MONTIGNAC (146) STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Ceau, fetele!
As avea nevoie de parerea voastra intr-o chestiune:
Am observat ca in ultima vreme am probleme cu imunitatea.
Inainte de sarcina, nu ma imbolnaveam cu anii, ultima raceala o avusesem in octombrie 2003. Iar inainte de asta mai avusesem una in '89.
Deci ma laudam cu o imunitate de fier!
Ei bine, in luna in care am ramas insarcinata am cazut realmente la pat. Am avut o raceala f puternica, cu infectie la nivelul aparatului respirator + urechi, aproape surzisem, mi-am pierdut gustul, mirosul, etc. Si de atunci tot asa o tin, la cea mai mica adiere, pac, ma ustura gatul, tusesc, imi curg ochii, oboseala, din-astea.
Mi-am facut analizele si nu apare nimic altceva decat anemie.
Voi ce stiti despre asta? ce se poate face? nu prea as vrea sa iau fier, mai ales ca si constipa, si, in general, sunt cam impotriva medicamentelor. Pe de alta parte, poate exista ceva medicamente naturiste care pot stimula imunitatea?
Voi aveti problema asta?
Va pup si astept parerile voastre

Ninha, mami lu' Mirci
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wI3O97P/weight.png[/image

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Anamariame, eu zic sa faci niste briose cu diverse - le mananci reci, sunt curate etc... Puisorul e experta, reteta de la noi de la odisee e iar compatibila si e misto ca in acelasi aluat adaugi ce vrei tu - o data fructe, o data branza, o data ciuperci... si iese. Si ii poti da si Evei.
O mai scriu inca o data. A,poti folosi si tava de chec, iese la fel de yummy:
- 4 oua
- 4 linguri de smantana dulce (gasesti de la Dorna sau marca proprie in Mega Image)
- 4 linguri de ulei
- 150 g faina integrala + tarate (50-50%)
- 1 plic praf de copt
Le pui la gramada, le amesteci cu mixerul si apoi mai pui ingredientul variabil.
Daca faci cu fructe pui si 2-3 linguri de fructoza, daca faci cu branza sau ciuperci pui un praf de sare.
Apoi la cuptor - cam 30 min, faci testul cu scobitoarea.

Fiind cu tarate, pe mine ma ajuta si la

Ninha, nush ce sa zic, eu azi am luat de la DM un sirop de echinaceea si ginseng pt sotz, ca are aceeasi problema: raceste f f usor. Din august si pana acum a tras vreo 3 raceli, usoare, ce-i drept, dar sacaitoare.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Monica, dar e Monti? E pt faza I? Nu are indice glicemic mediu faina integrala, prin urmare nu e de evitat combinatia cu smantana, ou? Sunt un pic in ceata, pls help!Azi, spre exemplu, am putut pleca la pranz, asa ca am fost acasa si mi-am facut paste integrale, cu sos de rosii, insa fara pic de ulei. Bine, ieseau bune rau daca puneam cea ceapa calita in sos si eventual niste sunculita ...Diseara fac briose! Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Nikol, ce mai faci, ce mai mananci? Ai inceput monti?

Anemariame, faina monti care se poate consuma cu grasimi e formata din jumate faina integrala si jumatate tarate(cantitativ vorbind, nu in volume). Era o faina la Kaufland( care apropo a disparut) care avea multe tarate si o foloseam ca si o faina monti.

Sugestii de meniuri de pranz:
- falafel cu salata de rosii, castraveti, ardei si kefir http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/25791/Reteta-montignac-Falafel/
- www.petitchef.ro/retete/lipii-din-grau-fid-240130" target="_blank">lipii cu hummus http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/12652/Retete-Montignac-Hummus/,rosii, castarveti murati,salata verde sau orice vrei( se ruleaza ca si falafelul din fastfoodurile arabesti)
- http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8306/chec-aperitiv/
- http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/24710/Muffins-aperitiv/
- http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/7598/Muffins-cu-tzatziki-si-ciuperci/pagina/60/
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/18880/Rulada-de-spanac-cu-sunca-si-brinza/
- http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/20190/Cuburi-marmorate-aperitiv-fondant-de-rosii-si-ricotta/pagina/20/
- http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/18221/Focaccine-aromatiche/pagina/60/
- http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/12642/Retete-Montignac-Covrigi/

Ca sa faci o reteta monti dintr-o reteta normala, inlocuiesti faina alba cu faina monti si laptele cu smantana dulce diluata.

Mai poti adauga si note personale la aceste retete: de ex. in focaccine eu mai pun rosii uscate si masline, in lipii poti pune orice iti place,la fel si in briose. Langa toate saraturile astea beau de obicei cate o cana de kefir facut in casa.

Mon,multumesc de apreciere . Hai ca si tu gospodaresti la greu

Ninha, pana acum nu am avut probleme asa ca nu stiu prea multe despre imunostimulatoare. Din cate am citit pe DC doar in Romania sunt asa de in voga, la fel ca si vitaminele. Eu m-as duce spre chestii naturale: fructe si legume multe crude sau sucuri de tot felul, limonada cu lamaie si ghimbir, catina ca tot zicea Maya de ea, miere cu propolis.

Meniu azi:
MD: doi virsli, o feliuta de cascaval si rosie
G: mix de alune si vreo 3 prune
P: ciulama de hribi cu salata de ridiche neagra
C: dovlecei a la maya

Pe maine am o conopida pe care as vrea sa o fac asa daca am timp http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/26386/Conopida-cu-rosii-si-masline-verzi/.

Si nu stiu daca v-am zis dar am mancat in weekend la resturantul hotelului unde am fost, o supa de ceapa absolut extraordinara . A fost o premiera . Si ca sa vezi intamplare azi pe Euforia am vazut si reteta acestei supe de la un bucatar francez. Din nefericire se serveste cu paine prajita cu cascaval topit deasupra, o nebunie . Ma gandesc ca poate merge cu niste wassa crocanta si in loc de faina alba sa pun faina de linte sau chiar faina integrala si iese o supa de faza 2. Mai meditez la problema

Va las, ca vorbesc singura pe-aici :(

Noapte buna

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Nikol, ce mai faci, ce mai mananci? Ai inceput monti?

Puisorule iti multumesc,si pt sfaturi si pt lista de cumparaturi,sambata, duminica merg la cumparaturi de obicei...imi iau si cantarul apoi raportez....o sa mai am in dieta ceaiuri de paducel,talpa gastii,trei frati patati,sunatoare eventual tinctura de paducel pt tensiune mare,e ok ar contine un pic de alcool tinctura daca nu e ok o sa raman pe combinatia de ceaiuri,trei cani pe zi din toata amestecatura de mai sus.....sunt fan ceai,se poate ceai verde ...normal fara zahar

fetele

Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

si fructele la fel nu-mi lipsesc,acum am dat gata o far de prune la micu dejun e obicei ce e de sezon,,pepenele cred ca mi-a cam marit stomacelul asta vara

Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna fetele. Ce rau imi pare c ain ultima perioad anu am fost asa activa dar zilele astea am fost foarte "dezordonata", am avut si probleme cu netul, la birou m-am bagat in multe si uite asa nu mai am timp sa vorbesc cu fetele mele.
Ati vazut ieri la stiri de baiatul ala de 25 de ani care a facut cancer la stomac din cauza modului in care manca si mai ales ce baga in gura? Mi s-a incretit pielea cand am auzit.

Ninha eu am patit invers de cum patesti tu. Cand stateam la parinti mancam numai mezeluri, fructe si legume doar de sarbatori, sucuri acidulate zilnic etc. De imbolnavit ma imbolnaveam relativ usor. De cand am plecat de acasa si mananc multe fructe si legume crude, mult lapte si branzeturi, catina juma` de an, peste frecvent, carne doar la cuptor sau gratar pot sa spun ca nu am mai racit, nu stiu nici macar ce sunt alea dureri in gat...in general starea de sanatate este mult imbunatatita.

