Trombofilia o cauza a infertilitatii - 33
Raspunsuri - Pagina 18
ioana2010 spune:
Am uitat sa precizez ca au fost gemeni identici, in acelasi sac si aceeasi placenta. Explicatia medicilor pentru malformatie a fost divizajul tarziu, drept dovada ca au fost in acelasi sac (transferul l-am facut la 5 zile, la blastocist, si inca nu se divizasera).
multumesc
Ruxandrada spune:
Floaredemac, 
. O sa incep sa fac lista, sa vad care or sa fie si alte preferinte.
Ioana, da, e adevarat, blestemata asta de mutatie MTHFR presupune , dupa cum am citit pe interpretarea buletinului de analize, o scadere drastica a folatilor,si am vazut ca studiile indica faptul ca ei sunt responsabili cu tot ceea ce presupune activitate cerebrala ( inclusiv formarea tubului neural etc.). Imi pare tare rau pentru suferinta prin care a trebuit sa treci, imi pare rau ca ni te-ai alaturat in conditiile astea, dar sper din tot sufletul sa-ti ajute Dumnezeu sa reusesti! Noi iti suntem, oricum, alaturi!

R.
14+ 
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!
simonia spune:
multumesc pentru primirea oficiala, din pacate nu stiu de ce dar nu mai reusesc sa obtin nici un beta hcg peste 1, indiferent cum; natural, inseminare, fiv.
pur si simplu nu incearca sa se nideze de uter embrionul.
si din cate am citit eu (nu am ajuns la dr. uscatescu) mutatiile mele afecteaza sarcina pe parcurs.
dar eu am alta problema de nu creste hcg-ul deloc. care este problema ?
LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit.
floaredemac spune:
Draga Ioana2010, in primul rand iti doresc sa ai putere sa treci peste durere si sa privesti increzatoare spre viitor.
Eu nu am cunostinte despre FIV, dar explicatia doctorilor tai pare cat de cat logica, din ceea ce ai spus tu. La celalalt fat s-a constatat ceva deosebit sau era in regula? Daca as fi in locul tau eu as face si analizele pt aceste mutatii genetice - dupa cum ti-a spus si Ruxandrada au legatura-, pt linistea mea, insa, repet, mie mi se pare logica explicatia dr (pt un profan ca mine fara habar despre FIV). Eu as mai cauta informatii despre legatura dintre FIV si problemele astea. Iti urez numai bine si sa ai un bebe sanatos cat mai curand!
8+FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
balanta_tm spune:
ioana2010, imi pare rau pt pierderea ta. Si eu am pierdut in 10 August o sarcina de 23 de saptamani si 5 zile din cauza unor anomalii la creier ale baietelului meu (tot sarcina obtinuta prin FIV).
Printre altele, am si mutatia MTHFR C677T, insa eu nu cred sa aibe ceva de-a face cu problemele ce le-a avut bebele meu. Plus ca, cu 3 luni inainte de FIV, am facut tratament pt MTHFR iar din ziua 1 de stimulare am facut Clexane. In sarcina am avut mare grija de mine: ce mananc, cat ma odihnesc, am facut cat mai putin efort, am luat vitamine, etc. Si totusi, cu toate precautiile meie, ceva nu a mers ok cu bebele...Eu cred ca a fost vorba de selectia naturala.
Astept rezultatele analizelor genetice ale fatului sa vad daca avea si ceva probleme cromozomiale, dar sunt aproape sigura ca a fost ok dpdv cromozomial.
Despre sansele ca istoria sa se repete, nu ne poate garanta nimeni 100% ca a doua sarcina va fi ok, putem doar sa speram ca va fi bine (daca gandim negativ, nu mai facem nimic...). Mie mi s-a spus ca daca voi mai avea o alta sarcina, e bine sa fac amniocenteza si RMN fetal, fiindca exista antecedente, plus varsta mea (am aproape 35).
Sigur ca e bine sa faci analizele de trombofilie, sa ai cat mai multe informatii in vedere unei alte sarcini.
Iti doresc multa putere sa treci cu bine prin incercarea asta cumplita.
Felicitari fetelor care sunt insarcinate si multa bafta pana la capat!
mama ingerasului Albert (23s si 5z), 10.08.2010
samira33 spune:
balanta,ma bucur sa te vad
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS
balanta_tm spune:
samira, multumesc
.
Pana ieri, nu am intrat de f multa vreme pe forum fiindca nu am avut puterea. Inca imi e f greu, dar macar am inceput sa accept ideea ca mi-am pierdut puiul.
Iti doresc multa bafta la FIV. Sa fie cu noroc!
samira33 spune:
balanta,e firesc sa-ti fie greu.
este un pas inainte faptul ca incerci sa socializezi din nou.
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS
Ralu_mv spune:
balanta_tm 
--------------
MTHFR C677T homozigot o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..
Ruxandrada spune:
Balanta_tm, 
!
Eu te admir pentru echilibrul si puterea ta. Si sunt convinsa ca nu vei renunta la lupta; gandirea pozitiva pare sa fie singura noastra arma veritabila, asa ca trebuie sa o folosim !
Ma bucur mult ca ai revenit!

R.
14+ 
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!