Facultate si copil

Facultate si copil | Autor: Delia88

Link direct la acest mesaj

Buna. Am si eu o problema delicata si as vrea sa aud niste sfaturi de la tinere mamici care au trecut prin situatii similare. In martie a.c am aflat ca voi fi si eu mamica dupa o relatie de 8 ani. Copilul este dorit si asteptat de ambii parinti, desi nu am facut inca starea civila. Acum sunt in luna a 6 de sarcina si totul a decurs normal fara complicatii, insa problemele sunt pe plan financiar. Tatal copilului abia a terminat facultatea si cam greu cu angajarile, dupa cum prea bine se stie ca e o perioada mai grea. Sustinere am cel mai mult din partea a lor mei care sunt in Italia. Soacramea e o zgarcitura si nu prea o intereseaza cum traim. Eu acum ar trebui sa intru in anul III de facultate. Sincer, cat de mult mi-am dorit copilul acesta pe atat de mult imi doresc sa termin si facultatea. Si nustiu ce sa fac si incotro sa o apuc: sa inghet anul si sa stau acasa doar cu bebe sau sa continui? Poate ati trecut si voi prin situatii din astea: facultate si bebelusi? As vrea sa aud cum v-ati descurcat? Astept raspuns

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Buna,Delia! Daca te hotarasti sa ingheti anul ar trebui sa stii ca nu se ingheata calendaristic si ca ai dreptul sa ingheti doi ani de-odata.
Daca spui ca nu are cine sa va ajute si sa stea cu bb mic dupa ce se va naste,ar fi o solutie buna inghetarea,mai ales ca dupa nastere vei fi foarte stresata,obosita si iti spun sincer ca nu vei mai avea aceeasi tragere de inima sa inveti pentru cursuri.
Daca te simti in stare si ai ajutor, atunci continuua si incearca sa le explici profesorilor tai situatia pentru ca vei avea perioade in care vei fi nevoita sa lipsesti si,implicit, sa recuperezi.
Bafta multa si sarcina usoara in continuare,un bb sanatos, cuminte si mancacios!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Eu zic sa termini acum facultatea, pana cand esti gravi respectiv ai bebe mic. Cu un bebe de cateva luni inveti mai usor decat cu unul dupa care tb sa fugi tot timpul. (ma refer la 1-2 ani). Si daca tot ai facut 2 ani de fac, esti la un pas de licenta.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

)Ma dau exemplu pentru ca am trecut prin asta si stiu sigur ca exemplele te vor incuraja cel mai mult.
Am ramas insarcinata in anul 3 de facultate, la ID fiind si angajata full time. De luni pana vineri mergeam la job, sambata si duminica la scoala. Am nascut in plina sesiune de iarna. E adevarat ca am apucat sa-mi dau cateva examene in sesiunea aceea (sa va spun cum priveau colegii o balena esuata? cu mare respect, va asigur!) si la fel de adevarat este ca mi-au ramas si cateva restante pe vara (in timp ce eu nasteam, colegii erau la examen ). Alte greutati? Le-am uitat! Acum am baietel de 7 anu jumate! La fetita n-am mai fost studenta...dar sunt sanse mari sa fiu iar studenta la al treilea, daca ne ajuta Doamne Doamne sa ne iasa planurile!

Sfatul meu este sa nu ingheti anul. Vei invata si cu bebe mic. Poate nu vei mai lua cele mai bune note, dar sigur vei putea invata.
Multa bafta la examene si un bebelus sanatos!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Pai pe amandoua nu se poate sa le faci. Ceva trebuie sa sacrifici - facultate, ori rimpul petrecut cu bebe. Eu as opta pentru facultate-mai ai 2 ani, apoi macar ai o specializare si o poti folosi mai tarziu oricand.
Iti trebuie o bona care sa stea acasa cu bebe si tu te duci la biblioteca sa inveti. Daca te lasi de scoala, si 1 an de zile, nu te mai apuci de ea - e foarte greu (nu spun imposibil) sa revii la ritmul de dus la cursuri/laboratoare/invatat in sesiuni dupa ce te desprinzi 1 an si stai cu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Si eu am renuntat la facultate din cauza copilului. Dar eram abia in primul an si ar fi urmat sa nasc exact in perioada sesiunii. Si eram si la cursuri de zi, deci nu as fi putut lipsi prea mult. Dar, dupa ce copilul a a implinit un an m-am reinscris. Acum sunt in ultimul an. Dar am si restante, notele nu sunt numai de 9 si 10, chef prea mult de invatat nu am, in sensul ca invat strict ce trebuie pt examen. Eu nu am nici la cine apela pt a lasa copilul cand trebuie sa invat, abia ma descurc sa ajung la examen. Usor nu e, dar ma zbat sa o termin daca tot am inceput-o si m-am chinuit atat pana acum. Deci, bazandu-ma pe propria experienta te-as sfatui sa ingheti anul si sa-l reiei cand te vei simti pregatita. Dar daca ai ajutoare si nu stai numai tu cu copilul acasa atunci e bine sa-ti termini linistita anul, mai ales ca e ultimul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