voi chiar aveti timp sa faceti toate mancarurile pe care le vad pe aici? sau placere? Ca eu mai mult de 30 minute nu-mi place sa stau in bucatarie. Imi place de exemplu f mult ciorba de linte dar nu am rabdare sa o bucataresc eu asa ca ma duc la restaurant cand am chef. Ieri am bagat 2 piepti de pui la cuptor condimentati, am aruncat si cateva legume si cam asta a fost pranzul. Nu am rabdare sa fac retetele delicoase pe care le vad pe aici. Nu stiu ce e inneregula cu mine, dar pur si simplu nu ma atrage bucataria. Si ma gandesc cu groaza ca o sa fac si eu poate un copil pe care nu pot sa-l hranesc numai cu gratare si mancare la cuptor. Si nici macar gandul asta nu ma impulsioneaza. Sunt momente cand ma satur de cuptor si gratar si atunci.... bineinteles ca ies in oras ca de ce sa ma chinui eu in bucatarie. Pe voi ce va determina? Cum de aveti timp si de munca si de copii si de menaj si de bucatareala? poate reusiti voi sa ma determinati sa imi placa in bucatarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Anne-Mary, nu-i nimic in neregula cu tine, stai linistita. Asa e normal, nu toti oamenii iubesc aceleasi lucruri. asta face viata mai frumoasa Nici mie nu-mi place bucatareala, numai din cand in cand imi place sa ma joc, ca atunci cand eram fetita, incercand ceva nou. si culmea este ca mie imi iese o mancare buna numai cand o fac ptr prima data. nu stiu care-i explicatia, dar cand repet o mancare nu-mi mai iese asa buna, prin urmare incerc mereu ceva nou. asa ca retetele fetelor de pe site sunt o comoara inestimabila. (multumesc, fetelor)nu stiu ce o sa ma fac cand se termina toate mancarurile din lume.

eu n-am vazut stirea cu baiatul de 25 de ani. imi poti zice si mie pe scurt ce baga in gura baiatul ala de s-a imbolnavit asa tanar? sunt curioasa.

A, ptr ca imi tremurau picioarele de slabiciune (de la anemia asta, bat-o vina!), azi am halit o mica abatere: pateu de casa, pe paine (integrala, cu secara, ce-i drept) + branza + rosie.
Apropo, stiati ca pateul de casa se poate conserva foarte bine in borcane? noi l-am facut acum o luna si este inca in stare perfecta! am cumparat carnuri de vreo 20 de lei si am facut vreo 3 kg de pateu. L-am pus in borcane, am turnat niste ulei de masline deasupra si s-a conservat f bine. are acelasi gust fain de la inceput.
Hai, ca v-am plictisit cu pateul meu!
Azi vreau sa fac o ciorba radauteana. Va rog sa-mi tineti pumnii

Ninha, mami lu' Mirci
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wI3O97P/weight.png[/image

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

ninha cum faci tu pateul ala de casa .... eu ce am facut s-a acrit in cateva zile in trei zile trebuie papat ca altfel il arunc si e pacat

anne mary esti de-a mea .... nu imi place sa bucataresc deloc ... o fac pentru ca trebuie pentru ca vreau sa nu mancam aiurea si in special de cand am copil gatesc pentru a=l hrani sanatos
eu special mi-am facut bucatarie deschisa cu livingul pentru a nu fi izolata ca o Lizuca in bucatarie gatind , nu suport ideea ca eu sa stau sa bucataresc si baietii sa stea bine mersi prin camera la tv , calc sau cu o carte in mana si-atunci cand fac .... ce-i drept nu zilnic, in general duminica gatesc pentru mai multe zile (3 sau 4 chiar) ma ajuta si baietii si merge treaba rapid (la al meu copil ii place mult sa bucatareasca)

ce sa va mai zic ... maine o sa merg la sat sa punem muraturi la butoi .... binenteles toti impreuna

sa aveti un we super fain

andanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Andanii, uite-www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/26396/Pateu-ideal-pt-copii-/" target="_blank">aici reteta de pate de casa pus la conservare. Nu trebuie sa urmezi neaparat reteta cu ingredientele alea, eu ti-am dat linkul ca sa vezi cum e pus spre pastrare.Eu n-am mai facut niciun muffin ieri, ca nu am tarate. Sper sa cumpar azi si sa fac diseara. Ma pun pe studiat si linkurile date de puisorul (multumesc ).Mie imi place sa gatesc. Dar sa o fac cand am eu chef, nu cand trebuie. Si sa am ingredientele necesare, ca oricate liste mi-as face inainte, tot imi scapa ceva si ma enervez ca tb sa ies iar din casa la cumparaturi. Azi am facut piata si maine tb sa gatesc musai, pt Eva. O sa fac supa de pui cu galuste si pate de casa. Si probabil peste la cuptor cu piure de dovlecei.Aaa, si musai muffins Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput