Romania vazuta din America

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Viviana, in ce stat esti?

Eu sunt indragostita de America. E drept, n-am stat mai mult de 3 saptamani o data, dar de cate ori am fost descopeream ceva nou, intelegeam ceva mai profund.

In topul preferintelor mele se afla zambetele. Niciodata nu am primit atatea zambete ca in America. Nu zambetele comerciantului care vrea sa-ti vanda pantoful, zambetul celui de pe strada care trece pe langa tine , nu stie cine esti si nici nu iti va vorbi vreodata.

Politetea. Daca te atinge cineva din greseala cu cotul, umbrela, geanta..isi cere scuze. Se uita la tine si-si cere scuze.

Nu stiau toti cei cu care am vorbit unde e Romania. Dar stiau de Transilvania. Ahh..dracula!

In America am inteles ce inseamna clientul pentru comerciant, fie el din gastronomie sau nu. Service ca la carte, americanul iti ia banul din buzunar atat de frumos, incat nu iti pare rau deloc.

Usuritatea(EDIT..Usurinta am vrut sa scriu) cu care intri in vorba cu strainii e proverbiala. Sunt curiosi, intreaba diferite lucruri despre Europa, mai ales cei care n-au fost niciodata aici.
Cei care au fost in Europa au vizitat mai ales Germania, si admira organizarea cu curatenia acestei tari.

Cum se vede Romania din America? Abia se vede. E departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Politetea imi lipseste si mie peste tot, in trafic, pe trotuar, la iesirea sau intrarea din magazin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

viviana, eu votez cu Romania. Sorry, dar nu pot altfel, aici e sufletul meu.

Cat despre Statele Unite, ar fi multe de spus, dar no.

Zici tu ca acolo toata lumea zambeste. Cum spunea o colega de liceu plecata ca baby-sitter acolo, "astia ti-ar zambi si daca ai pica mort in mijlocul strazii". Pentru ca ei i se stricase masina intr-un cartier rau famat (ghinion!) si nimeni din cei opriti pe strada nu a vrut sa o ajute. Decat cu un zambet.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Iar despre inocularea copiilor... Cu valorile pe care am invatat sa le pretuiesc de la parinti - politetea, bunul-simt, mila, dorinta de a ajuta s.a.m.d. Da' nu cu Hannah Montana.

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Mergi la inceput

Ah, si reintoarcerea... Cand Romania va fi perfect aliniata normelor si standardelor UE, vei putea sta linistita in SUA, ca nu vei mai avea pentru ce sa te intorci. Parerea mea, de romanca trista care vede ca toate se duc pe rapa, ca "asa zice standardu' ".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Iar despre inocularea copiilor... Cu valorile pe care am invatat sa le pretuiesc de la parinti - politetea, bunul-simt, mila, dorinta de a ajuta s.a.m.d. Da' nu cu Hannah Montana.

Bunny draga,
De ce crezi ca americanii nu-si cresc copii in spiritul bunului simt, al politetei si dorintei de a ajuta?? Si in Romania si in USA sunt familii de 2 feluri: unii care se tin de capul copiilor, ii educa si le ofera o educatie si cultura pentru familie, si a doua categorie care fac copii numai sa fie acolo la numar.
In urma cu vreo 3 ani cred cand si fiica-mea a descoperit-o pe Hannah-Montana asta - vorbeam cu o prietena din Romania care are si fata de varsta ficei mele si mi-a spus ca i-a cumparat nu stiu ce papusa Hannah-M., ca i-a luat ghiozdan tot cu chipul aleia si de astea. Deci mergea pas la pas cu moda Hannah-Montana de aici poate mai indarjita ca mine pentru ca in Ro a dat bani grei pentru toate astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Politetea imi lipseste si mie peste tot, in trafic, pe trotuar, la iesirea sau intrarea din magazin.
http://mamasiiubita.blogspot.com/

Da, mai ales in Tulcea. Nu cred ca am vazut in nici un oras in care am fost in lumea asta o lipsa de politete mai mare ca in Tulcea.

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Ah, si reintoarcerea... Cand Romania va fi perfect aliniata normelor si standardelor UE, vei putea sta linistita in SUA, ca nu vei mai avea pentru ce sa te intorci. Parerea mea, de romanca trista care vede ca toate se duc pe rapa, ca "asa zice standardu' ".

Asa ma gindeam si eu, romanu' stie cel mai bine. Ce atita Europa, America?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Beren, standardizarea si poate la figurat spus uniformizarea am perceput-o, am simtit-o dar nu m-a deranjat. Romanii stabiliti aici vorbesc cu usoara nemultumire despre asta. Dar nativul american nu.
Distantele.... Oh, sunt inca la stadiul in care ma distreaza. Ceea ce nu pot spune despre "oamenii muncii".
Aglomeratiile in orele de varf, mai ales la jonctiunile de autostrazi si la intrarea in orase chiar daca sunt 6 benzi pe sens ii streseaza pe multi.

