Trombofilia o cauza a infertilitatii - 32

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mrnscmnc spune:

Brotacel eu am patit la fel ca tine la sarcina trecuta, dar cum nu ajunsesem la Fundeni si nu eram pe tratament de clexane s-a oprit in evolutie la 9 sapt. Cand am ajuns la Fundeni Uscatescu s-a enervat ca zicea ca daca veneam la ea nu se oprea in evolutie.Mie atunci mi-a dat duphaston si nospa, duphaston am luat si 6 pe zi, apoi am diminuat saptamanal si cand am ajuns la 2 pe zi scurgerile maronii au revenit.Acum am mers la Fundeni cand aveam 4 sapt si mi-a dat Clexane din prima o zi da una nu si fara aspenter ca sunt alergica si totusi la 6 sapt si 3 zile aveam iar hematom, dar dupa tratament cu utrogestan 3 pe zi s-a resorbit si atunci Uscatescu mi-a prescris clexane zilnic.Acum am 11 sapt si sunt bine fata de sarcina trecuta.Sper ca stii ca nu ai voie efort, sa ridici, sa cari, sa faci baie in cada, dusuri cu apa fierbinte si contact sexual. Interzis la toate.Mergi pana la Fundeni ca doamna Viorica stie ce sa faca si daca spui ca ai 2 sarcini pierdute iti introduce sigur Clexane.Eu mai iau zilnic elevit, acid folic, vit c, clexane de 0,2, utrogestan si candva luam si vit e dar ajung la spital cu dureri de cap si am renuntat la ea.Poate am incercat sa te ajut cu sfaturile mele si trebuie sa ai incredere ca va fi bine.
Fetelor va salut pe toate si va doresc sarcini la termen.Vreau sa-mi spuneti cum imi trec saptamanile ca am 11 si nu stiu sa pun icoana cu graviduta si saptamanile.
Saptamana asta a cumparat cineva clexane de 0,2 si a gasit la vreo farmacie sa-mi recomande si mie ca dimineata merg la medicul de familie pt reteta.
Floricica ti-am scris pe forumul celalalt ca m-am zapacit, am vrut sa te salut dupa revenirea din concediu. Pt clexane poate te ajuta Ruxandra ca si ea e din provincie si cred ca scrisoarea de la Fundeni ar trebui sa fie valabila si in orasul tau ca provine de la hematolog si nu vad ce importanta are.
Ruxandra poate imi spui si mie cum functioneaza eco de 12 sapt si bitestul ca si eu tot la Medlife o sa merg pe 8 sept si deja am emotii. Iti tin pumnii si sper sa nu ai nevoie de amniocenteza ca si eu am 32 de ani si cate un medic mai recomanda dupa 30 ani......Trebuie sa fie bine.
pt Felix, Alla, Tamarilys si pt toate celelalte ca e tarziu si ma bag la somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Brotacel, stai linistita, pe mine scurgerile astea nesuferite m-au tinut din 11 iulie pana in 6 august, deci aproape 4 saptamani si au fost cauzate de un hematom decidual. Am cam stat in pat, am limitat cat am putut efortul ( a fost relativ simplu, fiindca eram, ca si acum, in vacanta), iar dr. White mi-a spus sa iau Duphaston 2 comprimate la fiecare 6 ore. Pe doza asta sunt si acum ( mi-a zis ca trebuie sa iau in continuare pana in saptamana 16), dar, slava Domnului! n-am mai avut din 6 august niciun fel de probleme.
Iti tin pumnii! Ai incredere ca bebe nu pleaca ( ar fi culmea sa renunte la o mamica asa de simpatica!).

R. 14+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Mrnscmnc, ! Eu am facut eco la 11 saptamani si 3 zile, iar toata "descrierea" , de vreo 7 pagini, a lui bebe, in diversi parametri, mi-a fost data de dr. White in 2 exemplare. Cu un exemplar m-am prezentat acolo unde te inregistreaza pentru analize, le-am spus ca mi-a fost recomandat bitestul, mi-au dat un formular, l-am completat ( UM, varsta, sarcina obtinuta prin FIV, antecedente, boli , fumatoare/nu etc.), apoi mi s-a recoltat sange si mi s-a spus ca o sa primesc rezultatele in 7-10 zile si ca o sa le pot accesa pe net. Am asteptat cuminte, dar nu am putut accesa decat valorile efective ale parametrilor ( free-beta HCG si PAPP-a), asa incat vineri am luat frumusel calea capitalei, m-am infiintat la receptie analize si mi-am ridicat frumusel dosarelul care cuprindea interpretarea. Rezultatele au fost urmatoarele:
risc crescut de varsta- 1:197
risc scazut de trisomie 21- 1:660
risc scazut de trisomie 18- 1:10.000
Comentariul adauga: "pacienta este sub pragul de amniocenteza".
Cam asta a fost "aventura" bitestului meu; pe 6 am programare la dr. White si sper sa nu mai fie vorba de amniocenteza.
Daca te mai pot ajuta cu vreo informatie, sunt aici.

R. 14+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Buna dimineata fetelor

Am rugaminte la voi (ma roade o chestie)am fost ieri la un laborator ptr. homocisteina erau doua preturi
1.homocisteina -135ron
2.homocisteina -365 ron am intrebat de ce este acesta diferenta de pret si nu au stiu sa-mi spuna, (daca nu ma uitam si eu in caietul respectiv, nu credeam ca nu este vreo explicatie in +/-la una dintre ele).
Voi stiti cumva sau ati intalnit , doua tipuri de homocisteina?
una mai completa si alta mai putin completa?
O zi buna

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Multumesc floare de mac de raspuns.

La mine homocisteina e 10,3 (val de referinta la synevo: 5-12). De ce zici din 14?
Deci nu ti-a dat clexane...poate in functie de eco o sa-ti dea daca e nevoie. Dar mie mi-e frica sa nu fie prea tarziu(la mine cel putin) pt ca sarcina trecuta am pierdut-o inainte sa faca cord.

N-am rezistat si am facut un test(z13 dupa ovulatie, prestat la ovulatie ca la carte) si e negativ :(. Asta e, next time. Imi tot zboara gandul ca as fi putu pati ceva la chiuretaj si n-o sa mai am norocul sa raman asa repede ca prima data(am ramas din prima luna de incercari) :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

mrnscmnc !
printe, si mie mi-e teama ca poate ar trebui sa iau clexane,dar nu am putut contesta decizia d-nei dr. Dupa cum am spus, joia trecuta la eco pulsa inimioara, si totul era ok. Inca nu am putut sa o aud, poate joia asta se va intampla. Lasa si tu lucrurile un pic "la intamplare", poate apare mai repede asa bebita! Asta nu inseamna sa lasi tratamentul, dar macar sa fii un pic mai relaxata si poate chiar atunci se intampla. Control ai facut dupa chiuretaj? In afara de sinechie uterina care cred ca se vede la un control cu eco, nu stiu ce ar putea sa mai fie, ca restul le-ai fi simtit daca mai erau (infectii, etc). Eu am fost norocoasa si nu am avut nicio consecinta neplacuta, asa ca prea multe nu stiu sa iti spun. Valoarea homocisteinei era de la Fundeni, si dupa cum stii fiecare laborator are in general valori de referinta proprii. La Synevo nu am facut inca, dar voi face cat de curand, poate sambata viitoare trag o fuga pana la Brasov.
Acum iarasi sunt deprimata, ca ziua de ieri nu s-a soldat cu datul la bobocei si sunt nebuna si mi se pare ca nu mai creste o data uterul ca sa simt mai bine... of.... de-astea! Stiu, sunt dusa cu pluta, bietul bebe nu are decat 7 saptamani si eu am pretentii deja!
Sa aveti o zi frumoasa si pe seara va fac eu capitolul nou, ca am pus-o numai pe Denisa la treaba!

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Printe, imi pare rau ca e negativ testul, dar mai e pana vezi rosu...
Si eu am ramas la fel ca tine in prima luna cand am incercat, si apoi dupa chiuretaj m-am gandit la fel ca poate voi pati ceva, ca poate era mai bine a las sa se elimine singura (dar dr. a insistat sa fac chiuretaj), ca poate nu voi mai ramane ... si toate gandurile astea m-au macinat ingrozitor, ca uite-ma acum la aproape 2 ani de atunci, fara alta sarcina si cu un diagnostic de infertilitate idiopata... Asa ca ce iti pot recomanda din toata inima, e sa nu te stresezi, sa nu-ti faci ganduri negre... ca astea actioneaza mai mult decat ne dam seama...

--------------

Gena MTHFR C677T genotip homozigot o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..

Mergi la inceput

Ralu_mv, sa stii ca si eu am avut niste monstruleti pe fata ca la pubertate acum cand am ramas, cine stie... poate ne dai o veste buna!

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Nu stiu daca stiti de aceasta petitie, dar poate doriti sa semnati, pentru ca sistemul nostru sanitar are nevoie de schimbari si imbunatatiri!

http://www.asociatiamame.com/index.php?option=com_petitions&view=petition&id=94&Itemid=213&lang=ro

Mergi la inceput

Fetelor, vedeti ca am adaugat ceva pe prima pagina, scris cu rosu, chiar la partea despre d-na dr U. De mult vroiam sa o scriu, este bine de stiut, zic eu. Daca nu vi se pare ok sau aveti alte idei, dati-mi pm si rezolv.

Mergi la inceput