si eu am fost in aceeaisi situatie ca tine,doar ca eu faceam facultatea la zi dar la o universitate particulara,si nu am inghetat anul,anul acesdta am terminat facultatea si am luat licenta cu nota 8.20.Tu nu ai mentuionat daca faci facultatea la o universitate de stat sau la una particulara,la aceea particulara e mai usor sa spunem.Iti doresc mult succes si multa sanatate tie si viitorului copil pe care il astepti bafta in tot ceea ce intreprinzi si sa iti dea Dumnezeu putere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

nu ingheta anul. incearca sa le duci pe amandoua: copilul si facultatea. e greu dar mai greu o sa-ti fie cand se va face copilul mai mare. iti spun din experienta. in primii doi ani ai copilului am fost si eu la scoala (o specializare facuta aici) iar in al doilea si lucram. au fost multe nopti nedormite dar au trecut. la inceputul anului acestuia m-am apucat de o a doua specializare care ar fi durat 1,5 ani (mentionez ca, copilul meu are acum 4 ani). dupa 3 luni am renuntat. nu am mai putut. chiar ma gandeam deunazi, ce bine ca am facut scoala cand copilul a fost mic. mai ales ca ziceti ca si financiar nu va descurcati foarte bine. cu cat termini facultatea mai repede cu atat ai sanse sa te angajezi mai repede. iti urez multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Delia, eu zic sa nu ingheti anul deocamdata. Incearca sa vezi cum iti va fi primul semestru. Cu bb asa mic nu va fi ft. greu. Daca ai noroc sa il tii si la san ... mai poti da o o fila din cartea de invatat. Apoi bb doarme mult in primele luni de viata. O sa fie mai greu cu somnul de noapte ca vor fi treziri nocturne dese. Dar poate va participa si sotul daca nu isi va gasi in curand un job. Sa te ajute ziua cu copilul ca sa mai furi si tu niste ore de somn sau sa mai citesti. Eu zic ca o sa te dumiresti tu din mers cam cum ar trebui facut. Vorbeste intai cu sotul tau ca sa ai sustinerea lui.
Sau in sesiune poate poti apela la soacra sa stea cateva ore cu bb.
Si eu am inceput facultatea cand aveam copii mici, dar am avut ajutor de la parinti. Nu mai stiu cum mai e in Ro, dar cand am facut eu fac. acolo stiu ca invatam doar in sesiune. Aici inveti tot semestru ca ai tot timpul examene, teste.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Depinde la ce facultate esti. Daca esti la medicina, de pilda, nu vad cum ai putea sa lipsesti atat de mult. Daca esti la o facultate mai degraba teoretica, eu zic sa dai o strigare in familion/printre prieteni sa vezi cine ar putea sta cu bb cand te duci la examene si sa ai grija ca toti profesorii care ar putea comenta prezenta/absenta de la cursuri sa fie instiintati de situatia ta.

Eu eram la masterat (la zi) cand am nascut, am lipsit fix ultimul semestru, dizertatia am scris-o printre picaturi, cand iesea sotul cu piticul in parc sau cand iesea mama cu el.

In situatia ta au mai fost multe fete, chiar ma astept sa-ti raspunda si Sabina, si au reusit sa le faca pe amandoua. Dar toate cu sprijinul lui tati (va exista si o parte buna din dificultatea de angajare) si al celorlalti membri ai familiei.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sabina a cam obosit cat a scris pe tema asta:) ideea e ca da, se poate, a mai fost un subiect la parinti acum cateva zile, cauta-l, mai citeste si linkul de la semnatura mea, ca mai povestesc si acolo (cel cu alaptatul copiiilor)
Deci eu zic sa nu intrerupi anul. te duci cat poti de mult l facultate pana nasti, apoi mergi la examene in iarna si dupa aia va fi din ce in ce mai usor.
Iti trebuie neaparat suportul sotului si un pic de vointa ca sa nu renunti la alaptat pt facultate, ca sincer, chiar nu se pune in balanta....
Bafta!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput