu nebunia din bucuresti, am asistat, ce-i drept o singura data, la o faza cu taiat calea, oprit masini, dat jos cu bata si coada de topot/tarnacop, s-au altoit soferii intre ei, si cu pumnii, si cu batele, unul cred ca s-a ales cu mana rupta chiar...eram paralizata de frica pe trotuar, parca vedeam o scena de film, nu violenta reala, imi batea inima nebuneste si nu stiam unde sa ma uit dupa un loc ferit, sa nu ma trezesc eu cu ceva in cap (distanta pana la batausi era de 2-3 m)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

n-am idee daca are relevanta, da' oricum e mai relevant decat titlul topicului, asa ca imi linistesc constiinta si scriu: citind topicul asta am simtit o nevoie acuta sa-mi verific buletinul (ca de cateva luni am si dovada oficiala ca stau in Bucuresti, in ultimii 13 ani n-o aveam).

si nu oriunde in Bucuresti, ci in Rahova, mancatz-ash daca de stat stau aici doar de cateva luni, de lucrat lucrez in zona de 3 ani (e drept, daca ne-ntrebi, cred ca nu zicem ca firma-i in Rahova, ci in zona 13 Septembrie, ca suna mai bine ).

si cam tot de 3 ani conduc zilnic. in zona. pentru necunoscatori, nu-i cea mai "stilata" zona a Bucurestiului. in fiecare dimineata imi petrec cateva minute intr-o intersectie a caii Rahova, incercand sa fac stanga. inca n-am vazut vreo bata decat la tv. daca spun ca nici claxon in intersectia aia n-am auzit, cred ca intra la scenarii sf.

o singura haraiala in trafic mi-o amintesc - dar nu aici, ci pe la gara de nord. mai precis dupa gara, cand un smecher incerca sa-mi taie fata - de fapt el incerca sa-mi explice ca-i dreptul lui sa intre pe "a treia banda" in conditiile in care strada pe care incercam sa intram era cu fix doua benzi, da' fix, la modul ca nu te simti in largul tau cu troleul pe banda intai. intamplator cam tin mereu geamul de la sofer deschis, fumatoare fiind, asa ca-l intrebam daca vrea sa ajunga taman pe scaunul soferului sau se mai gandeste nu-i venea sa creada ca nu franez speriata, si nu stiu daca a inteles cand i-am zis ca masina e de firma si mai avem vreo 3 in parcare, deci nu pierd nimic daca-mi sterge portiera sau ia oglinda mea cu el. s-a oprit cand ni s-au pupat oglinzile.

cum spuneam, cred ca-s off topic, da' nu chiar la fel de off topic cu "tipic romanesc", "tipic pentru Bucuresti" sau "tipic pentru Rahova" eventual. nici la fel de off ca un titlu despre care pana si autoarea recunoaste ca nu-i deloc cea mai plauzibila varianta... d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Hai ca iar ma intrerupeti de la treburile mele si ma faceti sa va raspund (scutiti-ma de: "da cin' te roaga sa iti rupi din timpul tau pretios...").
In primul rind, mai fetelor soferite, nu trebuie sa uitati ca voi din nascare sinteti tolerate pardon, adica partea masculina este mai indulgenta cu partea feminina. Nu cred ca exista riscul ca voi sa va treziti cu o bata in cap (decit daca ne referim la psihopati cu acte in regula), cel mult, poate capatati o invitatie la o cafea. Cu riscul de a-mi atrage ura feministelor convinse, va spun ca multi barbati soferi prefera sa fie politicosi cu o soferita, decit sa isi riste viata facind invers . Asadar concluzionind (mda stiu, m-am plictisit sa gindesc conform semnaturii mele..., ar zice citiva...), faptul ca forumul acesta este format din 95% femei si in lipsa partii masculine care sa echilibreze balanta, conduce la o concluzie evidenta, fireasca: "Nu exista violenta, pt. ca aceasta nu mi s-a intimplat mie".
Acum, eu nu vreau sa va conving ca exista o violenta stradala care sa nasca fobii printre voi, insa pastrati echilibrul si nu negati realitatile altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

am zis ca n-am vazut bata, nu ca n-am luat-o dupa ceafa

nu neg nicio realitate, dar nu cred ca romanii au inventat bata de baseball, nici ca au fost primii si singurii care-au folosit-o si in afara terenului.

http://www.nbc-2.com/global/story.asp?s=12760266

tipic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Grace, normal ca exista violenta stradala in Ro.

Daca vrei sa faci o comparatie cu Frankfurt, nu uita ca diferenta sta fix in supravegherea strazilor care exista in Frankfurt, prin camere sau prezenta politistilor(civili sau uniforma).

Aminteste-ti ca acum circa 14 zile in Bahnhofsviertel s-a tras cu arma, o persoana a fost impuscata. Pe strada. E doar un exemplu.

Sigur ca modul in care se circula nu sufera comparatie deloc.

Offenbach aber..ist wie ein kleines Bukarest, oder?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca vrei sa faci o comparatie cu Frankfurt, nu uita ca diferenta sta fix in supravegherea strazilor care exista in Frankfurt, prin camere sau prezenta politistilor(civili sau uniforma).

Aminteste-ti ca acum circa 14 zile in Bahnhofsviertel s-a tras cu arma, o persoana a fost impuscata. Pe strada. E doar un exemplu.

Nu contrazic ca nu exista violenta in alte parti ale lumii, putem face chiar o statistica daca vrei, cine, unde se impusca mai des, da cu parul/bata mai tare.... Insa nu despre asta era problema... haloooo, sint singura pe felie? putem vorbi de cite nuante de culori vrei tu, dar in final, noi vroiam sa vorbim de aceeasi nuanta, egal cite altele mai exista....

Cit despre Offenbach, care are o reputatie destul de indoielnica printre orasenii din Frankfurt, pot doar sa iti spun ca isi merita reputatia. Pe placuta lor de inmatriculare la masina este inregistrat, evident OF, de la Offenbach. Traducerea de la Of este, pt. cei glumeti dar realisti in acelasi timp : "ohne Führerschein" akka "fara carnet de conducere". Ceea ce inseamna, cind vezi o asemenea placuta de inregistrare: "Fereste-l! Ia-o pe alt drum!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Citat:

Nu contrazic ca nu exista violenta in alte parti ale lumii, putem face chiar o statistica daca vrei, cine, unde se impusca mai des, da cu parul/bata mai tare.... Insa nu despre asta era problema... haloooo, sint singura pe felie? putem vorbi de cite nuante de culori vrei tu, dar in final, noi vroiam sa vorbim de aceeasi nuanta, egal cite altele mai exista....

Aha, deci tu erai suparata ca a intervenit Denizel si-a scris ce-a scris?
Zi-mi sa stiu, ca pare-se ne intelegem de numa numa la topicul asta, e o varza de nedescris.

Deci, lasa ca nu neaga nimeni violenta din Bucuresti, asa cum niciun neamt sau cel putin niciun frakfurter nu neaga metodele de sofat ale celor cu OF pe placuta.

Mergi la inceput

Citat:

Aha, deci tu erai suparata ca a intervenit Denizel si-a scris ce-a scris?
Zi-mi sa stiu, ca pare-se ne intelegem de numa numa la topicul asta, e o varza de nedescris.

Deci, lasa ca nu neaga nimeni violenta din Bucuresti, asa cum niciun neamt sau cel putin niciun frakfurter nu neaga metodele de sofat ale celor cu OF pe placuta.

No, nu eram suparata pe Denizel, eram doar un pic otarata pe inegalitatea si inadvertenta dintre mesaje...

Asa este, facuram o varza mai mare din varza care era deja..., mea culpa, ma duc sa ma plimb prin Offenbach ca pedeapsa...

PS. daca ai fost pe aici, de ce nu mi-ai dat un semn, mi-ar fi placut sa ne intilnim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Hai ca iar ma intrerupeti de la treburile mele si ma faceti sa va raspund (scutiti-ma de: "da cin' te roaga sa iti rupi din timpul tau pretios...").
In primul rind, mai fetelor soferite, nu trebuie sa uitati ca voi din nascare sinteti tolerate pardon, adica partea masculina este mai indulgenta cu partea feminina. Nu cred ca exista riscul ca voi sa va treziti cu o bata in cap (decit daca ne referim la psihopati cu acte in regula), cel mult, poate capatati o invitatie la o cafea. Cu riscul de a-mi atrage ura feministelor convinse, va spun ca multi barbati soferi prefera sa fie politicosi cu o soferita, decit sa isi riste viata facind invers . Asadar concluzionind (mda stiu, m-am plictisit sa gindesc conform semnaturii mele..., ar zice citiva...), faptul ca forumul acesta este format din 95% femei si in lipsa partii masculine care sa echilibreze balanta, conduce la o concluzie evidenta, fireasca: "Nu exista violenta, pt. ca aceasta nu mi s-a intimplat mie".
Acum, eu nu vreau sa va conving ca exista o violenta stradala care sa nasca fobii printre voi, insa pastrati echilibrul si nu negati realitatile altora.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

ha ha :)) N-ai nimerit-o nici de data asta, Grace :). Asta fiindca, iarasi, ai tinut neaparat sa tragi o concluzie care sa te convinga ca tot mai bine e acolosa, la tine .
Eu nu conduc! Paf!
Nu vreau sa conduc.
Nu-mi place sa conduc.
Nu simt ca as face treaba buna conducand. Un autovehicul .
Asadar, toate experientele mele din masina (adica nu aud injuraturi, nu vad bate sau semne obscene) sunt cu mine pe scaunul din dreapta si cu un barbat pe scaunul soferului.
Sa nu-mi zici acuma ca barbatul nu e injurat/cotonogit fiindca pe scaunul din dreapta sade o prea gratioasa domnita :)). Nu ca nu s-ar potrivi realitatii :p, da' ar fi prea de tot sa schingiuim intr-atata argumentatia :)))).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput