Plecarea medicilor si solutii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

motanik nu pot fi angajati altii ca nu e voie. punct. asa s-a hotarat la guvern, candva.

acuma dupa tragedia de la giulesti promit ca deblocheaza posturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

chatonel - unde locuiesc eu nu exista spital privat. este o policlinica unde se fac consultatii si analize, dar spital nu

degeaba merg la un ginecolog la cabinet privat, daca el nu lucreaza la un spital. ca nu pot naste la cabinet

degeaba merg la un orlist cu copilul la consult, ca nu-l poate opera de polipi la cabinet.

pt chestiile serioase iti trebuie spital. spitalele sunt de stat si osturile blocate, in loc de 5 doctori pe sectie ai 1 de exemplu, asta inseamna ca esti ingrijit mai putin decat ar trebui. oricat face un om, nu poate face cat 5.

am inteles
banuiesc ca nici clinicile private nu sint la nivelul spitalului?
Io am nascut la privat, acolo m=am si operat la genunchi pt menisc si ligamente, aici nu e diferenta decit la cazuri extreme, ex copiii care au pb la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nici presedintele nu e numit pe viata, la 5 ani sunt alegeri...medicul e mai presus, aha, deci daca reusesti sa te angajezi la un spital (cu spaga sau nu), stai linistit toata viata ca nu te da nimeni afara. Inteleg bine?

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

problema e nu de dotari, ca la privat de multe ori e lux. dar si unde sunt spitale se opereaza doar anumite afectiuni, nu orice. si e foarte scump - un om cu venituri medii nu isi poate permite sa fie operat la privat. mai mergi la o consultatie la un cabinet privat, dar operatii si tratamente cu internare nu iti permiti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Nici presedintele nu e numit pe viata, la 5 ani sunt alegeri...medicul e mai presus, aha, deci daca reusesti sa te angajezi la un spital (cu spaga sau nu), stai linistit toata viata ca nu te da nimeni afara. Inteleg bine?

--------------------

Andra si bebe Theodora

de dat afara poti fi dat, daca gresesti ceva (sper)

dar daca esti dat afara postul ramane liber, si nu poate fi angajat cineva bun in locul tau. asta inseamna post blocat. post liber pe care nu ai voie sa il ocupi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

problema e nu de dotari, ca la privat de multe ori e lux. dar si unde sunt spitale se opereaza doar anumite afectiuni, nu orice. si e foarte scump - un om cu venituri medii nu isi poate permite sa fie operat la privat. mai mergi la o consultatie la un cabinet privat, dar operatii si tratamente cu internare nu iti permiti.

imi pare rau :(

multumesc pt explicatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:

Ma scuzati ca intervin, citeam discutia voastra si nu am inteles ceva - cum adica posturile sunt blocate? Ce inseamna asta? Daca medicii pleaca in strainatate, in locurile lor nu pot fi angajati altii de ce?

Eu in Londra nu am avut niciodata doctor de familie englez get beget. Numai indieni si pakistanezi. La consultant de specialitate da, inclusiv o romanca, doctor obstetrica ginecologie, dar atat. Nu m-a deranjat asta niciodata insa, vorba Danei merg acolo pt meseria lor, nu pt culoare sau etnie. Cred insa ca Romania, care e inca mult in urma Europei ca mentalitate (no offence) ar accepta cu greu strainii. Acum cateva veri mi-am invitat prietena chinezoaica in vacanta la noi in Ro si cand am iesit in oras lumea se holba de parca nu tot om era si ea.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Pana la urma nici nu ar fi o idee chiar rea sa vina in RO medici pakistanezi, indieni, etc. - cu o conduita diferita fata de unii medici ce profeseaza in RO (ma refer aici la spagi, comportament, atitudinea de superioritate de clasa sociala etc).

Sau poate ca sunt naiva sa-mi imaginez ca ar putea ei sa aduca o schimbare sistemului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Eu tot nu inteleg.
Nu e cum am zis anterior, deci un medic nu e numit pe viata. Poate fi dat afara (sau poate pleca de bunavoie in Canada ). Cum adica postul ramane blocat? De ce? care e sensul aici? Cum adica asa a hotarat guvernul? Care e logica? Chiar ma depaseste treaba asta.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Daca medicul construieste o relatie de incredere si respect reciproc, daca este deschis spre comunicare si schimb de informatii, daca este dedicat profesiunii sale, poate sa fie de orice nationalitate. De ce ar avea vreo importanta nationalitatea ? Daca ar fi ca dna dr. (medicul actual de familie) ar fi minunat.

Mergi la inceput

Citat:

Eu tot nu inteleg.
Nu e cum am zis anterior, deci un medic nu e numit pe viata. Poate fi dat afara (sau poate pleca de bunavoie in Canada ). Cum adica postul ramane blocat? De ce? care e sensul aici? Cum adica asa a hotarat guvernul? Care e logica? Chiar ma depaseste treaba asta.

--------------------

Andra si bebe Theodora

si pe noi motanik, si pe noi

dar uneori realitatea bate logica

poate sa vina geniul geniilor in chirurgie la un spital cu 10 posturi de chirurg libere, dar nu poate fi angajat ca posturile sunt blocate. poate sta voluntar.

dar in cifre sunt prea multi bugetari, cei din spitale sunt bugetari... in unele locuri, constanta parca, ziceau ca desi sunt putini unii vor fi disponibilizati.

Mergi la inceput