Palatoschizis si formele sale (5)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
cameliam spune:
liliana parearea mea e ca daca iti tolereaza bine laptele praf, nu-l vomeaza etc, sa nu-l schimbi. Din punct de vedere caloric, toate sunt cam la fel.
Eu asa stiu ca se ia in considerare greutatea cea mai mica, nu cea de la nastere, sunt curioasa ce-ti va spune medicul pe care vrei sa-l mai consulti, sa ne tii la curent .
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ginye55 spune:
Neatza!
Edi si-a descoperit, ca sa zic asa, operatia de la buza. Toata ziua e cu manuta acolo sau da cu limba. Nush cum sa fac sa-l dezvat.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
liliana26 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cameliam liliana parearea mea e ca daca iti tolereaza bine laptele praf, nu-l vomeaza etc, sa nu-l schimbi. Din punct de vedere caloric, toate sunt cam la fel. Eu asa stiu ca se ia in considerare greutatea cea mai mica, nu cea de la nastere, sunt curioasa ce-ti va spune medicul pe care vrei sa-l mai consulti, sa ne tii la curent ![]() |
de vomitat cam vomita destul de des sau mai mult regurgiteaza pt ca nu e mereu branzit asa...si alta chestie:dupa ce da din el afara,se intampla des sa tipe de foame,sa-si bage pumnii-degetele in gura;am incercat sa nu-i mai dau dupa ce face asa,dar nu ma inteleg cu el...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iulyana/iulyana.jpg)
iulyana spune:
buna ziua la toata lumea !!!!!!..........am lipsit cam mult dar am reusit sa citesc asa in mare ce sa mai intimplat pe aici ..........pot sa va spun ca micuta mea era perfect sanatoasa in prima zii de scoala si binenteles ca a doua zi cind am luat-o de le scoala avea temperatura iar spre seara sa lasat cu dureri in git si de cap ,dimineata nu am dus-o la scoala si am plecat la medic dar era in concediu si nici la telefon nu am gasit-o ,binenteles ca mi-am luat toata raspunderea si i-am aplicat eu medicatia (sumamed de 125g ,nurofen ,bombonele de la doctor moom),asta pina vineri cind a venit doctora si a consultat-o ,a zis ca e bine ce iam dat si ia mai dat aerius ca ii curgea nasul rau de tot ........acum e mult mai bine ca e mai mare si stie ca daca o doare un pic gitul vine si-mi spune dar acum a fost surpiza raceala asta ca am aflat si de unde a luat-o ...........colega ei duminica facuse febra iar luni a venit la scoala si copilul meu fiind mai sensibil a fost suficient sa se tina de mina sau sa stranute linga ea si marti a inceput calvarul ........acum e bine au incetat mucii ,mai tuseste un pic dimineata cred ca din cauza ca se string secretiile noaptea .....................CECILIA abia acum am reusit sa intru din cauza ca am sotul bolnav si nu mia ars de nimic .................SA STI CA ODATA CRESCIND COPILUL NU VA MAI FII ASA DE SENSIBIL DECIT LA MICROBII CARE SUNT IN PRIMA FAZA (CA SA MA FAC INTELEASA :daca intra in contact cu un copil care are temperatura sau este racit in prima faza adica primele 2 zile de tratament )......MICUTA MEA RACEA FOARTE DES ,NU-MI VENEA SA CRED CA DUPA O SAPTAMINA DE TRATAMENT ,LA UN INTERVAL DE 3-4 ZILE TREBUIA SA O IAU DIN NOU DE LA CAPAT ,CA DIN RACEALA DADEA IN OTITA DACA NU ERA SUFICIENT DE TARE ANTIBIOTICUL ........sper si-mi doresc ca la voi sa nu fie asa fiinca se spune ca dupa operatie nu mai sunt chiar asa de sensibili .........este foarte adevarat....... dar eu nu as vrea sa mit sa spun ca si copilul meu nu a mai racit asa de des dupa ce l-am operat (la noi op a fost la 6 ani atunci s-a putut),de racit a racit ,nu asa de des dar aici poate sa influenteze si virsta ,ca a mai crescut si organismul sa mai imunizat......................................................IN PRIVINTA GREUTATII LA COPIII NU VA FACETI PROBLEME ATIT TIMP CIT COPILUL ESTE SANATOS SI VIOI ,micuta mea nu a luat foarte mult in greutate dupa nastere si eram si eu ingrijorata dar acum pot sa va spun ca atita timp cit copilul e linistit si maninca inseamna ca e sanatos .......eu pierdeam cam 30 minute la o masa si ma bucuram cind vedeam ca termina 50 ml ,si uite ca sa facut mare si nu a fost niciodata peste greutate-a virstei mereu sub ,iar dupa operatie mi-era frica sa nu ia prea mult ,ca daca a avut restrictie la mincare 2 luni ca eu de fricoasa sa nu sa desfaca op am tinut copilul pe terciuri si uite ca tot mai trebuie sa o op si nu stiu din ce motiv ......i-mi pun tot felul de intrebari si nu le gasesc raspunsul ,de la ce? din ce motiv ?ca nu am avut pe nimeni in familie cu aceasta malfolmatie ,toata sarcina a fost monitorizata ,fiinca a fost un copil dorit (am mai pierdut 4 sarcini inainte de minunea mea toate pe la 3-4 luni)........
..................................MIHAELA MA BUCUR ENORM DE NADIRA CA-I PLACE LA GRADI ,ASA ERA SI CRISTINA SE TREZEA SINGURICA CA SI ACUM,SI DEABEA ASTEPTA SA MEARGA LA GRADI ,SPER DIN TOT SUFLETUL SA VA MEARGA BINE SI SA SE SIMTA BINE INTRE COPII FIINCA CONTEAZA FOARTE MULT ..................un sfat de la mine :nu va izolati copii cum am facut eu fiinca ei sunt dornici de a comunica si a se imprietenii cu copiii ,nu va ginditi la voi ,ginditiva la ei si interveniti cind este doar nevoie si cu mult calm fiinca intradevar sunt copii foarte buni ,rai si foarte rai ,dar credetima ca ei stiu sa-si aleaga singuri prietenii...........................CRISTINA IERI A FOST LA ZIUA DE NASTERE A UNUI COLEG DE CLASA SI S-A DISTRAT SUPER .........EU AM PLECAT SI AM REVENIT DUPA 3 ORE.........ERA FOARTE FERICITA SI SE JUCA CU TOTI COPII ...........SA NU CREDETI CA EA NU MAI ARE MICI PROBLEME CU COPII CARE O INGINA CITEODATA DAR CU ACEI COPII EA NU SE JOACA SI IN GASCA LOR AFARA CIND IESE EA TOTI SE STRING IN JURUL EI SI DACA O SUPARA CAREVA IL DA AFARA DIN JOC SI NU-L MAI PRIMESC ...........IMI SUNT FOARTE DRAGI SI POT SA VA SPUN CA SUNT VRE-O 10 BAIETEI SI DOAR 3 FETE CARE SE JOACA IMPREUNA IAR DE MULTE ORI SE INTIMPLA SA FIE SINGURA FATA INTRE BAIETI .............E SUPER MINUNAT CIND VIN LA INTERFON SA O CHEME AFARA
..............................................AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ERA SA UIT ..........CRISTINICA MEA SA STITI CA SI EA A ZIS PRIMUL CUVINT TATA SI A PRONUNTAT FOARTE CORECT ...T...IA LA EA A FOST SI PALAT TARE SI MOALE .........deci ...........care este explicatia?????????........ea doar s il zicea dar mai sters si r in rest pronunta foarte bine literele in vorbire.........chiar si noua ne-a povestit de regele mihai si ne-a zis acelasi lucru ,fiinca vorbea foarte bine si inainte de operatie ,mare diferenta nu prea e .......asteptam si noi acum noiembrie sa vedem ce facem ca mi-e tare greu sa stau sa ma gindesc si sa astept .........era super daca rezolvam in vacanta .............VA
PE TOATE SI BUN VENIT CELOR NOI VENITI
daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu e un film in reluare .....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iulyana/iulyana.jpg)
iulyana spune:
LILIANA incearca cu faina de orez de la nestlle,eu i-am dat micutei mele fiinca plingea ca nu se satura si la 2 luni 2 lni jumate i-am luat si i-am pus un virf de faina de orez si nu a mai dat afara si nici nu mi-a mai plins de foame .............ai mare grije cu tetinele sa fie mereu sterile ca sunt foarte predispusi la microbi (nu te superi ca zic) ..............DACA NU MERGE ASA AR FII MAI INDICAT SA INCERCI FORMULA DE LAPTE ANTIREGURGITARE ..........(sper sa nu gresesc dar stiu ca e mai cremos si nu mai trebuie sa adaugi nimic
daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu e un film in reluare .....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/myhaela_25/myhaela_25.jpg)
myhaela_25 spune:
buna sear dragi mamici .iuliana chiar nu ma asteptam sa nu planga dupa mami si la noi chiar era o problema cu trezitul de dimineata nadiar se trezea dupa ora 10 iar decand cu gradi face ochii cel tarziu 7:30si ii place la gradinita .
miercuri mercem si noi l acontrol la dr.bratu sa vedem ce ne spune cand o va opera asa ca tineti-ne pumnica la noi depinde cam totul de ce ne va zice acum si mie groaza cand ma gandesc ca va trebui sai dau iarasi teciuit
mai ales ca vreau sai luam si motul,sai rupem turta de ziua ei si nu va ave voie tort inebunesc ca e inebunita sa bage mana in tort de frisca si sa duca la gurita.
la toata lumeasi
somnic usor.daca mai vine careva miercuri poate ne vedem
Mihaela,mami de NADIRA MIHAELA(23.10.2007)
ralushka spune:
buna, Mihaela, baietelul meu are acelasi diagnostic si vreau sa merg tot la dr bratu. iti las id meu pe privat daca vrei sa imi arati si mie niste poze.
antonio_11 spune:
buna seara la toata lumea sanatate multa
mesaj pentru simona , mami de radu claudia ,,,,,,,, las-mi si mie pe privat id-ul tau .........baietelul meu are aceiasi afectiune ca fetita ta si avem decat 1 luna,as vrea sa ma ajuti cu diverse raspunsuri...multumesc
mult
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cellia78/cellia78.jpg)
cellia78 spune:
Buna de dimineata!
Iuliana, mersi pt raspuns! Multa sanatate sotului tau!
Liliana, legat de laptele praf, iti detaliez ce am patit noi; poate vei dori sa iei si experienta noastra in calcul. Deci:
Cateva zile la inceputul vietii Adelinei, am reusit sa ma mulg si asa a primit si ea lapte de la mine; as mai fi continuat, dar, date fiind socurile prin care am trecut, a venit o zi in care laptele meu a disparut brusc; nu de tot, aproape de tot; oricum ea deja primea si lapte praf; mai exact NAN 1; am incercat cateva zile sa o hranesc cu biberon special, de la Nuk; Adelina avea gurita prea mica pt acea tetina si totusi, pt ca doctorii mi-au zis ca e singura cale de a o hrani (exceptand gavajul), am insistat; efectiv ii indesam tetina in gurita, de-abia o primea; lua ceva-ceva dar se inneca, tetina fiind prea mare, inghitea greu; si atunci vomita; tot; cand vomita facea urat, adica dadea in acelasi timp si pe gura si pe nas, se panica nemaiputand sa respire; o ajutam; isi revenea, o mai lasam si iara incercam sa o hranesc; prin ziua a 4-a de viata, mi-am luat inima in dinti si am decis sa o invat sa pape cu biberon normal, de la Avent; nici macar nu a fost nevoie sa o invat eu, totul a venit in mod natural; a papat tot fara intreruperi; problema a fost ca atunci cand am tinut-o sa dea aerul afara a vomat iara; si nu a fost o exceptie; am aflat asa ca nu era neaparat tetina de vina; ca regurgita si fara "ajutorul" tetinei speciale; in fine.......; am mers la cativa medici pediatri pe problema asta si mi-au zis ca nu am ce face, ca asa patesc copiii nascuti cu palatoschizis; am intrebat inclusiv pe dl dr Enescu, in ideea ca ne-ar fi operat el puiul si ca dumnealui stie ce sa facem ca sa o hranim fara regurgitari, ca doar i-au trecut asa "cazuri" prin maini; a ridicat din umeri si ne-a zis sa "o hranim ca si pana acum".
A dat Domnul si am intalnit si doctora capabila si indeajuns de sufletista incat sa-i pese; a studiat, s-a interesat; abia la 4 luni ale Adelinei am avut ok-ul de a schimba laptele; ea trecea aproape zilnic pana atunci prin diverse (i se administra calciu, ba oral, ba venos, magneziu, analize; recoltari zilnice pana la 2 luni, apoi la intervale de cateva zile, investigatii); asa ne-am chinuit cu papica pana la 4 luni; atunci am trecut pe Humana AR; iti spun clar si mi-am notat ca din ziua aia Adelina nu a mai vomitat laptic nici macar o data si in plus, a renuntat la mesele de noapte singurica!!! O trezeam in primele nopti speriata si imi facea scandal; am inteles si am zis ca dc ii va fi foame va face ea galagie noaptea; nu a fost cazul; laptele asta e formula speciala anti-regurgitare, e vascos/ cremos si satios; mie imi place si la gust, ca eu incerc absolut tot ce ii dau ei, pana ii dau ei, incercam noi (valabil si la medicamente,siropele, picaturici, batista bebelusului, tot); la NAN eu una simteam un gust aparte ca si de chimicale, asa mi se parea mie; chiar ma miram cum pot bebeii sa pape asa ceva; Humana are gust bun, nu se compara; i-as face reclama oricand, ca m-a ajutat enorm.
E adevarat, fiind mai grosut, pana s-a adaptat burtica Adelinei cu el, a trecut printr-o perioada de usoara constipatie; dar dupa, a fost bine; tot din asta papa si acum si-i place mult.
Nici varianta de ajutor data de Iuliana nu mi se pare rea (cu faina de orez in lapticul bebelui tau); numai ca faina de orez e super la "legat burtica" in caz de diaree; dc nu e cazul si-i dai zilnic, nu stiu ce reactii ar fi; plus ca bebele tau e micut si papa numai lapte; parerea mea.
Poate iti intrebi pediatrul de laptele Humana AR. Vezi ce spune. Dc nu ma insel mai exista pe piata inca o firma care are lapte formula anti-regurgitare; dar imi scapa acum numele firmei; oricum, eu numai pe asta l-am folosit, cand mi s-a spus de el mi s-a spus si de cealalta firma dar mi s-a spus ca mai bine cel de la Humana; e ceva mai scump, adus fiind din Germania; noi dam aici 43 lei/ cutie, dar chiar si aici il gasim si la 55 lei/ cutia; deh, adaosuri la pret...; noi il luam mai ieftin pt ca suntem clienti fideli ai unei farmacii si ni-l aduc pe comanda (5-6 cutii pe luna).
Doamne, ce m-am intins!
Sper sa te fi ajutat putin.
Cecilia, mami de Nicolle Adelina
liliana26 spune:
mersi cellia!
din pacate eu nu am cu ce pediatyru sa vb la mine in oras;sunt depasiti rau...
uite de vreo 2-3 zile,iar am crescut cantitatea de laptic,de la 70,la 100 si azi de ex nu a mai dat inapoi deloc;nu stiu daca e chiar anormal cat varsa el pt ca si copiii fara pb varsa destul de mult(am vb cu o gramada de fete,ca eram ingrijorata de greutastea lui),pe nas nu s-a intamplat niciodata,iar faptul ca mananca cam prea incet e pb la noi,mai ales ca nu are palatoschizis ci cheiloschizis...nu-l ajuta buzita-gingia sa prinda si sa traga bine,dar e o evolutie...
mi-a zis mami ca si eu,desi n-aveam nicio pb,vomam de aruncam jetul la un metru...