Plecarea medicilor si solutii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

andries, din cate stiu un buget se face pe capitole. adica dai banii direct pe destinatii, si nu poti lua de la investitii sa dai la salarii. ca te baga la zdup

o fi crescut bugetul total, nu stiu, dar sub-bugetul de salarii tocmai a fost redus cu 25%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Eu cred ca aducerea salariilor si a conditiilor de munca la un nivel decent este o urgenta in Romania. Orice alta solutie, dupa mine, e sortita esecului. Asta, cel putin, va incuraja medicii tineri si pe cei cativa cu experienta si *ne-spagari* sa-si faca datoria cu profesionalism si sa se gandeasca mai putin la emigrare. (Cei obisnuiti cu spaga, dupa parerea mea, nu se vor multumi niciodata cu salariul pe care-l vor avea, deci vor gasi intotdeauna motive sa ia plicul).

Mai intai, rezolvarea urgenta a problemelor enorme existente (salarii, conditii de munca). Apoi, *curatirea* sistemului : pedepsirea exemplara a spagarilor si a celor care nu-si fac datoria cum trebuie.

Pentru asta, sigur, trebuie fonduri. Si cum fondurile astea nu cad din cer, guvernul ar trebui sa actioneze imediat in asa fel incat, pe de o parte, sa cheltuiasca in mod diligent bugetul pe care-l are deja (sa recupereze fondurile aruncate aiurea de tot felul de Elene Udrea, etc.) si sa gaseasca metode pentru marirea bugetului dedicat sanatatii (poate ceva marire de impozite, lupta impotriva evaziunii fiscale, etc.)

Cam asta gandesc eu si nu pretind ca ideile mele sunt cele mai bune.

Si mai cred ca gasirea si punerea in aplicare a solutiilor nu e posibila decat daca toata suflarea e gata sa-si aduca contributia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Si fara o evaluare financiara pe bune, cu conturile pe masa, nici o solutie nu poate fi gandita cap-coada si cu vizibilitate pentru 20 de ani. Medicina e o chestie ce presupune o mare investitie de timp si resurse materiale si umane, curba de invatare e lenta si de durata si medicul ala din fata pacientului poa' sa fie el un mic geniu si un om de o corectitudine exemplara, fara un sistem in spate nu poate face mai mult decat un doctor de tara in secolul 18.

Sincer si pe bune, daca nu avem bani de privat (aici sau aiurea prin Austria, Italia, etc.) suntem 100% la mana guvernantilor.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari
Si mai cred ca gasirea si punerea in aplicare a solutiilor nu e posibila decat daca toata suflarea e gata sa-si aduca contributia.

Asta nu exista decat in povesti.
Niciodata "toata suflarea" nu va fi de acord sa puna in aplicare legea... asa benevol.

Si pentru asta suntem noi toti vinovati, incepand cu momentul in care ne trimitem copilul la scoala si acceptam sa copieze la prima materie sau intervenim pe langa "doamna" sa-l mai asculte o data, ca era "bolnav" cand l-a scos la tabla. Ca sa nu mai spun de celebra "noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc".

Una peste alta, legea se impune cu pedepse, amenzi si tot tacamul. De ce romanii in vest sunt capabili sa sofeze civilizat in timp ce pe DN1 sau pe alte DN uri isi intind matzele zilnic?

E o debandada in tara asta ... nici nu vreau sa ma mai gandesc.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Deja trecem la un alt subiect... si cu tot respectul, eu nu cred ca guvernantii doresc sa faca ceva in sensul expus.

Nu doar sistemul sanitar, ci mai toate sistemele guvernate de stat ar trebui reformate. Exista multa competenta pusa la dispozitie din alte tari,avem si firme de consultanta capabile sa le faca...din pacate degeaba. Nu se doreste.

Mergi la inceput

da a iulia, asta e problema. ca cine poate sa faca nu vrea.

sa revin la cresa, ca asta ma deranjeaza acuma direct. de cativa ani se lucreaza sa se mai faca una in oras. ca evident 50 de locuri nu ajung nici pe departe. si tot nu e gata nici anul asta. si nu se construieste - ca e vorba de amenajarea unui spatiu existent

na cat dureaza sa faci o cresa? chiar daca e vorba sa o faci de la fundatie inclusiv.

intre timp noi parintii cautam bone sau gradinite private.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Aveti dreptate. Pentru o adevarata reforma, e nevoie de o constiinta sociala. Atata timp cat fiecare se gandeste doar la propriul interes, cam greu de avansat. Ca o caruta la care un cal trage intr-o directie, celalalt in alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

io nu inteleg: ce posturi sint blocate? medicii nu se pot numi medici la privat? ce le trebuie sa fie medici la stat?

Mergi la inceput

chatonel - unde locuiesc eu nu exista spital privat. este o policlinica unde se fac consultatii si analize, dar spital nu

degeaba merg la un ginecolog la cabinet privat, daca el nu lucreaza la un spital. ca nu pot naste la cabinet

degeaba merg la un orlist cu copilul la consult, ca nu-l poate opera de polipi la cabinet.

pt chestiile serioase iti trebuie spital. spitalele sunt de stat si osturile blocate, in loc de 5 doctori pe sectie ai 1 de exemplu, asta inseamna ca esti ingrijit mai putin decat ar trebui. oricat face un om, nu poate face cat 5.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Ma scuzati ca intervin, citeam discutia voastra si nu am inteles ceva - cum adica posturile sunt blocate? Ce inseamna asta? Daca medicii pleaca in strainatate, in locurile lor nu pot fi angajati altii de ce?

Eu in Londra nu am avut niciodata doctor de familie englez get beget. Numai indieni si pakistanezi. La consultant de specialitate da, inclusiv o romanca, doctor obstetrica ginecologie, dar atat. Nu m-a deranjat asta niciodata insa, vorba Danei merg acolo pt meseria lor, nu pt culoare sau etnie. Cred insa ca Romania, care e inca mult in urma Europei ca mentalitate (no offence) ar accepta cu greu strainii. Acum cateva veri mi-am invitat prietena chinezoaica in vacanta la noi in Ro si cand am iesit in oras lumea se holba de parca nu tot om era si ea.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput