Exagerez?

Exagerez? | Autor: alina240

Link direct la acest mesaj

Probabil ca exagerez putin insa as dori sa aflu si parerea voastra. De curand sotul meu a participat la un eveniment unde a fost prezenta si fosta lui sotie. As fi putut participa si eu la acel eveniment insa am hotarat impreuna ca este mai bine sa mearga doar el(acum am impresia ca si-a cam dorit sa mearga doar singur). Stiam amandoi ca probabil va fi prezenta si fosta sotie. Tin sa precizez ca au divortat de multi ani, a fost un divort cam urat si nu s-au mai vazut din acea perioada.
In ziua evenimentului, mai spre seara, gandindu-ma ca evenimentul era spre sfarsit l-am sunat sa-l intreb ce face, cum este, bla,bla. Desigur ca l-am intrebat daca era prezenta si fosta(curiozitatea e de vina) cum a reactionat, etc. A doua zi a fost foarte suparat pe mine pentru faptul ca l-am intrebat despre fosta sotie, spunand ca nu am incredere in el si acest lucru il deranjeaza. Mi-a zis chiar ca stie ca as fi fost fericita daca "i-ar fi aruncat o farfurie cu ciorba in fata" dar tine sa ma anunte ca nu va face asta niciodata. Nu m-am gandit si nici nu mi-am dorit absolut deloc sa faca lucrul acesta dimpotriva eu sunt adepta relatiilor civilizate insa a fost doar curiozitate. Nu inteleg de ce l-a deranjat ata de mult intrebarea mea. Curiozitatea mea s-a datorat si faptului ca asa cum v-am spus divortul lui a fost destul de urat si o perioada lunga de timp fosta sotie a facut tot posibilul sa ne desparta.
As dori sa aflu si parerea voastra, am gresi atat de tare intreband despre fosta incat el sa fie suparat? Daca situatia ar fi fost invers si eram eu in locul lui eu as fi raspuns fara sa ma deranjeze.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Alina, eu m-as linisti, daca as fi in locul tau. Pe de o parte, pentru ca dupa un divort dificil si o perioada de dupa divort la fel sau si mai dificile, nu cred ca-i arde sotului tau sa se mai apropie de fosta sotie. Pe de alta parte, nu toate fostele asteapta toata viata ocazia de a-si intalni fostul ca sa...*traiasca*. Ti-o spun in calitate de fosta sotie, cu o despartire destul de dificila la activ.

Si da, el ar fi putut sa-ti raspunda altfel, dar nu stiu cum comunicati voi de obicei. Daca l-ai mai chestionat in trecut asupra iesirilor lui, oamenilor cu care se intalneste, motivul din care se intalneste cu ei, etc, atunci mi se pare normal sa reactioneze asa la intrebarea ta. Raspunsul lui cu aruncatul ciorbei in fata...ma cam face sa cred ca nu e prima oara cand vorbiti despre fosta si nu in termeni prea *curati*.

Cel mai probabil mi se pare ca a fost penibil pentru amandoi sa fie in acelasi loc, obligati, probabil, sa se vada si sa-si vorbeasca.

Ma rog, asta cred eu, asa, din afara si fara sa am alte detalii despre situatia voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Tu ai renuntat sa mergi la eveniment doar din cauza unei eventuale prezente a fostei sotii?
ca daca da, ai gresit si tu. Nu cred ca trebuie sa-ti planifici evenimentele in functie de prezenta fostei.Asta inseamna ca ii permiti(ii permiteti) sa va influenteze(inca) vietile.

De aici si reactia sotului tau la curiozitatea ta.

Curiozitatea ta este normala, dar iar spun, sunandu-l si intrebandu-l de fosta, ii acorzi mult prea multa importanta acestei femei.

O reactia calma ar fi inseamnat ca sotul tau a trecut de tot peste povestea din trecut.(atentie, nu ma refer la faptul ca ar mai iubi-o sau ar mai dori-o!)
Dar asa, daca voi va planificati viata(chiar si in mica mica masura) in functie de fosta, pur si simplu nu lasati valul sa treaca. Tu cu intrebari pripite si mai ales decizia de a nu participa, iar el cu reactii de iritare si furie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

Eu nu cred ca ai gresit ca l-ai intrebat. Atunci cand ati hotarat impreuna ca ar fi mai bine ca tu sa nu participi... nu l-a deranjat?
Nu vreau sa te supar, mai ales ca eu acum trec printr-o perioada foarte grea si sunt foarte suparata, mai ales pe mine, dar din vasta mea experienta ref la fosta nevasta, il poate deranja ceva, numai daca are ceva de ascuns, sau daca si-ar fi dorit ca reintalnirea lor sa decurga altfel. Nu vad ce legatura a gasit el intre intrebarea ta si faptul ca tu nu ai incredere in el sau ca ti-ai fi dorit sa ii arunce cu ciorba in fata.
Sper sa ma insel, dar am trecut si eu prin faze din astea cu fosta nevasta, cat il deranja daca il intrebam ceva si mai ales cat s-a luptat si ea sa ne desparta. Am suferit f mult si... ce am rezolvat? Pai ne-am despartit, trebuie sa depun actele de divort si voi creste singura copilul nostru, pt ca copilul lui cu fosta e crescut de parintii lui si mama fostei.
Nu stiu ce sa-ti mai spun, dar nu mi se pare ca ai facut ceva gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

La fel cred si eu,ca probabil,obligat fiind de situatie,a fost si asa destul de greu sa se poarte normal intr-o situatie mai putin placuta si intrebarea ta avenit pe un fond iritat deja de aspectul asta.Nu ai gresit,in mod normal doi oameni care traiesc impreuna trebuie sa se intrebe orice,raspunsul trebuie sa vina civilizat,dar depinde acum de multe ....Nu poti stii de ce a fost asa iritat,nu mai conteaza asta,lasa gandul asta deoparte si nu adu in discutie pe "fosta".El e acum cu tine,ea face parte din trecutul lui,demult stins.Nu cred ca e nostalgic la ceva ce s-a terminat "in focuri".Iti spun asta pentru ca eu am divortat destul de agitat si nu mi-as dori sa se mai intoarca vremurile alea,cand eram cu el,nici daca mi-ar da in scris ca e cu totul alta persoana!

Fii fericita si lasa gandurile rele!
Te pup cu drag
Andreea,mami de Andrei nazdravan

Mergi la inceput

Eu nu cred ca ai gresit ca l-ai intrebat. Atunci cand ati hotarat impreuna ca ar fi mai bine ca tu sa nu participi... nu l-a deranjat?
Nu vreau sa te supar, mai ales ca eu acum trec printr-o perioada foarte grea si sunt foarte suparata, mai ales pe mine, dar din vasta mea experienta ref la fosta nevasta, il poate deranja ceva, numai daca are ceva de ascuns, sau daca si-ar fi dorit ca reintalnirea lor sa decurga altfel. Nu vad ce legatura a gasit el intre intrebarea ta si faptul ca tu nu ai incredere in el sau ca ti-ai fi dorit sa ii arunce cu ciorba in fata.
Sper sa ma insel, dar am trecut si eu prin faze din astea cu fosta nevasta, cat il deranja daca il intrebam ceva si mai ales cat s-a luptat si ea sa ne desparta. Am suferit f mult si... ce am rezolvat? Pai ne-am despartit, trebuie sa depun actele de divort si voi creste singura copilul nostru, pt ca copilul lui cu fosta e crescut de parintii lui si mama fostei.
Nu stiu ce sa-ti mai spun, dar nu mi se pare ca ai facut ceva gresit.

Mergi la inceput

A aparut acelasi raspuns de doua ori. Nu a fost cu intentie.
Imi cer scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina240 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.
Eu nu am renuntat sa merg la eveniment din cauza eventualei prezente a fostei lui sotii. Am hotarat impreuna sa raman acasa din cauza ca erau unele probleme nerezolvate si am uitat sa precizez ca evenimentul respectiv a avut loc in alt oras la o distanta destul de mare. Si nu am sunat doar sa-l chestionez despre fosta sotie, principalul motiv a fost sa-l intreb ce face, cum se simte, etc.
Intr-adevar nu a fost prima data cand am discutat despre fosta dar eu intotdeauna am folosit termeni civilizati. Asa cum am mai spus divortul lor a fost destul de urat si o perioda lunga de timp fosta a tot incercat sa ne desparta, fie prin "scrisori de iubire" adresate sotului, fie prin telefoane sau cuvinte urate la adresa mea, etc. Dar asta s-a intamplat in urma cu mai multi ani, in ultima perioada chiar nu am mai discutat deloc despre ea doar acum inainte de a participa la evenimentul respectiv sotul era putin ingrijorat de eventuala reactie negativa a fostei sotii in sensul de a nu provoca vreo cearta si astfel sa atraga atentia asupra lor sau mai mult sa deranjeze ceilalti participanti la eveniment. Eu chiar nu am vorbit deloc urat la adresa ei si de aceea ma surprinde replica sotului cu aruncatul ciorbei in fata. Comunicarea intre noi este buna, sotului ii place sa-mi povesteasca pe unde a fost, cu cine s-a intalnit, despre ce au discutat, etc. E adevarat ca si eu il intreb diverse lucruri, asa suntem obisnuiti si de aceea nu mi s-a parut ca as exagera cu intrebarea despre fosta. Dar reactia lui a fost una negativa si nu inteleg de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Atunci, dupa parerea mea, el era deja intr-o situatie dificila. Probabil ca daca ar fi putut evita acel eveniment, ar fi facut-o, ca sa nu fie pus in situatia de a o reintalni.

Nu mi-ar fi teama, in locul tau. Si as incerca sa clarific cu el acel dialog telefonic pe care l-ati avut. Dupa parerea mea, femeia aceea nu (mai) prezinta nici un pericol pentru cuplul vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina240 spune:

Desigur ca am incercat sa clarific acel dialog, i-am explicat ca nu a fost decat curiozitate, nu stiu de ce a ajuns la concluzia ca nu am incredere in el ca doar nu l-am intrebat daca a invitat-o la o cafea. El sustine in continuare ca nu a fost o intrebare fireasca ca nici el nu ma intreaba cu cine si ce am discutat ceea ce ma face sa cred ca el considera ca "intalnirea cu fosta" este ceva ce-l priveste doar pe el. Si eu cred acelasi lucru si anume ca o reactie calma din partea lui ar fi demonstrat ca el a depasit total povestea din trecut dar desi a trecut mult timp de atunci se pare ca nu este asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

stii povestea cu drobul de sare?reciteste-o.

I'm not crazy my reality is just different than yours !

Mergi la inceput