enterocolita acuta
Raspunsuri - Pagina 4
Ralukutzza spune:
offff bietii micuti ce mai sufera...si noi avem problema asta de marti combinata si cu rosu in gat si ceva muci, insa fara voma si scaunele nu au fost ff lichide insa verzi si urat mirositoare.Va intreb ca vad ca ati trecut prin asta, fi-mea are doar 2 maxim 3 scaune pe zi, insa nu sunt apoase ci mai degraba moi, verzi si urat mirositoare, o fi ceva bacterian??? eu i-am dat regim, orez cu morcovi, stiksuri, painica prajita, banana si mar dar nu mananca decat cateva lingurite, bea f mult lapte fara lactoza si apa multa si cu toate astea scunele alea sunt oribile.Analizele ies abia in 4 zile.I-am dat si enterol si hidrasec si smecta la recomandarea medicului dar degeaba.Nu stiu ce sa ii mai dau, daca este bacterian si ii dau un pic de cola se poate intampla ceva mai rau ???
mcoca spune:
Fetelor, avetzi grija cu sarurile de rehidratare. Sunt foarte bune, dar solicita foarte tare rinichii. Trebuie date cu grija, fara a se depasi dozele, si numai in caz de necesitate.
Cola, sau Sprite se dau fara acid, si nu, nu pot face rau.
Ralukutzza pe tine te sperie cel mai tare mirosul nu? 2-3 scaune pe zi nu inseamna diaree. Nu cred ca trebuie sa te sperii.
Vicky si Printzesone
Ralukutzza spune:
mcocaasa este, mirosul ma sperie cel mai tare dar si faptul ca sunt moi si culoarea de asemenea este absolut anormala dupa parerea mea.
I-am dat un pic de cola ca nu a vrut prea mult, sa vedem ce rezultate avem.
ginye55 spune:
Ralukutza Edi a avut la fel ca Bianca...2-3 scaune pe zi moi, dar miroseau groaznic...fara voma, fara alte simptome. Diagnostic: enterocolita. A fost pe antibiotic 7 zile, regim drastic, lapte fara lactoza cam 1 luna jumate. Acum e ok. Multa sanatate! Poate ne mai auzim pe la cozonacei.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
simonabcr spune:
Buna fetelor..
Isa mea si-a revenit ..de miercuri i-am administrat doar Electrolit de la humana si Ercefurryl la 12 ore, cu acest tratament si-a revenit.
Sa nu uitam regimul alimentar este foarte important. Daca s-ar repeta povestea acum stiu ce am de facut..in primul rand trebuie oprita alimentatia copilului in primele 24 de ore..in acest timp este foarte importanta rehidratare..ceai de menta cat mai mult si apoi urmatoarele 2 zile doar orez fiert cu morcov..este foarte important regimul alimentar din zilele de debut ale diareei si in zilele ce urmeaza., regimul alimentar trebuie tinut cel putin zece zile. Trebuiesc reintroduse incep, pe rand alimentele de regim fara excese.
Eu miercuri i-am dat doar orez fiert cu morcov si ceai de menta.
Joi orez fiert , branza de vaca facuta de mine in casa si ceai de menta
Azi,adica vineri i-am dat supa din piept de pui in care am fiert radacinoase, dar i-am pasat doar carne si morcov cu apa in care au fiert, 1/2 banana cu branzica si in rest morcov fiert si pasat, a mai mancat pesmet, grisine simple si covrigei. Ceai-ul am inceput sa-l dau amestecat cu apa plata
Maine voi incepe sa-i dau pe langa ce am enumerat si lapte dietetic de la humana.
Miruna voi cum va simtiti?..a nu am precizat Isa are 4 ani si jumatate
Va doresc numai bine tuturor si multa sanatate. Sper ca ce am povestit sa fie de folos cuiva. Acum ca m-am calmat si fata se simte vizibil mai bine, sunt mai rationala in gandire si vad lucrurile altfel.
Va pup si sa auzim numai de bine
amiruna09 spune:
noi ne sintim mult mai bn decat zilele trecute,vreau sa spun ca a inceput sa manance ca un spart(dimineata nici nu face ochi bn ca imi cere papa),iar azi,adica vineri,nu a facut deloc treaba mare.Eu cred ca este bn ca de maine sa incepem cu o ciorbica usor acrita cu bors de putin,fiindca neacrita nu mam=nanca,si cu un iaurtel in care sa pun mai multisor miez de paine,voi ce parere aveti?ultimul scaun la avut ieri dimineata care a fost asa si asa.eu sincer va multumesc din suflet ca mi-ati fost de un mare ajutor.Credeti-ma ca la inceput toate aceste discutii mi se pareau o pierdere de timp,dar dupa ce m-am inscris si eu mi-am schimbat total impresia(nici macar dr nu l-am mai sunat,pt ca Andrei a decurs bn),va multumesc din suflet inca o data.
multa sanatate si sa auzim numai de bine!!!