M-am hotarat.....adoptie(70)
Raspunsuri - Pagina 10
asi spune:
E clar ca pana cand nu ai nici un statut fata de copil nu e bine sa faci publice pozele lui.Ca sa parafrazez pe cineva de pe aici (cred ca Manuelita) copilul e in "proprietetea" statului deci publicarea pozelor poate fi interpretata in diferite moduri.
Referitor la mailul comun, daca noi pastram confidentialitatea parolei nu are ce sa se intample.Daca dam parola fiecruia care vrea sa vada pozele atunci poate iesi nasol.Deci depinde doar de noi....
Belaiza imi pare rau ca ai avut experienta asta dar cred foc fara fum nu exista.Daca voi nu ati fi spus de poze ei nu ar fi avut de unde sa stie ca sunt poze pe net.Intr-adevar lumea pe internet e mica dar de la trafic de copii pana la niste poze ale unor parinti adoptivi cu copilul e mare diferenta.
Kora schimba semnatura dar inca nu pune poze.Dupa procesul de incredintare o sa poti pune poze dar cu prudenta.
Sorilea dupa finalizarea adoptiei nu e cazul s-ati fie teama sa pui poze.Teama poate fi alimentata de povestile cu diferiti pedofili care fura pozele de pe net si fac cine stie ce grozavii cu ele.Cred ca fiecare are dreptul sa-si pastreze intimitatea asa cum considera ca e mai bine.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
simo_75 spune:
sunt de aceiasi parere cu ASI.
eu de ex nu voi pune poze pana la finalizare si chiar si atunci nu stiu daca voi pune.Am trimis poze numai la persoane de incredere si cu care am impartasit multe de-a lungul drumului care l-am parcurs pana acum in adoptie.
Si ca sa stiti ceva foarte clar- pe acel email comun nu intram doar noi au intrat si asistenti de la directie si va spun din sursa sigura.
cum au aflat emailul si parola pot sa ne spuna doar fetele care le-au furnizat informatii
din pacate nu prea ai cum sa pastrezi confidentialitatea pe un forum care are atatia utilizatori si care unii dintre ei au fost suficient de isteti sa stie sa se bage in discutie si vezi doamne sunt in aceiasi procedura ca noi si ei de fapt sunt de la DPC sau cine stie de unde.
nu imi dau seama care este scopul lor insa va zic ca acel email comun nu este sigur.
Ar trebui sa fie schimbata parola si sa o stie doar fetele care stim sigur ca deja au copii acasa.
Asta e parerea mea strict personala acum sper sa nu ma judecati insa nu vorbesc aiurea.
si ca sa va dati seama ca nu vorbesc prostii eu chiar am fost sesizata ,citez-
'am vazut ca nu ati pus poze pe emailul comun!'sa va zic cum am ramas??nu are rost.am facut pe proasta si am spus ca habar nu am de acel email.
asa ca ...cine are poze acolo si nu a finalizat parerea mea este sa stearga pozele si sa le puna cand e la capat de drum.E un sfat care e din partea mea si atat!
andas spune:
Buna ziua tuturor,
Desi nu scriu prea des pe forum, va citesc zilnic povestile si nu de ieri de azi, de vreo cativa ani as spune. Am hotarat ca nu se mai poate face nimic si vrem sa adoptam in urma cu un an si jumatate. Pana atunci citeam ceea ce scriati voi aici si in adancul sufletului meu cochetam cu ideea de adoptie.
Revenind la cele spuse de voi vis-a-vis de asistentele de la DGASP -uri ma apuca furia la propriu stiind ca pierd timpul in zadar si urmaresc posturile pe forumuri ca militienii odinioara. Sunt in asistenta sociala nenumarati copii care pot fi adoptati , dar dumnealor directiile de protectie sociala ( sa nu culpabilizam doar asistentele ) citesc pe forumuri cum ne spunem ofurile si incearca sa identifice persoane.
Nu pune nimeni fotografia copilului pe emailul comun cu ganduri necurate, toate cele ce au pus sunt mandre de copilasii trimisi de Doamne- Doamne.
simo_75 spune:
andas- Dumnezeule, sunt convinsa ca nimeni nu pune poze pe emailul comun cu 'ganduri necurate' si pun poze ca sunt niste mamici mandre de copiii lor.
eu spuneam ca e bine sa pui in momentul cand ai finalizat!
E mai bine pentru noi sa facem treaba asta!
Bellaiza spune:
asi,ar fi bine daca povestile cu pedofili ar fi doar povesti, dar nu este asa.Specificul profesiei ma obliga sa intru permanent in contact cu asa-zisele personaje: victime si agresori...si nu sunt putini. Tocmai pentru ca stiu aceste lucruri nu mi-as fi ingaduit sa spun cuiva parola mail-lului comun sau sa aduc in discutie cele cateva poze cu Stefan cu cineva din afara, dar acum nu stiu daca mai conteaza.
Toate cele bune!
KoraPop spune:
Buna fetelor!
Am vrut doar sa va spun ca am fost din nou in vizita la micutul nostru care taaaaare s-a mai bucurat cand ne-a vazut! Ne-am jucat, am ras, am povestit tot felul si apoi am plecat...Inainte insa asistenta maternala ne sunase dimineata agitata si ne-a intrebat daca trebuie sa ii pregateasca toate bagajele lui Marian, daca il luam de tot ca el asa i-a spus. M-a umflat rasul, dar totodata m-am si intristat un pic....el, strengarul a trombonit-o pe as. maternala ( sau asa o fi inteles el, nu stiu) sa ii faca bagajele ca il luam la Bucuresti.... I-am spus doamnei ca de data asta nu il putem lua, dar speram ca data urmatoare si cu siguranta ea va afla de la noi si nu de la Marian....Inainte de a pleca de la el, micutul m-a prins de maini si s-a uitat la mine cu ochii aceia maaaari si frumosi si cu o privire rugatoare si irezistibila si mi-a zis:"Mami, te rog, vreau sa vin si eu cu voi acasa la Bucuresti!Te roooog!!!!" Vai, daca ati stii voi ce mi s-a inmuiat inima, l-as fi luat in clipa aceea, pe loc.Cu greu m-am infranat si i-am explicat, cu vorba buna, ca data urmatoare ii vom spune la telefon cand sa isi pregateasca bagajele si ca vom mai semna niste hartii si il vom lua in curand acasa...A inteles, dar totusi un compromis mic a trebuit sa facem si noi, sa il lasam sa urce in masina si tati sa ii arate cum canta muzica si macar cativa metri sa conduca tati masina...Apoi ne-a pupat pe fiecare, ne-am luat ramas bun si acum asteapta zi de zi sa ii zicem la telefon sa isi faca bagajele...In cca 2 saptamani il vom aduce acasa, asa ne-am inteles cu asistenta lui sociala. Vom semna un acord, pe propie raspundere ca il luam la noi , apoi as. noastra sociala trebuie sa ne faca o vizita, sa intocmeasca un raport care va fi trimis la as. lui sociala si apoi dansa va depune actele la tribunal sa ceara un termen la care eu si sotul vom fi prezenti si ni se va da incredintarea pe 90 de zile...Of, muuuulta birocratie....!Totusi,in cazul nostru nu ma plang, treburile merg bine,mai bine decat as fi sperat!
Va pup, sper ca v-a placut povestea de la intalnirea nr.3!
Topate cele bune tuturor!
P.S. Am sters mail-ul cu ultimele poze in care aparea si sotul meu...,dar celelalte poze le mai las,nu cred ca se va intampla nimic rau.
Am ales vreo 5 prenume care ne plac noua si din acestea il vom lasa pe el sa aleaga, unul, care ii place ca sa ii mai adaugam si noi un prenume, pe langa Marian.
Asi, Anca eu pot sa imi schimb semnatura, dar inca nu stiu ce sa scriu decat "viitoare mami de Marian" sau ceva de genul asta, asa ca las asta pe mai incolo...In curand, pe 3 octombrie voi primi cel mai frumos cadou de ziua mea, va fi primul an in care ma voi sarbatori alaturi de copilul nostru....De ziua sotului meu l-am cunoscut, de ziua mea va fi acasa, cu noi....Nu-i asa ca e o amintire tare frumoasa?
Kora
CARPE DIEM! (Traieste clipa!)
pogonici1977 spune:
kora,...apropae ca mai facut sami dea lacrimile..dar sunt la scarbici si treb sa ma abtin
doame ce frumos treb sa fi fost acele momente...
abia astept sa le traiesc si eu..parca e un infinit acele moment...
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
Bellaiza spune:
Kora, ma bucur pentru toti copiii ai caror parinti gasesc drumul binecuvantat pana la ei, dar parca si mai mult ma bucur pentru copiii mai maricei, sa le zic asa. Va citesc cu mare drag povestea care se tese usor, usor...
Noi de azi suntem scolari. Emotionanta zi! Mi-a povestit Stefan ca doamna invatatoare i-a pus sa deseneze ceva, ce vor ei, iar el a desenat pe mama si pe tata la nunta si copilul. Nu e frumos cum si-a reprezentat el inceputul de drum, un nou inceput si cum a vrut sa anunte el pe toata lumea ca are parinti?
irina_g spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simo_75 sunt de aceiasi parere cu ASI. eu de ex nu voi pune poze pana la finalizare si chiar si atunci nu stiu daca voi pune.Am trimis poze numai la persoane de incredere si cu care am impartasit multe de-a lungul drumului care l-am parcurs pana acum in adoptie. Si ca sa stiti ceva foarte clar- pe acel email comun nu intram doar noi au intrat si asistenti de la directie si va spun din sursa sigura. cum au aflat emailul si parola pot sa ne spuna doar fetele care le-au furnizat informatii |
Sunt de acord cu Simo.
De cind m-am hotarat sa o iau pe acest drum ( 2005), am aflat de la AS ca stiau de acest forum si mi-au spus ca citesc in fiecare zi. In ce scop, nu stiu. De asemenea ma mira ca au aflat parola si userul desi acela ar trebui sa fie doar al fetelor care au finalizat.
Oricum, eu sunt decisa, la fel ca si Simo sa nu arat poze pe nici un mail, comun sau necomun.
Doar prietenii si cei apropiati mie vor vedea poze cu puiul meu.
E mai sanatos asa.
Pupici la toti
Irina si Mihai
asi spune:
Kora ce emotionante momente si ce cadou minunat ati primit anul asta de zilele voastre.La semnatura nu neaparat trebuie sa scrii numele copilului poti de exemplu sa scrii "Un vis implinit : sunt MAMA" sau ceva de genul ....
Belaiza felicitari pentru prima zi de scoala.Noi incepem anul viitor si acum alegem invatatoarea.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.