Separarea casatoriei civile de cea religioasa
Raspunsuri - Pagina 19
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta `First time nu a fost de ajuns? Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica |
nope! ...asa sunt mai sigura... :)
michelle
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
Crinuta, doar eu am inteles ca Hannah a spus ca si crestinii arabi au acelasi crez ca al nostru? Cum sa fie la fel cind sunt mari diferente. Diferenta nu e doar numele lui Allah. Ce crestini sunt cand cred in ce cred? Nu ca acum sunt eu aia grozava care arunc cu piatra, sau stabilesc cine e crestin...cine e salvat...nu eu o spun...Dumnezeu a lasat asta. Ne-a spus clar. Noi alegem sa credem in ce ne-a spus, sau nu alegem sa credem.Nu? Stiu ca ar fi simplu sa stau in banca mea...dar cand vezi pe cineva orb pe marginea prapastiei, nu-i spui, nu-l tragi de mana? (Hannah, nu fac aluzie la tine , in special...) michelle |
michelle,da la crestinii arabi care cred exact la fel ca tine m-am referit.da,au acelasi crez ca si al tau!
Sau ai studiat si ai aflat ca nu`i asa?
Bine ,eu abia acum incep sa inteleg,tu nu te intelegi cu fetele astea,romance (ortodoxe,catolice) si aveti pareri diferite.apoi ce sperante sa`mi fac pt. arabi.
Whatever happens don`t let go of my hand!
michelle-usa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui hannen
michelle,da la crestinii arabi care cred exact la fel ca tine m-am referit.da,au acelasi crez ca si al tau! Sau ai studiat si ai aflat ca nu`i asa? Bine ,eu abia acum incep sa inteleg,tu nu te intelegi cu fetele astea,romance (ortodoxe,catolice) si aveti pareri diferite.apoi ce sperante sa`mi fac pt. arabi. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Tu vrei sa confirmi ca crestini vorbitori de araba sau christian arabs cred in :
Isus e fiul lui Dumnezeu, este Dumnezeu.
Trinitatea:Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul=Isus, Dumnezeu Duhul Sfint
Isus-Dumenzeu intrupat, a venit pe pamant si a murit rastignit pentru PACATELE noastre. Le-a sters cu sangele lui. A inviat dupa 3 zile. Sta in Cer in dreapta Tatalui.
Duhul Sfint este in inima fiecarui crestin si ne ajuta, ne da putere in viata de pe pamant, este Mangaietorul.
Biblia ne-a fost data crestinilor nu Coranul.
Daca asa este in asta credeti si voi...imi cer scuze....ca poate ti-am inteles gresit posturile anterioare. Undeva pomeneai de Isus ca e doar profet,citesti Qoranul , nu Biblia...trinitatea nu e adevarata...etc...hmmm
Eu nu vreau sa am dreptate, nu trebuie sa scriu aici doar ce place altora...ca ma inteleg sau nu cu alte persoane ...asta e viata.
Fac ce-mi dicteaza mie Dumnezeu. Aproppo de Dumnezeu-sau Allah cum il numesti ...ca mi-a venit acum in minte...va invata in Koran ca va salveaza sufletele? Voi cum sunteti salvati? Tot ca noi ceilalti...cititori de Biblie.
michelle
hannen spune:
Draga!Citeste cu atentie!
1)eu nu sunt araboaica,nici crestina!
2)eu nu vorbeam despre ce si in ce si cum cred eu(eu,muslima)
3)eu vorbeam despre crestinii arabi -vorbitori de lb. araba care il numesc pe Dumnezeul tau in romana-Allah in araba(si despre care tu ai zis ca nu se pot mintui)
4)da,ei,cei de mai sus cred exact la fel ca tine pt. ca tu esti crestina,dar nu la fel ca mine pt. ca eu sunt muslima.
5)din nefericire(nush pt. cine) si ei (crestinii arabi) si eu (muslima romanca) ne adresam cind ne referim la Dumnezeu cu Allah!
6) vezi 5- asta avem in comun cuvintul Allah
No,nu mai pot!sunt epuizata psihic si mai simplu de atit nu mai pot explica si simplifica.
Daca crezi ca ai inteles bine,daca nu iarasi bine.Ca doar nu te-a "uns" pe tine nimeni sa decizi ca doar crestinii vorbitori de limba romana ,engleza,franceza si de alte limbi a caror denumire o cunosti si o accepti tu ,se mantuiesc.Cei care vorbesc araba si zic Allah,nu se mintuiesc pt. ca zice mischelle ,pt. ca pt .ea Allah inseamna Islam.
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa Tu vrei sa confirmi ca crestini vorbitori de araba sau christian arabs cred in : Isus e fiul lui Dumnezeu, este Dumnezeu. Trinitatea:Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul=Isus, Dumnezeu Duhul Sfint Isus-Dumenzeu intrupat, a venit pe pamant si a murit rastignit pentru PACATELE noastre. Le-a sters cu sangele lui. A inviat dupa 3 zile. Sta in Cer in dreapta Tatalui. Duhul Sfint este in inima fiecarui crestin si ne ajuta, ne da putere in viata de pe pamant, este Mangaietorul. Biblia ne-a fost data crestinilor nu Coranul. |
DA! Asta scriu de vreo 10 pagini incoa!
