Razbunarea bonei batause ?!?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Grace spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel 2 si 1/2-1 ![]() Grace, cea mai buna dovada a faptului ca in Bucuresti e traibil e aia ca eu sunt aici si ca nu a existat pana acum calatorie din care sa nu ma intorc bucuroasa si nerabdatoare in Romania. Sau ca as putea sa plec oricand de aici, dar nu consider ca e cazul sa o fac. Nu stiu daca si peste 5 ani o sa pot pleca la fel de usor de aici, dar acum nu am vreo dorinta sa plec si nici disperarea ca daca nu plec acum o sa regret peste 10 ani. E drept, nu urmaresc stirile de la ora 5, sunt suficient de mizantropa incat sa stiu ca nu e cazul sa pretind ca toata lumea sa-mi zambeasca si sa-si declare admiratia/interesul pentru mine, sunt suficient de hatra incat sa ma sperie mai tare obsesia pentru ordine decat lipsa pe alocuri (sau totala ![]() ![]() |
Off topic: Denizel, stiu cccc cochetai cu ideea de a emigra.... deci ai hotarat sa nu.... tot e bine ca ai luat o decizie intr-un final.... Eu nu doresc sa influentez pe nimeni sa plece, mi-e fix paralel (scuze de sinceritate) pt. ca fiecare intr-un final trebuie sa accepte si sa traiasca cu deciziile sale....
Eu am reactionat la mesajele tale numai pt. ca m-a durut insensibilitatea ta vizavi de: victime, infractionalitate, luare in deridere nu numai a victimeleor ci si a fetelor care au scris care ce-au mai patit, auzit, ignorarea realitatii bucurestene a altora.
Cit despre politete, cred ca gresesti un pic pe undeva: a fi politicos nu inseamna a fi fals, ci bine crescut. Politetea face parte din educatia zilnica a copiilor iar adultii o aplica fara nici un stres (ma refer la nemti si nu numai). In partile din lume unde se pune accent pe politete, din 3 cuvinte unul este cu please sau bitte. Se face asta pt. identificarea si respectarea fiecarei entitati, pt. a facilita o comunicare respectuoasa si placuta intre interlocutori, in general extrem de necesara in relatiile interumane. Noi, eu, nu am fost crescuta asa. Dar ma straduiesc sa ma adaptez. Ce vroiam sa spun de fapt, este ca politetea nu vine din falsitate ci din oroarea de a nu te comporta grobian. La cei mai multi. La ceilalti care nu simt asta venal, da, o poti numai fatarnicie, dar asta este cu mult mai preferabila decit reversul ei.
Cit despre ordine... hmmmm... esti sigura ca preferi lipsa ei? Pt. ca pt. mine e f. simplu: no ordine = haos. Haosul aduce totul cu sine, iar sinele tau se afla in haos. Eu nu pot trai asa. Te admir daca tu poti.
On topic: CorinaDani, referitor la subiectul tau, intrebarea nu este cine este de vina ci de ce. Daca afli raspunsul la de ce, stii si cine a facut asta. Sa facem scenarite pe seama unei bone de 62 de ani, mie personal mi se pare mult prea nebulos. Nedrept si inutil.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
denizel spune:
citat din mesajul lui Grace Off topic: Denizel, stiu cccc cochetai cu ideea de a emigra.... deci ai hotarat sa nu.... tot e bine ca ai luat o decizie intr-un final.... Eu nu doresc sa influentez pe nimeni sa plece, mi-e fix paralel (scuze de sinceritate) pt. ca fiecare intr-un final trebuie sa accepte si sa traiasca cu deciziile sale.... Eu am reactionat la mesajele tale numai pt. ca m-a durut insensibilitatea ta vizavi de: victime, infractionalitate, luare in deridere nu numai a victimeleor ci si a fetelor care au scris care ce-au mai patit, auzit, ignorarea realitatii bucurestene a altora. Cit despre politete, cred ca gresesti un pic pe undeva: a fi politicos nu inseamna a fi fals, ci bine crescut. Politetea face parte din educatia zilnica a copiilor iar adultii o aplica fara nici un stres (ma refer la nemti si nu numai). In partile din lume unde se pune accent pe politete, din 3 cuvinte unul este cu please sau bitte. Se face asta pt. identificarea si respectarea fiecarei entitati, pt. a facilita o comunicare respectuoasa si placuta intre interlocutori, in general extrem de necesara in relatiile interumane. Noi, eu, nu am fost crescuta asa. Dar ma straduiesc sa ma adaptez. Ce vroiam sa spun de fapt, este ca politetea nu vine din falsitate ci din oroarea de a nu te comporta grobian. La cei mai multi. La ceilalti care nu simt asta venal, da, o poti numai fatarnicie, dar asta este cu mult mai preferabila decit reversul ei. Cit despre ordine... hmmmm... esti sigura ca preferi lipsa ei? Pt. ca pt. mine e f. simplu: no ordine = haos. Haosul aduce totul cu sine, iar sinele tau se afla in haos. Eu nu pot trai asa. Te admir daca tu poti. On topic: CorinaDani, referitor la subiectul tau, intrebarea nu este cine este de vina ci de ce. Daca afli raspunsul la de ce, stii si cine a facut asta. Sa facem scenarite pe seama unei bone de 62 de ani, mie personal mi se pare mult prea nebulos. Nedrept si inutil. O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
Grace, ma faci sa devin serioasa (s-ar putea ca asta sa fie ceva ce o sa ma transforme in nesuferita), deci sa renunt la micile trucuri (care s-au vrut cat de cat vesele) cu care am incercat sa parez lipsa ta de sensibilitate.
Din punctul meu de vedere, din punctul de vedere al unei persoane care a fost crescuta in respect pentru "va rog" si "multumesc", mi se pare cel putin lipsa de sensibilitate ce faceti tu sau Alina.
Ce faci tu = sa amintesti atunci cand consideri necesar, cat e de mizerabila viata noastra din Romania in comparatie cu viata ta in tara de adoptie (pe care ne-o sugerezi a fi incomparabil mai buna sub multe aspecte).
Asa ceva - in opinia unui om crescut in respect pentru "va rog" si "multumesc", sau, asa cum ai zis, in respect pentru fiecare entitate - nu se face. Niciodata!
Daca mai pui la socoteala si faptul ca pentru multi useri DC emigrarea in conditii decente e ceva aproape imposibil (deci sunt nevoiti sa ramana in "mizerie"), obtii un tablou complet al sensibilitatii politetii tale fata de semeni. Nu se reduce totul la danke si bitte.
Ce face Alina = eu sper sa plec si simt nevoia sa ma incurajez aratandu-le userilor DC (repet, pentru multi emigrarea in conditii decente e ceva aproape imposibil, la fel de imposibila ca investitia intr-un curs de bucatari. Se cauta bucatari mai nou) cat e de mizerabil locul din care eu voi pleca iar ei vor ramane.
Iarasi, asa ceva nu se face. Niciodata.
Daca tii neaparat sa capeti curaj si certitudini, exista oglinda, exista preoti, exista psihologi, exista partenerul cu care pleci.
Si, da, mai exista fereastra uneori, dar nu ajuta pe nimeni exercitiul tau de sinceritate pentru ca s-ar putea sa fie deformat ingrijorator de dorinta de a pleca.
Da, am cochetat cu ideea emigrarii. Acum 11 ani. Acum 11 ani nu iesisem din Romania nici macar pana la Varna. Si nici nu faceam confesiuni pe vreun forum.
Pt. ca pt. mine e f. simplu: no ordine = haos. Haosul aduce totul cu sine, iar sinele tau se afla in haos. |
+
O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
![](icon_smile_cool.gif)
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
Grace spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui denizel Grace, ma faci sa devin serioasa (s-ar putea ca asta sa fie ceva ce o sa ma transforme in nesuferita), deci sa renunt la micile trucuri (care s-au vrut cat de cat vesele) cu care am incercat sa parez lipsa ta de sensibilitate. Din punctul meu de vedere, din punctul de vedere al unei persoane care a fost crescuta in respect pentru "va rog" si "multumesc", mi se pare cel putin lipsa de sensibilitate ce faceti tu sau Alina. Ce faci tu = sa amintesti atunci cand consideri necesar, cat e de mizerabila viata noastra din Romania in comparatie cu viata ta in tara de adoptie (pe care ne-o sugerezi a fi incomparabil mai buna sub multe aspecte). Asa ceva - in opinia unui om crescut in respect pentru "va rog" si "multumesc", sau, asa cum ai zis, in respect pentru fiecare entitate - nu se face. Niciodata! Daca mai pui la socoteala si faptul ca pentru multi useri DC emigrarea in conditii decente e ceva aproape imposibil (deci sunt nevoiti sa ramana in "mizerie"), obtii un tablou complet al sensibilitatii politetii tale fata de semeni. Nu se reduce totul la danke si bitte. Ce face Alina = eu sper sa plec si simt nevoia sa ma incurajez aratandu-le userilor DC (repet, pentru multi emigrarea in conditii decente e ceva aproape imposibil, la fel de imposibila ca investitia intr-un curs de bucatari. Se cauta bucatari mai nou) cat e de mizerabil locul din care eu voi pleca iar ei vor ramane. Iarasi, asa ceva nu se face. Niciodata. Daca tii neaparat sa capeti curaj si certitudini, exista oglinda, exista preoti, exista psihologi, exista partenerul cu care pleci. Si, da, mai exista fereastra uneori, dar nu ajuta pe nimeni exercitiul tau de sinceritate pentru ca s-ar putea sa fie deformat ingrijorator de dorinta de a pleca. Da, am cochetat cu ideea emigrarii. Acum 11 ani. Acum 11 ani nu iesisem din Romania nici macar pana la Varna. Si nici nu faceam confesiuni pe vreun forum.
+
![]() Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" ![]() |
Denizel, eu am crezut ca m-am facut destul de inteleasa. Se pare ca nu. Repet, eu am reactionat la acest topic ca urmare a mesajelor tale zeflemitoare atunci cind se vorbea despre violenta fizica sau verbala care exista, se intimpla, chiar topicul de fata descriind un incident de acest gen. Referitor la ultimul tau mesaj, este destul de clar ca tu raspunzi acum la multe dintre discutiile care s-au purtat de-a lungul anilor pe forum. Este clar ca ai ajuns sa ai niste corzi sensibile care se ating destul de usor la pronuntarea anumitor cuvinte. Imi pare rau... ma retin sa iti dau niste sfaturi, desi tu mi-ai servit citeva.
Iar semnatura nu mi-o schimb in ruptul capului pt. ca ma reprezinta. Pina la un punct....
![](icon_smile.gif)
PS gata? am terminat cu cearta? nu de alta, dar cu tine parca as discuta chestii mai serioase, nu prostioare de-astea gen gradi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
alina023 spune:
Denizel, lasand la o parte faptul ca m-ai acuzat de lipsa de politete (asta spus frumos, impachetata bomboana!) vad ca ma cunosti foarte bine si mi-ai lipit o eticheta foarte faina direct in frunte. Nu pot sa spun decat "multumesc!" (uite ca mai sunt si alte persoane pe forum care stiu sa spuna "multumesc!").
Tu stii ca ti-am apreciat interventiile de foarte multe ori, insa a te erija in cunoscatoarea adevarului absolut nu cred ca este faire oricum ai lua-o. Nu are sens sa povestesc ce si cum simt eu despre Romania, dar te asigur ca ceea ce ai scris tu m-a ranit profund (mai ales stiind ca nu este adevarat). Iti multumesc inca o data si ma retrag de la subiect cu speranta ca vei invata la un moment dat sa pui oarecare manusi atunci cand ti se vorbeste civilizat.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
denizel spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Grace
Denizel, eu am crezut ca m-am facut destul de inteleasa. Se pare ca nu. Repet, eu am reactionat la acest topic ca urmare a mesajelor tale zeflemitoare atunci cind se vorbea despre violenta fizica sau verbala care exista, se intimpla, chiar topicul de fata descriind un incident de acest gen. Referitor la ultimul tau mesaj, este destul de clar ca tu raspunzi acum la multe dintre discutiile care s-au purtat de-a lungul anilor pe forum. Este clar ca ai ajuns sa ai niste corzi sensibile care se ating destul de usor la pronuntarea anumitor cuvinte. Imi pare rau... ma retin sa iti dau niste sfaturi, desi tu mi-ai servit citeva. Iar semnatura nu mi-o schimb in ruptul capului pt. ca ma reprezinta. Pina la un punct.... ![]() PS gata? am terminat cu cearta? nu de alta, dar cu tine parca as discuta chestii mai serioase, nu prostioare de-astea gen gradi. O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
ha ha, concluzia
![](icon_smile_big.gif)
Ca una care a facut cunostinta cu politetea si respectarea oricarei entitati , nu crezi ca mai la indemana ar fi fost o concluzie in care sa incluzi o reactie normala la lipsa empatiei fata de semenii mai putin norocosi si a exagerarilor fara rost? :)
P.S. Pai, nu ma certam, ti-am mai zis doar. Incercam doar sa fac din armasar, tantar la loc.
