inchidere maternitatea giulesti
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Gabi_K spune:
Asistenta nu din lipsa de bani a stat la taclale cu un etaj mai jos. Si daca ava salar triplu, tot acolo era la chef. Hai sa nu mai acuzam lipsa de bani, aici a fost neglijenta in serviciu si iresponsabilitatea principalul motiv
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lia popescu spune:
Magdalena.... Asa cred si eu, ca banii nostri se duc in alte parti, nu ajung in sistemul sanitar. Nu se explica de ce este din an in an mai rau. Daca noua ne-au crescut salariile in ultimii 10 ani, inseamna ca au crescut si contributiile la sanatate, insa situatia din spitale este tot mai grea.
Referitor la timpul cat a lipsit asistenta , se poate sa fie vorba de cateva minute, pentru ca, sa nu uitam, incendiul a izbucnit intr-o camera cu aparate de oxigen si alte substante inflamabile. Oricum, cred ca se poate face o simulare sau specialistii in domeniu pot aprecia daca este posibil ca in 12 minute sa se declanseze asa valvataie.
Cred ca ar trebui desfiintate toate acele spitale care sunt situate in cladiri vechi care sunt improprii pentru activitatea medicala, care nici nu ar trebui sa fie autorizate in acest sens... Multe nici nu au avut aceasta destinatie. Instalatiile electrice, din cate stiu eu, nu sunt adaptate consumului energetic tot mai mare- in anii 50-60 sau mai devreme, cand au fost construite aceste spitale, nu exista aer conditionat, nici calculatoare, nici monitoare, aparate de dializa, de ventilatie etc. E foarte probabil ca retelele sa fie mult depasite. Nu sunt specialista in domeniu dar cred ca si firele din pereti trebuie adaptate consumului. Nu numai reteaua electrica este depasita ci si instalatiile sanitare, lifturile. Multe din spitalele recuperabile din punct de vedere al functionalitatii ar trebui sa intre in reparatii generale. Daca tot se vorbeste de economie, cum se face ca tocmai spitalele nu sunt reabilitate termic? Isi poate permite statul sa pierda bani cu garla in timpul iernii? Cum se face ca in sediile CAS nu exista birou fara aer conditionat, in timp ce in saloane pacientii nostri mor de caldura. Nu glumesc- am avut doua babute care au ajuns in terapie intensiva, din cauza caniculei care le-a agravat starea. Este inuman...nici noi, medicii nu rezistam la 40 grade, ce sa mai vorbim de pacientii cu boli cardiace?!
In spitalele din Romania nu exista respect nici fata de medic, nici fata de pacient- salile de asteptare nu au scaune suficiente, nu au sisteme de ventilatie, saloanele sunt aglomerate, birocratia, lipsa personalului auxiliar sufoca medicii etc
Desigur, ar trebui intai construite spitale noi si apoi desfiintate cele vechi. Poate in parteneriat stat- privat...poate de catre Case de asigurari private etc.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
magdalena67 spune:
se pare ca nu a fost la nici un chef, dar mai bine o acuzam doar pe ea, in loc sa incepem cu cei care au permis sa ramana o singura persoana intr-un serviciu de ATI.u nu vreau sa o scot pe asistenta basma curata, dar mi se pare stupid sa fie doar ea scoasa in fata si ceilalti sa isi vada linistiti de ale lor. In 8 ore de servici, poate ai nevoie la toaleta, poate ti se face rau, sunt mii de motive care poate au facuto sa iasa de acolo.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lia popescu spune:
Magdalena, te rog sa ma crezi ca m-am imbolnavit de rinichi de cand lucrez, pentru ca sunt zile in care nu am timp sa beau apa, sau nu beau ca sa nu fiu nevoita sa merg la toaleta. Cea mai mare bucurie pe care mi-o poate face un pacient este sa ma imi ofere ca mita o sticla de suc si ceva mancare calda, pentru ca nu avem timp sa mergem singuri sa cumparam. Glumeam cu colegii ca ar trebui sa ne punem in timpul serviciului perfuzii si sonde urinare ca sa facem economie de timp. Aproape ca imi doresc sa se treaca la programul european de la 9 la 17 cu pauza de masa, pentru ca este inuman sa stai de la 8 la 15-16 in stres continuu, contra cronometru, fara sa iti tragi sufletul, fara sa bei sau sa mananci ceva. in alte parti nu este asa, dar la spitalele solicitate, cum presupun ca sunt si maternitatile nu ai timp sa respiri. Probabil ca ar fi o solutie ca noi medicii sa refuzam sa lucram in conditii improprii pentru noi si pacienti. De ex- daca nu am ce trebuie in trusa de urgenta, nu mai fac garzi. Daca nu am suficiente asistente, infirmiere, nu mai internez pacienti. Nu mai am eprubete, nu mai recoltez, nu am calculator, nu fac acte medicale etc. Un fel de greva...Este singura solutie intr-un sistem care da vina pe acarul Paun. Sunt unii care ne intreaba de ce nu luptam impotriva acestor anomalii... noi semnalam sefilor existenta lipsurilor insa nu se intampla nimic. Ba gresesc... uneori o patim, cum a facut doctorita de la Oncologie Ploiesti, care cand a anuntat ca nu mai are citostatice a fost facuta mincinoasa de sefii ei, care , ca prin minune au gasit tot ce trebuia.
