Ce punem la congelator?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Eu nu pun la congelator decat vinete si ardei copti. Chiar maine am program de copt vinete si ardei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

eu pun la congelator asa: fasole galbena, vinete,visine,cirese,patrunjel,marar, leustean, dovlecel,ardei gras, ardei copti,mure,zmeura,mar ras (pt placinta) ....cam astea (oi mai fi pus si altceva, dar acum nu-mi vin in minte)

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Inafara de vinete coapte si ardei copti, eu pun si morcov amestecat cu albitura, taiate marunt pentru ciorba cat si ardei verde si rosu, la fel taiati marunt si amestecati. Iarna tai cate o bucata din punga si pun in ciorba. Mai pun conopida buchetele oparita si dovlecei cubulete. Merge pus si praz ineluse, tot pentru ciorbe sau tocanite.
Zmeura si murele se pastreaza intacte in cutii la congelator. Anul asta am pus si catina, am inteles ca se pastreaza bine - ramane de vazut.
Verdeata (leusetean, marar si patrunjel) pun la fel in pungi si peste iarna tai marunt direct din punga cand imi trebuie.

Tot anul asta ma gandesc sa congelez pentru prima data ghebe. Astept sa apara.


Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Sa reluam ce am pus la congelator pana acum:
- fructe: afine,mure,coacaze,visine,( am pus prune odata pentru tarte si peste iarna s-au cam inmuiat, deci renunt la idee); mere am mereu proaspete nu ma complic
- verdeata: marar, leustean, patrunjel, cateva frunze de telina;
- legume si zarzavat: - ardei rosii, galbeni, verzi, taiati si amestecati in pungute pentru ciorbe;
- zarzavat pentru ciorbe facut din radacinoase(telina,pastarnac,patrunjel, morcov si ardei gogosar);
- teci( fasole pastai) oparite si puse in pungute;
- dovlecei (putin opariti inainte de a-i congela, altfel se vor inmuia la decongelare si preparare);
- vinete coapte si ardei kapia

Am avut si eu ghebe congelate intr-un an si au fost minunate pentru ca le-am transformat in zacusca; anul asta le voi face direct zacusca si voi pune la borcane pentru garnitura la fripturici!


Pentru capitolul camara, revin putin mai tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Deci conopida si dovleceii se oparesc un pic inainte de congelare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Sunteti foarte harnice! Eu n-am pus decat vinete, ardei si gogosari tocati pentru ciorbe, patrunjel si marar. Vreau sa pun si ardei copti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Delsim, despre conopida la congelator, nu stiu, dar eu si dovleceii si tecile le oparesc putin inainte si nu am avut niciodata probleme cu ele!
Spor la activitatile culinare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns websoftro spune:

vinete coapte, ardei copti, fasole verde, foi de vita pt sarmale, ardei tocat, rosii tocate, verdeata, capsuni etc

Mergi la inceput