Violente fizice si verbale exista oriunde in lume si nu vad de ce as accepta disecarea unei violente izolate in contextul ridicarii ei la rang de lege tipic romaneasca sau in cel al terapiei gratuite in vederea acomodarii cu propriile decizii.
Asa cum am mai spus, departarea (ca si dorinta de a pleca) ingroasa cam prea tare contururile.
Daca vrei, mai degraba as fi alertata de furtisagurile din Romania sau de conceptia "unde da mama creste" decat de povesti cu soferi + bate, bucuresteni injurati pe trecerile de pietoni si nebuni care pocnesc batrani ce se plimba pe trotuar.
Sau, daca vrei, iti povestesc aventurile mele naucitoare cu tzipaciosul si nepoliticosul Herr Brader din Austria
![](icon_smile_big.gif)
sau, daca Austria nu e in lista ta Favorites, iti dau lista cu tari in care nu mai vreau sa merg nici macar in vacanta :)).
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
denizel spune:
Alina, dialogul cu Grace nu e privat, poate te lamuresti daca citesti ce i-am spus ei.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Grace spune:
Denizel, o sa ne mai intilnim la alte topice adecvate pt. ca acum ma apasa constiinta.... iar am deturnat un subiect.... imi cer scuze autoarei topicului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Mie mi se pare destul de normal sa mananci bataie in Bucuresti pentru ca ai deranjat pe cineva in trafic, indiferent daca ai sau nu dreptate. Doar nu se doteaza baietii cu maciuci in masini ca sa omoare cate o musca.
Daca asta e specific romanesc, nu cred ca o hotaram aici, dar, cu siguranta, fapta are puternice accente romanesti si, mai ales, actuale.
Eu am scapat de bataie pana acum, dar am fost amenintat, injurat de multe ori. Poate oi fi o catastrofa pe sosea...
Culmea este ca in alte tari n-am patit asa ceva, dar ma gandesc ca n-am inteles eu limba.
Nu cred ca putem sti de ce a mancat bataie Olteanu, dar asta cu soferia este perfect plauzibila.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
denizel spune:
Normal, normal sa mananci bataie fiindca ai deranjat pe cineva in trafic?????
Adica, aglomerat rau, caldura de mori, vrei sa treci de pe banda 1 pe banda 3, semnalizezi stanga, te bagi incetisor (adica fara sa fortezi) in fata cate unuia si risti sa fii luat la bataie. Mai, sa fie... Doar daca ai o zi ingrozitor de ghinionista s-ar putea sa fii claxonat de un taximetrist (astia sunt cu capsa pusa mereu ).
Iar daca chiar te-ai trezit prea tarziu si trebuie sa treci rapid pe banda 3, o mana ridicata face minuni. Nici macar taximetristii nu te claxoneaza.
Mai, cum conduceti voi? :))))
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
ladyJ spune:
Mai, dar voi chiar nu va dati seama de ca viata asta de bucuresti este o roata care se invarte fara a produce nimic?De ani de zile!
Sa ma explic
Toata lumea zice ca in Bucuresti sunt foarte agresivi oamenii. Soferii sunt mega periculosi, te iau una doua la bataie. Credem cu atata tarie in violenta generala incat o luam ca lege, LEGE, ajungem sa traim jungla bucuresteana, careia tot noi i-am pus temeliile.
Gandim ca e asa si chiar facem sa fie asa, pentru ca gandim ca-i asa si deci trebuie sa fie asa :-))
Pe mine m-a injurat un singur taximetrist, si asta din vina mea. I-am taiat fata pentru ca ma grabeam a naibii de tare. M-a claxonat, a mers in paralel cu mine si m-a facut ..in toate felurile. Reactia mea? Ignor. Mai tare s-a enervat.STIAM ca eu am gresit si putea evita tornada de injuraturi cerandu-mi scuze. Mana ridicata, aia de care zice denizel. Sau puteam sa cer permisiunea cu un mare zambet pe buze, de a intra in fata lui. Puteam nu?
Actele politicoase, si mai ales A -TI CERE SCUZE CAND AI GRESIT , fac minuni! Dezarmeaza.
Dar cum noi suntem toti cu frica de bau bau, folosim atacul ca metoda de aparare. Si de asta zic..o roata care tot merge asa in gol.
Nu sariti, ca nu neg procentul de violenta din capitala. El exista. Spun doar ca foarte multe cazuri nasoale ar putea fi evitate fiind fair-play si gandindu-ne ca cei din trafic sunt si ei oameni, ca noi. Nu masini setate sa te kilareasca doar pentru ca esti blonda si ai masina.