A doua nastere, fatul se intoarce mai tarziu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oti_s spune:

Am trecut si eu prin aceeasi situatie. Baiatul l-am nascut normal si imi doream tare mult sa nasc si fetita la fel. Ea insa era de alta parere :) Doctorita de familie mi-a zis ca e imposibil sa se mai intoarca, ca nu mai are loc, dar ginecologul mi-a zis sa stau linistita ca se poate intoarce chiar si in momentul nasterii. Si...m-am linistit. Mi-am zis ca daca o sa trebuiasca ceza, asta e, dar nu mi-am pierdut speranta. Asa ca la ultima ecografie, la 37 de sapt, era intoarsa domnisoara, iar dupa o saptamana am nascut natural, foarte usor chiar.

Nastere usoara si bebe sanatos.

Oti, mami de Teodor (4 ani si 7 luni) si Ariana (3 ani si 7 luni).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oti_s

Am trecut si eu prin aceeasi situatie. Baiatul l-am nascut normal si imi doream tare mult sa nasc si fetita la fel. Ea insa era de alta parere :) Doctorita de familie mi-a zis ca e imposibil sa se mai intoarca, ca nu mai are loc, dar ginecologul mi-a zis sa stau linistita ca se poate intoarce chiar si in momentul nasterii. Si...m-am linistit. Mi-am zis ca daca o sa trebuiasca ceza, asta e, dar nu mi-am pierdut speranta. Asa ca la ultima ecografie, la 37 de sapt, era intoarsa domnisoara, iar dupa o saptamana am nascut natural, foarte usor chiar.

Nastere usoara si bebe sanatos.

Oti, mami de Teodor (4 ani si 7 luni) si Ariana (3 ani si 7 luni).

Ce-mi plac mesajele astea, imi dau sperante!

mamica de printesa Maria si 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

inbox, sint in situatie similara. Sint in saptamina 31, a doua sarcina si bebe e deocamdata cu capul in sus. Am nascut natural prima oara si mi-e groaza de cezariana. Am vorbit cu doctorul si mi-a zis sa caut pe internet un exercitiu numit „indian bridge”, in week-end ma apuc sa googalesc. Treaba cu frecat podelele am auzit-o si eu, nu stiu cit de mult e folclor sau nu, dar o s-o pun in aplicare, da de reusesc sa ii schimb pozitia lui bebe. Mie o vecina mi-a zis ca fiul ei s-a intors cu capul in jos doar in saptamina 38, a nascut natural si fara probleme. Ca si tine, ma agat de toate povestirile pozitive, poate totusi reusesc sa evit cezariana.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui turturica

inbox, sint in situatie similara. Sint in saptamina 31, a doua sarcina si bebe e deocamdata cu capul in sus. Am nascut natural prima oara si mi-e groaza de cezariana. Am vorbit cu doctorul si mi-a zis sa caut pe internet un exercitiu numit „indian bridge”, in week-end ma apuc sa googalesc. Treaba cu frecat podelele am auzit-o si eu, nu stiu cit de mult e folclor sau nu, dar o s-o pun in aplicare, da de reusesc sa ii schimb pozitia lui bebe. Mie o vecina mi-a zis ca fiul ei s-a intors cu capul in jos doar in saptamina 38, a nascut natural si fara probleme. Ca si tine, ma agat de toate povestirile pozitive, poate totusi reusesc sa evit cezariana.

Mami de Mara (19.08.2008)

Am si eu o vecina al carei copil s-a intors cu doua zile inainte de nastere, copilul avea 3,600Kg ( deci nu era micut)- tot a doua sarcina. Asa ca totul e posibil!

mamica de printesa Maria si 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

si a mea no 2 s-a intors cu vreo 2 saptamani inainte de nastere - si dak a avut a mea de 4kile s'un sfert loc, inseamna ca se poate bafta la intors!

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Juniorul meu s-a intors in saptamana 38, cu toate ca toata lumea spunea ca este prea mare si nu mai are loc.(avea cam 3.2 kg la ecografia de la 36 saptamani cand inca nu se intosese si medicul deja ma programa la cezariana).
Nastere usoara si bebe sanatos

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Trecut si eu prin situatia asta: prima nastere naturala, bebe intors de pe la 27 sapt... La a doua, la 27 sapt era in fundulet, la 32 la fel, la 34, 36, 38 idem... La 40 de sapt s-a rupt apa, bebelina tot in fundulet, astia hotarati sa nasc natural la sarcina pelviana . Noroc ca nu s-a declansat travaliul si am primit voie pentru cezariana.

Ce explicatie am primit: sarcina a doua a venit relativ repede fata de prima (sunt 2 ani si 3 luni intre copiii mei) iar eu nu-mi restabilisem tonusul muscular cum trebuie (offff ). In primele luni cu sarcina nr2 imi spunea dr. ca e cam lax tonusul meu. Probabil asta n-a fortat-o pe bebelina sa faca tumba la timp. Cand a ajuns s-o stranga suficient de tara "casuta", deja nu mai avea loc pentru intoarcere (eu sunt marime "S" de felul meu). Chestia asta mi-au confirmat-o 3 dr in sapt. 40.

Ca incurajare: imediat dupa mine, fix la fel au patit inca 2 prietene: bebe nr 2 nu se intorcea. La ambele s-a intors fix in sapt. 40. La ele se pare ca a fost loc destul.

Nastere usoara si bb sanatos! Cum va fi sa fie, e bine.

Mergi la inceput

Pana la urma la mine bebe nu s-a intors, am nascut prin cezariana, dar sunt linistita ca eu am facut tot ce am putut, insa siguranta copilului este mai presus de toate.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Felicitari !!! Sa-ti traiasca puii, sa va bucurati de ei, si refacere cat mai usoara !

Sunt chiar curioasa: cum ti s-a parut cezariana fata de nasterea normala?

Mie... mult mai greu de suportat. Si operatia, si refacerea si inceputul alaptarii... Dar am trecut cu bine peste toate.

Mergi la inceput