Denizel, nu as spune nimic rau nici de bcucuresteni si nici de tara mea. Hei, chiar m-am gandit sa te sun da' astia de la Vodafone mi-au dat un pret de roaming de 2,20 euro/minut.

Ladyj sunt in California (Golden State), mai la sud, pe langa LA. Sunt indragostita de tot ce am vazut pe aici. In fiecare an, dupa ce plec, imi promit ca nu ma mai intorc din cauza zborului prea lung. Dar, prin mai, o data cu apropierea vacantei scolare ma apuca dorul. Este foarte greu sa fii cu sufletul impartit intre 2 continente.

Inocularea
Depinde de valorile si educatia pe care ti le transmite familia, dar la un moment dat iesit din "chingile" parintesti amprenta mediului lasa urme. Cred ca, aici, ar trebui sa intervina educatia in scoala. Numai ca la noi orice incercare cat de mica de patriotism este, inca, confundata cu marsurile si mitingurile din perioada de trista amintire.

Zambetele si bunavointa vin din suflet. Nu reprezinta un stereotip. Si sincer, nici nu cred ca lipsurile ar trebui sa reprezinte cauza principala. Unde sunt zambetele celor fara probleme?

Ce m-a dezamagit, totusi:
- autostrazile. Asfaltul lasa de dorit, iar pe zeci de mile se poate sa nu gasesti nicio iesire pentru nevoi.
- mancarea cu care nu ma pot obisnui. Dulciurile prea dulci, BBQ cu sos dulce, fructele fara gust. Aici li se spune "plastic taste".
- cafeaua pe care ti-o serveste dimineata la hotel, sau pe care o ai in camera sau cea de la restaurant au gust de spalatura, e o zeama lunga si neagra.

Rahatii de caine: da, sunt amenzi. Dar noaptea la 10 cand nu e nici tipenie pe strada si nu te vede nimeni poti sa-l lasi acolo bine mersi. Dar nu o faci din respect pentru pietonul de a doua zi.

Rectificare: sunt 50 de state. Le multumesc fetelor care mi-au atras atentia.

Am niste prieteni aici care au fost in Romania vara asta. Am sa revin cu parerile lor.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Ladyj sunt in California (Golden State), mai la sud, pe langa LA. Sunt indragostita de tot ce am vazut pe aici. In fiecare an, dupa ce plec, imi promit ca nu ma mai intorc din cauza zborului prea lung. Dar, prin mai, o data cu apropierea vacantei scolare ma apuca dorul. Este foarte greu sa fii cu sufletul impartit intre 2 continente.

Ce m-a dezamagit, totusi:
- autostrazile. Asfaltul lasa de dorit, iar pe zeci de mile se poate sa nu gasesti nicio iesire pentru nevoi.
- mancarea cu care nu ma pot obisnui. Dulciurile prea dulci, BBQ cu sos dulce, fructele fara gust. Aici li se spune "plastic taste".
- cafeaua pe care ti-o serveste dimineata la hotel, sau pe care o ai in camera sau cea de la restaurant au gust de spalatura, e o zeama lunga si neagra.

California

Si eu stiam ca(,) cafeaua este lunga si chioara. Insa am ramas surprinsa la NY cand oriunde am baut cafea(la filtru), inclusiv la hotel, a fost chiar gustoasa, asa tare cum o beau de obicei acasa.

Cand mai mergeam pe undeva si aveau cafea foarte slaba, de la care eu una nu ma pot trezi deloc, ceream direct un espresso dublu cu lapte.

Mancarea am rezolvat-o la Deli, daca nu ai fost incearca, va fi pe gustul tau. Dar Deli deli, original, nu deli japonez sau turcesc, ca am vazut si din astea mai nou.

Mie mi-a placut foarte tare si mancarea chinezeasca pe care am gasit-o in Nevada sau Florida, la Miami.E putin dulce,e adevarat, insa mie mi s-a parut un adevarat rasfat. Sotul meu n-o suporta.

cat despre distante...oau,acolo am inteles defapt ce inseamna ´´aproape´´ sau ´´departe´´ in mentalitatea americana Pai sa mergi tu mai bine de o ora cu masina si sa fii pe aceiasi strada?Fara sa fi ajuns la capat?
Sau sa intrebi un american unde e cutare cladire, el sa-ti zica ca-i aproape, vreo 10 blocuri, tu sa zici aa...ok, si sa o iei la picior si sa tot mergi...48St,49st,50st......

Ce nu mi-a placut este ca la etajele superioare nu poti deschide geamurile.

Mergi la inceput