Haz de necaz... dupa tragedia de la Giulesti, seful meu a desemnat mai multe persoane care sa verifice prizele...medici, nu electricieni, cum ar fi fost de asteptat...Asta ca sa se spele pe maini si in caz de accident sa fie de vina nu el ci Dr.X sau Dr Y. Asta ne lipsea, sa verificam si prizele in timpul programului...O sa cer o bursa in Belgia, pt specializare in profilaxia incendiilor in spitale, probabil ca este o specialitate noua...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
miurmiu spune:
Magdalena, o cred pe Lia pentru ca si eu lucrez intr-un domeniu in care mersul la WC sau a imbuca ceva in fuga este un LUX ! Slava Domnului ca nu lucrez cu copii si nici cu bolnavi, dar crede-ma ca a lucra cu oamenii si de multe ori contra cronometru (eu lucrez cu banii oamenilor) nu este un lucru care sa-l faci 12-14-16 ore pe zi (chiar daca in fisa postului ai program de 8 ore) fara greseli ! Eu am reusit acest lucru dupa 15 ani de experienta bancara ! Dar crede-ma ajungi robot si ca mine sunt o gramada de oameni care-si fac treaba cu profesionalism in ritmul acesta ! Ca la un moment dat calci pe bec...este firesc...si nu mai conteaza nimic ce-ai facut de-a lungul carierei !
Stii cand realizezi ca nu merita nimic din toate astea (sacrificiu, cariera, munca de 14-16 ore/zi, bani, laude, ovatii, etc, etc) ????
Cum am realizat eu ! Cand te rupi de aceasta realitate cruda (pe care ne incapatanam sa o vedem cand suntem in priza) ! Eu m-am rupt datorita unei minuni in viata mea si a familiei mele ! Al doilea copilas (cine mai credea ca poate veni la 39 ani ?) care a venit ca o salvare si ca o minune in viata mea ! Cand am nascut-o pe Carla (primul meu copil - acum are 11 ani) aveam grija zilei de maine asa ca m-am intors la servici cand avea 6 luni. Cu Eduard a fost altceva...Aveam deja o cariera, trai decent, o aveam pe mama mea care se ocupa de Carla de la educatie la scoala, crestere si tot pachetul deoarece serviciul atat al meu cat si al sotului erau de genul: plecam de acasa inainte sa se scoale Carla si ajungeam dupa ce adormea mititica ! Eram parinti de Sambata si Duminica, dar ce conta ? Munceam sa nu-i lipseasca nimic copilului ! Asa gandeam inainte sa vina pe lume Eduard !
Avand o sarcina dificila nu am mai putut lucra din luna a II-a si iata-ma acasa dupa 15 ani de munca, timp in care nu mai aveam timp sa gandesc altceva decat strategii pentru munca mea !
A trecut 1 an si 1 luna decand s-a nascut Edu ! Mi-am dat seama cate am pierdut in cei 11 ani ai fiicei mele ! Primul cuvant, primul dintisor, primul pas, atatea dragalasenii.... Ma simt vinovata pentru toate acestea si imi dau seama ca scuza cu 'trebuia sa muncesc, sa aduc bani' a fost putin egoista ! Am trecut impreuna cu fiica mea clasa a V-a ! Nu pot sa-ti spun ce fericita a fost anul acesta Carla pentru ca m-a avut langa ea ! Mi-am dat seama ca toata dragostea mamei mele pe care o primea nu-i ajungea ! Chiar daca acum de multe ori aude 'nu avem bani pt. lucrul asta Carla, poate luna viitoare', nu o afecteaza prea mult, renunta usor si simt eu ca mai important este sa aiba cine sa-i spuna lucrul acesta !
Ti-am povestit toate lucrurile acestea (si ar mai fi fff multe, intr-un an de stat acasa am de povestit despre copii mei mult mai multe decat in toti anii lucrati pe branci !) in speranta ca vor mai citi si alte mamici care au aceleasi resentimente, care au o cariera stralucita si se mandresc cu copii lor cuminti, destepti, dar crescuti de bunici !
Sa-ti mai povestesc ceva legat de subiect:
L-am nascut pe Eduard pe 10 iulie 2009 la Maternitatea CF2. Nu vreau sa iau apararea nimanui si crede-ma ca sufar cumplit pentru copilasii de la Giulesti si pt. parintii acestora.
Am nascut cu o doctorita de un profesionalism si devotament pentru pacienti cum rar am mai intalnit la un medic (dr. Mihalache Florina). De asemenea pot spune ca am avut parte si de o ingrijire post operatorie foarte buna ! (In privinta aceasta pot spune ca am avut noroc de 2 ori - pe Carla am nascut-o la Bucur acum 11 ani si la fel nu am avut probleme in nici o privinta, ba din contra si acum tin legatura cu doctorita neonatolog a Carlei). Alceva vroiam sa-ti spun. Anul trecut era perioada cu concedieri, plecari de personal din cauza salariilor, etc. In data de 11 iulie pe tura de noapte la nou nascuti era de garda o asistenta ! NUMAI UNA LA 21 COPII ! Eroina nu ?!? Pe la 1 noaptea a descoperit-o o doctorita, care avusese o cezariana de urgenta, cazuta in mijlocul salonului cu capul spart si inconstienta ! De ce ? Pai stim cu totii, prea multe ture, oboseala, surmenaj, etc. Au venit de la sectia de chirurgie, au cusut-o au readus-o in simtiri. Biata fata nu stia nimic ce se intamplase ! Pur si simplu a cazut ! Intrebare: Daca era cu vreun copilas in brate ???? In timpul asta se puteau intampla o gramada de nenorociri ! Au chemat de acasa o alta asistenta (tot UNA) dar soc ! asistenta cu capul spart nu vroia sa plece acasa. Am intrebat-o de ce ? Stii ce mi-a raspuns: 'Nu pot, eu stiu ce copii am preluat si ce probleme are fiecare !'.
Toata stima pentru acea asistenta ! Deci iata ca aceste lucruri se intampla demult in sistemul sanitar (si nu numai).
Si atunci revin la mesajul tau de inceput: Oare numai asistenta este de vina ? Oare o singura fiinta, care dupa spusele colegilor isi face treaba de ani de zile si si-o face f. bine, este lasata sa duca crucea acelor ingerasi, fara ca principalii vinovati nici macar sa nu li se pomeneasca numele ? Oare ce interese meschine sunt mai presus decat VIATA ??????
Poate cineva sa raspunda ?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
magdalena67 spune:
miurmiu,tocmai de asta am spus si m-am repetat, nu mi se pare normal sa acuzam o singura persoana, care pana la urma este ultima vinovata. Nu sunt cadru medical, dar lucrez in sistem si stiu foarte bine care sunt lipsurile, care sunt minusurile acestui sistem.
pana nu se va face ceva concret pentru ca drepturile noastre ca pacient si platitor de taxe sa fie respectat , banii sa mearga acolo unde trebuie, nu doar ce le scapa printre degete, nu se va rezolva nimic.
se vorbeste pe toate posturile de datoriile spitalelor, pe care acum vezi doamne la rectificare le vor achita, dar nu se spune nicaieri ca acesti bani nu sunt de fapt datorii ale spitalelor, ci facturi nedecontate de catre CAS, chiar daca tu ai tratat pacientii nu ai primit inapoi contravaloarea acestor servicii. si asta se intampla de cativa ani incoace.
daca eu ca unitate sanitara tratez 100 de bolnavi, tu CAS trebuie sa imi decontezi acesti bani, nu sa imi dai doar bani de salarii ca sa nu ti se urce tot sistemul in cap.Mergi si te ploconesti la ei de parca ti-ar face un mare serviciu, in timp ce tu in spital nu ai seringi, vata, medicamente de stricta necesitate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
bebe_io spune:
Citat: |
citat din mesajul lui magdalena67 un sistem public de sanatate cu servicii gratuite generalizate nu poate fi decat un sistem murdar, odios si criminal. totusi, sa stam si sa gandim ca acest sistem nu este gratuit pentru toata lumea, pentru ca sunt destule persoane care platesc asigurarile de sanatate, si primesc acelasi tratament cu cei care poate nu au facut-o niciodata. cel mai important lucru si cel mai usor de facut acum, in aceasta perioada ar fi ca banii incasati pentru serviciile de sanatate sa intre absolut toate in sistem, nu sa mearga in alte parti si sa acopere alte gauri. Sanatatea s-ar descurca decent cu acesti bani, dar sa fie gestionati corect, si sa lasam constructiile de sdiii impunatoare, salarii pentru orice fel de agentii aparute peste noapte, si care clar nu folosesc la nimic. Cu acesti bani risipiti fara noima, ar putea fi angajat personalul atat de necesar in unele spitale, ar putea fi platiti decent medicii, si alta ar fi situatia. de ce sa vina pacientul care poate a platit o viata cotizatii si sa nu primeasca un tratament decent, de ce sa mearga la farmacia din colt sa isi cumpere absolut totul pentru tratament, in timp ce ei se plimba prin toata lumea? inteleg sa plece un medic la un congres, la o specializare, dar pentru ei nu exista fonduri, ei trebuie sa isi gaseasca sponsori, in timp ce ministerul si casele de asigurari au sume fabuloase pentru protocol, deplasari. dar unde nu e cap vai de picioare. stoian |
Eu zic sa fim realisti.
In categoria de asigurat de sanatate impreuna cu categoriile asimilate definite de lege ajunge sa intre oricine vrea acest lucru. Practic intreaga populatie a Romaniei beneficiaza in mod egal de exact aceleasi servicii medicale, indiferent ca plateste sau nu ceva pentru asta.
Eu platesc lunar statului taxe si impozite in valore de 3700 de lei din care contributii la asigurarile de sanatate 670 de lei. Nevasta-mea mai cotizeaza si ea jumatate din cat dau eu. Ti se pare putin?
Eu, care cotizez atat de mult, primesc ceva pentru asta? Nu, nimic, dimpotriva, aia care isi castiga banii la negru sau ilegal au si bani de spaga si ei intra inaintea mea si sunt tratati mai bine ca mine si sunt asigurati fiindca in baza legii ei figureaza fara venituri sau cu venitul minim pe economie pus pe hartie.
Pai si atunci mie mi se pare ca in clipa de fata sistemul de sanatate din Romania functioneaza pe principiul "de la fiecare dupa posibilitati fiecaruia dupa nevoi". Si din cate stiu eu comunismul sta sa-si dea duhul chiar si in Cuba si RPD Coreeana.
Dar voua se pare ca va place acest sistem si vreti chiar sa-l faceti eficient. Ar fi o premiera in lume, insa nu, nu va fi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
elaga spune:
Nu stiu cate spitale din tara ar trebui sa functioneze. In al nostru, la pediatrie, mamicile stau treze ca sa-si pazeasca copiii de gandaci. Sunt cu miile. Nu exagerez cu nimic. Explicatia personalului este urmatoarea: "Nu stim ce sa le facem. Dam cu insecticid periodic". Si totusi acest spital functioneaza.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Stau si ma intreb,exista o evidenta "la vedere" a banilor care intra in Sanatate si modul in care sunt folositi?
Pe o astfel de evidenta contabila se poate observa daca aceste contributii ale noastre,ale tuturor,sunt folosite corect si NUMAI pt. Sanatate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
b.nica nu a sustinut nimeni ca banii pe care ii contribuim pt sanatate se duc pe sanatate. Banii pt sanatate sunt cei alocati din buget ca % din PIB.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)