Bobocei de sept-oct 2008, la 2 ani (308)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Mamici nu uitati ca azi e 1 septembrie!! Incep lunile cu R, deci trebuie sa reluam vitamina D3 la copilasi! In afara de vigantoletten, mai trebuia reluat ceva in toamna??? Noi incepem de azi si cura de imunizare.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Babytza, acum am citit , mi-au dat lacrimile. Sincere condoleante draga mea, ma gandesc la tine

Nocom, cu ce faceti imunizarea?

Carla & mami

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Nocom, cu ce faceti imunizarea?

FIRST DEFENCE. Desi anul trecut i-am dat Septilin si a fost ffff bine toata iarna.... m-am gandit anul asta sa incerc First Defence.... Vedem cum o fi.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Nocom,

Carla & mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Me again .. am dat copilul afara cu buni si am ragaz de o cafea sa stau cu voi, pana ma apuc de treburi ..

Nocom, da, e minunat ca am ajuns pana aici, deja m-am relaxat ... imi era tare teama de o nastere foarte prematura din cauza ureaplasmei din dotare, plus faptul ca il tot ridic pe Gruia in brate sau ca inca suge in forta si mi se intareste burta uneori in timpul asta ... insa acum simt ca o sa prind cel putin 38s!
Azi mi-am propus sa-mi fac bagajul, iar maine sa pun ordine cu adevarat in lucrurile bebelinei, sa vad ce mai e de cumparat. Inca nu i-am luat salteluta, o sa luam probabil de la Babyexpo peste 2 saptamani, patutul nu e montat, ne-am gandit sa nu si-l insuseasca Gruia si sa nu mai renunte la el apoi, cred ca asta va face sotul cat voi sta eu in spital.
De nascut, tot la Municipal nasc, sper sa fie bine in final, am cantarit si imi doresc mai mult sa am bebelina langa mine cat pot de mult (ceea ce la Elias nu intra in discutie) decat sa nasc cu epidurala .. dar daca va fi fara epi, sigur vor exista cateva momente, sper nu lungi, in care imi voi fi dorit invers, Doamne ajuta sa nu fie imposibil de greu! O sa fac presiuni cat se poate de mari, am bugetat anestezistul la jumatate din pretul doctorului, numai sa vrea sa imi faca epi ...

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

AMR 6 saptamani !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Nerantula, am o vecina care in decurs de 1 an si 5 luni a nascut de 2 ori la municipal ambele cu epi. bafta la eco azi si sarcina usoara in continuare.
fetelor, chiar nu poate merge nimeni maine la crematoriu??!!! azi ar cam trebui sa ne mobilizam.

Mergi la inceput

Stiam eu gresit ca vitamina D3 se da numai pana la 2 ani?

Acum despre Gruia: are o prietena in parc de care e nedespartit, se joaca extraordinar impreuna (bine, cu luptele de rigoare pe jucarii), isi cauta prezenta, se striga, acasa povesteste despre ea pe limba lui, a ajuns chiar, intr-o noapte, prin somn, in timp ce incercam sa ii scot sanul din gura sa zica: 'nu, Ada, Ada!', ceea ce inainte era 'nu, tzitzi, tzitzi!', adica am tradus eu Ada=tzitzi , atat e de atasat de ea! Si are si o jucarie preferata, care a detronat trenuletele Thomas: creta! E disperat dupa creta, nu-i mai trebuie nimic altceva, daca iese in parc si nu are creta e tragedie La fel si Ada, desigur Ada are o luna mai mult si e mai avansata in toate cele: vorbit, alergat, nu mai poarta pampers, numara, spune poezii simple .. in ce priveste vorbitul vad ca il stimuleaza foarte mult pe Gruia care, de cand a inceput aceasta prietenie, si-a dezlegat limbuta, spune foarte multe cuvinte, inca nu a facut decat vreo 2 propozitii, dar e clar ca evolueaza rapid! Si e mult mai dispus sa se indeparteze de mine (ca sa iasa intre copii), in parc nu-mi mai cauta prezenta decat rar ..
Cu antrenamentul la olita eu am zis ca nu ma stresez deloc, il astept pe el sa aiba initiativa, insa mama nu a avut rabdare si, cat e la ea, il lasa mai mult fara pampers (bine, nici nu are o companie asa stresata ca se pot intampla accidente asa cum e sotul meu, care nu concepe un pipi sau un kk pe jos!) si Gruia a inceput sa se aseze singur pe olita si sa faca. Astazi dimineata l-am lasat si eu in cucu gol si l-am surprins alergand dintr-o camera in alta la olita din sufragerie, a facut pipi, apoi facea 'cotcodac' copilaresc, exact ca o gainusa se invartea in jurul olitei si spunea: mamiii, pipi! pipiiii, mami! Il incurajez cat pot, batem palma dupa ce face, il pup si se bucura mult. Dupa jumatate de ora il aud iar cotcodacind, eram in bucatarie, facuse si kk singurel si iar se minuna de isprava si mi-o arata cu incantare . Incetisor, trecem si de asta

AMR 6 saptamani !!

Mergi la inceput

Nerantula D3 se da cat copilul este in crestere, eu inca ii dau lui matei (la sfatul medicului) si are 6 ani. Pana la 2 ani se da varianta picaturi (Vigantol), apoi se dau patilute (Vigantoletten).

Ffff faina prietenia lui Gruia! Cresc puiutii nostri................

Mergi la inceput

Alina, asta cu epi la Municipal e relativ recenta, de cand se investigheaza 2 cazuri de bebelusi cu probleme si este suspectata anestezia, cica anestezistii nu vor sa-si mai asume riscul
Nocom, Gruia tot timpul iese cu Ca la maxim, desi nu ii mai dau demult D3 .. nu prea stiu ce sa fac .. o sa vorbesc si cu pediatra ..
Anca, cum mai papa Carla, tot borcanele? Pentru mine inca este un mister din ce traieste Gruia ... la cat mananca ..

AMR 6 saptamani !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

da Nerantula stiu ca ne-ai mai pove de cazurile respective, dar prietena mea ultima nastere a avut-o pe 15 iul, deci recent, io zic sa stai linistita

Mergi la inceput