Despre crestinii arabi .NU despre mine,NU despre credinta mea (Islamul).TU ai fost singura care a deschis aceste discutii pt. ca nu poti face diferenta .Pt. tine hannen=Islam!
Eu vroiam sa`mi citesti mesajele si sa`mi raspunzi strict la o simpla intrebare care s-ar fi putut rezuma la un simplu "da" sau "nu",nu sa ajungem la zece de pagini de discutii doar pt. ca nu vrei sa intelegi ca eu nu vorbeam nici despre mine,nici despre Islam.
crinuta spune:
nope! ...asa sunt mai sigura... :) michelle |
De fapt a nega Botezul din copilarie = a-L ofensa direct pe Duhul Sfant. Din punctul meu de vedere e foarte grav.
Botezul nu se repeta ca e mai sigur, Botezul o data facut ramane facut pentru totdeauna, si prin el se sterge pacatul stramosesc si devii membru al Bisericii.
Ca tu te-ai decis ulterior sa parasesti Biserica din care ai facut parte initial, e altceva, dar nu aveai de ce sa te mai botezi.
Eu vad botezul asta facut a doua oara ca o ofensa mare.
Una e ca un pagan sa se boteze pt prima data la maturitate ( si sunt N cazuri), si alte e sa repeti Taina Botezului.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
crinuta spune:
Michelle, eu tot nu sunt lamurita din ce Biserica faci parte....
Am inteles ca esti crestina, dar crestin este un termen relativ, cuprinde catolici, ortodocisi, protestanti, neoprotestanti, etc
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
patou spune:
Born again christian. michelle |
asa este. eu m-am botezat (a doua oara) la o biserica evanghelica dar scopul meu nu a fost sa ma supun tiparelor unei religii ci sa apartin lui Isus. Nu conteaza apartenenta bisercii atata timp cat noi avem o relatie personala cu Isus, iar scopul nostru este sa devenim ucenici ai lui Hristos si nu crestini de o anumita denominatiune. Iar cand asta e scopul nostru nu putem alege decat o biserica care e conforma cu ceea ce biblia ne invata, printre altele despre botez: intai credinta si pe urma botezul.
iar in biserica noastra avem crestini nascuti din nou de toate felurile, fosti catolici (majoritatea) fosti musulmani sau mai stiu eu ce. Nu conteaza trecutul conteaza ceea ce am devenit nascandu-ne din nou.
Katya spune:
Patou,de ce sa te mint c-o sa ma uit la ce link ai pus?N-o sa ma uit,nici n-am timp de citit cartile altei religii(Teofil Paraian al nostru spunea la un mom dat,spre batrinete,ca i-ar trebui vreo 70 de ani sa citeasca ce n-a citit,asa ca-ti dai seama,de unde timp?)si pe urma tu n-ai zis niciodata nimic cind eu ti-am oferit carti,nici da nici ba,asa ca fiecare cu ale ei.
Despre botez,sint cu totul de acord cu Crinuta.Voi de fapt,v-ati "nascut din nou"nu intru Hristos,ca tot intru Hristos ati fost botezate si initial,nu?ca doar nu intru Buda ati fost botezate??Ci v-ati nascut din nou intr-o alta biserica,v-ati botezat "intru o alta biserica",ati facut un fel de "declaratie de apartenenta la o biserica" si simultan un act de lepadare de biserica veche.Care biserica veche promova aceeasi apartenenta la Hristos si aceeasi Evanghelie.
Si sa stiti (asta a propos de paiul din ochiul lui hannen vazut de michelle care a ignorat birna proprie:din pct de vedere al BO,lepadarea de credinta are exact aceleasi consecinte fie ca te duci la o alta religie crestina,fie la alta necrestina).
"Nascutul asta din nou",chiar daca suna pompos,poate insemna si intoarcerea omului la credinta sau pur si simplu revelatia lui Dumnezeu.Un copil sa zicem botezat si practicant,poate practica sec pina la 10 ani de ex cind simte asupra lui Harul lui Dumnezeu.Si s-a nascut din nou,a devenit cu adevarat practicant!Un adult departe de biserica si care nu practica nimic,simte la un mom dat ca Dumnezeu si-a intors fata catre el si se naste si el din nou!
Asa ca ziceti mai bine ca v-ati indreptat exact catre un tipic anume de biserica,caci vreti nu vreti,fiecare biserica e cu tipicul ei,unora le place eleganta catolicilor,altora simplitatea protestantilor,altora bizantinismul si servetele si covoarele ortodocsilor etc.
Deci exact asta ati schimbat:doar biserica.Botezul n-aveati de ce,ca erati gata botezate.
Ce sa va urez decit sa va lumineze Domnul?
Katya spune:
Draga Hannen,te-am citat in mesajul anterior,dar nu am vrut sa ma refer la tine decit ca sa corectez ceva la michelle,iarta-ma te rog!