Separarea casatoriei civile de cea religioasa
Raspunsuri - Pagina 5
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Pviiiiiii, pviiiiiii, ia de aici o freza si rezolva. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Denizel, multumesc dar nu e nevoie. Ma duc in laborator la domnul sotz si gata. Multumesc insa pentru bunavointa ta. Ca de obicei plina de amabilitate.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Marinush,ma bucur pt tine,esti pe drumul cel bun!
Iasmin si Crinuta,viata asta e asa de zbuciumata,ca daca-i zici omului de reguli,reguli,reguli,fuge cu toate picioarele.Altfel tb pusa pb:adica daca esti dentist,te duci la cabinet,daca esti vinzator,te duci la magazin,daca esti mamica,ai grija de copil,dar daca esti crestin ce faci?Mergi la biserica,citesti o pag de Biblie,dai o milostenie,participi la o taina ,dar mai ales judeci cu INIMA,daca vezi viata cu inima,te numesti crestin.Chiar era o poezie a unui parinte cum ca Iisus ar zice:"Inima ta sa mi-o dai/sa te duc in rai".Draga Iasmin,eu stiu ca tu ai inima mare,dar esti si mindra(nu ca m-ai intrece pe mine)si de aceea mergi pe o idee chiar daca e posibil sa-ti dai seama ca nu e chiar valida.Si nu ti-as mai zice nimic,ca si-asa am mai judecat pe cineva la un sb cu intoarcerea in ro si am asa o greutate-n inima,dar intervin pt ca faci deservicii efectiv ortodoxiei.Ortodoxia nu inseamna inchistare in reguli si judecat aproapele,ci iubire,libertate si iar inima.(Tatalui meu de ex ii lipseste practica-adica impartasirea cu Singele Domnului,impartasirea cu liturghia dumnezeiasca si nu tb decit sa-l fac sa ma creada ca Domnul e prezent in biserica,chiar daca invizibil(cred ca asta-i pb omului:ce nu se vede nu exista)dar sa stii ca este un crestin,cu inima,cum rar intilnesti:nu-ti spun cite butoiase de artizanat si paharele si topoare si ce mai vind oamenii pe marginea drumului cumpara doar de mila lor si cite ladite de legaturi de patrunjel in loc de o legatura de patrunjel doar pt ca batrinica ce le vindea i-a atins lui inima.)Deci nu judecam oamenii chiar asa in alb si negru,nu e vorba de calduti si fierbinti in unele situatii.Sint si destui caldicei care nu lipsesc de la slujbe,asa cum sint si inflacarati care inca nu stiu drumul.
Despre dusmani,sint necesari pt mintuirea omului,cine n-are,sa-si cumpere.De altfel crestinul asa e:functioneaza mai bine in vremuri de restriste,o fi avut deci si comunismul rolul lui,iar daca ne uitam la relele din jur poate le vedem cu alti ochi.
Denizel,tu de ce ne prigonesti?
denizel spune:
Katya, nu va prigonesc, incerc doar sa o ajut pe Iasmin08 sa scape de "carii". Dar am fost neinspirata, e drept. Ea are nevoie mare de un dentist. In dispozitia in care e, poate face rau daca i se da o freza pe mana.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Katya, nu va prigonesc, incerc doar sa o ajut pe Iasmin08 sa scape de "carii". Dar am fost neinspirata, e drept. Ea are nevoie mare de un dentist. In dispozitia in care e, poate face rau daca i se da o freza pe mana. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
esti rea
Ica 1975 spune:
crete_mere, care a fost intentia ta cand ai deschi subiectul?
Iasmin, draga mea, nu este al nostru sa judecam daca cineva cand s-a cununat a crezut in Taina Sfanta a Cununiei sau a facut de ochii lumii. Nici sa-i judecam, in vre-un fel. Nici sa le punem intredictie - ai voie / n-ai voie sa faci aia sau ailalta. Cand cineva ne cere ajutor si vrea sa inceapa de undeva atunci e altceva.
Iasmin08 spune:
Scumpele mele surori, va stiti voi care , va multumesc.
