Palatoschizis si formele sale (5)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
cameliam spune:
Eu zic ca suntetiin regula.
Nu-s pediatru, nici macar medic,dar din cat am tot citit, bebelusii iau in greutate in primele 4 luni intre 140-240g/saptamana, in functie de diversi factori, inclusiv daca-s alaptati sau nu (cei alaptati iau mai incet in greutate si nu-i motiv de ingrijorare). Si se ia ca referinta greutatea cea mai mica pe care a avut-o bebe, nu cea de la nastere.
Deci facand un calcul: 3450-2900=550g crestere totala pe luna, 550/4=aproape 140g pe saptamana. Deci la limita minima, dar in grafic . Si daca zici ca a inceput sa pape tot mai bine, eu zic sa fii optimista si sa continui sa-l ingrijesti ca pana acum ca te descurci foarte bine.
De mancat greu, e normal, chiar si bebei fara probleme sunt care mananca incet, lasa ca prinde tehnica pe parcurs.
Cami
Citat: |
citat din mesajul lui liliana26 fetele,bebele meu are azi,la fix o luna,3450g;avand in vedere ca s-a nascut cu 3200 si a plecat cu 2900 din sppital si ca de cateva zile mananca mai bine,dar greuuu,e putin rau? |
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
cameliam spune:
Flori ma bucur tare ca sunteti mai bine.
Corina te-ai gandit sa maiceri o parere? Acum, iti spun din experienta proprie, ca eu am mai fost cu Ale la inca 2 medici specializati pe operatii de palatoschizis, ca sa ma lamureasca ce e acolo. Cu tupeu si obraz gros, ca asta e, le-am spus unde am operat si ca data fiind distanta as vrea un consult aici. Normal ca m-au intrebat de ce am operat acolo cand noi locuim in centru universitar cu medici specializati destui, am spus sec ca am vrut clinica privata si am schimbat subiectul intreband direct ce imi pot spune despre reusita operatiei. Si ca niste profesionisti adevarati, nu m-au criticat si nu s-au ofensatde ce nu am operat la ei ci s-au uitat si mi-au spus ce cred. Incearca si tu, d-na dr. Bratu vad ca e foarte apreciata si m-as mira sa refuze sa isi dea cu parerea sau sa se simta ofensata in vreun fel. Macar te lamuresti si ai liniste.
Cecilia mare lucru sa stii ca n-am mai facut, pe mine luna septembrie m-au cam fugarit turcii pe-aici, am avut de predat niste lucrari pentru scoala, de luna viitoare se pare ca reincep serviciul si caut bona cu disperare si uite asa. Eu iti propun sa comunicam pe mail legat de asta, si sa colaboram in ritmul fiecareia. Ce zici? Mai ales ca ar fi pacat sa facem acelasi lucru amandoua cand am putea face mai multe daca ne impartim un pic munca. Hai sa ne "auzim" pe mail, ca pe mess nu cred ca reusim noi sa ne sincronizam.
A... cu somnul Alexandrei... pai chiar ieri vroiam sa reiau topicul de la parintii intreaba parintii raspuns si sa ma jeluiesc, da' nu l-am gasit raipd si-am renuntat . In principiu, seara e parfum, la amiaz e calvar. Nu vrea sa doarma pur si simplu. De unde reusisem sa ma mobilizez si motivez si sa-mi ignor durerile de spate (care intre timp au disparut si-am facut niste muschi, frate! deh, 14 kg nu-i de ici de colo) sa o adorm leganata la pranz, oricum, numai sa doarma, de vreo saptamana nu mai vrea nici leganata.
S-a prins ca de aia o iau in brate ca sa o adorm si nu vrea, dom'le! Mai am cam alternative s-o pun in carucior ca atunci pica inainte sa fac 500m sau s-o pun in masina, tot asa. Numai ca nu mi se pare normal ca la aproape 2 ani sa trebuiasca sa recurg la astfel de "trucuri" ca sa doarma la pranz. Nu stiu cum sa fac, mai ales ca din octombrie nu voi maifi eu cu ea ci bona care cine stiecata rabdare si nerv va avea pentru asa ceva. Sunt usor disperata, recunosc.
Cami
cameliam spune:
Cecilia va tin pumnii sa stea toti microbii departe de voi pana la operatie, sa treceti odata de acest pas!
Eu inca ma uimesc cum de poate Adelina pronunta C si T, cred ca la ea despicatura e mult mai mica decat a fost la Alexandra, altfel nu-mi explic. Sunt absolut convinsa ca nu veti avea probleme de vorbire!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cellia78/cellia78.jpg)
cellia78 spune:
'neata!
Liliana, mie mi se pare ok bebe. Dar nu-s medic; ce zice pediatrul?
Sa stii ca si Adelina avea oscilatii cu greutatea; i s-au facut tot felul de investigatii, inclusiv hormonii; totul e in regula; avea perioade in care lua foarte putin, spre deloc si apoi perioade cand lua greutate saptamanl si ca la carte; apoi iara .....; cam asa-s eu la dat jos din greutate; nu dau constant si ma oftic; si la pus la fel, nu puneam mereu; aveam perioade cand mancam prostii si nu puneam un gram si perioade cand puneam din te miri ce;dar asta e alta poveste; am mentionat-o pt ca banuiesc eu ca si la ea o fi la fel, cu pusul. Ce spune pediatrul?
Camelia a zis bine, si copilasii nascuti fara probleme papa greu si pun greu; nu-s toti conform unui tipar, asta stii si tu.
Uite, si puiul Ioanei, nascut fara probleme, ia greu, papa si mai greu; chiar se plangea mamica lui ca dureaza prea mult o masa la puiul ei; stiu ca i-a adaugat o masa de lapte praf. Detalii nu cunosc, ca, din cauza mucilor fetei mele, ne-am vazut rar spre deloc, desi locuim la trei strazi distanta; si cand ne-am vazut nu stiam ce sa ne spunem mai repede sa nu uitam, timpul trece si uite asa; poate reusesc sa mai vb cu ea saptamana viitoare.
Cecilia, mami de Nicolle Adelina
cellia78 spune:
Camelia, multam mult!
Sa stii ca si eu sunt socata ca poate pronunta pe C si pe T; pe C il spune des chiar; nu prea mai vrea sa pronunte TATA, dar nu ma agit, mi-e suficient ca am auzit-o ca poate; recunosc, despicatura la ea e mica, din ce mi-au zis doctorii si din ce vad si eu; dna dr Bratu mi-a zis prima oara cand ne-am vazut ca ar putea, teoretic, sa traisca bine si fara operatie; ca ar fi greu pt ea la mancat si oarecum la vorbit, dar ca asa cum arata la ea cam asa arata la.....Regele Mihai; cica si el are asa ceva; eu habar nu aveam!!!!!! Cica de-aia vorbeste mai....greoi asa, nu din cauza varstei cum credeam eu; cica da, acuma e si varsta, dar el din nastere a vb mai "altfel"; ca renumitul dr Pesamosca l-a consultat candva si ca nu s-a lasat familia regala convinsa in a le fi operat puiul; dar asta e poveste vecheeeee....; de care habar nu aveam, recunosc!
Nu reusesc sa o prind sa-i fac poza deloc, chiar asta tot incerc, ca vreau sa o prind inaintea operatiei; la ea nu e afectat palatul moale, e doar omusorul, ca si cum cineva a venit si a taiat numai omusorul fix pe mijloc; iar partile omusorului sunt separate, nu arata ca doi omusori alaturati; insa, ce se vedea clar si se vede si acuma si ni se pare ciudat este ca, dc privesti atent, sus, la baza despartiturii se vede carnita cumva ca si cum in burtica, in plina formare a incercat sa se prinda, a vrut sa o reia din loc, dar a renuntat; nu stiu cat de bine explic eu aci!
Inca ceva ce am observat: cand tipa, partile de jos ale omusorului (care se sprijina pe limba), la sunete inalte se unesc, dar numai "varful", partea de jos. Recunosc, ciudat!
Cu "proiectul" nostru: binenteles ca vreau sa muncim impreuna!!! Nu-s genul egoist, sa trag ca disperata singura ca sa-mi asum eu munca si laudele eventuale, Doamne-fereste! Numai ca bat pasul pe loc, din lipsa de timp, fir-ar sa fie!
Incerc sa-ti scriu azi pe PM, mai dupa pranz cand va dormi sefa; acum tocmai a facut ochi si cere pe mami.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corina_tutza/corina_tutza.jpg)
corina_tutza spune:
Camelia, initial ma gandisem sa mergem, sotul refuza.Pe de alta parte, am mare incredere in domnul profesor si ma gandesc ce motiv ar fi avut sa spuna ca operatia este bine daca nu ar fi fost asa. Omusorul este tot intr-o parte, nu asa ca la inceput, dar tot intr-o parte este si pozitionat anterior.
Cecilia, azi a promis sotul plimbare! Poate vine mai devreme sa merg la mama sa adun legume.Leustean te mai aman un picut, este semanat a doua oara si trebuie sa mai creasca. Daca da inghet ceva , iti aduc ghiveciul meu!
Flori,
Eu am in meniu asa: ciorba taraneasca de pui, vita cu cartofi, rosii si usturoi si m-am indurat sa fac la sot pulpa de porc la cuptor ca ma bombane ca s-a saturat de pui, vita si curcan.Maine vreau sa fac ghiveci cu pui
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corina_tutza/corina_tutza.jpg)
corina_tutza spune:
La mine sa tot joaca astia la curent. Cand il opresc, cand ii dau drumul. De azi de dimi ma chinui sa postez.
Liliana, o sa vezi ca urmatoarea luna o sa-ti ia mult mai bine in greutate. Este mai mare, are mai multa forta si nu mai oboseste asa repede la papa.
Aaa, Cecilia, da-mi te rog pe mess numarul tau de telefon sa fiu sigura ca este cel pe care il am!
cellia78 spune:
Uuuoooffffff, Corina, o sa incerc sa te sun; sorry, abia a cum a venit netul....
La noi se lucreaza ca in Romania; pe soseaua Berceni exista un scuar, in mijlocul caruia erau plantati copaci; nea primarul s-a gandit sa largeasca soseaua, micsorand scuarul, sapand pana fix si exact in copaci; bine, faina ideea, faina actiunea, ca se munceste vaz bine, e super mai ales pt Salvari ca nu se mai chinuiesc pe o banda cu urgentele! DAR prin echipele alea lucreaza cel putin un Dorel ca a dat cu excavatorul taman in fibra optica pe care vine netul!!!! So........net pana acusa nu;de suparare am gatit!
Camelia, revin la matale maine cel tarziu!
Acum sper sa prind la timp pe Corina!
liliana26 spune:
multumesc mult de tot fetele de raspunsuri!
dr mea mi-a zis ca e bine cat a luat,insa eu am considerat fata de greutatea cu care a plecat din spital,nu fata de cea de la nastere si cineva mi-a zis ca nu e corect...
mai astept 2 sapt si chem un dr mai bun sa-l cantareasca si sa vedem ce ne mai zice...
ma gandesc numai ca poate nu am ales tetina potrivita sau chiar laptele praf...o fi mai bun aptamilul asta sau humana,decat milumil?