Casatoria si saraca femeie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Singura chestie care ar trebui sa-ti dea un imbold intr-o cearta/deapartire e dragostea. Nu un act care iti da imboldul doar din comoditate , ce ar spune cei din jur samd.
Eu nu pot intelege de ce fara un act inseamna ca nu e iubire si de ce unele femei spun ca daca partenerul cu care sunt de X ani nu se casatoreste cu ele , se despart si isi cauta pe altcineva.
ca in mintea ma casatoria o faci cu ala pe care-l iubesti pt. ca il iubesti si vrei , io stiu , sa te cheme doamna X sau sa ai binecuvantarea Lui Dumnezeu, nu o faci cu opricine pt. ca tu vrei neaparat sa te casatoresti .

Si nici nu pot intelege chestiile astea, stereotipurile ca dom'le , daca nu esti casatorit inseamna ca nu te iubeste partenerul sau tu nu-l iubesti pe el sau mai stiu eu ce.
Ca gandirea asta e cea de care ma plangeam eu intial. Cea de care spun Accept, babyblue, Emilia.
Adica niste oameni din afara imi judeca relatia dupa propriile standarde si trag concluzia ca sau el nu ma iubeste , sau eu nu-l iubesc, sau stam impreuna din inertie.
Si implicit , saraca de mine sau bietul de el si estimarile vis-a-vis de cat timp mai avem de stat impreuna pana ne despartim.

E la scara larga povestea de care ma plangeam , si acasa , si pe forum si peste tot

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Xio... nu m-ai prea inteles. Sau poate nu m-am exprimat eu bine. Intr-adevar dragostea e cea care mi-ar da imboldul sa fiu impaciuitoare.
Atat dragostea mea pt el cat si dragostea lui pt mine.
Dar cum pot eu sa bag mana in foc ca barbatul ma iubea daca eram impreuna de 6 ani si in ultimii 3 tot ii bateam apropouri ca actul de casatorie e important pt mine si el imi zicea ca nu se simte pregatit, ca nu vrea inca, ca nu e momentul, ca.. bla bla bla
Adica sa stea cu mine fara sa-si ia vreun angajament clar fata de mine era ok si putea. Dar sa semneze o hartie ca sa ma simt eu bine nu putea. Desigur nu de-asta ne-am despartit. Asta a fost insa una din probleme. Ca asa cum nu putea sa semneze hartia aia nici sa spele o fafurie sau sa petreaca Revelionul intr-un loc ales de mine nu putea. Si cate altele....
De-aia zic.. cine ma iubeste face lucruri care ma bucura. Si daca hartia aia roz e un lucru care ma bucura atunci so be it!
Subiectul discutat nu e importanta casatoriei in general ci importanta casatoriei pentru fiecare individ. Ok, exista oameni (femei si barbati in egala masura) care nu dau 2 bani pe certificatul de casnicie. Dar e dreptul meu sa nu ma numar printre ei. Nu gandesc asa pt ca in cei 6 ani de relatie cu exul ma tot faceau diverse persoane sa ma simt prost cu intrebari gen "dar voi cand va casatoriti". Ma simteam prost pt ca in mintea mea incoltise aceasta intrebare cu multi ani inainte sa fiu intrebata vreodata asta de o terta persoana. Pur si simplu eu eram deranjata de concubinajul asta. Poate pt ca asa am fost crescuta de parintii mei care au avut si au o casnicie predominant fericita desi de abia se cunosteau cand s-au casatorit. Ei au fost modelul fericit. Si eu am ales sa traiesc ca ei. Sa fac lucrurile "the old fashioned way". Asta nu inseamna ca impun altora acest mod de gandire. Nu incerc sa convertesc pe nimeni. Doar spun ca pt mine actul acela e o dovada de dragoste si incredere. Si il semnez nu cu oricine ci cu acel barbat cu care simt si cred si sper ca imi voi imparti restul vietii. Daca n-as vrea sa-l semnez ar fi pentru un singur motiv, acela ca desi acum ne e bine impreuna nu cred ca vom fi impreuna tot restul vietii si cand nu ne va mai fi bine stiu ca nu voi avea chef sa ma complic cu un divort. E mult mai simplu (strict tehnic vorbind) sa pleci dintr-o relatie decat dintr-o casnicie. Dureaza mai putin.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Si stiind ca eu asa gandesc am presupus automat ca si el tot asa gandea. Ca nu vroia sa se insoare cu mine pt ca stia ca nu ne potrivim pe termen lung, ca nu vom rezista impreuna pana la adanci batraneti si atunci de ce sa mai treaca prin inca un divort (fusese insurat o data si ma intrebam adesea ce-a avut fosta nevasta si cum era mai cu motz ea de o luase de nevasta cu acte dupa cateva luni de relatie iar pe mine nici nu se gandise sa ma ceara nici dupa 6 ani).
Si normal ca am devenit 100% sigura ca asa gandeste avand in vedere faptul ca nu a vrut sa facem credit pentru casa impreuna ci si-a facut creditul singur, sa fie doar casa lui. Ce sa cred si ce sa gandesc altceva in aceasta situatie?
Eu nu estimez dupa cat timp de vei desparti de iubitul tau pentru ca tu esti sincera cand zici ca nu vrei sa te mariti deocamdata. Dar eu, cand eram intrebata cand ne casatorim, nu mai raspundeam asa. La inceput, in primii ani, taceam sau ziceam "nu stiu, vom vedea, inca nu" ca sa nu stie toata lumea ce-i in sufletul meu. In ultimul an insa ma apucasera bazdacii si la intrebarea asta ziceam "pai pe mine ma intrebati? intrebati-l pe el ca nu-i treaba mea sa-l cer de barbat ci e treaba lui sa ma ceara de nevasta". Si privirile se indreptau asupra lui. Atunci il vedeam cum zambea si schimba subiectul si sincer imi venea sa-i pleznesc una si sa-l las balta for good. Dar bunul simt, sentimentele pe care le aveam pt el si speranta (care moare ultima) ma opreau. Dar despartirea n-a intarziat sa apara. Pt ca intr-o relatie e nevoie de doi care sa iubeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Emilia , eu nu m-am legat de tine Normal ca fiecare e cu parerile ale , spuneam doar ca ce am zis eu ca ma deranjeaza am vazut i pe acest subiect.
A spus accept ca atunci cand vede cupluri care sunt impreuna de X ani se gandeste cand se despart , nu cand se casatoresc , ca logodna lunga , moarte grea.
Asta ziceam ca ma enerveaza pe mine, oameni care eticheteaza prin prisma lor, cei care atunci cand afla ca suntem de 10 ani impreuna se gandesc ca sau eu nu vreau , sau el nu vrau , sau nu vrem ca stim ca ne despartim, respectiv oameni care atunci cand afla de o casatorie conidera ca ea a presat sau el a presat sau vine un copil.

Acum , e dreptul fiecaruia sa judece si sa emita ipoteze , doar sa nu ma bombardeze cu intrebarile.
Am spus ca o sa mergem in Vegas sa ne casatorim si gata.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Stiu, e enervant dar asa fac oamenii, eticheteaza prin prisma lor si cand afla ca o relatie nu s-a soldat cu mariaj dupa 10 ani se gandesc ca e o problema. E greu sa conceapa ca nu e nici o problema. Se gandesc ca v-ati blocat. Ca stati pe loc. Ca nici nu va casatoriti nici nu va despartiti din teama. E greu de inteles ca voua va e bine asa pt ca de prea multe ori e cazul arhicunoscut (femeia care plange in perna ca vrea si ca asteapta inel si barbatul care nu se simte odata sa-l ofere). De-aia e asa usor sa "jump to conclusions".
Mai e si situatia in care femeile sunt judecate ca au prins in haturi un barbat facand un copil. Asa sunt privite femeile care intai fac copil si pe urma fac nunta. Tocmai ca sa nu aud in veci asemenea comentarii am zis ca intai fac nunta si pe urma copilul (daca as auzi vreodata pe cineva ca-mi spune ca barbatul m-a luat pt ca i-am facut un copil cred ca i-as invinetii ochii respectivei persoane).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:

Emilia , eu nu m-am legat de tine Normal ca fiecare e cu parerile ale , spuneam doar ca ce am zis eu ca ma deranjeaza am vazut i pe acest subiect.
A spus accept ca atunci cand vede cupluri care sunt impreuna de X ani se gandeste cand se despart , nu cand se casatoresc , ca logodna lunga , moarte grea.
Asta ziceam ca ma enerveaza pe mine, oameni care eticheteaza prin prisma lor, cei care atunci cand afla ca suntem de 10 ani impreuna se gandesc ca sau eu nu vreau , sau el nu vrau , sau nu vrem ca stim ca ne despartim, respectiv oameni care atunci cand afla de o casatorie conidera ca ea a presat sau el a presat sau vine un copil.

Acum , e dreptul fiecaruia sa judece si sa emita ipoteze , doar sa nu ma bombardeze cu intrebarile.
Am spus ca o sa mergem in Vegas sa ne casatorim si gata.

***Fur is for petting**

eu cand vad pe cineva intr-o relatie de 10 ani, prima experienta, fara sa vreau ma gandesc ca nu stie sa faca diferenta daca el este alesul fiindca nu cunoaste si altceva! nu judec, doar spun ce gandesc. Cum poti sa spui ca alegi...alegi din experienta dar tu nu ai exeperienta? (asta nu inseamna ca-ti recomand 50 de relatii care sa fie edificatoare sau ca mai multe relatii te vor face sa alegi perfect, insemna simplu doar ca ai termen de comparatie)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Da, dar nu am experienta pt. ca ceea ce am acum ma multumeste pe deplin. Evident ca daca nu eram multumita cautam altceva altundeva.
Vorba aia , nu dai cioara din mana pe vrabia de pe gard (sau cum era), nu o sa pun punct unei relatii care pe mine ma face fericita si implinita doar pt. ca s-ar putea sa gasesc ceva mai bun. Sincer, pana acum n-am gasit pe nimeni care sa ma faca sa cred ca ar fi ceva mai bun decat ce am .

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
Adica niste oameni din afara imi judeca relatia dupa propriile standarde si trag concluzia ca sau el nu ma iubeste , sau eu nu-l iubesc, sau stam impreuna din inertie.
Si implicit , saraca de mine sau bietul de el si estimarile vis-a-vis de cat timp mai avem de stat impreuna pana ne despartim.

E la scara larga povestea de care ma plangeam , si acasa , si pe forum si peste tot

Pai la inceput te plangeai ca te intreaba lumea cand va luati. Eu nu te-as intreba asa ceva. Acu te plangi ca unii ar putea pune pariu ca nu o sa va luati niciodata. Pana la urma de ce conteaza ce crede lumea despre relatia ta? Vezi-ti de viata, esti dintr-o generatie pentru care nu ar mai trebui sa conteze gura lumii. Nu ai nimic de castigat cascand urechile la ea. Si sa nu-mi spui ca de fapt nu-ti pasa pentru ca a te enerva nu inseamna a nu-ti pasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

XIO, tu te enervezi pentru ca s-ar putea sa fie adevarat ce zic gurile rele? Adica s-ar putea sa..nu fie, sa nu ramai cu prietenul tau sa nu te casatoresti cu el.

Si daca ar fi asa, chiar daca va despartiti in fata altarului, o veti face ca asa vreti sau ma rog, asa vrea unul din voi nu pentru ca gura limii zice, nu pentru ca lumea a dat cu presupusul. Lumea, culmea, va avea asa o usoara satisfactie prosteasca ´´aa..stiam eu´´, dar viata ta va merge inainte.

E doar un scenariu

Mergi la inceput

Accept , ma enervez pt. ca exista conceptia asta misogina cum ca biata femeie oropsita asteapta sa faca barbatul pasul cel mare.
De casatorie am discutat cand eram mici , la inceput , dupa ce ne-a trecut frenezia caracteristica varstei atat eu cat si el eram si suntem de acord ca inca nu a venit momentul.
Ba chiar el a vrut sa ne mutam impreuna si eu am spus sa mai asteptam pana ma angajez si eu.
Mi-a spus acum cativa ani sau cand , ca el pana la 30 de ani vrea sa aiba un copil, iar eu i-am raspuns ca daca vrea sa ramana cu mine isi ia gandul, ca nu o sa fac un copil in facultate sau imediat dupa.
Acum avem discutii despre nunta, vin natural din cauza ca eu am terminat facultatea , ne mutam singuri si poate altundeva. Dar amandoi suntem de acord ca nu o facem acum.
Daca e sa ne despartim , ne despartim si cu si fara hartiuta aia.

Lady, eu nu-mi fac planuri. Maine se poate ca unul dintre noi sa se indragosteasca de altcineva, da , daca ramanem impreuna ne vom casatori intr-un final pt. ca asa vrem amandoi.
Pe mine ma enerveaza atitudinea asta de femeie=roaba a barbatului.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Xio, tu si prietenul ati avut 'an open relationship'? Sau in toti anii astia ati fost numai impreuna?
Ca daca da astfel de relatii duc 'greu' la casatorie...fiecare isi vrea inca libertatea.

Mergi la inceput