Dupa cum am spus, mie mi se pare enorm de greu sa ma mantuiesc chiar si asa. Nu mai vorbesc de altele. Mie absolut nu-mi asigura mantuirea, dar tot ce vreau este sa nu smintesc. Sa nu am fatada, sa fiu eu insumi. Se prea poate sa nu fiu eu la asa o mare intelegere, se prea poate sa gresesc si eu in aceasta privinta (ca in altele cu siguranta gresesc), dar prefer sa cred ca urc, ca sunt tot in urcare, asa neinsemnata cum e.
Doamne ajuta surioarelor ortodoxe si Crinutei o imbratisare calda (sa stii ca mi-e tare dor de tine)
Iasmin08 spune:
Off-topic
Denizel, am dentistul langa mine, si freze am asa de multe, ca mai arunc din ele, ca m-am saturat de freze.... Nu te teme pentru mine, ca printre freze traiesc si nu am facut niciodata rau nimanui ca sa nu zic de omorat cum candid sugerezi. Eu personal am vazut la dinti (cariati sau nu) cat sa-mi ajunga o viata intreaga. Din pacate alaturi de sotul meu voi tot avea parte pana la sfarsitul vietii....
crinuta spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Scumpele mele surori, va stiti voi care , va multumesc. Dupa cum am spus, mie mi se pare enorm de greu sa ma mantuiesc chiar si asa. Nu mai vorbesc de altele. Mie absolut nu-mi asigura mantuirea, dar tot ce vreau este sa nu smintesc. Sa nu am fatada, sa fiu eu insumi. Se prea poate sa nu fiu eu la asa o mare intelegere, se prea poate sa gresesc si eu in aceasta privinta (ca in altele cu siguranta gresesc), dar prefer sa cred ca urc, ca sunt tot in urcare, asa neinsemnata cum e. Doamne ajuta surioarelor ortodoxe si Crinutei o imbratisare calda (sa stii ca mi-e tare dor de tine) Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Bende
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui crete_mer - practica pacatoasa cu urmari nefaste >> Separarea in timp a celor doua momente (care sporeste sansele de pacatuire) e un pacat grav pe care multi nu-l sesizeaza sau nu-i inteleg gravitatea. |
Personal nu am intilnit asta in Biblie. Te referi la Biserica cu sensul de cladire sau in sens Biblic?
Casatoria in Biserica e importanta doar pentru crestini. Pentru cei care nu cred in Dumnezeu are cu totul alte semnificatii.
Casatoria civila e valabila in ochii lui Dumnezeu.
Nu este pacat ca te-ai casatorit doar civil.
Poate ar trebui sa studiezi mai bine inainte de a arunca cu vorbe luate nu stiu de unde...
Traiesc in pacat toti care pacatuiesc zilnic prin actiunile si gindurile lor, cei care nu il au pe Domnul Isus in inimile lor, cei care nu cred in Dumnezeu.
Problema mai grava se pune cand multi aleg sa nu se casatoreasca nici macar civil si traiesc in pacat si de casatoria intre sexe de acelasi fel.
O ceremonie de 1 ora sau 4,intr-o anumita cladire... nu face o familie sa devina crestina...e nevoie de mult mai mult decat atit....
michelle
crinuta spune:
Imi pare rau dar casatoria civila nu este valabila in fata lui Dumnezeu, nefiind taina. Uniunea se produce doar in momentul ceremoniei, cum ar putea fi casatoria civila valabila in fata lui Dumnezeu cand uniunea nu s-a produs?
De asemenea, ce "alte semnificatii"are casatoria religioasa pentru atei? Daca sunt atei sa nu intre in Biserica, sa nu se casatoreasca religios din moment ca tot nu cred. Nu vad ce alte semnificatii ar avea casatoria religioasa pt ei...
Nu casatoria civila este pacat, ci faptul ca cei doi traiesc impreuna in pacat, nefiind casatoriti in fata lui Dumnezeu.
Din punct de vedere religios nu este nicio diferenta intre cei care nu se casatoresc deloc si traiesc asa si cei care sa casatoresc civil. In ambele cazuri cei doi traiesc in pacat de moarte.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica